Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa Bay 6:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Ottawa – Edmonton 5:3 (kon.) | Chicago – Nashville 5:2 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:3 (2:0, 2:3, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Pondelok 09.01.2017, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:06 (03:44:42)
    Životní sezona. Patrick Maroon přihodil další dva góly.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mark Stone (OTT) 1+2
    2. Patrick Maroon (EDM) 2+0
    3. Zack Smith (OTT) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 18-38; Zablokované střely: 17-8; Vhazování: 57%-43%; Hity: 31-26; Přesilové hry: 1/1-0/1; Trestné minuty: 9-9.
    Mark Stone pomohl Senators ukončit sérii čtyř porážek v řadě.

    #SensWin 5-3!

    Fotka zveřejněná uživatelem Ottawa Senators (@senators),


     
    Ottawa se podruhé v letošní sezóně NHL střetla v kanadském derby s Edmontonem a podruhé v řadě ho dokázala porazit. Oilers sice ve druhé třetině předvedli skvělý obrat, jenže ještě do přestávky dvakrát inkasovali a vzápětí se marně snažili vyrovnat, přestože si během závěrečné části utkání vytvořili obrovský tlak a několik brankových šancí. Skvělý zápas odehrál v dresu hostujícího celku Patrick Maroon, který vstřelil dva góly, na body to ovšem nestačilo. V dresu Ottawy totiž v závěrečné části utkání zamkl svou bránu na sto západů výtečný brankář Mike Condon. Konečný výsledek: Ottawa Senators 5 Edmonton Oilers 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:38 Kyle TURRIS - 5:3
     
    58:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mike Hoffman ve středním pásmu vybojoval puk a KYLE TURRIS ho na pravém křídle od modré čáry poslal do prázdné brány. Ottawa vede 5:3! Asistence: Mike Hoffman a Dion Phaneuf.
     
    58:33
    Jonas Gustavsson opustil svou bránu a Edmonton to zkouší necelé dvě minuty před koncem při hře bez brankáře!
     
    58:05
    Patrick Maroon po levém křídle zavážel puk do útočného pásma, jenže ještě před útočnou modrou čárou o něj parádním způsobem připravil Tom Pyatt.
     
    57:39
    Oscar Klefbom na pravém křídle z ostrého úhlu bekhendem nahodil puk na bránu a Mike Condon ho na přední tyči ukryl ve své lapačce. Brankář Senators byl vzápětí nepříjemně dohrán, domácí hráči to ale nechali být.
     
    57:16
    Chris Wideman o mantinel u střídaček vyhodil puk z obraného pásma do zóny Edmontonu a navíc založil nebezpečný protiútok Sens, který zastavilo postavení mimo hru.
     
    56:25
    Edmonton je ve třetí třetině jasně lepší a vytvořil si několik obrovských šancí, kýžený vyrovnávací gól ale zatím nikde. Senators zuby nehty drží jednobrankové vedení.
     
    55:49
    Connor McDavid se po nahození z ostrého úhlu ocitl před bránou ve velké šanci, jenže z blízkosti trefil pouze levý beton Mikea Condona, který jeho pokus vyrazil!
     
    55:07
    Mark Letestu v blízkosti levé tyče mířil zápěstím mezi betony Mikea Condona, brankář Senators se ale na švestkách nachytat nenechal a ukryl puk ve své výstroji.
     
    54:52
    Oscar Klefbom na pravé křídle nahodil puk podél hrazení do útočného pásma a Oilers ho vzápětí dokázali dobruslit.
     
    53:54
    Connor McDavid si zpoza brány krásně vybruslil před brankoviště a bekhendem se snažil puk zamést ke vzdálenější levé tyči, jenže Mike Condon se roztáhl vleže na brankové čáře a jeho pokus zastavil!
     
    53:31
    Connor McDavid ihned po vhazování prudce vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Mike Condon jeho střelu mířící po ledě ke vzdálenější levé tyči pravým betonem vykopl!
     
    53:14
    Jednobrankové vedení Senators se otřásá v základech, nicméně, zatím stále trvá. Ottawa vede 4:3.
     
    52:19
    Oilers znovu nebezpečně vypálili z levého křídla a Mike Condon vůbec nevěděl, jakou částí těla puk na přední tyči vyrazil, každopádně si připsal skvělý zákrok a vzápětí podruhé v rychlém sledu zasahovat nemusel!
    51:38 Brankář Ottawy Mike Condon si neskutečným způsobem poradil s horkým bramborem! Parádní žonglérský kousek.

