Orenburg – Arsenal Tula 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Zenit 0:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
Zenit Petrohrad
cz Sobota 04.03.2017, 14:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ani jednu branku jsme v tomto zápase neviděli. Blíže k výhře měli hosté, jenomže Maurício trefil jen brankovou konstrukci. Jeho dalekonosná rána byla největší šancí v zápase. Fotbalisté se tak rozcházejí do kabin za bezbrankové remízy. (16:27:12)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jurij Žirkov (FK Zenit Petrohrad).
     
    90+2
    Yohan Mollo se probojoval do zajímavé střelecké pozice, ale domácí brankář ani tentokrát neinkasoval. Vypadá to, že uvidíme remízu v tomto duelu.
     
    90+1
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Zoran Tošić.
     
    90
    Hosté mají k dispozici rohový kop, nyní je už jisté, že se budou nad rámec pětačtyřiceti minut nastavovat další tři minuty.
     
    89
    Giuliano se probojoval do dobré střelecké pozice, ale jeho zakončení rozhodně nemělo gólové parametry. Nedokázal přesněji zpracovat míč, a tak nemohl zakončit z první.
     
    87
    Vitinho zkoušel rychlým pasem vysunout spoluhráče, což se mu ovšem nepodařilo. Nechybělo ale mnoho a Moskva se dostala do zajímavé střelecké pozice.
     
    86
    Fanoušci na tribuně odpalují pyrotechniku. Domnívám se, že v pohotovosti musí být pořadatelé zejména z důvodu bezpečnosti.
     
    85
    Sledujeme dramatický závěr zápasu, ani jeden celek nechce chybovat, zároveň je pro oba, podle předváděné hry, remíza málo.
     
    84
    Krásná rána nově příchozího hráče. Hernani se probojoval do zakončení, ale jeho pokus končí mimo branku. Dalekonosná nepřesná střela.
     
    83
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Oleg Šatov.
     
    82
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Danny, přichází Yohan Mollo.
     
    81
    Arťom Dzjuba, dnes aktivně hrající, ani tentokrát nedokázal svou střelu seřídit tak, aby pronikla za brankovou čáru. Igor Akinfejev zasahovat nemusel.
     
    80
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Maurício, přichází Hernani.
     
    80
    Další zajímavou akci hostujícího celku zakončoval útočník Alexandr Kokorin. Jeho střelecký pokus se mezi tři tyče opravdu nevešel. Ani tentokrát se skóre nemění.
    78. Maurício (PET)
     
    78
    Maurício se jako první hráč dostal do výraznější střelecké pozice. S ránou do středu branky si domácí gólman dokázal naprosto snadno poradit. Pokud nepočítám propagační střelu z prvního poločasu, jedná se o první ránu na bránu.
     
    77
    Po pasáži, ve které byl domácí celek lepší, se do útoku pozvolna dostávají fotbalisté Petrohradu.

    Jan Prošek

    Góly:

    Karty:   29. Golovin (CSK), 36. A. Berezuckij (CSK), 65. Wernbloom (CSK) – 65. Javi García (PET), 90+3. Žirkov (PET)   71. Wernbloom (CSK)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 20:13.
    CSKA Moskva: Akinfejev – Ščennikov (90+1. Z. Tošić), A. Berezuckij, Vasin, V. Berezuckij, Fernandes – Dzagojev, Wernbloom, Golovin – Ionov (68. Vitinho), Olanare (74. Natcho).
    Náhradníci: Čepčugov, Pomazun – Gordjušenko, Čalov, Ignaševič, G. Milanov, Nababkin, Natcho, Z. Tošić, Žamaletdinov, Kučajev, Vitinho.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Aňukov (83. Šatov), Neto, Criscito, Žirkov – Giuliano, Javi García, Maurício (80. Hernani) – Kokorin, Dzjuba, Danny (82. Mollo).
    Náhradníci: Lunev – Djordjević, Ivanović, A. Keržakov, Lombaerts, Mak, Mollo, Novoselcev, Šatov, Callagov, Jusupov, Hernani.