Twente – Willem II 2:1 (kon.) | Eindhoven – Kerkrade 4:0 (kon.) | Zwolle – Arnhem 3:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
4:0 (2:0)
Roda JC Kerkrade
cz Sobota 04.03.2017, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Holandská Eredivisie • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Velké zklamání v minulém kole museli skousnout fotbalisté PSV, kteří se porážkou na půdě Feynoordu asi definitivně připravili o možnost obhájit ligový titul. Pořád je však ve hře druhá příčka a Liga mistrů, a o tuhle metu se musí stále pořádně rvát. Proti Kerkrade si jednoduše nemůže dovolit zaváhat.
     
    Domácí v tuhle chvíli ztrácejí na druhý Ajax šest bodů, což je poměrně vysoká ztráta, každopádně ne nesmazatelná. Sice se rýsuje, že by letos měl PSV zakončit na třetím místě, o možnost bojovat výše se však určitě nehodlá připravit.
     
    Roda bojuje na opačném pólu tabulky a jen díky lepšímu skóre je v tabulce před šestnáctým Go Ahead Eagles. Naposledy se jí vůbec nevydařil duel na půdě Heerenveenu, kde padla o tři branky. Ještě se navíc bude muset obejít bez Mohameda El Makriniho, který se v minulém kole nechal vyloučit.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado, S. de Jong – Pereiro, L. de Jong, Ramselaar.
    Náhradníci: Pasveer, Koopmans – Brenet, Hendrix, Bergwijn, Schwaab, Zinčenko, Rosario, S. Lammers, Locadia, Koch.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Ananou, Kum, Werker, van Peppen – Gnjatić, Ajagun, van Hyfte – Paulissen, Schahin, van Velzen.
    Náhradníci: Wolters, De Winter – Verboom, Rutjes, Auassar, Papazoglou, Stassar, Raykov, Gullón, M. Rosheuvel, Savic, Houri.

    Rozhodčí: Janssen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Isimat-Mirin si přidržel Schahina, Roda tak bude mít k dispozici poměrně slušnou standardní situaci. Rozehrávat jí bude Paulissen...
     
    2
    ...uběhlo jen pár desítek sekund a už se hostující celek mohl ujmout vedení! Paulissen zakroutil míč na zadní tyčku, kam si naběhl Schahin. Z blízkosti však trestuhodně zamířil jen vedle brány.
    2. šance Schahina
     
    4
    PSV se zatím s míčem na hrací ploše spíše jen seznamuje. Do nějaké větší gólově šance se ještě nepropracoval.
     
    5
    Hosté zatím marně hledají cestičku za úvodní brankou. Sice dobře kombinují, ale vlastně jen bez kýženého efektu. Budou muset směrem dopředu určitě více zabrat.
     
    7
    Viděli jsme zatím jen jednu nebezpečnější příležitost v tomto utkání, a to paradoxně na straně outsidera z Kerkrade. PSV se opravdu hodně pomalu zahřívá.
     
    8
    Hned dva centry směřovaly nyní do pokutového území PSV. Nicméně ani ten první z rohového čtvrtkruhu, ani druhý nenadělal nějakou větší paseku v domácí obraně.
     
    9
    První vážnější možnost PSV je na světě. Pröpper dostal parádní kolmici do běhu, celkem snadno se propracoval za soupeřovu obranu a ze slušné pozice mířil na bližší tyčku. Výtečně si ovšem vedl gólman van Leer.
    9. zakončení Pröppera
     
    10
    A další obrovská možnost PSV! Ramselaar přistrčil míč dopředu, z vápna pak pálil Pereiro, jenže van Leer mezi třemi tyčemi fantasticky zasáhl. Tohle byly hodně krušné chvíle pro hostující Rodu.
    10. gólová možnost Pereira
     
    12
    Arias posílal nyní centr z pravé strany do šestnáctky, ovšem bez kýženého úspěchu. Jeho pas proletěl pokutovým územím a za brankovou čáru. Nikdo si nedokázal naběhnout.
     
    13
    Hezky si nyní počínal Ramselaar, který vybojoval pro PSV rohový kop. Nicméně z něho se domácí celek prosadit nedokázal.
     
    15
    Utkání zatím postrádá nějaké vyšší tempo. Jako by se začal malovat ten obrázek, jaký se dal očekávat už předem. Roda začíná hlavně bránit, protože nemá v Eindhovenu co ztratit, zatímco PSV se marně snaží prosadit.
     
    16
    Willems nešetrně atakoval Paulissena zezadu. Pískat se muselo, každopádně žlutá karta vytažená nebyla. Rozhodčí celou situaci vyřešil domluvou.
     
