Real Betis – Vigo 3:3 (kon.) | Bilbao – Eibar 3:1 (kon.) | Alavés – Las Palmas 1:1 (kon.)
Gijón – Osasuna 3:1 (kon.) | Valencia – Malaga 2:2 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:2 (2:1)
Malaga CF
Nedeľa 04.12.2016, 20:45Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Už som chcel písať o tom, ako môže toto víťazstvo pridať na pokoji hráčom Valencie a že by sa od neho mohli odraziť k lepším výsledkom, ale inkasovaný gól v štvrtej minúte nadstavenia im v tom nepomôže. Znova prichádza skrat "netopierov" a remíza z tohto duelu sa pre domáci klub dá brať ako prehra. Naopak, hostia sú za bod určite radi. (22:37:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Pablo Fornals (MLG) - 2:2
     
    90+3
    Málaga dala gól!
    Nakoniec to predsa gól je a Málaga šokuje Mestallu! Center Camacha bol síce nízky, avšak En Nesyri si loptu pokryl chrbtom k bráne, prenechal PABLOVI FORNALSOVI a ten aj napriek tomu, že bol sklzom poslaný na zem trafil tvrdou strelou nechytateľne. Pripisuje si svoj druhý presný zásah v tomto stretnutí.
     
    90+3
    Oba Jonyho centre odvrátené stopérmi, Valencia dostáva loptu až do stredu poľa.
     
    90+2
    Hra sa kúskuje a to samozrejme vyhovuje Valencii. Málaga už nebude mať veľa času, musí to rýchlo poslať dopredu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Mangala zastavil akciu súpera na krídle iba za cenu rohového kopu, už trinásteho pre Málagu. Znova centroval Duda a Torres si po zakončení pýtal ruku protivníka v šestnástke. Penalta sa nepíska.
     
    89
    Domáci držia loptu v rohu ihriska, lenže Santi Mina si toho zobral na seba priveľa a tak ju stratil. Napriek tomu hostia zle rozohrali.
     
    87
    Rodrigo sa snažil zakombinovať s Minom a udržať loptu vpredu, lenže to tejto dvojici nevyšlo. Málaga sa v závere pokúsi o tlak, pretože chce vyrovnať.
     
    86
    Vyzerá to tak, že Dudovi ešte poriadne hučí v hlave, ale pokračuje v hre a rozohráva ďalší priamy kop. Na center z diaľky najlepšie reagovali domáci, ktorí loptu odkopli.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Aymen Abdennour (Valencia CF).
     
    84
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Munir, prichádza Santiago Mina.
     
    84
    Zdá sa však, že Portugalčan bude v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    83
    Duda sa ocitá na zemi pri bránkovej čiare v šestnástke Valencie a bude potrebovať ošetrenie, pretože po centri sa veľmi nepríjemne zrazil s trávnikom, lenže problémom bol nechcený zásah Gayu do jeho hlavy pri pokuse preskočiť ho.
     
    82
    Až teraz sa futbalisti Valencie odkopom preč ubránili, lenže Jony sa okamžite snažil dostať späť. V šestnástke spadol, faul sa nepíska.
     
    81
    Mangala zakročil pri centri portugalského internacionála Dudu a odvrátil na štvrtý rohový kop v krátkom slede. Po ňom nasleduje odkop Cancela a piaty pokus hostí.
     
    80
    Duda znova centroval z rohového kopu veľmi dobre do malého vápna, avšak lopta sa opäť dostala preč. Ontiveros získal ďalší.
     
    78
    Po zisku lopty v strede poľa sa hráči Málagy dostali do šestnástky súpera takmer okamžite, lenže Jony centroval z jej rohu a vôbec mu to nevyšlo.
     
    77
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Michael Santos, prichádza Youssef En Nesyri.
     
    75
    Medránov center do šestnástky síce chytil Bojko, ale lopta mu po zrážke vypadla. Faul sa nepískal, takže domáci mali niekoľko veľmi sľubných dorážok. Gólom táto situácia neskončila.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Ezequiel Garay (Valencia CF).
    Žltú kartu dostáva Álvaro Medrán (Valencia CF).
     
    72
    Dudov center smeroval na úplne voľného Villanuevu pri zadnej žrdi, ale v poslednej chvíli tam hlavu vložil Garay a dostal loptu preč z nebezpečnej pozície.
     
    71
    Rosales si nabehol do šestnástky, ostal úplne sám a tak dostal prihrávku, lenže jeho center pred Alvesa nakoniec dokázal aspoň na roh zraziť Medrán.
     
    69
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Federico Cartabia.
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Juanpi Añor, prichádza Jony.
     
    68
    Žltú kartu dostáva João Cancelo (Valencia CF).
     
    66
    Valencia sa síce dostala do rýchlej kontry, ale Munirovi lopta ušla až k bránkovej čiare a jeho pokus o prihrávku do druhej vlny vôbec nevyšiel.
     
    64
    Dudov center zo štandardky letel do šestnástky domáceho celku veľmi dlho, ale nakoniec hlavu jedného zo spoluhráčov našiel. Bol to Camacho, kto chrbtom k bráne minul.
     