     
    51:38
    Patrick Maroon se ocitl před bránou v obrovské šanci a mohl zkompletovat hattrick, jenže na Mikea Condona vyzrát nedokázal! Brankář Ottawy jeho pokus mířící pod horní tyč nejprve vyrazil pravým ramenem do vzduchu a poté reflexivně hranou lapačky definitivně mimo.
     
    51:13
    Kris Russell nádherně vypálil z levého kruhu pro vhazování s příklepem a jeho rána mířila ke vzdálenější pravé tyči, Mike Condon ji ale lapačkou přiloženou k levému betonu vyrazil!
     
    50:53
    Mark Letestu byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk od mantinelu směrem na bránu, Mike Condon ale jeho pokus ukryl v náručí.
     
    50:34
    Derick Brassard vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho střela nad vzdálenějším levým horním rohem brány zamířila nad. Jonas Gustavsson ve třetí části nemá příliš práce.
     
    50:11
    Edmonton má ve třetí třetině více ze hry a je nebezpečnější, zatím se ale snaží vyrovnat marně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:05
    Leon Draisaitl nádhernou přihrávkou zpoza brány mezi nohama našel před bránou jednoho ze svých spoluhráčů, který bez přípravy po ledě mířil k levé tyči, Mike Condon ale jeho pokus skvěle vyrazil pravým betonem a Senators vzápětí vyhodili puk na zakázané uvolnění!
     
    48:38
    Connor McDavid v pravém kruhu pro vhazování rychle vypálil z otočky, jeho pokus po ledě ale minul přední pravou tyč.
     
    48:21
    Drake Caggiula na pravém křídle od střídaček nahodil puk do útočného pásma a jeho nahození se od hrany mantinelu odrazilo do ochranné sítě.
     
    47:42
    Oscar Klefbom vypálil těsně před útočnou modrou čárou a Mike Condon jeho dlouhou střelu ukryl v náručí. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    46:59
    Zack Smith se na pravém křídle krásně otočil s pukem a z ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, kterou Derick Brassard nedokázal dojet a do zakončení se nedostal.
     
    45:37
    Kyle Turris po levé straně zavezl puk do útočného pásma a před kruhem pro vhazování rychle vypálil přes jednoho z hráčů Edmontonu zápěstím, Jonas Gustavsson byl ale připraven a hrudí jeho pokus vyrazil před sebe!
     
    44:32
    Jeden z hráčů Edmontonu na pravém křídle nedokázal udržet útočné pásmo poté, co mu puk na okamžik sjel z čepel hole, a akci Oilers zastavilo postavení mimo hru.
     
    43:21
    Ve třetí třetině se ještě nepřerušovalo a hra je velice plynulá, zejména potom na straně Oilers, kteří si během pár chvil vytvořili tři obrovské brankové příležitosti, ani jedna ale gólem neskončila.
     
    42:18
    Před bránou Senators vznikl obrovský závar a Mike Condon v rychlém sledu dvakrát skvěle zasáhl pravým betonem!
    41:41 Eberle se řítil po vystižení rozehrávky sám na bránu!
     
    41:41
    Jordan Eberle se řítil do samostatného úniku a bekhendem v blízkosti levé tyče mířil pod horní tyč, Mike Condon ale jeho pokus zřejmě vyrážečkou vytáhl nad! Skvělá šance a zákrok.
     
    41:01
    Dnešní utkání již přineslo sedm branek a věřme, že další nás ještě čekají.
     
    40:01
    V Ottawě začala třetí třetina velice atraktivního kanadského souboje, do které Senators vstupují s vedením 4:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 15-21; Zablokované střely: 12-8; Vhazování: 64%-36%; Hity: 22-21; Přesilové hry: 1/1-0/1; Trestné min.: 9-9.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:03.
    Kuriózní gól Leona Draisaitla, na který Senators dali rychle zapomenout, a otočili vývoj utkání zpět na svou stranu.

