Kašima – Auckland 2:1 (kon.)
koniec
Kašima Antlers
2:1 (0:0)
Auckland City F.C.
cz Štvrtok 08.12.2016, 11:30 • International Stadium, Jokohama • Majstrovstvá sveta klubov • Predkolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Kašima se před pár dny stala japonským mistrem a vysloužila si účast na MS klubů. Ve vůbec prvním zápase turnaje stane proti oceánskému gigantovi Auckland City, pro něhož bude tenhle duel v této soutěži celkově už třináctým. Domácí budou mírnými favority, každopádně hosté mají s tímto šampionátem hodně zkušeností, a mohli by svého soka jednoznačně překvapit.
     
    Utkání bude hostit jokohamská aréna, hlavním arbitrem bude pan Sikazwe ze Zambie, asistovat mu pak budou Dos Santos s Angoly a Range z Keni. Čtvrtým rozhodčím byl delegovaný pan Gassama z Gambie.
     
    Úvodní sestavy:

    Kašima Antlers: Sogahata – Niši, Hwang, Šoji, Jamamoto – Nagaki, Ogasawara, Endo, Šibasaki – Fabricio, Doi
    Náhradníci: Hirato, Kawamata, Kanazaki, Akasaki, Sugimoto, Kušibiki, Ueda, Bueno, Misao, Ito, Nakamura

    Auckland City F.C.: Zubikarai – Iwata, Ángel Berlanga, White, Kim – Tade, Lewis, Tavano, Albert Riera – Joao Moreira, De Vries
    Náhradníci: Lea'alafa, D. Drake, Berry, Bilen, Edge, Djordjevič, R. Drake, Cooper, Rogers, Spoonley, Raniga

    Rozhodčí: Sikazwe – Dos Santos, Range.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jokohamský stánek je z většiny zaplněný. Což je pro celé utkání jedině dobře. Na stadionu panují poměrně slušné podmínky, je 12 stupňů Celsia. Doufejme, že i na hřišti se bude dít zajímavá podívaná.
     
    3
    Endo rozehrával standardku od pravé pomezní čáry. Posílal ostrý a jedovatý centr do šestnáctky, nicméně ten nakonec skončil v rukavicích Zubikaraie.
     
    4
    Už potřetí během krátké chvíle musel sudí Sikazwe pískat do píšťalky. Teď se útočného faulu dopustil aucklandský Iwata, jenž se na levé straně nedokázal prosadit.
     
    5
    Tohle je možná škoda pro Kašimu. Endo se ocitl na pravé straně v poměrně slušné pozici, ale neodvážil se vyrazit vstříc vápnu a nakonec pouze přihrával dozadu. Celá akce byla zastavena.
     
    6
    Šibasaki rozehrával první rohový kop utkání. Poslal centr do vápna, kde si obrana Aucklandu poradit dokázala. Nakonec míč o pár chvil později sebral do rukavic Zubikarai po nepříliš nebezpečné střela Enda.
     
    7
    Hodně útoku zatím domácí vedou po pravé straně. Teď se snažil Endo kombinovat Fabriciem, nakonec však Auckland myšlenku soupeře včas a správně zachytil.
     
    8
    Do hlavičkového souboje se dostali Niši a hostující Iwata a právě druhý jmenovaný je nyní ošetřovaný na trávníku. Byla to slušná pecka ve vzduchu, to se musí nechat.
     
    9
    Iwata odchází z hrací plochy, drží se za rameno. Tohle by nebyla příjemná záležitost pro Auckland, kdyby musel japonský bek ve službách oceánského mistra střídat.
     
    10
    Dalo se to vlastně očekávat. Domácí drží více míč na svých kopačkách, soupeř vlastně jen čeká, co že to Kašima vymyslí. A bude pravděpodobně spoléhat na rychlé brejky.
     
    11
    Iwata je zpátky na hřišti, což je pro hosty rozhodně pozitivní zpráva. Vypadá v pořádku. A už se postavil na svou pozici pravého obránce.
     
    13
    Na jakoukoli vážnější šanci stále čekáme. Kašima se snaží najít cestičku za úvodní brankou, ale zatím bez úspěchu. Auckland je vzadu pevný jako skála, ostatně jak se dalo očekávat.
     
    14
    Celkem hezky vyrazil do útoku středem pole Šibasaki, jenže nakonec celá rozehrávka znovu zavázala. Opravdu těžko se zatím hledají skulinky v obraně soupeře.
     
