Real Betis – Barcelona 1:1 (kon.) | Espanyol – Sevilla 3:1 (kon.) | Bilbao – Gijón 2:1 (kon.)
Real Madrid – Sociedad 3:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 29.01.2017, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo španielskej La Ligy. Nedeľný program uzavrie súboj na Estadio Santiago Bernabéu, kde domáci Real Madrid privíta Real Sociedad. Zápas sa začína o 20:45 hod.

    REAL MADRID

    Real Madrid je v tabuľke na prvom mieste so ziskom 43 bodov. Ešte donedávna ťahal skvelú 40-zápasovú sériu bez prehry, no tá sa skončila na pôde FC Sevilla. V Andalúzii síce hostia dlho viedli, no po nezvládnutej koncovke prehrali 2:1. Na túto prehru negatívne nadviazali aj v národnom pohári Copa del Rey, keď vypadli vo štvrťfinále so Celtou Vigo. Biely balet má druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď v priemere dosahuje viac ako 2,5 gólu na zápas. Najväčší podiel na tom nemá nikto iný ako Cristiano Ronaldo, ktorý nastrieľal dvanásť presných zásahov. V rámci La Ligy sa Madridčanom v domácom prostredí darí a momentálne ťahajú sériu šiestich výhier v rade. Dnes sa ale musia zaobísť bez Garetha Balea, Luku Modriča či Marcela.

    REAL SOCIEDAD

    Real Sociedad je na tom takisto veľmi dobre a momentálne mu patrí 5. miesto. Doposiaľ vyhral 11 z 19 zápasov a čelo tabuľky stráca len osem bodov. Ani zverencom Eusebia Sacristána sa nedarilo v Copa del Rey, keď na barcelonskom Nou Campe prehrali po výsledku 5:2. Teraz budú čeliť ďalšiemu náročnému súperovi, s ktorým majú veľmi negatívnu bilanciu. Na Estadio Santiago Bernabéu prehrali posledných sedem zápasov a naposledy tu vyhrali ešte v roku 2004. Najlepším strelcom mužstva je Brazílčan Willian Jose, ktorý má na svojom konte deväť presných zásahov. Ani hostia nenastúpia na dnešný zápas v plnej sile, keďže im budú chýbať zranení Mikel Gonzalez, Carlos Martinez a tiež potrestaný Yuri Berchiche.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Nacho Fernández – Kovačić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Díaz, Asensio, Morata, Isco, Hakami.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, I. Martínez, Rodrigues – Zurutuza, Illarramendi, Canales – Juanmi, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Toño – Granero, Prieto, Vela, A. Elustondo, D. Concha, Odriozola Arzallus.

    Rozhodca: Mario Melero Lopéz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia. Tí sa snažili držať loptu na svojich kopačkách, no prakticky sa nedostali z vlastnej polovice ihriska.
     
    2
    Zatiaľ sme nevideli žiadnu súvislú útočnú akciu. Teraz pre zmenu držia loptu na svojich kopačkách hráči bieleho baletu, no kombinujú ďaleko od súperovej brány.
     
    3
    Karim Benzema si nabehol na pas svojho spoluhráča a vnikol do šestnástky súpera. Prihrávkou z pravej strany hľadal Cristiana Ronalda, no ten bol dobre bránený.
     
    4
    Pre hostí sa črtala šanca na skórovanie. Sergio Ramos zaváhal, poľahky sa okolo neho prehnal Mikel Oyarzabal, ale spätnou prihrávkou našiel len Raphaëla Varana.
     
    5
    Real Sociedad je v úvode stretnutia aktívnejším mužstvom a určite by rád prerušil nepriaznivú bilanciu na Estadio Santiago Bernabéu. Naposledy tu vyhral ešte pred trinástimi rokmi.
     
    6
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Cristiana Ronalda dostáva žltú kartu hosťujúci stopér Iñigo Martínez.
     
    7
    Cristiano Ronaldo sa snažil individuálne presadiť po ľavej strane. Napokon poslal center do šestnástky súpera, ale Karima Benzemu nenašiel.
     
    8
    Mateo Kovačić teraz ukázal svoj dôraz a poradil si aj s presilou hráčov súpera. Loptu prestrčil na Karima Benzemu, no ten bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    9
    Postupom času zvyšujú obrátky domáci futbalisti. Po pravej strane sa snažil presadiť krajný obranca Danilo, no loptu bezpečne kryje Gerónimo Rulli.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Real Madrid si chce vytvoriť územnú prevahu, no tentokrát nemôže pokračovať vo svojej akcii. Nacho Fernández totiž loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    11
    Hostia teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Domácim obrancom musel pomôcť aj Keylor Navas, ale ten situáciu vyriešil ráznym odkopom.
     