    CHEEKY LEON! #EDMvsOTT

    Video zveřejněné uživatelem Edmonton Oilers (@edmontonoilers),


     
    Edmonton Oilers vstupoval do prostřední části utkání s dvoubrankovým mankem, které dokázal dvěma góly v řadě zásluhou Patricka Maroona smazat. Ze strany hostujícího týmu to ovšem nebylo vše, protože po dvou brankách Maroona se za nedlouho prosadil Leon Draisaitl a v Canadian Tire Centre byl dokonán velký obrat. Pokud byste si ale mysleli, že to bylo vše, tak ani náhodou. Senators tři inkasované góly v řadě nikterak nerozházely. Mark Stone bleskově vyrovnal a necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny vrátil Ottawě ztracené vedení Tom Pyatt. Skóre po druhé třetině: Ottawa Senators 4 Edmonton Oilers 3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Jonas Gustavsson zastavil dlouhé nahození Senators ze středního pásma v lapačce a ještě jednou se v prostřední části utkání bude vhazovat.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    38:14 Tom PYATT - 4:3
     
    38:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Utkání plné zvratů pokračuje! Cody Ceci z pravého rohu nahodil puk před bránu, kde ho TOM PYATT po ledě střelou zápěstím z blízkosti poslal mezi betony Jonase Gustavssona. Ottawa podruhé v zápase vede, tentokrát 4:3! Asistence: Cody Ceci a Marc Methot.
     
    37:09
    Kris Russell vypálil od modré čáry a jeho tečovaná střela zamířila na poslední chvíli vedle pravé tyče.
     
    36:02
    Jonas Gustavsson si hravě poradil s nahozením Ottawy z pravého křídla a ostrého úhlu a přerušil hru.
     
    35:12
    Mike Condon se po několikáté v zápase vydal za svou bránu, kde zastavil nahození Oilers a rozehrál.
     
    34:42
    Senators se z vlastního obranného pásma nepodařilo rozehrát a jejich kolmá přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    34:17
    Hra byla po dvou slepených brankách, na obou stranách po jedné, přerušena a nádherný kanadský souboj bude pokračovat po krátké reklamní přestávce.
    33:33 Mark STONE - 3:3
     
    33:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MARK STONE po krásné kolmé přihrávce Zacka Smitha do jízdy z pravého kruhu pro vhazování střelou zápěstím nad levým betonem brankáře Oilers Jonase Gustavssona zamířil k přední pravé tyči a bleskově vyrovnal stav utkání na 3:3! Asistence: Zack Smith a Derick Brassard.
    32:59 Leon DRAISAITL - 2:3
     
    32:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL se u pravé tyče ke střele na bránu nedostal, vzápětí ale kotouč zpoza brány nahodil do brankoviště, kde se kotouč na přední pravé tyči od levé ruky Mikea Condona odrazil do brány. Oilers vstřelili velice šťastnou branku a třemi góly v řadě dovršili fantastický obrat! Asistence: Connor McDavid a Andrej Sekera.
     
    32:25
    Kyle Turris na levém křídle nabral rychlost a bekhendovou přihrávkou hledal před bránu Ryana Dzingela, který na jeho pas po ledě nedosáhl.
     
    32:05
    Mike Condon se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Oilers a holí podél hrazení rozehrál.
     
    31:53
    Senators se nepodařilo rozehrát a kotouč zamířil podél střídaček na zakázané uvolnění, po kterém se hra vrátila zpět před Mikea Condona.
     
    31:33
    Mark Letestu na levém křídle od modré čáry nahazoval puk na teč, žádný z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal usměrnit na bránu.
     
    30:34
    Erik Karlsson se snažil v blízkosti pravé tyče propasírovat puk do brány, na Jonase Gustavssona ale nevyzrál.
     
    30:28
    Mark Stone na levém křídle vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování a Jonas Gustavsson jeho pokus hrudí vyrazil mimo.
     
    30:18
    Connor McDavid na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk směrem na bránu a Mike Condon ho našel v lapačce.
     
    29:39
    Cody Ceci na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil mimo.
     
    29:23
    Chris Wideman ve středním pásmu u mantinelu tvrdým hitem poslal k ledu Matta Benninga a dvěma krosčeky v rychlém sledu mu neumožnil vstát, což obránci Edmontonu pochopitelně nelíbilo a pustil se s ním do pěstního souboje, který po několika rychlých úderech z obou stran skončil remízou! Oba hráči ještě dostali dvě minuty, Chris Wideman za hrubost a Matt Benning za krosček.
     