    16
    První ofsajd tohoto utkání, do kterého se dostal Endo. Auckland to zahrál mistrně a soupeře vystavil do nedovoleného postavení.
     
    17
    A první vážnější možnost na straně Aucklandu! Sporadicky se dostává za soupeřovu půlku, teď ale málem z ničeho nic udeřil. Centr na zadní tyči propadl až k Tademu, který ovšem ke své smůle pálil jen do míst, kde stál brankář Sogahata.
    17. příležitost Tadeho
     
    19
    Šoji si nyní pomáhal ve vzduchu rukama u středové čáry. Sudí Sikazwe je mnohdy úzkostlivý při posuzování zákroků. Na druhou stranu ani tenhle metr není v některých případech špatným řešením.
     
    20
    Joao Moreira si velmi dobře kryl míč, zezadu ho atakoval Ogasawara, který si pomohl držením. Na trávníku se toho v posledních minutách opravdu moc nezměnilo.
     
    22
    Jakmile se hostující celek snaží prosadit do útoku, je jeho útok zastaven nedovoleně hned v jeho zárodku. I Kašima umí přitvrdit, to je vidět.
     
    23
    Jestli si Zubikarai párkrát na míč sáhl, stejně jako v tomto případě, pak Sogahata musí na druhé straně trošku mrznout. Až na jednu nebezpečnější střelu neřešil prakticky nic.
     
    24
    Tenhle pas zase nebyl přesný. Kašima to často zkouší kolmicemi za obranu, většinou jsou ovšem příliš dlouhé. Takže Zubikarai si pro balón jen v klidu došel ve vlastním pokutovém území.
     
    25
    Endo se u tyčky dostal k zakončení! Jenže byl možná až v takové blízkosti Zubikaraie, že nenašel skulinku. Každopádně zatím asi největší šance Kašimy poté, co chybku v obraně udělal aucklandský bek Iwata.
    25. v šanci se objevil Endo
     
    26
    Rohový kop nyní rozehrál Endo. Jeho centr ovšem neměl větší šanci na úspěch. Zase si novozélandský celek dokázal s touhle situací poradit.
     
    28
    Kašima i nadále drží více míč na svých kopačkách. Každopádně strhující tempo tohle utkání určitě nemá. Chtělo by to určitě gól, aby se utkání někam pohnulo.
     
    30
    Hra se točí kolem středového kruhu. Oba týmy se v posledních minutách jen těžko prosazují před soupeřovy brány. Auckland docela srovnal krok, už i on se snaží vymýšlet něco vepředu.
     
    31
    Auckland hraje chytře, mnohdy si i vynutí zapískání sudího Sikazweho. Stejně jako v nynějším případě White u postranní čáry.
     
    33
    Zase byla tahle přihrávka Nišiho na spoluhráče příliš dlouhá. Zubikarai v podstatě jen kontroloval celou situaci, odkopávat od branky bude za malou chvilku právě on.
     
    35
    Deset minut do konce. Tenhle průběh utkání se dal vlastně očekávat. On se Auckland City už v letech minulých prezentoval hlavně urputnou defenzívou. A jeho soupeř zatím marně hledá cestičku za úvodním gólem.
     
    36
    Menší tlak nyní vyvinula Kašima na svého soupeře. Ve vlastním vápně neměl Auckland City vyloženě bezpečno. Nakonec se balón přece dostal zase k rukavicím Zubikaraie.
     
    38
    Tade se za vápnem dostal do slušné pozice, už podruhé během tohoto utkání. Jeho lehce tečovaná přízemní střela nakonec skončila vedle. Ale celý tým Kašimy určitě hodně vystrašila.
    38. další střela Tadeho
     
    39
    Také domácí zahrávali svůj první rohový kop. Nicméně Whiteův centr nebyl nijak nebezpečný pro obranu japonského celku. Celkem hravě si poradil.
     
    42
    Enzo je asi nejaktivnějším mužem Kašimy. Nabízí se, rozdává přihrávky, chce hrát. Po jeho centru mohl na zadní tyči zakončovat Jamamoto, jenže na míč o kousek nedosáhl. Potřeboval trošku kratší pas.
     