    63
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Duda.
     
    61
    Ricca síce odcentroval zľava takmer do šestnástky, no zrazený pas končí rohovým kopom. Ani tento center však nebezpečenstvo neznamenal. Loptu domáci z malého vápna odkopli a Ontiveros nožničkami zakončil vysoko nad.
     
    60
    Domáce tribúny pískajú, pretože videli faul na Munira niekoľko metrov od šestnástky Málagy, lenže hlavný arbiter ho neodpískal.
     
    58
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Guilherme Siqueira, prichádza José Gayá.
     
    57
    Po faule tesne pred šestnástkou Valencie dostala Málaga skvelú možnosť na priamy kop, ale Juanpi loptu kopol presne do stredu brány, kde bol pripravený Diego Alves.
     
    55
    Siqueira na krídle zastavil sklzom rodiacu sa akciu súpera, hra podľa vzoru posledných minút pokračuje v strede poľa. Prerušenie priniesol ofenzívny faul Camacha.
     
    51
    Ontiveros sa snažil dostať loptu spoluhráčom do streleckej parkety alebo strieľať sám, aj keď bol medzi niekoľkými protihráčmi. Tí ho nakoniec s problémami odtlačili.
    50. Ignacio Camacho (MLG)
     
    50
    Camacho ťažil z Castrovej práci, ktorý získal loptu na postrannej čiare a pripravil mu streleckú parketu na hranici šestnástky, lenže záložník Málagy prestrelil.
     
    48
    Je to tak, Munir a Ontiveros sa už zapájajú do hry bez väčších obmedzení.
     
    47
    Fornals spadol po zrážke pred šestnástkou súpera a nevyzerá to s ním najlepšie, pretože sa drží za chrbát. Problémy má zároveň aj Munir. Verme, že obaja mladíci budú v poriadku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Kvázi ťahák dnešného programu La Ligy zatiaľ prináša dobrý futbal. Do vedenia síce išli hostia, už v tretej minúte, ale Valencia rýchlo vyrovnala a vďaka Medránovi skóre aj otočila.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Rodrigo (Valencia CF).
     
    43
    Rodrigo si spracoval ťažký pas na hranici šestnástky a produkoval ho do nej na nabiehajúceho Munira, lenže tento útočník sa k prihrávke už nedostal.
     
    42
    Po odvrátenom rohu prišla zrazená strela hostí a následne aj faul. K tej strele, nebyť dobre postaveného Siqueiru, išla by do brány, pretože Alves by zasiahnuť určite nestihol.
     
    41
    Juanpiho dobrý center z nariadeného priameho kopu dokázal Mangala hlavou odvrátiť a aj keď sa lopta ešte raz do šestnástky vrátila, Medrán ju dostal aspoň na roh.
     
    39
    Málaga v týchto sekundách zatlačila súpera na jeho polovicu, ale dať vyrovnávajúci gól ešte do polčasu bude mať veľmi náročné, keďže defenzíva Valencie funguje dobre.
     
    37
    Munir v ofsajde, takže po dlho pase od Mangalu vo svojej akcii pokračovať nemôže.
    34. Álvaro Medrán (VAL) - 2:1
     
    34
    Valencia dala gól!
    Domáci otáčajú stav a prvý gól v ich sieti ich nezložil, ako sa mohlo zdať. Až príliš veľa miesta dostal na hranici bieleho bodu odchovanec Realu Madrid ÁLVARO MEDRÁN, ktorý presnou ranou po zemi z prvej poslal loptu k žrdi.
    33. Munir (VAL)
     
    33
    Joao Cancelo poslal skvelý center sprava a rýchly protiútok domácich takmer gólom zakončil Munir El Haddadi a jeho strela zo vzduchu, no trafil len Bojka.
     
    31
    Zakončenie z hranice šestnástky vyslal Ontiveros, lenže nemal presnú mušku a priestor troch žrdí sa mu trafiť nepodarilo.
     
    30
    Málaga sa nevie dostať zo svojej polovice a to sa snažil využiť Siqueira, lenže jeho strela po prehodení súpera trafila len ďalšieho obrancu.
     
    28
    Juanpiho rohový kop na krátko letel prudko smerom do brány Valencie, lenže Diego Alves nemal vážny problém loptu zo vzduchu stiahnuť.
     
    27
    Munir dostal loptu pred šestnástku, tam prešiel okolo dvoch hráčov a prihral do nej na Rodriga, lenže ten následne svojmu spoluhráčovi neprihrával presne.
     
    24
    Pablo Fornals svoj druhý gól aspoň zatiaľ nepridá, pretože jeho strela spoza šestnástky priestor troch žrdí netrafila.
     
    21
    Prudký center však nebezpečenstvo nenarobil. Málaga dokázala dostať loptu do bezpečia a Garay ju na svojej polovici poslal na tribúnu.
     
    20
    Rýchly prechod Valencie dopredu skončil na hranici šestnástky, kde Cancelo nepresne prihrával pod seba, ale Málaga loptu len odkopla, takže Munir získal aspoň rohový kop.
     