    18
    Nebylo to vůbec špatně rozehrané od Rody, která nejprve kombinovala na levé straně. Pak van Peppen poslal míče do šestnáctky, odkud se snažil zakončovat Paulissen. Nicméně jeho pokus byl zablokovaný.
     
    19
    Už několikátý rohový kop budou rozehrávat domácí. Roda si zatím vůbec nic nekomplikuje. Jakmile má možnost, ihned odvrací do bezpečí.
     
    20
    Nakonec z toho byly dva rohové kopy pro PSV. Po prvním z nich pálil L. de Jong, nicméně Werker tenhle pokus dokázal zablokovat. Po druhém kopu z rohu již domácí nezahrozili.
     
    21
    Pereiro v ofsajdu. Právě kvůli tomuto důvodu celá akce eindhovenského celku skončila.
     
    22
    PSV jako by začínal navyšovat obrátky! Pereiro vnikl do šestnáctky, následně přihrával do středu, kde se u míče objevil Ramselaar. I v tomhle případě ovšem obětavá obrana dokázala tenhle pokus zablokovat.
    22. zablokovaná střela Ramselaara
     
    24
    Tenhle pokus z dálky nemohl mít větší šanci na úspěch. Letěl jen vedle, navíc byl i poměrně slabý. Zkrátka žádný stres pro gólmana Zoeta.
     
    25
    Domácí se nyní dožadovali pokutového kopu. Je pravda, že L. de Jong se nemohl dostat k centru z pravé strany od Pereiry, protože zezadu do něj drcl Gnjatič. Každopádně píšťalka hlavního arbitra zůstala němá.
    25. penalta se po této situaci nepískala
     
    26
    PSV právě vstřelilo branku!
    Nakonec to netrvalo tak dlouho. Aktivnější domácí se dočkali zasloužené odměny. Pröpper usadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu HÉCTORA MORENA, který v zakončení výrazněji nezaváhal. Gólman van Leer se po míči jen ohlédl. Asistence: Davy Pröpper.
    26. Héctor MORENO - 1:0
     
    28
    Trávník jinak vlastně po celou dobu zkrápějí velké kapky deště. Rozhodně nepříjemná záležitost pro všechny aktéry. Zatím se v tomto nelibém počasí spíše daří favorizovanému PSV.
     
    30
    První půlhodinka je za námi. PSV má utkání plně pod kontrolou, před chvilkou jsme viděli další rohový kop, který tentokráte rozehrál Guardado. Ovšem své spoluhráče centrem nenašel.
     
    31
    PSV bez problémů kombinuje na vlastní polovině. Roda jen přihlíží. Ale neměla by. Přece jenom by měla být směrem dopředu daleko aktivnější. Sotva se ovšem kdy dostane k balónu.
     
    32
    PSV právě vstřelilo branku!
    Máme tu navýšení náskoku. Zase domácí dlouho drželi míč na svých kopačkách, na levé straně měl Willems dostatek času a prostoru, aby si rozmyslel, co udělá, a poslal parádní centr do šestnáctky. Tam si naběhl nikým nehlídaný SIEM DE JOONG, jenž sám před van Leerem nezaváhal. Asistence: Jetro Willems.
    32. Siem de Jong - 2:0
     
    34
    Pereiro se znovu zastřeloval, tentokráte ovšem kýžený prostor netrefil. Roda mohla zůstat v tomto případě zcela v klidu.
     
    35
    Hosté nyní měli k dispozici standardku, ovšem neporadili si s ní vůbec, vůbec dobře. V podstatě jen odevzdali míč brankáři Zoetovi, který ho sebral ve vzduchu do rukavic.
     
    37
    Po dvou gólech tempo hry opravdu hodně opadlo. PSV jako by se spokojil s pohodlným vedením a trošku nechává hrát i svého soupeře. Ten je ovšem směrem dopředu zatím marný.
     
    38
    Pröpper dostal možná příliš dlouhou přihrávku na pravé straně. i proto nedobře odcentroval. Každopádně vybojoval alespoň rohový kop pro svůj celek...
     
    39
    ...tohle bylo hodně nenápadné, ale také hodně nebezpečné. Po rohovém kopu z dost krkolomné pozice, zády k brance, hlavičkoval Pereiro. Nicméně svůj pokus usměrnil jen nad bránu.
    39. hlavička Pereira
     
    40
    Byl to snad Arias, kdo nyní poslal parádní přesný pas do šestnáctky na nějakých padesát metrů. Nicméně Pereiro nedokázal zpracovat. Velká škoda, už se blížil do blízkosti van Leera.
     
    42
    Domácí v pohodě kontrolují hru. A směrem dopředu jsou daleko aktivnější a kreativnější. Sotva se celek z Kerkrade, soupeřící o záchranu, dostane na soupeřovu polovinu.
     