    28:38
    Oilers si po vstřelení dvou slepených branek vytvořili velký tlak, na pravém křídle se ale i přes velkou snahu ke střele dostat nedokázali a o puk přišli.
    27:01 Patrick MAROON - 2:2
     
    27:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    PATRICK MAROON po nepřesné střele Connora McDavida na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu a od brusle Marka Stonea se odrazil ke vzdálenější pravé tyči. Z pohledu Senators nešťastný gól, po kterém Oilers vyrovnali na 2:2! Asistence: Connor McDavid.
    26:45 Connor McDavid pálil po samostatném úniku mimo.
     
    26:45
    Kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid se řítil do samostatného úniku, který zakončil mezi kruhy pro vhazování prudkou střelou zápěstím a zamířil těsně vedle levé tyče!
    25:58 Patrick MAROON - 2:1
     
    25:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    PATRICK MAROON po levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a po naznačení přihrávky z kruhu krátkou střelou zápěstím po ledě zamířil mezi betony Mikea Condona. Oilers sice na rozdíl Senators úvodní přesilovou hru nevyužili, navzdory tomu se jim ale vzápětí podařilo snížit. Asistence: Anton Lander a Adam Larsson.
     
    25:25
    Mark Borowiecki naskočil z trestné lavice zpět na led a Senators hrají po přečkání oslabení v plném počtu.
     
    25:12
    Zack Smith vyrazil po levé straně do přečíslení dva na jednoho a poté před bránu posílal krásnou přihrávku, jenže jeden z jeho spoluhráčů ji minul a do zakončení se nedostal!
     
    24:32
    Mike Condon si poradil se střelou Oilers z pravého křídla a po jeho zákroku se podařilo Senators vyhodit.
     
    23:25
    Zack Kassian se snažil před bránou dostat do zakončení a zezadu byl přidržen Markem Borowieckim. Edmonton má k dispozici první přesilovou hru a šanci snížit.
     
    23:08
    Edmonton sice vyhrál vhazování, jenže následná bekhendová přihrávka se podél střídaček dostala až do jeho zóny a musel rozehrávat z obranného pásma.
     
    23:04
    Oilers na levé straně útočného pásma nahodili puk směrem na bránu Ottawy od modré čáry a po zákroku Mikea Condona opět vznikla před jeho brankovištěm mela.
     
    22:30
    Oilers zaváželi puk do útočného pásma po levém křídle, v blízkosti střídaček ale jejich akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    22:12
    Jordan Eberle se na pravé straně útočného pásma podél hrazení neprotáhl a navíc byl jedním z hráčů Ottawy po tvrdém hitu sražen k ledu.
     
    21:33
    Jonas Gustavsson v blízkosti své levé tyče zmrazil puk pod lapačkou a hra byla přerušena.
     
    21:08
    Leon Draisaitl byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle vypálil od mantinelu a mířil přesně do předního horního rohu brány, Mike Condon ale jeho pokus levým ramenem vyrazil.
     
    20:36
    Mike Condon po 36 sekundách v prostřední části zastavil nahození Oilers ze středního pásma a před jeho bránou se vzápětí strhla drobná potyčka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-9; Zablokované střely: 5-4; Vhazování: 56%-44%; Hity: 10-13; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:06.
    Senators prožili skvělou úvodní část. Dokáží Oilers zareagovat?

     
    Úvodní třetina ryze kanadského souboje v Canadian Tire Centre začala lépe pro Senators, v jejichž dresu se po necelých čtyřech minutách prosadil Zack Smith, Oilers mohli rychle vyrovnat, jenže Eric Gryba krásnou bekhendovou střelou orazítkoval horní tyč. Vzápětí zvonila tyč také na opačné straně ledové plochy, kde ji v přesilové hře orazítkoval Mike Hofmann. Mrzet ho to ovšem nemuselo, protože za několik sekund se prosadil střelou z úhlu a poslal Ottawu do dvoubrankového trháku. Skóre po první třetině: Ottawa Senators 2 Edmonton Oilers 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Oilers se ke střele nedostali a zbytek třetiny se zřejmě dohraje v obranném pásmu hostujícího celku.
     
    19:17
    Mike Condon vyjel za svou bránu, kde zastavil nahození Oilers z vlastního obranného pásma a podél mantinelu opět neúspěšně rozehrál.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:12
    Jordan Eberle vypálil z levého kruhu pro vhazování směrem pod horní tyč a Mike Condon jeho pokus zastavil.
     
    17:32
    Andrej Sekera na pravém křídle krásně vypálil od modré čáry a mířil přesně do bližšího horního rohu brány, Mike Condon ale předvedl nádherný semafor, po kterém puk ukryl v lapačce!
     
