Moreirense – Nacional 3:1 (kon.) | Feirense – Arouca 0:2 (kon.) | Praia – Belenenses 1:1 (kon.)
Guimarães – Chaves 1:1 (kon.)
koniec
CD Feirense
0:2 (0:0)
FC Arouca
cz Nedeľa 04.12.2016, 17:00 • Estádio Marcolino de Castro, Santa Maria da Feira • Primeira Liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Feirense nevyhrálo šest utkání ve všech soutěžích v řadě a nyní na svém hřišti vyzve Aroucu, která vyhrála tři z posledních pěti utkání a v tabulce portugalské Ligy NOS se o skóre nachází s jedenácti body na třináctém místě právě před domácím Feirense.
     
    Vzájemné zápasy

    21.04.13 Arouca – Feirense 1:0
    06.12.12 Feirence – Arouca 5:0
    13.07.11 Arouca – Feirense 1:1
    13.02.11 Feirence – Arouca 2:1
    12.09.10 Arouca – Feirense 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    CD Feirense: Vaná – Barge, Flávio Ramos, Ícaro (C), Vitor Bruno – Luís Aurélio, Ricardo Dias, Tiago Silva – Jean Sony, Karamanos, Peter Etebo. (4-3-3)
    Náhradníci: Peçanha – Luís Machado, Rocha, Cris, Guima, Platiny, Iduitua David.

    FC Arouca: Bracali – Anderson Luís, Jubal, Nuno Coelho (C), Nelsinho – Adilson, André Santos – Jorginho Íntima, Artur, Mateus – Walter Gonzalez. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Rui Sacramento – Marlon, Hugo Basto, Nuno Valente, Gegé, Kuca, Crivellaro.

    Rozhodčí: Tiago Martins. Asistenti: André Campos, Pedro Mota.
     
    Fotbalisté obou týmů uctili památku zesnulých hráčů brazilského týmu Chapecoense minutou ticha, po které už je vše připraveno k výkopu dnešního utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání obstarali domácí fotbalisté Fereirense, kteří se pokusili založit útok dlouhým kolmým pasem podél levé postranní čáry, míč ale skončil v autu a hosté vhazovali.
     
    2
    Vitor Bruno se dopustil na levé straně obranné poloviny faulu, po kterém Arouca rozehrála první standardní situaci zápasu, následný centr byl ale uprostřed šestnáctky odvrácen.
     
    3
    Jean Sony si uprostřed hřiště zády k bráně krásně stáhl míč na střelu a jeho následný pokus zpoza šestnáctky zamířil těsně vedle pravého horního rohu!
     
    4
    Feirense rozehrálo na pravé straně hřiště rohový kop a po krásném centru se na vzdálenější levé tyči dostal jeden z domácích fotbalistů k hlavičce, kterou brankář Bracali skvělým reflexivním zákrokem vyrazil a následná dorážka hlavou v podání Karamanose zamířila z ofsajdu vysoko nad!
    4. Bracali předvedl po rohovém kopu skvělý reflexivní zákrok!
     
    5
    Artur si na pravé straně hřiště naběhl do jednoho z hráčů Feirense a podle názoru hlavního rozhodčího byl faulován.
     
    6
    Arouca měla výhodu standardní situace, následný centr do šestnáctky ale žádné vzrušení nepřinesl.
     
    7
    Běží sedmá minuta utkání a hra se přelévá ze strany na stranu. Nebezpečnější jsou zatím fotbalisté Feirense, kteří si před pár okamžiky vytvořili dvě slibné brankové příležitosti.
     
    8
    Domácí se snažili prosadit po levém křídle, kde vybojovali autové vhazování, po jeho obstarání ale o míč rychle přišli.
     
    9
    Arouca posílala do šestnáctky středem hřiště kolmou přihrávku, po které se sice Walter Gonzalez k ničemu nedostal, vybojoval však pro svůj tým alespoň rohový kop.
     
    10
    Hosté se po rozehrání rohového kopu dostali do zakončení, následná hlavička ze středu pokutového území ale o pořádný kus minula levou tyč brány.
     
    11
    Gonzalez v souboji dvou hráčů s číslem 95 fauloval ve středu hřiště domácího Petera Eteba, když ho zezadu přidržel za dres.
     
    12
    Feirense je směrem vpřed aktivnější a nyní středem hřiště posílalo za obranu Aroucy krásný dlouhý kolmý pas, brankář Bracali se ale skvěle vydal proti míči a byl u něj jako první.
     