    43
    A teď Doi pořádně protáhl gólmana Zubikaraie! Poslal slušnou dělovku po zemi ze střední vzdálenosti, nicméně španělský brankář ve službách Aucklandu dokázal balón zkrotit.
    43. své střelecké schopnosti prověřil též Doi
     
    45
    Niši (KAŠ) zvedl nohu příliš vysoko a docela nešetrně prošlápl Tadeho. Žlutá karta byla v tomto případě na místě.
     
    45+1
    Sudí Sikazwe nastavuje jednu minutu k prvnímu poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Nakonec to nebyla vyloženě špatná podívaná na úvod MS klubů. Oba celky se propracovaly k některým možnostem, nicméně na jakoukoli vstřelenou branku stále čekáme. Uvidíme, zda-li se dočkáme nějaké trefy po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ogasawara se poměrně často dopouští nedovolených přestupků. teď jeho lehký faul způsobil zajímavou standardku pro Auckland. Pravděpodobně jí rozehraje Tade...
     
    48
    ... Tadeho centr z pravé strany byl hodně nepovedený. Absolutně minul jeho nabíhající spoluhráče. Kašima neměla s bráněním této standardky větší potíže.
     
    49
    Tade podnikal výpad na pravé straně a byl faulován. Vybojoval další slušný volný přímý kop pro své mužstvo. Pravděpodobně ho i sám rozehraje...
     
    50
    Auckland City právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký šok pro domácí celek. Tade poslal centr z pravé strany do brankového území, kde si naskočil nejvýše DAE-UK KIM, a hlavou pohodlně zakončil za záda bezmocného Sogahaty. Asistence: Emiliano Tade.
    50. Dae-uk KIM - 0:1
     
    52
    Uvidíme, jestli se Kašima z tohoto zásahu nějakým způsobem oklepe. Auckland je určitě na koni, čím více se bude blížit konec utkání, tím více se zřejmě bude soustředit na bránění.
     
    54
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Fabricio, přichází Šuhei Akasaki.
     
    55
    Fabricio dnes byl hodně nevýrazný, jeho střídání je vlastně logický tah. Kašima zatím v prvním poločase nezahrozila ani jednou. A musí proti pevné defenzívě soupeře dohánět jednogólové manko.
     
    58
    Niši se na pravé straně snažil kombinovat se svými spoluhráči, zase si však obrana Aucklandu dokázala poradit. Každopádně domácí měli následně k dispozici dva rohové kopy, ani jeden z nich však nevyužila. I když Jamamoto vyloženě nehlavičkoval špatně na druhý pokus.
     
    59
    Jamamoto se nyní na levé straně nepustil do úniku a vrátil míč dozadu. Ovšem na pravé straně byl už Endo o dost aktivnější. A jeho centr dokázal odvrátit do bezpečí White.
     
    61
    Zase domácím nevyšla tahle kolmici. V útoku si Doi opravdu nevede příliš dobře, přitom má být jednou z opor Kašimy. Japonský lodivod Išii má připravené další střídání.
     
    62
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Micuo Ogasawara, přichází Mu Kanazaki.
     
    63
    Auckland byl posazený ve vlastní šestnáctce, zase Kašima nenašla jedinou skulinku. Uvidíme, jak moc domácím pomůže příchod Kanazakiho, nejlepšího hráče Japonska roku 2016.
     
    65
    Marná je zatím snaha Kašimy o vyrovnání. Každopádně fanoušci v Jokohamě mají poměrně dobrou náladu. Snaží se povzbuzovat, zpívají, fandí. To by mohlo domácím ve finále pomoci.
     
    67
    Kašima právě vstřelila branku!
    Přece japonský celek našel cestu za vyrovnáním, i když se pořádně nadřel. Nagaki unikl středem pole, předložil pak míč zcela nehlídanému ŠUHEIOVI AKASKIMU, který z vyložené pozice zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Asistence: Rjota Nagaki.
    67. Šuhei AKASKI - 1:1
     
    69
    A mohlo to být rázem úplně opačně! Akasaki mohl přidat záhy druhou branku, jenže tentokráte svůj pokus nasměroval smolně těsně vedle. Zubikarai by na tenhle pokus zcela jistě nedosáhl.
    69. střela mimo od Akasakiho
     
    70
    A další velká příležitost Kašimy! Jak snadno se nyní dostává do šancí. Z voleje se snažil pálit Nagaki, ani on však neseřídil svá mířidla ideálně. A poslal míč těsně vedle.
    70. nepřesný pokus Nagakiho
     
    72
    Auckland se v posledních několika minutách jen marně brání soupeřovým atakům. Kašima je na koni, vstřelená branka je hodně nakopla. Uvidíme, co se ještě ve zbývajícím čase stane.
     