    43
    Míč má nyní ve svých rukou van Leer. V podstatě se rozmýšlí, komu ho přihraje. PSV jako by na tenhle moment vůbec nereflektoval, nesnaží se ho napadat. Zkrátka domácí čekají, co udělá.
     
    44
    Pereiro z pravé strany poslal jemný oblouček do šestnáctky, kde ho S. de Jong sklepával pro L. de Jonga. Nicméně druhý jmenovaný se k míči nepropracoval.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Zatím jsme viděli poměrně jednoznačný průběh prvního poločasu, ve kterém PSV svého soupeře jednoznačně přehrál. Svěřenci Phillipa Cocuho mají tenhle duel pevně pod kontrolou. Jestli Roda chce bodovat, musí po přestávce předvést o dost odvážnější výkon. o branky se zatím postarali Moreno a S. de Jong.
     
    46
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Gyliano van Velzen, přichází Mikhail Rosheuvel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Guardado byl pod tlakem u lajny, proto míč nedokázal posunout směrem dopředu. Vhazování tak provede soupeř.
     
    48
    Ta hořela! Po tomhle momentu mohlo utkání nabrat trošku jiný směr. Jenže Paulissen nedokázal zdramatizovat průběžný stav, protože svůj tvrdý přízemní pokus nasměroval přece jenom kousek vedle.
    48. povedená střela Paulissena
     
    48
    S. de Jong se propracoval k zakončení z pokutového území! Určitě se ocitl do dobré pozice. Nicméně jeho pokus zablokoval obětavý Werker. Tenhle stoper už poněkolikáté v tomto utkání byl ve správný čas na správném místě.
     
    49
    Van Hyfte (KER) zastavil rozeběhnutého L. de Jonga nedovoleným způsobem. A vysloužil si od hlavního arbitra Janssena první žlutou kartu tohoto střetnutí.
     
    52
    I ve druhém dějství eindhovenský celek bez větších problémů drží svého protivníka na uzdě. Má hru plně pod kontrolou. A to je rozhodně dobrá zpráva pro trenéra Phillipa Cocuho, jehož svěřenci v minulém kole padli na půdě Feyenoordu.
     
    54
    Moc hezky zakombinovali domácí na pravé straně. Jenže nakonec se obrana Rody dokázala zformovat a zorientovat. A tak dopředu spěchal Kum, nicméně byl zezadu podražen.
     
    55
    Marná je zatím snaha hostujícího celku o vyrovnání. Snad jen Paulissen vepředu občas nebezpečněji zahrozí, jinak je například i nadále v útlumu Schahin. Ani příchod Rosheuvela zatím kerkradskou ofenzívu nerozhýbal.
     
    58
    Pröpper rozehrál tuhle standardku z levé strany opravdu velmi slušně. Našel svým centrem hlavu Morena, autora zatím rozdílové trefy, jenž zamířil těsně vedle. Rozhodně musel být van Leer mezi třemi tyčemi na pozoru.
    58. hlavička Morena
     
    59
    Ramselaar unikl podél levé strany. Ananou svého soupeře nestíhal, nakonec však přece dokázal odvrátit míč alespoň do zámezí. Další z mnoha rohových kopů v nějakou šanci nevyústil.
     
    61
    Gnjatič se nyní dopustil nedovoleného zákroku. U míče tak zůstane v pohodě hrající PSV, který ale svým výkonem na hřišti nijak zvláště neoslňuje.
     
    62
    PSV právě vstřelilo branku!
    Teď už je zřejmě definitivně rozhodnuto. Další z mnoha rohových kopů domácích vyústil ve třetí přesný zásah. Guardado posadil centr na hlavu HÉCTORA MORENA, který se jako stoper prosadil gólově už podruhé. Poprvé přitom skóroval také po rohovém kopu. Asistence: Andrés Guardado.
    62. Héctor MORENO - 3:0
     
    63
    Nechybělo málo a už mohl být rozdíl mezi oběma celky ještě větší! Stále aktivní Pereiro napřáhl ze střední vzdálenosti a jeho technický pokus skončil jen těsně vedle.
    63. jedovka Pereira
     
    65
    Roda se po přestávce nezlepšila. A bude ráda, když z Eindhovenu odcestuje ve zdraví. PSV si dělá z utkání pomalu a jistě vlastní exhibici.
     
    66
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Bart Ramselaar, přichází Jürgen Locadia.
     
