Konyaspor – Gent 0:1 (kon.) | Braga – Doneck 2:4 (kon.) | Karabach – Fiorentina 1:2 (kon.)
Solún – Liberec 2:0 (kon.) | Osmanlispor – Zürich 2:0 (kon.) | Villarreal – FCSB 2:1 (kon.)
Feyenoord – Fenerbahce 0:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Manchester United 0:2 (kon.) | APOEL – Olympiakos 2:0 (kon.)
Mainz – Qäbälä 2:0 (kon.) | Anderlecht – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Alkmaar – Zenit 3:2 (kon.)
Tel Aviv – Dundalk 2:1 (kon.) | Plzeň – Austria 3:2 (kon.) | Giurgiu – AS Rím 0:0 (kon.)
Rapid Viedeň – Bilbao 1:1 (kon.) | YB Bern – Astana 3:0 (kon.) | Liége – Amsterdam 1:1 (kon.)
Panathinaikos – Vigo 0:2 (kon.) | Salzburg – Schalke 2:0 (kon.) | Nice – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Inter – Sparta Praha 2:1 (kon.) | Southampton – Be'er Sheva 1:1 (kon.)
koniec
FK Karabach
1:2 (0:0)
ACF Fiorentina
Štvrtok 08.12.2016, 17:00 • Tofiq Bahramov Republican Stadium • Európska liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu!Dnes máme na programe 6. kolo Európskej ligy, kde FK Karabach privíta na svojom trávniku AFC Fiorentina. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK KARABACH: Futbalisti tohto celku figurujú na druhej priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remízy a po dvoch porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali 6 gólov, ale až 10 inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Liberca, odkiaľ cestovali domov smutný po vysokej porážke 3:0.

    AFC FIORENTINA: Hráči Fiorentiny sa pohybujú na prvej pozícii, pričom na svojom konte majú 10 bodov. To získali po troch víťazstvách, jednej remízy a po jedinej porážke. Svojim súperom dovedna vsietili až 13 gólov a iba 5 inkasovali. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali prehru svojich miláčikov 2:3, keď v posledných minútach Rodrigues strelil rozhodujúci gól.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Karabach: Šehić – Gurbanov, B. Gusejnov, R. Sadygov (C), Agolli – Amirgulijev, Garajev, Almeida – Quintana, Ndlovu, Muarem.
    Náhradníci: Šaranov – Reynaldo, Madatov, Dašdemirov, Junuszade, Ismajilov, Dinijev.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Olivera – Badelj, Vecino – Chiesa, Cristóforo, Bernardeschi – Babacar.
    Náhradníci: Lezzerini – C. Sánchez, Zárate, Iličić, Valero, N. Kalinić, Salcedo.

    Rozhodca: Bebek – Petrović, Grgić.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Pri lopte sú hráči hosťujúceho celku, ktorí si medzi sebou na vlastnej polovici ihriska vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    3
    Muarem Muarem posiela pekný pas spoza pokutového územia. Jeden z obrancov zareagoval v poslednom okamihu a odvrátil nebezpečie.
     
    4
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov v strede pola.
     
    6
    Domáci hráči sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde medzi svoje kombinácie pripájajú aj vlastného gólmana.
     
    7
    Skvelá obranná činnosť v podaní Tomovića, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.
     
    8
    Garajev sa previnil voči pravidlám. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval. Hostia budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    9
    Astori si vydobyl priestor pri bielom bode a hlavou skúsil poslať centrovanú loptu zo štandardky do siete. Ale pokusu chýbali centimetre, pretože skončil kúsok od pravej tyčky.
     
    10
    Cristoforo dokázal poslať loptu z pravého krídla do pokutového územia súpera, kde sme sledovali perfektné prečítanie hry v podaní domáceho gólmana, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    11
    Dino Ndlovu si našiel priestor v šestnástke, aby zakončil z centrovanej lopty. Jeho pokus preletel ponad brvno. Vysoký, nepresný a v celku nepodarený pokus.
     
    12
    Agolli sa po súboji ocitol na trávniku, na ktorý ho poslal Chiesa. Vyzerá to tak, že z toho bude voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    13
    Ale centrovaná lopta po voľnom kope dopadla presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    14
    Teraz výborne zapracovala domáca defenzíva, ktorá vďaka svojej spolupráci odstavila útočiaceho Cristófora od lopty.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Ilgar Gurbanov (FK Karabach).
     