    16:19
    Senators rychle založili útočnou akci, kterou zakončili střelou z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování, Jonas Gustavsson byl ale pozorný a hrudí ji vyrazil mimo.
     
    15:54
    Mike Condon se vydal za bránu, kde zastavil nahození Oilers a chtěl rozehrát, jenže se mu to úplně nepodařilo a hráči hostujícího celku jeho rozehrávku podél hrazení zachytili, do zakončení se ovšem vzápětí nedostali.
    14:53 Mike HOFFMAN - 2:0
     
    14:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mark Stone diagonální přihrávkou zpoza brány našel v blízkosti vzdálenější pravé tyče najíždějícího MIKEA HOFFMANA, který krásnou střelou zápěstím nad lapačkou přesouvajícího se Jonase Gustavssona zamířil pod horní tyč. Senators využili první přesilovou hru a vedou 2:0! Asistence: Mark Stone a Kyle Turris.
    14:39 Mike Hofmann orazítkoval spojnici pravé a horní tyče!
     
    14:39
    Mike Hoffman se dostal v pravém kruhu pro vhazování k odraženému puku a parádní střelou orazítkoval spojnici bližší pravé a horní tyče!
     
    13:58
    Kyle Turris podél střídaček zavážel puk do útočného pásma a zezadu byl zahákován Jordanem Eberlem. Senators si s blížícím se závěrem první třetiny zahrají přesilovou hru.
     
    13:55
    Cody Ceci na pravém křídle vypálil z úhlu a jeho následná střela byla na přední tyči sražena těsně mimo.
     
    12:23
    Zack Kassian krásně vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Mike Condon do ní ale sáhl lapačkou a její horní hranou ji vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    11:49
    Senators na pravém křídle zaváželi puk do třetiny, jenže se ocitli v postavení mimo hru.
     
    10:55
    Bobby Ryan napřáhl na útočné modré čáře k táhlé střele s příklepem, Jonas Gustavsson měl ale opět dobrý výhled a jeho pěkný pokus ukryl ve své lapačce.
     
    09:51
    Marc Methot na levém křídle nebezpečně vypálil z kruhu pro vhazování, Jonas Gustavsson měl ale dobrý výhled a jeho pokus našel ve své lapačce. Pěkný zákrok.
     
    09:24
    Senators z pravého křídla nahodili puk za bránu, kde ho dojel Andrej Sekera a počkal, až mu dostřídají spoluhráči.
     
    08:45
    Anton Lander na levém křídle vypálil z téměř nulového úhlu a jeho střela mířila nebezpečně pod horní tyč, Mike Condon ji ale pravým ramenem dokázal vyrazit mimo!
     
    08:02
    Jordan Eberle v blízkosti levé tyče zakončil akci Oilers bekhendovou střelou, která se od hole Diona Phaneufa odrazila nad a skončila v ochranné síti.
     
    07:09
    Leon Draisaitl na levém křídle nabral rychlost a svižnou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování mířil po ledě mezi betony Mikea Condona, brankář Ottawy je ovšem včas sklapl k sobě a kotouč vyrazil!
     
    06:29
    Nahození Senators z pravého křídla skončilo v ochranné síti a po přerušení hry dostává prostor krátká reklamní přestávka.
     
    05:36
    Oilers zvýšili obrátky a ze středního pásma napálili puk na bránu Mikea Condona, který ho ztlumil a poté holí rozehrál.
     
    04:54
    Oilers se vzápětí dostali na pravém křídle k další střele, Mike Condon ale jejich pokus od mantinelu tentokrát vyrazil bez problému mimo tři tyče své brány.
    04:24 Eric Gryba krásnou bekhendovou střelou orazítkoval tyč!
     
    04:24
    Eric Gryba se ocitl v blízkosti pravé tyče ve skvělé šanci a nebezpečnou bekhendovou střelou orazítkoval v blízkosti předního horního rohu brány horní tyč!
     
    04:08
    Mike Hoffman rychle zavezl puk středem ledové plochy do útočného pásma a mezi kruhy pro vhazování vypálil zápěstím, jeho střela ale byla nepřesná a skončila v ochranné síti.
    03:36 Zack SMITH - 1:0
     
    03:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ZACK SMITH se dostal v blízkosti levé tyče ke střele a pod tělem dezorientovaného brankáře Edmontonu Jonase Gustavssona puk poslal po ledě do sítě. Rozhodčí ještě přezkoumali video kvůli nedovolenému bránění brankáře, gól ovšem platí a Ottawa vede nad Edmontonem Oilers 1:0! Asistence: Mark Stone a Cody Ceci.
     