    12
    Lucas Vázquez to teraz spravil skutočne parádne. Po pravej strane sa presadil cez Kévina Rodriguesa a v nebezpečnom priestore hľadal Karima Benzemu. Veľmi dobre ale zasiahol Raúl Navas.
     
    13
    Nacho Fernández sa snažil odkopnúť loptu do bezpečia, no proti tomu bol Juanmi. Lopta sa tak nepríjemne odrazila, ale opäť včas zasiahol Keylor Navas.
     
    14
    Casemiro si teraz splnil svoje defenzívne povinnosti a napriek menším problémom odvrátil center z pravej strany. Domáci brankár tak zasahovať nemusel.
     
    15
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu, keďže v strede poľa fauloval Sergio Ramos. Hostia sa zrejme budú snažiť poslať loptu až do šestnástky súpera.
     
    16
    Willian José využil to, že v múre stál len Lucas Vázquez. Priamou strelou na bránu preveril pozornosť Keylora Navasa, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.
    16. Willian José (RSC)
     
    17
    Hostia mali výhodu ďalšieho priameho kopu, tentokrát z pravej strany. Asier Illarramendi poslal loptu na hlavu Williana Josého, no ten minul domácu svätyňu.
     
    19
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho brejku. Cristiano Ronaldo napokon centroval z ľavej strany, ale svojim pasom našiel len pripraveného Raúla Navasa.
     
    20
    Teraz sme videli niekoľko nepresných prihrávok na oboch stranách. Mateo Kovačić sa snažil založiť rýchly brejk domáceho tímu, ale kombinačne zlyhal.
     
    21
    Karim Benzema sa zatiaľ nevie presadiť cez dobre fungujúcu obranu súpera. Aj teraz na neho smerovala prihrávka, ale výborne ho predskočil Iñigo Martínez.
     
    22
    Lucas Vázquez je na svojej pravej strane celkom výrazný. Aj teraz si loptu hodil okolo obrancu súpera, no jeho snaženie prerušil brankár Gerónimo Rulli.
     
    23
    Keylor Navas musel zasahovať po strele zo strednej vzdialenosti. Sergio Canales ale mieril len do stredu brány, a tak nemohol byť úspešný.
     
    24
    Cristiano Ronaldo začína byť frustrovaný. Zatiaľ sa prakticky k ničomu nedostal, čo sa rozhodne nepáči divákom na Estadio Santiago Bernabéu.
     
    25
    Lucas Vázquez vybojoval pre domácich výhodu priameho kopu. Ten z pravej strany zahral Toni Kroos, ale zakončenie Casemira nebolo presné.
     
    26
    Hostia sa teraz dostali na dostrel brány súpera. Madridčania ich ale následne dokázali vytlačiť mimo nebezpečných pozícii a bez problémov ustáli túto situáciu.
     
    27
    Zatiaľ sledujeme pomerne nevýrazný výkon najmä zo strany favorita zápasu. Ten teraz prichádza o loptu, keďže Lucas Vázquez nezachytil prihrávku na hracej ploche.
     
    28
    Teraz sa domácim naskytla šancu prejsť do rýchleho brejku. Obrana súpera bola pomerne otvorená, ale Karim Benzema prišiel o loptu po súboji s Kévinom Rodriguesom.
     
    29
    A ďalšia nepresnosť v rozohrávke domáceho tímu. Následne bol faulovaný Asier Illarramendi, no rozhodca neprerušuje hru a citlivo ponecháva hosťom výhodu.
     
    30
    Z tribún madridského štadióne sa ozýva piskot. Ten je smerovaný domácim futbalistom, ktorí sa zatiaľ nedostali ani len k streleckému pokusu.
     
    32
    Lucas Vázquez neudržal loptu na ihrisku, a tak nasledovalo vhadzovanie hostí. Madridčania sa okamžite snažili vysoko napádať, no previnili sa faulom.
     
    33
    K prvému streleckému pokusu sa dostal Cristiano Ronaldo. Za hranicou šestnástky si prehodil loptu na ľavačku, ale bránu minul o poriadny kus.
     