    16
    Sledovali sme zaujímavý prenik Quintana, ktorý loptu dopravil až do pokutového územia. Nachádzal sa však vo veľkom uhle a tak sa rozhodol prihrať loptu do lepšie streleckého uhla, ale tento jeho pokus skončil na kopačke brániaceho hráča.
     
    17
    Muarem Muarem poslal loptu z ľavej strany ihriska do šestnástky súpera. Tento úmysel bol ľahko prečitateľný a tak Tătăruşanu dokázal tento pokus zachytiť.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Federico Chiesa (ACF Fiorentina).
     
    19
    Sledovali sme ďalší centrovaný pokus niekoho z hráčov hostí, ktorý dokázal zachytiť Gusejnov a tak zažehnať nebezpečenstvo.
     
    20
    Bebek opäť fúkol do píšťaľky. Tentoraz po nedovolenom zákroku Amirgulijeva, ktorý to v súboji prehnal s agresivitou.
     
    21
    Domáci futbalisti sa snažia usadiť na polovici súpera, čo sa im zatiaľ absolútne nedarí. Je pravda, že defenzíva Fiorentiny im dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    22
    Gonzalo Rodríguez je ďalšim hráčov, ktorý si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Pri lopte bude domáci celok.
     
    24
    Gusejnov môže byť rád, že po tomto škaredom zákroku nevidel ani len žltú kartu. Hostia s možnosťou priamo ohroziť súpera po voľnom kope, ktorý sa rozohraje zo zaujímavej pozície.
     
    25
    No tak to bol mizerný pokus. Federico Bernardeschi to skúsil priamo na bránu po voľnom kope, ale jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad. Nasleduje odkop od brány domáceho celku.
     
    27
    Sledovali sme veľmi aktívne napádanie domáceho celku. Hneď piati hráči napádali rozohrávku hosťujúcej defenzívy. Napokon loptu vybojovali a momentálne obliehajú polovicu súpera.
    27. Federico Bernardeschi (FIO)
     
    28
    Pri lopte sú hráči Fiorentiny, ktorí sa snažia upokojiť napätý priebeh stretnutia tým, že kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    29
    Badelj v snahe presadiť sa individuálne po súboji padá na hraciu plochu. Vyčítavo sa pozerá na hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    30
    Rozhodca odpískal faul. Richard fauloval svojho protihráča. Kartovému trestu sa ale vyhol. Fiorentina zahrá priamy voľný kop.
     
    31
    Z priameho kopu vystrelil Matias Vecino priamo na bránku. Jeho pokus z asi 25 metrov bol relatívne presný. Chýbalo pár centimetrov a skončil by pri ľavej žrdi v sieti.
     
    32
    Ndlovu sa dostal do samostatného úniku po výbornej prihrávke jeho spoluhráča. Ale bol kliesnený dvomi brániacimi hráčmi, ktorí mu dýchali na krk. Šikovným spôsobom sa ich zbavil a neskôr zakončil. Jeho strelecký pokus skončil presne v ľavej žrdi.
     
    33
    Domáci zahrávajú rohový kop. Rohový kop. K realizácii pristupuje Richard, ale jeho centrovaný pokus dokázal defenzíva súpera odvrátiť.
     
    34
    Postranný rozhodca zdvihol zástavku do nebies. Ofsajd, do ktorého sa podľa neho dostal Muarem Muarem.
     
    35
    Garajev opäť fauloval súpera v strede poľa. Tentoraz to už bolo so slovným napomenutím hlavného arbitra.
     
    36
    Federico Bernardeschi získal loptu vo vnútri šestnástky a prudko vypálil. Lopta ale len lizla ľavú žrď.
     
    37
    Babacar svojou krátkou prihrávkou hľadal nabiehajúceho spoluhráča na hranici šestnástky, ale tam sa v tom čase nachádzal brániaci hráč, ktorý jeho úmysel vystihol a loptu zachytil.
     
    39
    Liftovaný center domáceho krídelníka končí len u obrany súpera, ktorá ho pohotovo odpratala zo šestnástky.
     
    40
    Zástavka je hore. Dino Ndlovu mal dosť priestoru na nabehnutie si za obranu, ale časovo to neodhadol dobre.
     
    41
    Domáci hráči sa usadil na polovici súpera, kde si začínajú vytvárať menší tlak.
     
    42
    Sledovali sme zaujímavý strelecký pokus Ansi Agolli z väčšej vzdialenosti. Gólman mal čo robiť, aby tento pokus končekami prstov zachytil.
     