    13
    Kdyby ovšem náhodou Bracali proti míči nevyběhl, tak mu kryla záda dvojice jeho spoluhráčů.
     
    14
    Brankář Vaná se vydal daleko ze své brány, aby v blízkosti pravého rohového praporku tělem krásně odstavil jednoho z hráčů Aroucy a zkontroloval cestu míče do zámezí.
     
    15
    Karamanos si na levé straně šestnáctky po kolmé přihrávce krásně pokryl míč a poté levačkou napřáhl z úhlu ke střele, která rozvlnila boční síť hostující brány Aroucy!
    15. Karamanos nebezpečnou střelou z úhlu trefil boční síť.
     
    16
    Jeden z fotbalistů Feirense se u levé postranní čáry snažil drze prosmýknout mezi dvojicí protihráčů, přes kterou si sice dostal, jenže bez míče, který ukořistil po skvělém zákroku Anderson Luis.
     
    17
    Walter González fauloval ve středu hřiště Flávia Ramose a za svůj zákrok byl "odměněn" žlutou kartou.
     
    18
    Feirense mělo výhodu standardní situace, jenže po následném pasu do šestnáctky hostující bránu brankáře Bracaliho neohrozilo. Arouca se bez potíží ubránila.
     
    19
    Walter González se začal svíjet na hřišti v bolestech poté, co ho Vítor Bruno na levé straně obranné poloviny hřiště napálil při odkopu míčem do hlavy.
     
    20
    Vítor Bruno viděl kontroverzní žlutou kartu a utkání může po krátké prodlevě a návratu Waltera na nohy opět pokračovat.
     
    21
    André Santos stáhl ve středovém kruhu k zemi oběma rukama Tiaga Silvu a jeho faul nezůstal bez povšimnutí.
     
    22
    Dvojice hráčů Feirense si na levé straně šestnáctky nabíhalo na dlouhý nákop ze středového kruhu, míč byl ale příliš dlouhý a ani jeden z domácích fotbalistů na něj nedosáhl.
     
    22
    Flávio Ramos ostrým skluzem sestřelil u pravé postranní čáry zezadu Waltera Gonzáleze a mohl být řád, že viděl pouze žlutou kartu! To byl zákrok na kriminál.
     
    23
    Oba týmy často faulují a hra je nepříjemně kouskována. Ani jeden z celků si nemůže vytvořit nějaký tlak, i když směrem vpřed jsou během dosavadního průběhu utkání aktivnější domácí.
     
    24
    Arouca na levé straně hřiště rozehrála standardní situaci a následný centr uprostřed šestnáctky stáhl ze vzduchu Vaná.
     
    25
    Feirense se snažilo založit útok po pravé straně, jenže následná kolmá přihrávka byla příliš prudká a skončila v autu.
     
    26
    Flávio Ramos v pohodě zkontroloval cestu míče po nepřesné kolmé přihrávce Aroucy na levém křídle do zámezí a následoval odkop od brány brankáře Vaná.
     
    27
    Jean Sony se dostal uprostřed hřiště k odvrácenému centru Tiaga Silvy ze standardní situace a ze střední vzdálenosti napřáhl k pohotové střele, která se ze vzduchu snesla vedle levé tyče!
     
    28
    Kdyby se Jean Sony trefil, byl by z toho výstavní gól, jeho střela ale nabrala před pár okamžiky opačnou faleš a zamířila mimo.
     
    29
    Na to, že se potkávají dva celku z dolní poloviny tabulky zatím sledujeme nadprůměrné utkání, ačkoliv ještě gól nepadl.
     
    30
    Feirense má stále územní převahu, jenže se ne a ne dostat k přesnému zakončení na bránu. Domácí fotbalisté se zatím dostali k jedné střele mezi tři tyče, po které Bracali míč skvěle vyrazil. Jednalo se o hlavičku z úvodu zápasu, která přišla po rohovém kopu.
     
    31
    Půlhodina hry za námi. Feirense bezúspěšně dobývá bránu Aroucy, a tak je stav utkání bezbrankový 0:0. Hlavní rozhodčí si pozval dvojici hráčů na kobereček a vystačil si s domluvou.
     
    32
    Na hráčích obou týmů je vidět velká bojovnost. Zejména potom na straně Feirense, které touží po vítězství, centr z pravého křídla ale zamířil uprostřed šestnáctky do náruče Bracaliho.
     