    73
    Kašima je na útočné polovině. A hledá cestičku za další brankou. Ta by asi byla rozhodující.
     
    74
    Slušný výpad po pravé straně od Kašimy. Následný centr letěl na bližší tyčku, kde Zubikarai se svými spoluhráči stěží poradil. Japonský celek je i nadále hodně nebezpečný.
     
    77
    Tuhle situaci Jamamoto prostě nezvládl. Nebyl na zadní tyči v nějaké špatné pozici, nakonec ale svou hlavičku usměrnil jen hodně na bránu. A dost si vyčítal, jak zakončoval.
     
    78
    De Vries vybojoval faul ve vlastním pokutovém území. Kašima i nadále tlačí, Auckland City se od vstřeleného vlastního gólu nedostal vůbec k ničemu.
     
    80
    Malinko se nyní snažili hosté vysunout dopředu. Jenže útočit ve dvou nebo třech hráčích je dost problematické. Proti přesile se může jen těžko prosadit.
     
    83
    Střídání v týmu Auckland City F.C.: ze hřiště odchází Ryan De Vries, přichází Micah Lea'alafa.
     
    84
    Střídání v týmu Kašima Antlers: ze hřiště odchází Jasuši Endo, přichází Acutaka Nakamura.
     
    85
    Pět minut zbývá do konce. Vše směřuje zatím k prodloužení, ale nechme se překvapit. Třeba se ještě nějakého závěrečného gólu opravdu dočkáme.
     
    88
    Kašima právě vstřelila branku!
    Auckland City si nepohlídal nejlepšího hráče Japonska pro letošní rok MU KANAZAKIHO, a ten hlavou zakončil přesně pod břevno poté, co mu míč sklepl hlavou jeho spoluhráč Doi. Bude tohle postupový gól? Asistence: Šoma Doi.
    88. Mu KANAZAKI - 2:1
     
    89
    Aucklandu ještě nějaké minuty zbývají, aby případně dostali utkání ještě do prodloužená. Třeba vyjde nějaká standardka, ve kterých je novozélandský celek poměrně silný.
     
    90
    Hwang nyní fauloval za vápnem. Auckland bude mít k dispozici slušnou standardku. Možná že tentokráte se ale jejího zahrání neujme jako obvykle Tade...
     
    90+1
    ... White krásně obstřelil zeď a tlačil svůj pokus pod břevno! Míč ale k jeho smůle skončil pouze na horní síti. Teď měla Kašima poměrně velké štěstí.
    90+1. přímý volný kop Whita
     
    90+2
    Probíhá právě druhá minuta ze tříminutového nastavení. Kašima je blízko postupu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Auckland City F.C.: ze hřiště odchází Emiliano Tade, přichází Nicolai Berry.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Auckland City potvrdilo, že proti japonským celkům se mu vůbec nedaří, a počtvrté v řadě na MS klubů zase neuspělo. Kašima dokázala zvrátit nepříznivý stav, dvěma brankami strhla vítězství na svou stranu, a v dalším kole asi zaslouženě narazí na afrického šampióna Mamelodi Sundowns.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:12.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:27:13)

    Patrik Sandev

    Góly: 67. Akaski (Nagaki), 88. Kanazaki (Doi) – 50. Kim (Tade)

    Karty:   45. Niši (KAS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:12.
    Kašima Antlers: Sogahata – Niši, Hwang, Šoji, Jamamoto – Nagaki, Ogasawara (62. Kanazaki), Endo (84. Nakamura), Šibasaki – Fabricio (54. Akasaki), Doi
    Náhradníci: Hirato, Kawamata, Kanazaki, Akasaki, Sugimoto, Kušibiki, Ueda, Bueno, Misao, Ito, Nakamura

    Auckland City F.C.: Zubikarai – Iwata, Ángel Berlanga, White, Kim – Tade (90+3. Berry), Lewis, Tavano, Albert Riera – Joao Moreira, De Vries (83. Lea'alafa)
    Náhradníci: Lea'alafa, D. Drake, Berry, Bilen, Edge, Djordjevič, R. Drake, Cooper, Rogers, Spoonley, Raniga

    Rozhodca: Sikazwe – Dos Santos, Range