Konyaspor – Gent 0:1 (kon.) | Braga – Doneck 2:4 (kon.) | Karabach – Fiorentina 1:2 (kon.)
Solún – Liberec 2:0 (kon.) | Osmanlispor – Zürich 2:0 (kon.) | Villarreal – FCSB 2:1 (kon.)
Feyenoord – Fenerbahce 0:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Manchester United 0:2 (kon.) | APOEL – Olympiakos 2:0 (kon.)
Mainz – Qäbälä 2:0 (kon.) | Anderlecht – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Alkmaar – Zenit 3:2 (kon.)
Tel Aviv – Dundalk 2:1 (kon.) | Plzeň – Austria 3:2 (kon.) | Giurgiu – AS Rím 0:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Bilbao 1:1 (kon.) | YB Bern – Astana 3:0 (kon.) | Liége – Amsterdam 1:1 (kon.)
Panathinaikos – Vigo 0:2 (kon.) | Salzburg – Schalke 2:0 (kon.) | Nice – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Inter – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Southampton – Be'er Sheva 1:1 (kon.)
koniec
Sporting Braga
2:4 (1:2)
Šachtar Doneck
cz Štvrtok 08.12.2016, 17:00 • Estádio Municipal de Braga, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Európska liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše, ale již za chvíli se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Rapidem Vídeň a Athleticem Bilbao. Na shledanou. (18:56:28)
     
    Utkání je tedy u konce a další tři body do tabulky skupiny H získává Šachtar. Do druhé půle šli sice hosté s jednogólovým vedením, ale díky gólové hlavičce Serhije Kryvcova ze 62. minutě definitivně zlomili odpor domácích a o čtyři minuty později dokonce Taison zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru utkání sice Braga dokázala zkorigovat výsledek trefou Nikoly Vukčeviće, avšak na víc se portugalský celek nezmohl.

    Vzhledem k tomu, že Gent v Konyasporu vyhrál gólem ze čtvrté minuty nastavení, je to právě belgický celek, který Šachtar doprovodí do 1/16 finále.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V první minutě nastavení se domácí ještě tlačili do pokutového území, ale nakonec nezískali ani rohový kop. Ševčenko si vyzkouší zřejmě poslední odkop v utkání.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
    89. Nikola VUKČEVIĆ - 2:4
     
    89
    Braga právě vstřelila branku!
    Jenže kombinace hostujícího týmu byla až příliš rozvážná. Chybnou přihrávku Ševčenka vystihl Alan, který sice neměl prostor na zakončení, ale přihrávkou doleva našel volného NIKOLU VUKČEVIĆE. Ten už s prostřelením hostujícího brankáře neměl sebemenší problém.
     
    88
    Nepřesná kolmice z pravé strany doputovala do náruče pozorného Ševčenka. Do kombinace se tak dostanou opět hosté.
     
    87
    Na trávník se snáší pískot nespokojených fanoušků Bragy. Domácí totiž v posledních minutách nejeví ani nějakou snahu o zkorigování výsledku.
     
    86
    Zbytečným faulem se ještě nyní provinil Rosić a sudí domácího stopera slovně uklidňuje. Podobné přestupky jsou při takovém skóre zbytečné.
     
    84
    Další kombinace Bragy skončila dříve než pořádně začala. Kolmice podél postranní čáry totiž našla jen jednoho z hostujících hráčů.
     
    83
    Na hrotu se něco zajímavého pokusil vymyslet Hassan, avšak ani ten proti pozorným bekům Šachtaru neuspěl. Míč následně doputoval pouze k nohám Ševčenka.
     
    82
    Záhy po zisku míče se domácí přesunuli na útočnou polovinu, ale Šachtar soupeře díky aktivnímu napadání vytlačil až k bráně gólmana Marafony.
     
    81
    Hra bohužel absolutně postrádá jakékoliv tempo. Nutno říci, že ani jednomu celku už o nic moc nejde. Šachtar v pohodě vede a pravděpodobnost, že Braga vsítí tři branky je mizivá.
     
    80
    Kryvcov nyní mohl zaútočit na hattrick, ale na střelu zpoza šestnáctky si nevěřil a tak zvolil raději zpětnou přihrávku.
     
    79
    A teď už navíc kombinuje opět hostující celek. Ten má skvěle našlápnuto k tomu, aby v základní skupině vyhrál všech šest zápasů!
     
    78
    U míče už jsou sice domácí, ale jejich kombinace stále postrádá moment překvapení. Do plných se proti Šachtaru útočí velmi špatně.
     
    76
    Šachtar v pohodě kombinuje na vlastní polovině. Domácí ale mohou být relativně v klidu, neboť Gent v Konyasporu stále pouze remizuje.
     
    75
    Sudí konečně uklidnil kohouty a pokračuje se tedy ve hře. Do útoku se drali domácí, nicméně jejich snaha byla ukončena kousek za polovinou hřiště.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 43. Stoiljković (R. Horta), 89. N. Vukčević (Alan) – 22. Kryvcov (Marlos), 39. Taison (Marlos), 62. Kryvcov (Fred), 66. Taison

    Karty:   74. N. Vukčević (BRG) – 57. Tankovskij (SAC), 67. Kryvcov (SAC), 74. Taison (SAC), 74. Taison (SAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:16.
    Sporting Braga: Marafona – Baiano, Rosić, Pinto (C), Goiano – W. Eduardo (66. Ó. Benítez), Tiba, N. Vukčević – Stoiljković (70. Alan), Fonte (58. Ah. Hassan), R. Horta.
    Náhradníci: Magalhães – Bakić, Ah. Hassan, Djavan, Ó. Benítez, Alan, A. Jorge.

    Šachtar Doneck: M. Ševčenko – Butko, Kryvcov, Ordec, Matvijenko – Marlos (58. Bernard), Tankovskij (61. Fred), Malyšjev, Taison (C) – Dentinho – Borjačuk (66. Ferreyra).
    Náhradníci: Kanibolockij – Kučer, Fred, Bernard, Kobin, Ferreyra, Kovalenko.

    Rozhodca: Ali Palabıyık – Çem Satman, Ceyhun Sesigüzel (vš. TUR)