    33
    Hra se během posledních okamžiků výrazně uklidnila a Arouca se úspěšně brání. Feirense jako by nevědělo, kudy a jak se dostat do pokutového území hostujícího týmu.
     
    34
    Domácí fotbalisté zkouší kolmé přihrávky a pasy za obranu, nic ale nefunguje, stejně jako centry ze strany.
     
    35
    Walter González před pár okamžiky napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která se snad ani nezapočítá do statistik utkání, protože byla příliš slabá a brankář Vána si musel pro míč v blízkosti levé tyče své brány dojít, jinak by se k němu snad ani nedostal.
     
    35
    Fotbalisté Feirense předvedli na levé straně hřiště nádhernou kombinaci na jeden dotek a po krásné patičce pálil zpoza šestnáctky placírkou Luís Aurélio, Bracali byl ale včas na zemi a jeho přízemní střelu skvělým zákrokem vyrazil!
    35. Luís Aurélio zakončil nádhernou kombinaci na jeden dotek.
     
    36
    Arouca na opačné straně hřiště vybojovala rohový kop, který rozehrála nakrátko, a následný přízemní centr ze hry skončil v náruči brankáře Vaná.
     
    37
    Jean Sony na pravé straně hřiště nepříjemně vypálil zpoza šestnáctky a Bracali měl co dělat, aby jeho prudkou přízemní střelu zkrotil! Div, že mu míč nenafackoval.
    37. Sonyho prudká střela málem nafackovala Bracalimu.
     
    38
    Feirense si stejně jako v úvodu zápasu v rychlém sledu vypracovalo v rychlém sledu dvě dobré brankové příležitosti,ani tentokrát se mu ale skóre zápasu otevřít nepodařilo.
     
    39
    Hra se v rychlém sledu přenáší ze strany na stranu, zatím ovšem bez další šance na jedné nebo druhé straně.
     
    40
    Arouca napřáhla zpoza šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    41
    Nuno Coelho dopravil tečovaný centr z rohového kopu na vzdálenější levé tyči hlavou do brány, gól Aroucy ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu!
    41. Ofsajd! Neuznaný gól hostujícího kapitána Nuna Coelha.
     
    42
    Vzápětí přišla další střela zpoza šestnáctky, která mířila pod břevno, také ale doprostřed brány, kde byl připravený brankář Vaná a připsal si snadný zákrok.
     
    43
    Útočnou akci Aroucy zhatil další ofsajd a Vaná může v klidu odkopávat od své brány.
     
    44
    Arouca v závěru prvního poločasu nepříjemně kouše, ani hostujícímu celku se ale zatím vstřelit regulérní gól nepodařilo.
     
    45
    Na hřišti nastala kontroverzní situace, když byl jeden z členů zřejmě realizačního týmu Feirense vykázán na tribunu. Rozhodčí si asi myslel, že se jedná o fanouška. Každopádně dotyčný člověk po konverzaci se čtvrtým rozhodčím zamířil do útrob stadionu s nějakým papírem v ruce.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Feirense bylo od úvodních minut zápasu nebezpečnější a vytvořilo si několik slibných šancí, jenže Aroucu podržel nad vodou skvělý brankář Bracali, který v závěru prvního poločasu mohl se svými spoluhráči oslavovat vedoucí gól. Po tečovaném centru z rohového kopu se prosadil hlavou hostující kapitán Nuno Coelho, jeho gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. Skóre po prvním poločase. Feirense 0 Arouca 0.
    Jeden ze střídajících hráčů domácího Feirense daroval během přestávky autogram mladému fanouškovi a udělal mu radost.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Aroucy vyběhli na trávník o něco později než hráči domácího Feirense, druhý poločas již každopádně začal a věřme, že bude pohledný a zajímavý jako ten první.
     
    47
    Adilson se snažil na hranici šestnáctky dostat k odraženému vysokému míči a po nepříjemném střetu hlavou s protihráčem zůstal ležet na hrací ploše.
     
    48
    Adilson už je zpět na nohou a fotbalisté Feirense po autovém vhazování sportovně vrátili míč hostující Arouce.
     
    49
    Luís Aurélio předvedl na pravé straně hřiště nádhernou přešlapovačku a do šestnáctky poslal nebezpečný přízemní centr, který jeden z hráčů Aroucy rybičkou odhlavičkoval na roh.
     
    50
    Fotbalisté Feirense rozehráli na pravé straně rohový kop, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    51
    Adilson Goiano si na levé straně hřiště nabíhal za obranu, jenže se ocitl v ofsajdu.
     
