Twente – Willem II 2:1 (kon.) | Eindhoven – Kerkrade 4:0 (kon.) | Zwolle – Arnhem 3:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
4:0 (2:0)
Roda JC Kerkrade
cz Sobota 04.03.2017, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Holandská Eredivisie • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Ognjen Gnjatić, přichází Marcos Gullón.
     
    81
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    75
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Dani Schahin, přichází Athanasios Papazoglou.
     
    75
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Siem de Jong, přichází Jorrit Hendrix.
    71. Siem de Jong - 4:0
     
    71
    PSV právě vstřelilo branku!
    SIEM DE JONG věděl moc dobře, co bude dělat, a svou střelu z bílého puntíku usměrnil přesně k tyči. Van Leer sice směr střely vystihl, ale nakonec na balón nedosáhl.
     
    71
    Ananou (KER) za svůj penaltový zákrok inkasoval ještě žlutou kartu. Smolný moment pro tohoto obránce.
    71. penaltová situace
     
    71
    Byla nařízena penalta pro PSV. Ananou povalil v pokutovém území nešetrně střídajícího Locadiu, a to přímo před zraky sudího Janssena. Ten neváhal ani vteřinu. Pískl do píšťalky a ukázal na pokutovou značku.
    67. břevno L. de Jonga
     
    67
    A zvonilo břevno van Leerovy svatyně. Střídající Locadia přistrčil míč Pereirovi, ten z pravé strany nacentroval do šestnáctky, odkud L. de Jong trefil břevno. Na tribunách to jenom zahučelo.
     
    66
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Bart Ramselaar, přichází Jürgen Locadia.
    63. jedovka Pereira
     
    63
    Nechybělo málo a už mohl být rozdíl mezi oběma celky ještě větší! Stále aktivní Pereiro napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho technický pokus skončil jen těsně vedle.
    62. Héctor MORENO - 3:0
     
    62
    PSV právě vstřelilo branku!
    Teď už je zřejmě definitivně rozhodnuto. Další z mnoha rohových kopů domácích vyústil ve třetí přesný zásah. Guardado posadil centr na hlavu HÉCTORA MORENA, který se jako stoper prosadil gólově už podruhé. Poprvé přitom skóroval také po rohovém kopu. Asistence: Andrés Guardado.
    58. hlavička Morena
     
    58
    Pröpper rozehrál tuhle standardku z levé strany opravdu velmi slušně. Našel svým centrem hlavu Morena, autora zatím rozdílové trefy, jenž zamířil těsně vedle. Rozhodně musel být van Leer mezi třemi tyčemi na pozoru.
     
    49
    Van Hyfte (KER) zastavil rozeběhnutého L. de Jonga nedovoleným způsobem. A vysloužil si od hlavního arbitra Janssena první žlutou kartu tohoto střetnutí.
    48. povedená střela Paulissena
     
    48
    Ta hořela! Po tomhle momentu mohlo utkání nabrat trošku jiný směr. Jenže Paulissen nedokázal zdramatizovat průběžný stav, protože svůj tvrdý přízemní pokus nasměroval přece jenom kousek vedle.
     
    46
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Gyliano van Velzen, přichází Mikhail Rosheuvel.
    39. hlavička Pereira
     
    39
    ...tohle bylo hodně nenápadné, ale také hodně nebezpečné. Po rohovém kopu z dost krkolomné pozice, zády k brance, hlavičkoval Pereiro. Nicméně svůj pokus usměrnil jen nad bránu.
    32. Siem de Jong - 2:0
     
    32
    PSV právě vstřelilo branku!
    Máme tu navýšení náskoku. Zase domácí dlouho drželi míč na svých kopačkách, na levé straně měl Willems dostatek času a prostoru, aby si rozmyslel, co udělá, a poslal parádní centr do šestnáctky. Tam si naběhl nikým nehlídaný SIEM DE JOONG, jenž sám před van Leerem nezaváhal. Asistence: Jetro Willems.
    26. Héctor MORENO - 1:0
     
    26
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nakonec to netrvalo tak dlouho. Aktivnější domácí se dočkali zasloužené odměny. Pröpper usadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu HÉCTORA MORENA, který v zakončení výrazněji nezaváhal. Gólman van Leer se po míči jen ohlédl. Asistence: Davy Pröpper.
    22. zablokovaná střela Ramselaara
     
    22
    PSV jako by začínal navyšovat obrátky! Pereiro vnikl do šestnáctky, následně přihrával do středu, kde se u míče objevil Ramselaar. I v tomhle případě ovšem obětavá obrana dokázala tenhle pokus zablokovat.
    10. gólová možnost Pereira
     
    10
    A další obrovská možnost PSV! Ramselaar přistrčil míč dopředu, z vápna pak pálil Pereiro, jenže van Leer mezi třemi tyčemi fantasticky zasáhl. Tohle byly hodně krušné chvíle pro hostující Rodu.
    9. zakončení Pröppera
     
    9
    První vážnější možnost PSV je na světě. Pröpper dostal parádní kolmici do běhu, celkem snadno se propracoval za soupeřovu obranu a ze slušné pozice mířil na bližší tyčku. Výtečně si ovšem vedl gólman van Leer.
    2. šance Schahina
     
    2
    ...uběhlo jen pár desítek sekund a už se hostující celek mohl ujmout vedení! Paulissen zakroutil míč na zadní tyčku, kam si naběhl Schahin. Z blízkosti však trestuhodně zamířil jen vedle brány.

    Patrik Sandev

    Góly: 26. H. Moreno, 32. S. de Jong, 62. H. Moreno, 71. S. de Jong (pen.)

    Karty:   49. van Hyfte (KER), 71. Ananou (KER)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado, S. de Jong (75. Hendrix) – Pereiro (81. Zinčenko), L. de Jong, Ramselaar (66. Locadia).
    Náhradníci: Pasveer, Koopmans – Brenet, Hendrix, Bergwijn, Schwaab, Zinčenko, Rosario, S. Lammers, Locadia, Koch.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Ananou, Kum, Werker, van Peppen – Gnjatić (90. Gullón), Ajagun, van Hyfte – Paulissen, Schahin (75. Papazoglou), van Velzen (46. M. Rosheuvel).
    Náhradníci: Wolters, De Winter – Verboom, Rutjes, Auassar, Papazoglou, Stassar, Raykov, Gullón, M. Rosheuvel, Savic, Houri.

    Rozhodca: Janssen