Real Betis – Barcelona 1:1 (kon.) | Espanyol – Sevilla 3:1 (kon.) | Bilbao – Gijón 2:1 (kon.)
Real Madrid – Sociedad 3:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 29.01.2017, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid potvrdil úlohu favorita a svojho dnešného súpera zdolal jasne 3:0. V druhom polčase sa do streleckej listiny zapísali ešte Cristiano Ronaldo a Álvaro Morata. Hostia boli smerom dopredu takmer bezzubí, a tak sa v tabuľke nedostali cez madridského Atlético. Naopak, biely balet zvyšuje náskok pred svojimi konkurentmi a pred Barcelonou vedie o štyri body a so zápasom k dobru. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem úspešný štart do nového týždňa. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:38:30)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Real Madrid kontroluje záverečné sekundy duelu a zrejme si aj udrží čisté konto.
     
    90
    Ani táto akcia domáceho tímu sa neskončí úspešne. Álvaro Morata si pomohol v súboji rukami, a tak rozhodcovia pískajú útočný faul.
    89. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    89
    Štvrtý gól zatiaľ domáci futbalisti nepridali. Cristiano Ronaldo si nabehol na pas z pravej strany, prekonal aj brankára, ale v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    88
    Domáca réžia nám v opakovaných záberoch ponúka pohľad na tretí gól Realu Madrid. Celú akciu výborne začal už Keylor Navas, ktorý pohotovo rozohral akciu.
     
    87
    Na druhej strane neuspel ani Marco Asensio, a tak bude odkopávať aj brankár Gerónimo Rulli. Ten toho dnes príliš veľa nechytil, no za inkasované góly nemohol.
     
    86
    Dnešný duel sa pomaličky dohráva. O center z ľavej strany sa snažil Xabi Prieto, ale nasledovať bude len odkop od brány Keylora Navasa.
     
    85
    Raúl Navas opäť veľmi dobre zasiahol a telom odstavil od lopty Cristiana Ronalda. Hlavný rozhodca napokon nepíska priamy kop.
     
    84
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Lucas Vázquez dnes podal dobrý výkon a na záverečné minúty ho strieda Marco Asensio.
     
    83
    O osude dnešného zápasu je rozhodnuté. Je jasné, že Real Madrid sa trochu vzdiali svojim súperom, kedže dnes získa všetky tri body.
    82. Álvaro Morata (REA) - 3:0
     
    82
    Real Madrid dal gól! Tentokrát sa už ÁLVARO MORATA zapisuje do streleckej listiny. Domáci rozvinuli rýchly brejk po pravej strane, Lucas Vázquez presným pasom našiel svojho španielskeho krajana a ten pridáva tretí gól svojho mužstva.
     
    81
    Casemito si teraz počínal nedovolene v súboji s Josebom Zaldúaom. Nasledovať tak bude priamy kop hostí, ktorý je akýmsi skráteným rohovým kopom.
     
    80
    Real Madrid kontroluje vývoj zápasu. Hostia sa zatiaľ nedostali do žiadnej šance, prostredníctvom ktorej by mohli znížiť náskok svojho súpera.
     
    78
    Registrujeme striedanie na oboch stranách. Domáci tréner posiela na trávnik Isca, ktorý nahradí strelca úvodného gólu – Matea Kovačića. Na strane hostí prichádza Esteban Granero, ktorý vymenil Sergia Canalesa.
     
    77
    Hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu aj na domácej strane. Druhým potrestaným mužom v bielom drese je Lucas Vázquez.
     
    76
    Domáci teraz absolútne nezvládli ponúknutú šancu na prečíslenie. Lucas Vázquez spätnou prihrávkou hľadal Toniho Kroosa, no to nebol dobrý nápad.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 38. Kovačić, 51. Ronaldo, 82. Morata

    Karty:   39. Kroos (REA), 77. L. Vázquez (REA) – 6. I. Martínez (RSC), 71. Rodrigues (RSC)   74. I. Martínez (RSC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:11.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Nacho Fernández – Kovačić (78. Isco), Casemiro, Kroos – L. Vázquez (84. Asensio), Benzema (66. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Díaz, Asensio, Morata, Isco, Hakami.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Navas, I. Martínez, Rodrigues – Zurutuza, Illarramendi, Canales (78. Granero) – Juanmi, José (57. Prieto), Oyarzabal (57. Vela).
    Náhradníci: Toño – Granero, Prieto, Vela, A. Elustondo, D. Concha, Odriozola Arzallus.

    Rozhodca: Mario Melero Lopéz