    52
    Arouca právě vstřelila branku!
    NELSON BARBOSA si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku Mateuse a nádhernou přízemní střelou bez přípravy míč napálil k přední levé tyči – 1:0.
    52. Nelson BARBOSA - 0:1
     
    53
    Gólové akci hostí předcházela obrovská šance Feirense, kterou zhatil ofsajd poté, co si jeden z domácích hráčů nepohlídal své postavení.
     
    54
    Arouca se krátce po přestávce z ničeho nic ujala vedení a rázem má utkání ještě větší náboj.
     
    55
    Feirense v prvním poločase zahodilo několik slibných šancí a nyní za to bylo potrestáno.
     
    56
    Feirense připravilo hned dvojité střídání, ke kterému dojde během pár sekund.
     
    57
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Tiago Silva, přichází Guima.
     
    57
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Barge, přichází Platiny.
     
    58
    Jeden z fotbalistů Feirense se po nádherném centru z pravé strany hřiště dostal na hranici šestnáctky k hlavičce, která byla dostatečně prudká a mířila pod břevno, Bracali ale vytáhl skvělý reflexivní zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    58. Brankář Bracali i po přestávce předvedl senzační zákrok.
     
    59
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a přetažený centr z pravé strany hřiště zamířil na vzdálenější levé tyči do území nikoho. Bracali mohl odkopávat od své brány.
     
    60
    Fotbalisté Aroucy vyrazili po levém křídle do rychlého protiútoku, následný kolmý pas za obranu ale mířil do ofsajdu.
     
    61
    Feirense na opačné straně hřiště vypálilo zpoza šestnáctky a následná diagonální střela zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    62
    Jeden z fotbalistů Aroucy zůstal ležet na hrací ploše a hra byla na delší dobu přerušena.
     
    63
    Vše už je v pořádku a utkání může pokračovat. Arouca vede na hřišti Feirense po hodině hry stále 1:0.
     
    64
    André Santos utrpěl nepříjemně zranění v blízkosti vlastního pokutového území a musel být ze hřiště odnesen na nosítkách!
     
    65
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází André Santos, přichází Gege.
     
    66
    Arouca právě vstřelila branku!
    WALTER GONZÁLEZ si naběhl do šestnáctky na přízemní centr z pravého křídla a nádhernou patičkou ho usměrnil ke vzdálenější levé tyči. Walter González předvedl spektakulární zakončení, které se příliš často nevidí a Arouca vede již o dvě branky.
    66. Walter GONZÁLEZ - 0:2
     
    67
    Domácí fanoušci pochopitelně nejsou spokojení a čím dál častěji začínají pískat.
     
    68
    Feirense obléhalo levou stranu pokutového území, i přes velkou snahu se ale do zakončení dostat nedokázalo.
     
    69
    Arouca vstřelila dva nádherné góly a Feirense se před domácím publikem dostalo do obrovských problémů.
     
    70
    Jubal tvrdě sestřelil jednoho z hráčů Feirense a Ícaro se ocitl v roli mstitele. Oba dva hráči uviděli žlutou kartu.
     
    71
    Feirense rozehrálo standardní situaci a na levou stranu šestnáctky posílalo pěkný dlouhý kolmý pas, hostující obrana se chvíli ocitla pod tlakem, vzápětí ale hosté odvrátili míč do bezpečí.
     
    72
    Domácí hráči se po rohovém kopu dostali k hlavičce, která byla hodně nepřesná a Bracali u levé tyče své brány stáhl míč ze vzduchu.
     
    73
    Feirense po přestávce inkasovalo dva góly a ve druhém poločase si vytvořilo pouze jednu slibnou brankovou příležitost. Výkon domácího týmu je v porovnání obou poločasu jako nebe a dudy.
     
    74
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Tasos Karamanos, přichází David.
     
    75
    Tasos Karamanos měl v prvním poločase jednu slibnou brankovou příležitost, ve které z úhlu orazítkoval boční síť, a nyní místo něj vyběhl na trávník David.
     
    76
    Fotbalisté Feirense napřáhli zpoza šestnáctky k prudké střele, která byla zablokována a míč skončil vedle pravé postranní čáry.
     
    77
    Vzápětí přišla další střela ze střední vzdálenosti, která byla tentokrát pouze tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    78
    Domácí fotbalisté rozehráli na levé straně hřiště rohový kop, po jeho exekuci se ale do zakončení nedostali.
     