    34
    Myslím, že to bol Karim Benzema, kto si nabehol na peknú prihrávku za obranu. Z ľavej strany posielal loptu na Toniho Kroosa, ale ten napokon zakončiť nedokázal.
     
    35
    Juanmi to teraz prehnal so svojim dôrazom, a tak hlavný rozhodca píska celkovo štvrtý nedovolený zákrok hostí. Faulovaným hráčom bol Danilo.
     
    36
    Raphaël Varane si teraz splnil svoje obranné povinnosti na jednotku. Mikel Oyarzabal si chcel spraviť priestor svojim telom, no proti Francúzovi neuspel.
     
    37
    Po faule Karima Benzemu mali hostia výhodu priameho kopu. Asier Illarramendi časoval pas na Iñiga Martíneza, ale ten bol podľa postranného rozhodcu v ofsajde.
     
    38
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti prvýkrát v dnešnom zápase vystrelili na bránu a hneď je z toho otvárací gól. Cristiano Ronaldo parádnym spôsobom uvoľnil MATEA KOVAČIĆA a ten dokázal prestreliť vybehnutého brankára Gerónima Rulliho.
    38. Mateo Kovačić (REA) - 1:0
     
    39
    Kévin Rodrigues predviedol peknú individuálnu akciu a napokon ho len za cenu faulu zastavil Toni Kroos. Nemecký futbalista je navyše odmenený žltou kartou.
     
    40
    Pre domácich sa črtala šanca na rýchly brejk. Cristiano Ronaldo už posielal prihrávku na nabiehajúceho spoluhráča, no výborne zasiahol jeho bývalý spoluhráč Asier Illarramendi.
     
    41
    Prvý polčas sa nám dostal do svojej záverečnej päťminútovky. Real môže byť maximálne spokojný, keďže napriek horšiemu výkonu vedie tesným rozdielom.
     
    42
    Hostia sa dostali do rýchleho brejku, no Willian José bol zahnaný až k postrannej čiare. Napriek tomu poslal loptu do šestnástky súpera, ktorú však vyrazil Keylor Navas.
     
    43
    Lucas Vázquez krásne preniesol hru na Cristiana Ronalda. Portugalčan prvým dotykom chcel posunúť loptu na Karima Benzemu, no napokon z toho bude len odkop od brány.
     
    44
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože zástavka postranného rozhodcu vystrelila smerom nahor. V tesnom ofsajde bol Willian José.
     
    45
    Hostia mohli v závere prvého polčasu vyrovnať. Danilo sa pošmykol, a tak nechtiac otvoril svoju ľavú stranu. Juanmi si narazil loptu s Mikelom Oyarzabalom, no z dobrej pozície minul bránu.
    45. Juanmi (RSC)
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám priniesol celkom zaujímavý futbal, hra sa prelievala z jednej strany na druhú, no chýbal nám väčší počet gólových šancí. Do streleckej listiny sa doposiaľ zapísal len Mateo Kovačić, ktorý využil krásnu kolmú prihrávku Cristiana Ronalda. V posledných sekundách prvého polčasu mohol vyrovnať Juanmi, ale z dobrej pozícii nemieril presne. Druhé dejstvo sa začne približne o 21:46 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhá polovica zápasu má za sebou úvodné sekundy. Nacho Fernández sa snažil presadiť po ľavej strane, ale dobre ho zastavil Sergio Canales.
     
    47
    Hostia teraz kombinovali v blízkosti šestnástky súpera. Napokon sa dostal k centru Mikel Oyarzabal, ale loptu odvrátil do bezpečia Raphaël Varane.
     
    48
    Začiatok druhého polčasu sa neodohráva v nejakom strhujúcom tempe. Domáci držia loptu na svojich kopačkách, no príliš sa dopredu nehrnú.
     
    49
    Hostia stratili loptu v strede poľa, čím de facto založil rýchly brejk svojho súpera. K lopte sa dostal Cristiano Ronaldo, ale odvážnym sklzom ho zastavil Raúl Navas.
     
    50
    Kévin Rodrigues sa dostal k strele z vnútra pokutového územia. Keďže bol jeho pokus zrazený nasledoval rohový kop, no z neho pramenil len útočný faul.
     
    51
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti zvyšujú svoje vedenie. Tentokrát to bol Mateo Kovačić, kto sa zaskvel skvelou finálnou prihrávkou. CRISTIANO RONALDO si prebral jeho pas a efektným oblúčikom prekonal brankára súpera.
    51. Cristiano Ronaldo (REA) - 2:0
     
    52
    Real Madrid dnes rozhodne nepôsobí suverénnym dojmom, no dôležité je skóre. Po dvoch parádnych kolmiciach a chladnokrvných zakončeniach vedie už o dva góly.
     