    43
    Ansi Agolli inkasoval v súboji nepríjemný kopanec do hlavy. Nebolo to až tak závažné a v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakých zdravotných komplikácii.
     
    44
    Už to vyzeralo tak, že sa Ndlovu dostane do ďalšej obrovskej šanci, ale opak bol pravdou. Zastavil ho verdikt postranného arbitra, ktorý ukázal, že sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom dejstve ešte minútku navyše.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hvizd hlavného arbitra ukončil prvý polčas, v ktorom sme sledovali len priemerné futbalové divadlo. Dúfajme, že nám oba celky v druhom dejstve ukážu útočnejší fubal plný šancí a zaujímavých momentov. Taktika na oboch stranách velí postupný útok a rozvážnu rozohrávku. Druhý polčas začne približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Karabach: z ihriska odchádza Muarem Muarem, prichádza Afran Ismajilov.
     
    47
    Olivera sa snažil presadiť proti dvojici brániacich hráčov, čo sa mu napokon nepodarilo a o loptu prišiel.
     
    48
    Mali sme možnosť vidieť veľmi nepresnú prihrávku Vecina, ktorý svoj úmysel nedomyslel a loptu iba prihral presne na kopačku brániaceho hráča.
     
    49
    Davide Astori sa pokúsil odzbrojiť súpera od lopty, ale dopustil sa nedovoleného zákroku. Rozhodca odpískal a zastavil hru.
     
    50
    Ismajilov prihrával loptu na hranicu malého vápna. Jeho pokus nemal potrebnú razanciu a tak nenašiel voľného hráča vyčkávajúceho na dobrej streleckej pozícii.
     
    51
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Khouma Babacar, prichádza Nikola Kalinić.
     
    52
    Hráči domáceho celku majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    53
    Gonzalo Rodríguez sa snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča na ľavom krídle, čo sa mu po výbornom obrannom zákroku Sadygova nepodarilo.
     
    54
    Hostia sa dostali na polovicu súpera, ale priliš dlho sa tam nezohriali. Výborná práca domácej defenzívy, ktorá dokázala loptu útočiacemu súperovi odobrať.
     
    55
    Ismajilov robil čo mohol, aby stihol dlhú prihrávku svojho spoluhráča. Napokon ťažkú prihrávku dobehol, ale sklamal ho prvý dotyk a to bol kľúčový faktor ku jej strate.
     
    56
    Lopta je už mimo nebezpečia. Izmailov skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil.
     
    57
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    58
    Sadygov rozbiehal útok svojho tímu, ale zvolil nepochopiteľnú prihrávku do priestoru nikoho a tak je po akcii.
     
    59
    Dino Ndlovu sa snažil opäť dostať do samostatného úniku, ale podkol sa na rovnej zemi, vďaka čomu celú akciu nepriviedol do úspešného konca.
     
    60
    Richard doslova zložil súpera tvrdým zákrokom. Fiorentina bude zahrávať priamy voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    60
    Fiorentina dala gól!
    Tak predsalen sme sa dočkali. MATÍAS VECINO zbytočne nepremýšľal a loptu poslal okamžite medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus smerujúci ku pravej žrdi bol úspešný a tak zaznamenal prvý gól v dnešnom stretnutí. Asistenciu si pripisuje Nikola Kalinić.
    60. Matías Vecino (FIO) - 0:1
     
    61
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Sebastián Cristóforo, prichádza Borja Valero.
     
    62
    Striedanie v tíme FK Karabach: z ihriska odchádza Rahid Amirgulijev, prichádza Reynaldo.
     
    63
    Pri lopte sú domáci borci, ktorí si medzi sebou na vlastnej polovici ihriska vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    64
    Cristóforo poslal prihrávku do behu svojmu rozbehnutému kolegovi, ale ten sa k lopte nedostal. Ako prvý bol pri nej brániaci hráč.
     
    65
    Ilgar Gurbanov bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    66
    Agolli sa po súboji ocitá na trávniku. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas reagoval.
     
    67
    Hneď na to sa previnil aj hráč FK Karabach. Presnejšie to bol Almeida, ktorý si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    69
    Hráči FK Karabach si na polovici súpera vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera.
     
    70
    Garajev v súboji nabral svojho protihráča ako traktorista, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite fúkol do píšťaľky.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Karabach: z ihriska odchádza Dino Ndlovu, prichádza Mahir Madatov.
     