    18
    Medrán však center veľmi dobre tečoval a preto lopta starosti domácim nenarobila. Diego Alves ju následne bez problémov chytil do rukavíc.
     
    17
    Faul Abdennoura vedľa vlastnej šestnástky nezostal bez povšimnutia a stopér Valencie teraz môže byť rád, že nedostal kartu. Málaga bude môcť centrovať pred Diega Alvesa.
     
    15
    Parejo to znova zatočil podobne a traja hráči Valencie mali veľmi blízko k lopte, lenže tá nakoniec bez dotyku preletela celým pokutovým územím Málagy.
     
    14
    Tvrdý zásah Villanuevu si odniesol Munir El Haddadi. Karta z toho nie je, ale nasleduje priamy kop, z akého Rodrigo vyrovnal.
     
    12
    Roh na druhej strane skončil o niečo lepšie, ale gólom to znova nesmrdelo. Center na prednú tyč trafil jeden z hostí, lenže hlavičku nasmeroval ďaleko od priestoru Alvesovej brány.
     
    10
    Rohový kop Valencie nedopadol podľa predstáv, keďže center bol nízky, no Cancelo ešte zabojoval a Parejo vrátil loptu do ohňa. Znova sa akcia neujala.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Gonzalo Castro (Málaga CF).
    7. Rodrigo (VAL) - 1:1
     
    7
    Valencia dala gól!
    Tak teda tu je odpoveď. Defenzíva hostí po priamom kope úplne zabudla na RODRIGA a ten mal dostatok času, aby presný center od spoluhráča nasmeroval nechytateľne k žrdi.
     
    4
    Odpoveď Valencie bude musieť počkať, pretože teraz sa jej hráči dostali iba k centru po zemi zľava, ktorý skončil v rukaviciach Bojka.
    3. Pablo Fornals (MLG) - 0:1
     
    3
    Málaga dala gól!
    Veľmi skorý gól, ktorý ukazuje, ako je na tom Valencia momentálne zle. PABLO FORNALS bol na konci rýchlej kontry, ktorá takmer skončila zrazenou strelou, ale lopta sa odrazila na jeho kopačku a neuveriteľne zvládnutý volej zapadol k žrdi.
     
    1
    Prvá ofenzívna akcia domácich končí faulom na Ricca, takže následná strela od El Haddadiho neplatí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Garay, Mangala, Abdennour – Cancelo, Mario Suárez, Parejo (C), Medrán, Siqueira – Munir, Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Bakkali, Gayá, S. Mina, Cartabia, Montoya.

    Málaga CF: Bojko – Rosales, Miguel Torres, Villanueva, Ricca – Camacho (C), Fornals – Ontiveros, Añor, G. Castro – Santos.
    Náhradníci: Kameni – Duda, Jony, Koné, En Nesyri, Muñoz..
     
    Valencia CF

    Veľmi zle je na tom jeden z najslávnejších španielskych tímov. Patrí mu až šestnásta priečka, len dva body nad pásmom zostupu. Valencia prehrala až osem zápasov tejto ligovej sezóny a to je odohraných trinásť kôl. Nepomohla ani výmena trénera, keďže od príchodu Cesareho Prandelliho klub prehral tri zo šiestich stretnutí La Ligy. Ani bod nezískala Valencia aj v poslednom kole proti Seville. Chuť si však hráči trochu napravili výhrou 3:1 v Copa del Rey proti Legánes. Na čele tabuľky strelcov sú dvaja hráči, ktorí dali ba po tri góly a síce Rodrigo s Mariom Suarézom.

    Málaga CF

    Výborné obdobie má za sebou andalúzsky klub, ktorý neprehral posledné tri ligové stretnutia, ba čo viac. Okrem domácich výhier nad Gijónom a La Coruňou obral o body aj Barcelonu a to na jej pôde po remíze 0:0. Aktuálna jedenásta priečka by sa tak mohla ešte zlepšiť proti Valencii, ktorá sa trápi, čo by mohla Málaga využiť. V strede týždňa ale prišlo zakopnutie v Copa del Rey proti Cordóbe. Najlepším strelcom tímu je Sandro Ramírez so šiestimi gólmi, Michael Santos má tri.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 7. Rodrigo, 34. Medrán – 3. Fornals, 90+3. Fornals

    Karty:   44. Rodrigo (VAL), 68. Cancelo (VAL), 73. Garay (VAL), 73. Medrán (VAL), 85. Abdennour (VAL) – 9. G. Castro (MLG)


    Valencia CF: Diego Alves – Garay, Mangala, Abdennour – Cancelo, Mario Suárez, Parejo (C) (69. Cartabia), Medrán, Siqueira (58. Gayá) – Munir (84. S. Mina), Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Santos, Bakkali, Gayá, S. Mina, Cartabia, Montoya.

    Malaga CF: Bojko – Rosales, Miguel Torres, Villanueva, Ricca – Camacho (C), Fornals – Ontiveros, Añor (69. Jony), G. Castro (63. Duda) – Santos (77. En Nesyri).
    Náhradníci: Kameni – Duda, Jony, Koné, En Nesyri, Muñoz, Zalazar Martínez.