    54
    Hostia sa snažia niečo urobiť s nepriaznivým vývojom stretnutia. Zatiaľ ale kombinujú až príliš ďaleko od brány Keylora Navasa.
     
    55
    Cristiano Ronaldo tentokrát svojou individuálnou akciou neuspel. Veľmi dobrý výkon podáva Raúl Navas, ktorý aj teraz zastavil portugalskú hviezdu.
     
    56
    Teraz sa hra prelína z jednej strany na druhú. Hostia mierne vysúvajú svoju obranu, čo je možno riskantný, no vzhľadom na skóre logický ťah.
     
    57
    Hostia budú prvýkrát v zápase striedať. Na trávnik prichádzajú hneď dvaja noví hráči. Xabi Prieto vymenil Williana Josého a Carlos Vela nahradzuje Mikela Oyarzabala.
     
    58
    Real Madrid kontroluje vývoj dnešného stretnutia. Prípadný trojbodový zisk by bol mimoriadne cenný, keďže dnes zaváhala aj Barcelona aj Sevilla.
     
    59
    Casemiro veľmi dobre zasiahol a prerušil prienik jedného z hráčov Realu Sociedad. Nasledovať tak bude rohový kop s poradovým číslom tri.
     
    60
    Od rohovej zastávky zahrával štandardnú situáciu Carlos Vela. Mexičan ale našiel v pokutovom území len pripraveného Sergia Ramosa.
     
    61
    Hostia prevzali režisérsku taktovku do svojich rúk. V posledných piatich minútach majú jasnú územnú prevahu, no zatiaľ sa do šance nedostali.
     
    62
    Real Madrid mal možnosť zaútočiť z rýchleho brejku. Karim Benzema sa snažil uvoľniť kľučkou doprava, ale tú dokonale prečítal Raúl Navas.
     
    63
    Striedajúci Carlos Vela sa teraz previnil nedovoleným zákrokom na Toniho Kroosa. Nemecký reprezentant ale bude v poriadku a pokračuje bez ošetrenia.
     
    64
    Takýto obrázok zrejme budeme vidieť aj v nasledujúcich minútach. Real Sociedad má síce loptu vo svojej moci, no jeho kombinácia pôsobí zatiaľ bezzubo.
     
    66
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Zinedine Zidane. Ten sťahuje svojho krajana Karima Benzemu a na trávnik posiela čerstvého Álvara Moratu.
     
    67
    Raphaël Varane teraz zahral veľmi dobre pozične. Správne odhadol smer centru z ľavej strany a loptu bez problémov upratal do bezpečia.
     
    68
    Striedajúci Álvaro Morata rozbehol rýchlu akciu domáceho tímu. Cristiano Ronaldo následne naňho adresoval svoju prihrávku, no Španiel zakončiť nedokázal.
     
    69
    Nacho Fernández sa teraz snažil vymodliť si faul u hlavného rozhodca. Ten mu ale na to neskočil a urobil dobre, keďže Raúl Navas rozhodne nefauloval.
     
    70
    Iñigo Martínez má obrovské šťastie, že po tomto zákroku nebol vylúčený. V prvom polčase totiž jednu žltú kartu dostal a teraz evidentne prerušil rýchly brejk domácich faulom zozadu.
     
    71
    Tentokrát už hlavný rozhodca vyťahuje žltú kartu. Jej adresátom je Kévin Rodrigues, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Lucasom Vázquezom.
     
    72
    Tak napokon gól domáceho tímu neplatí! Álvaro Morata síce hlavičkou poslal loptu do siete po centri Cristiana Ronalda, no podľa rozhodcu si počínal nedovolene.
    72. Álvaro Morata (REA)
     
    73
    Lucas Vázquez vystihol rozohrávku svojho súpera. Dokonca sa dostal k strele z otočky, ale dobrý zákrok predviedol Gerónimo Rulli.
     
    74
    Iñigo Martínez sa nepoučil predsa len putuje predčasne pod sprchy. Tentokrát išiel pri postrannej čiare úplne zbytočne do súboja s Casemirom a dostáva druhú žltú kartu.
    74. Iñigo Martínez (RSC)
     
    75
    Na druhej strane musel zasahovať brankár Keylor Navas. S nepodareným centrom Kévina Rodrigues si ale poradil bez väčších problémov.
     