    79
    Střídající Platiny posílal před bránu z pravé strany šestnáctky nebezpečnou přízemní střelu, která zamířila vedle vzdálenější levé tyče. Jeden z jeho spoluhráčů se snažil míč usměrnit na bránu, jenže mu k němu scházel krok!
     
    80
    Mateus napřáhl na levé straně hřiště zpoza šestnáctky levačkou k nádherné táhlé střele, která letěla metr nad zemí a zasvištěla těsně vedle přední levé tyče!
    80. Mateusova utěšená rána zpoza vápna zamířila těsně mimo.
     
    81
    Jeden z fotbalistů Aroucy se ocitl na pravé straně šestnáctky ve skvělé šanci, po dlouhém sprintu ale přízemní střelou z úhlu brankáře Vaná nepřekonal!
     
    82
    Luís Aurélio ve středu hřiště předvedl taktický faul, za který viděl žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Mateus Índio, přichází Crivellaro.
     
    83
    Fotbalisté Aroucy po sražené střele vybojovali na levé straně hřiště rohový kop, po jehož rozehrání se do zakončení nedostali.
     
    84
    Fanoušci Feirense jsou zklamaní a už příliš nevěří, že by jejich tým dokázal dnešní utkání zdramatizovat.
     
    85
    Střídající Guima napřáhl zpoza šestnáctky k diagonální střele, která o příliš velký kus neminula vzdálenější pravou tyč, do brány se každopádně nevešla a skončila mimo.
     
    86
    Fotbalisté Aroucy se dostali na levé straně šestnáctky do zakončení, které zamířilo těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány, kvůli ofsajdu ovšem bylo zbytečné.
     
    87
    Jeden z hráčů Feirense upadl po souboji s protihráčem v šestnáctce, o faul se ale nejednalo. Penalta v nedohlednu.
     
    88
    Arouca se na pravé straně šestnáctky pokoušela přehodit vyběhnutého brankáře Vaná, její následný oblouček se ale ze vzduchu snesl na horní síť.
     
    89
    Feirense na opačné straně vypálilo zpoza pokutového území a brankář Bracali v pohodě ukryl přízemní střelu v náručí.
     
    90
    Vaná nedokázal zasáhnout po výběhu z brány centr z rohového kopu a v blízkosti levé tyče dorazil míč do prázdné brány z ostrého úhlu Nuno Coelho, gól kapitána Aroucy ale nebyl stejně jako v závěru prvního poločasu uznán! Jednalo se téměř o identickou situaci s tím rozdílem, že tentokrát Coelho zakončoval nohou.
    90. Nuno Coelho znovu skóroval po rohu a znovu z ofsajdu!
     
    90+1
    Nad rámec zápasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Walter González, přichází Hugo Basto.
     
    90+3
    Arouca ve druhé minutě nastavení využilo poslední možnost střídání a závěr utkání už by nemělo nic narušit.
     
    90+4
    Za pár okamžiků se rozeběhne poslední minuta nastavení a Arouca se stoprocentní jistotou získá dnes všechny 3 body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Bracali během prvního poločasu předvedl několik fantastických zákroků a po přestávce se navíc vpředu prosadili jeho spoluhráči. Skóre utkání otevřel nádherným přízemním volejem Nelson Barbosa, na jehož gól po necelé čtvrthodiny hry navázal Walter González. Konečný výsledek. Feirense 0 Arouca 2. (18:56:34)

    Tomáš Reiner

    Góly: 52. Barbosa, 66. González

    Karty:   19. Bruno (FEI), 22. Ramos (FEI), 70. Ícaro (FEI), 70. Jubal (FEI) – 17. González (ARC), 82. Aurélio (ARC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 18:17.
    CD Feirense: Vaná – Barge (57. Platiny), Flávio Ramos, Ícaro (C), Vitor Bruno – Luís Aurélio, Ricardo Dias, Tiago Silva (57. Guima) – Jean Sony, Karamanos (74. David), Peter Etebo. (4-3-3)
    Náhradníci: Peçanha – Luís Machado, Rocha, Cris.

    FC Arouca: Bracali – Anderson Luís, Jubal, Nuno Coelho (C), Nelsinho – Adilson, André Santos (65. Gege) – Jorginho Íntima, Artur, Mateus (82. Crivellaro) – Walter Gonzalez (90+2. Basto). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Rui Sacramento – Marlon, Nuno Valente, Kuca.

    Rozhodca: Tiago Martins. Asistenti: André Campos, Pedro Mota