    73
    FK Karabach dáva gól!
    Dani Quintana vyslal veľmi presnú prihrávku, čím dostal REYNALDA do samostatného úniku. Ten sa proti gólmanovi nemýlil a presným zakončením suverénne vyrovnáva stav stretnutia na 1:1!
    73. Reynaldo (KBK) - 1:1
     
    74
    Hostia sa môžu opäť dostať do vedenia po následnom rohovom kope.
     
    76
    Fiorentina dala gól!
    Po rohovom kope sa v šestnástke súpera strhla panika, v ktorej sa najlepšie zoorientoval FEDERICO CHIESA, ktorý svojim hlavičkovým pokusom posiela loptu do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 1:2!
    Bez asistencie.
    76. Federico Chiesa (FIO) - 1:2
     
    77
    Domáci hráči sa nechcú uspokojiť s nepriaznivým stavom a okamžite zakladali rýchly útok, ktorý však stroskotal už u prvého brániaceho hráča.
     
    78
    Pri lopte sú hostia, ktorí na vlastnej polovici ihriska zbierajú cenné sekundy vo vlastný prospech.
     
    79
    Agolli sa hnevána verdikt postranného rozhodcu, ktorý si nevšimol jednoznačný faul a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    80
    Ivan Bebek videl faul. Vinníkom je Agolli, ktorý až príliš agresívne išiel po lopte.
     
    81
    Sadygov svojou prudkou prihrávkou hľadal niekoho v šestnástke súpera, ale našiel len rukavice brankára hostí, ktorý už loptu drží vo svojej náruči.
     
    82
    Domáca defenzíva sa až príliš vysunula do útoku a už to vyzeralo tak, že sa jeden z hráčov hostí dostane do samostatného úniku, ale na poslednú chvíľu zakročil Gusejnov, ktorý si loptu prevzal.
     
    83
    Striedanie v tíme ACF Fiorentina: z ihriska odchádza Federico Bernardeschi, prichádza Carlos Sánchez.
     
    84
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Federico Chiesa (ACF Fiorentina). Týmto si to celé hostia zbytočne skomplikovali. Bude zaujímavé sledovať záver stretnutia. Domáci celok s možnosťou skórovať po voľnom kope.
     
    85
    Centrovaná lopta po voľnom kope dopadla len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Badavi Gusejnov (FK Karabach). To si vyslúžil za zásah lakťom.
     
    87
    Domáci celok sa všetkými hráčmi okrem gólmana usadil na polovici súpera, kde sa snažia vytvoriť tlak.
     
    88
    Dani Quintana sa podľa kompetentných dostal pri nábehu do ofsajdovej pasci súpera.
     
    89
    Nikola Kalinić sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter Ivan Bebek odpískal útočný faul domáceho celku. Fiorentina bráni všetkými hráčmi v poli.
     
    90
    Richard skúsil svoje strelecké šťastie strelo z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil dokázal Tătăruşanu bez väčších problémov zachytiť, čím zabránil katastrofe.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom dejstve nadstaviť ešte tri minútky navyše.
     
    90+2
    Domáci sú od vylúčenia Federica Chiesu nasťahovaní na polovici súpera, ale v útoku sú málo dôrazní a nedokážu si vypracovať dobrú streleckú pozíciu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3.
    Střely mimo: 3:6.
    Rohy: 1:1.
    Ofsajdy: 6:0.
    Fauly: 18:13.
     
    Sledovali sme len priemerné futbalové stretnutie. Oba celky mali na to, aby nám toho ukázali viac. Žiadny z tímov v zápase nedominoval. Domáci tím sa snažil kontrólovať priebeh hry a hosťujúca strana sa sústredila na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (18:55:36)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 73. Reynaldo – 60. Vecino, 76. Chiesa

    Karty:   15. Gurbanov (KBK), 86. B. Gusejnov (KBK) – 18. Chiesa (FIO)   84. Chiesa (FIO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 18:13.
    FK Karabach: Šehić – Gurbanov, B. Gusejnov, R. Sadygov (C), Agolli – Amirgulijev (62. Reynaldo), Garajev, Almeida – Quintana, Ndlovu (71. Madatov), Muarem (46. Ismajilov).
    Náhradníci: Šaranov – Reynaldo, Madatov, Dašdemirov, Junuszade, Ismajilov, Dinijev.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Olivera – Badelj, Vecino – Chiesa, Cristóforo (61. Valero), Bernardeschi (83. C. Sánchez) – Babacar (51. N. Kalinić).
    Náhradníci: Lezzerini – C. Sánchez, Zárate, Iličić, Valero, N. Kalinić, Salcedo.

    Rozhodca: Bebek – Petrović, Grgić