    76
    Domáci teraz absolútne nezvládli ponúknutú šancu na prečíslenie. Lucas Vázquez spätnou prihrávkou hľadal Toniho Kroosa, no to nebol dobrý nápad.
     
    77
    Hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu aj na domácej strane. Druhým potrestaným mužom v bielom drese je Lucas Vázquez.
     
    78
    Registrujeme striedanie na oboch stranách. Domáci tréner posiela na trávnik Isca, ktorý nahradí strelca úvodného gólu – Matea Kovačića. Na strane hostí prichádza Esteban Granero, ktorý vymenil Sergia Canalesa.
     
    80
    Real Madrid kontroluje vývoj zápasu. Hostia sa zatiaľ nedostali do žiadnej šance, prostredníctvom ktorej by mohli znížiť náskok svojho súpera.
     
    81
    Casemito si teraz počínal nedovolene v súboji s Josebom Zaldúaom. Nasledovať tak bude priamy kop hostí, ktorý je akýmsi skráteným rohovým kopom.
     
    82
    Real Madrid dal gól! Tentokrát sa už ÁLVARO MORATA zapisuje do streleckej listiny. Domáci rozvinuli rýchly brejk po pravej strane, Lucas Vázquez presným pasom našiel svojho španielskeho krajana a ten pridáva tretí gól svojho mužstva.
    82. Álvaro Morata (REA) - 3:0
     
    83
    O osude dnešného zápasu je rozhodnuté. Je jasné, že Real Madrid sa trochu vzdiali svojim súperom, kedže dnes získa všetky tri body.
     
    84
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Lucas Vázquez dnes podal dobrý výkon a na záverečné minúty ho strieda Marco Asensio.
     
    85
    Raúl Navas opäť veľmi dobre zasiahol a telom odstavil od lopty Cristiana Ronalda. Hlavný rozhodca napokon nepíska priamy kop.
     
    86
    Dnešný duel sa pomaličky dohráva. O center z ľavej strany sa snažil Xabi Prieto, ale nasledovať bude len odkop od brány Keylora Navasa.
     
    87
    Na druhej strane neuspel ani Marco Asensio, a tak bude odkopávať aj brankár Gerónimo Rulli. Ten toho dnes príliš veľa nechytil, no za inkasované góly nemohol.
     
    88
    Domáca réžia nám v opakovaných záberoch ponúka pohľad na tretí gól Realu Madrid. Celú akciu výborne začal už Keylor Navas, ktorý pohotovo rozohral akciu.
     
    89
    Štvrtý gól zatiaľ domáci futbalisti nepridali. Cristiano Ronaldo si nabehol na pas z pravej strany, prekonal aj brankára, ale v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
    89. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    90
    Ani táto akcia domáceho tímu sa neskončí úspešne. Álvaro Morata si pomohol v súboji rukami, a tak rozhodcovia pískajú útočný faul.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Real Madrid kontroluje záverečné sekundy duelu a zrejme si aj udrží čisté konto.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid potvrdil úlohu favorita a svojho dnešného súpera zdolal jasne 3:0. V druhom polčase sa do streleckej listiny zapísali ešte Cristiano Ronaldo a Álvaro Morata. Hostia boli smerom dopredu takmer bezzubí, a tak sa v tabuľke nedostali cez madridského Atlético. Naopak, biely balet zvyšuje náskok pred svojimi konkurentmi a pred Barcelonou vedie o štyri body a so zápasom k dobru. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešný štart do nového týždňa. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:38:30)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 38. Kovačić, 51. Ronaldo, 82. Morata

    Karty:   39. Kroos (REA), 77. L. Vázquez (REA) – 6. I. Martínez (RSC), 71. Rodrigues (RSC)   74. I. Martínez (RSC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:11.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Nacho Fernández – Kovačić (78. Isco), Casemiro, Kroos – L. Vázquez (84. Asensio), Benzema (66. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Díaz, Asensio, Morata, Isco, Hakami.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, I. Martínez, Rodrigues – Zurutuza, Illarramendi, Canales (78. Granero) – Juanmi, José (57. Prieto), Oyarzabal (57. Vela).
    Náhradníci: Toño – Granero, Prieto, Vela, A. Elustondo, D. Concha, Odriozola Arzallus.

    Rozhodca: Mario Melero Lopéz