    67
    A zvonilo břevno van Leerovy svatyně. Střídající Locadia přistrčil míč Pereirovi, ten z pravé strany nacentroval do šestnáctky, odkud L. de Jong trefil břevno. Na tribunách to jenom zahučelo.
    67. břevno L. de Jonga
     
    69
    Dvacet minut zbývá do konce tohoto utkání. Vlastně už Roda vyhlíží poslední hvizd. Tenhle duel bude hotnotit hodně negativně. Ne že by se s úspěchem počítalo, ale bázlivý výkon je to, co trenér Anastasiou zcela jistě nechtěl vidět.
     
    70
    Pereiro pálil z otočky. Jeho střela mu ale příliš nesedla, a tak míč pouze doskákal do rukavic brankáře van Leera. Snadný zákrok pro hostujícího muže hájící tři tyče spojené dohromady.
     
    71
    Byla nařízena penalta pro PSV. Ananou povalil v pokutovém území nešetrně střídajícího Locadiu, a to přímo před zraky sudího Janssena. Ten neváhal ani vteřinu. Pískl do píšťalky a ukázal na pokutovou značku.
    71. penaltová situace
     
    71
    Ananou (KER) za svůj penaltový zákrok inkasoval ještě žlutou kartu. Smolný moment pro tohoto obránce.
     
    71
    PSV právě vstřelilo branku!
    SIEM DE JONG věděl moc dobře, co bude dělat, a svou střelu z bílého puntíku usměrnil přesně k tyči. Van Leer sice směr střely vystihl, ale nakonec na balón nedosáhl.
    71. Siem de Jong - 4:0
     
    75
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Siem de Jong, přichází Jorrit Hendrix.
     
    75
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Dani Schahin, přichází Athanasios Papazoglou.
     
    76
    Isimat-Mirin si nyní počínal v defenzívě velmi dobře. A tenhle centr ze standardky odvrátil do bezpečí. Roda bude mít k dispozici rohový kop...
     
    77
    ...bez šance. Kerkrade ani standardní situace příliš nevycházejí. Už aby byl konec. To je rozhodně přání všech přítomných aktérů spojených s klubem z Kerkrade.
     
    79
    PSV kombinuje na vlastní polovině, míč soupeři přitom prakticky vůbec nepouští. Zápas jako by se už dohrával pouze z povinnosti.
     
    80
    Domácí se snažili prosadit podél pravé strany, jako by to však celé zbytečně překombinovali. A nakonec se s míčem musela celá záložní řada posunout hodně dozadu.
     
    81
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Olexandr Zinčenko.
     
    83
    Teď zase PSV snadno drží míč na levé straně. Moreno i Willems se mohou s míčem mazlit vlastně tak dlouho, jak jen chtějí. Je vidět, že si za tohoto stavu mohou dovolit prakticky cokoliv.
     
    86
    Náhradník Zinčenko se hned po svém střídání chtěl uvést brankou. V pokutovém území si navedl míč na svou levačku a ostře vypálil. Každopádně jeho pokus nakonec skončil pouze vedle brány.
    86. střelecký pokus Zinčenka
     
    87
    Tři minuty do konce. On ani sudí Janssen nebude zřejmě utkání zbytečně protahovat. Nastavení druhého dějství by mělo být zcela minimální.
     
    90
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Ognjen Gnjatić, přichází Marcos Gullón.
     
    90+1
    Dvě minutky navíc, to je rozhodnutí rozhodčího Janssena. Více opravdu není potřeba přidávat.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    PSV potvrdil roli papírového favorita a tenhle duel snadno dotáhl do vítězného konce. V obou poločasech přidal shodně dvě branky, paradoxně se o ně postarali vždy Moreno a S. de Jong. Roda nepředvedla snad až na dvě šance na Philips Stadionu vůbec nic. A zaslouženě si odvezla domů ostudný debakl.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:38:46)

    Patrik Sandev

    Góly: 26. H. Moreno, 32. S. de Jong, 62. H. Moreno, 71. S. de Jong (pen.)

    Karty:   49. van Hyfte (KER), 71. Ananou (KER)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado, S. de Jong (75. Hendrix) – Pereiro (81. Zinčenko), L. de Jong, Ramselaar (66. Locadia).
    Náhradníci: Pasveer, Koopmans – Brenet, Hendrix, Bergwijn, Schwaab, Zinčenko, Rosario, S. Lammers, Locadia, Koch.

    Roda JC Kerkrade: van Leer – Ananou, Kum, Werker, van Peppen – Gnjatić (90. Gullón), Ajagun, van Hyfte – Paulissen, Schahin (75. Papazoglou), van Velzen (46. M. Rosheuvel).
    Náhradníci: Wolters, De Winter – Verboom, Rutjes, Auassar, Papazoglou, Stassar, Raykov, Gullón, M. Rosheuvel, Savic, Houri.

    Rozhodca: Janssen