Konyaspor – Gent 0:1 (kon.) | Braga – Doneck 2:4 (kon.) | Karabach – Fiorentina 1:2 (kon.)
Solún – Liberec 2:0 (kon.) | Osmanlispor – Zürich 2:0 (kon.) | Villarreal – FCSB 2:1 (kon.)
Feyenoord – Fenerbahce 0:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Manchester United 0:2 (kon.) | APOEL – Olympiakos 2:0 (kon.)
Mainz – Qäbälä 2:0 (kon.) | Anderlecht – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Alkmaar – Zenit 3:2 (kon.)
Tel Aviv – Dundalk 2:1 (kon.) | Plzeň – Austria 3:2 (kon.) | Giurgiu – AS Rím 0:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Bilbao 1:1 (kon.) | YB Bern – Astana 3:0 (kon.) | Liége – Amsterdam 1:1 (kon.)
Panathinaikos – Vigo 0:2 (kon.) | Salzburg – Schalke 2:0 (kon.) | Nice – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Inter – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Southampton – Be'er Sheva 1:1 (kon.)
koniec
PAOK Solún
2:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Štvrtok 08.12.2016, 17:00 • Stadio Toumbas, Soluň • Európska liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Žlutou kartu vidí i hostující Jan Sýkora, který až přespříliš diskutoval se sudími.
     
    85
    Teď nebyl Dúbravka úplně jistý, vyběhl do prázdna, ale Crespo poslal míč hlavou pouze na horní síť! Velká šance pro domácí po rohovém kopu.
     
    82
    I domácí Soluň střídá naposledy, na hřišti končí Leovac, který nahrál na druhou branku Pelkasovi, nahradí ho Malezas.
     
    80
    Slovan střídá i naposledy, hřiště opustil Folprecht a nahradí ho Kubyškin – střídá se i na druhé straně, tam hřiště opustí střelec druhé branky Pelkas a místo něj přijde Šachov.
     
    71
    Je tu i první střídání v podání domácího celku, ze hřiště jde domácí kapitán Athanasiadis, na hřišti ho nahradí mladík Koulouris.
    69.
     
    69
    No a ve velké šanci se ocitl Komličenko, který si na zadní tyči naskočil na povedený centr a Glykos jeho tvrdou hlavičku vyrazil nohou do tyčky, od které šel míč do bezpečí! Velká škoda pro hosty.
    67. Dimitris PELKAS - 2:0
     
    67
    PAOK právě vstřelil branku!
    Bohužel se bojím, že je konec libereckým nadějím na postup, protože domácí vedou již o dvě branky. Leovac se dostal k centru z levé strany a byť byl Dúbravka rychle z brány, DIMITRIS PELKAS dokázal pohotově balón uklidit do sítě! Vypadá to, že řecký tým si své vedení již pohlídá.
     
    65
    Je tu druhé střídání z dílky Jindřicha Trpišovského, ze hřiště odejde Ekpai, nahrazuje ho po zranění se vracející reprezentant Jan Sýkora.
     
    63
    Lukáš Pokorný, kapitán hostujícího celku, si pomohl hrou rukou a jelikož tím zastavil nebezpečný kontr, vidí za své počínání žlutou kartu.
     
    58
    Je tu první žlutá dneška pro Liberec, Ekpai zmařil Soluni snahu rozehrát rychle aut a je za to po zásluze napomenut.
     
    52
    Je tu další žlutá, domácí hrají hodně tvrdě a Matos teď celkem zbytečně dojel po odehrání míče Vůcha. Tady byl karetní trest na místě.
     
    46
    Do druhého poločasu už vůbec nezasáhne Ondřej Karafiát, který nehrál povedený duel, nahradí o poznání ofenzivnější Bartl.
     
    45
    Martin Dúbravka je zatím hrdinou hostů! Po krásné individuální se dostal až podezřele lehce za obranu Liberce Matos, který vzal vše na sebe a zakončoval tvrdou střelou, bývalý gólman dánského Esbjergu ale byl z brány venku velice rychle a míč vytěsnil mimo!
     
    42
    Tak teď Dúbravka vytáhl světový zákrok a podržel svůj tým ve hře! Karafiát propadl na straně v souboji s Rodriuesem, nechal se obejít, a ve vápně se k tečovanému zakončení dostal Anthanasiadis, slovenský gólman ale byl bleskově na zemi a parádním reflexem míč vyrazil!
     
    33
    Hned z protiakce se hnal dopředu Komličenko, který byl sice úplně sám, stejně ale vybojoval faul na svou osobu, za který Crespo dokonce vidí žlutou.
     
    32
    Teď měl Liberec asi trochu štěstí, protože po centru do vápna se míč podezřele odrazil do Pokorného, ovšem sudího to nechalo chladným – zcela správně viděl, že míč nakonec šel od obráncovy hrudi.
     
    29
    Rodrigues při oslavě doběhl až k fanouškům, kde s nimi až moc bujaře slavil a vidí za to žluté napomenutí.
    29. Garry Mendes Rodrigues - 1:0
     
    29
    PAOK právě vstřelil branku!
    A nutno říci, že Liberec bohužel zcela zaslouženě inkasuje jako první. Matos se totiž na pravé straně až moc lehce uvolnil a dostal se k centru, který se mu povedl náramně – našel jím totiž zcela volného GARRYHO RODRIGUESE, jenž dokázal zachovat chladnou hlavu a střelou k tyči překonal marně se natahujícího Dúbravku!
     
    22
    Je tu první žlutá zápasu – Pelkas při snaze o důrazné napadání hodně zbytečně dojel Bartošáka, který sice asi bude v pořádku, ale domácí hráč i tak vidí zcela po právu žluté napomenutí.
     
    3
    Rodrigues poslal krásný centr na zadní tyč, kde Crespo předložil před prázdnou bránu Varelovi, který však trestuhodně prázdnou bránu hlavou přestřelil!

    Ondřej Hradecký

    Jiří Hendrich

    Góly: 29. G. Rodrigues (Matos), 67. Pelkas (Leovac)

    Karty:   22. Pelkas (SOL), 29. G. Rodrigues (SOL), 33. Crespo (SOL), 52. Matos (SOL) – 58. Ekpai (LIB), 63. Pokorný (LIB), 89. Sýkora (LIB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:16.
    PAOK Solún: Glykos – Matos, Varela, Crespo, Leovac (82. Malezas) – Cimirot, Cañas – Pelkas (80. Šachov) – Campos, Athanasiadis (C) (71. Koulouris), G. Rodrigues.
    Náhradníci: Brkić – Biseswar, Kitsiou, Koulouris, Malezas, Mystakidis, Šachov.

    FC Slovan Liberec: Dúbravka – Karafiát (46. Bartl), Coufal, Pokorný (C), Bartošák – Breite – Vůch, Ševčík, Folprecht (80. Kubyškin), Ekpai (65. Sýkora) – Komličenko.
    Náhradníci: Hladký – Bartl, Bláha, Kubyškin, Marković, Súkenník, Sýkora.

    Rozhodca: Marriner – Beck, Lennard (všichni Anglie)