    03:28
    Cody Ceci se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jenže jeho následná střela zápěstím zamířila těsně nad ledem vedle levé tyče.
     
    03:05
    Ryan Nugent-Hopkins vypálil z levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč a Jonas Gustavsson puk ukryl v lapačce.
     
    02:46
    Mike Condon se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Edmontonu a vzápětí holí v klidu rozehrál.
     
    01:57
    Oilers na levém křídle nahodili puk od modré čáry směrem na vzdálenější pravou tyč, kde do něho hrábl Mike Condon a lapačkou kotouč vytěsnil mimo.
     
    01:09
    Erik Karlsson na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry po zpětné přihrávce Mikea Hoffmana, jeho následná střela ale byla těsně před bránou tečována a zamířila mimo.
     
    00:35
    Chris Neil na levém křídle rychle vypálil od mantinelu, Jonas Gustavsson byl ale na přední tyči připraven a jeho pokus ukryl po rychlém zaklenutí ve své náruči.
     
    00:01
    Brankář Mike Condon před zápasem převzal šek na tisíc dolarů a po dopadu puku na ledovou plochu mohlo utkání mezi Ottawou a Edmontonem začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    V Canadian Tire Centre je vše připraveno k úvodnímu vhazování.

     
    Ze sestavy Oilers na poslední chvíli vypadl Jesse Puljujärvi, místo něhož se na ledě v Canadian Tire Centre představí Matt Hendricks. V akci naopak nebude chybět slovenský obránce Andrej Sekera.
    Pohled do tváře soustředěného brankáře Mikea Condona.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A). Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Edmonton Oilers: Gustavsson (Talbot) – Sekera, Benning, Klefbom, A. Larsson, Russell, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Kassian – Pouliot, Caggiula, Eberle (A) – Lander, Letestu, Hendricks. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Brian Pochmara. Čároví rozhodčí: Devin Berg, Brad Kovachik.
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 4+14, +/- +10
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    31.10.16 Edmonton Oilers – Ottawa Senators 0:2
     
    Edmonton Oilers:

    Edmonton vyhrál 14 z posledních 17 zápasů a do utkání na ledě Ottawy bude vstupovat se dvěma výhrámi v řadě. Oilers proti Senators zakončí čtyřzápasový venkovní trip, během něhož vyhráli dva ze tří zápasů. Edmonton se může pochlubit na ledě soupeřů čtvrtou nejlepší přesilovou hrou, když využil 18 z 68 početních výhod, tedy 26,5%. V bráně začne Jonas Gustavsson, kterému bude krýt záda Talbot.
     
    Ottawa Senators:

    Ottawa prohrála poprvé v letošní sezóně NHL čtyři utkání v řadě navzdory tomu, že podle útočníka Kylea Turrise hráli Senators v obraně velice dobře a nikdy se nevzdávali. Je s podivem, že Ottawa prohrála čtyřikrát v řadě, navzdory tomu, že své soupeře na střely přestřílela. Ottawa během posledních třech zápasů vstřelila pouze tři góly a během avizované série porážek nevyužila ani jednu ze čtrnácti přesilových her.
     
    Ottawa Senators i Edmonton Oilers v letošní sezóně NHL úspěšně bojují o pozice zajišťující playoff a v pondělí v noci se střetnou v kanadském derby. Oba týmy se letos potkají podruhé a první vzájemný duel vyhrála Ottawa, která v Edmontonu zvítězila 2:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. Z. Smith (Mark Stone, Ceci), 15. Hoffman (Mark Stone, Turris), 34. Mark Stone (Z. Smith, Brassard), 39. Pyatt (Ceci, Methot), 59. Turris (Hoffman, Phaneuf) – 26. Maroon (Lander, A. Larsson), 28. Maroon (McDavid), 33. Draisaitl (McDavid, Sekera)


    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A).
    Edmonton Oilers: Gustavsson (Talbot) – Sekera, Benning, Klefbom, A. Larsson, Russell, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Kassian – Pouliot, Caggiula, Eberle (A) – Lander, Letestu, Hendricks.

    Rozhodca: Marc Joannette, Brian Pochmara. Čároví rozhodčí: Devin Berg, Brad Kovachik

    Diváci: 17724