Real Betis – Vigo 3:3 (kon.) | Bilbao – Eibar 3:1 (kon.) | Alavés – Las Palmas 1:1 (kon.)
Gijón – Osasuna 3:1 (kon.) | Valencia – Malaga 2:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
3:1 (1:0)
SD Eibar
Nedeľa 04.12.2016, 16:15 • Štadión San Mamés Barria • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bolo to pomerne atraktívne futbalové stretnutie, hoci prvé dejstvo tomu nenasvedčovalo. Taktika oboch celkov bola dnes jasná. Držať loptu čo najdlhšie vo svojej moci. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok věcera. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (18:09:58)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 5:5.
    Rohy: 2:2.
    Ofsajdy: 4:6.
    Fauly: 9:16.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+1. Iker Muniain (ATB) - 3:1
     
    90+1
    Bilbao dalo gól!
    IKER MUNIAIN si prevzal milimetrovú prihrávku Asiera Villalibreho a tak sa ocitol úplne voľný v šestnástke súpera. Mal dostatok času na premyslenie celej situácie a po brilantnej strele k zemi do stredu siete prekonáva bezmocného gólmana.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v druhom dejstve ešte tri minútky navyše.
     
    89
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia vyvinúť tlak na svojho súpera. Nechajme sa prekvapiť, či dokážu ešte niečo vyťažiť a dočkáme sa vyrovnania.
     
    88
    Eraso svojou prihrávkou v šestnástke súpera našiel voľného Saborita, ktorý sa snažil prekvapiť gólmana elegantným zakončením. Bohužiaľ, jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a tak to bola iba taká čerešnička na torte pre pozorného Riesgu.
     
    87
    Jota dokázal poslať dobrý center do pokutového úzamia súpera, ale celá možnosť ohrozenia skončila hvizdom hlavného arbitra, ktorý ukázal, že sa jeden z hráčov hostí previnil voči pravidlám a odpískal útočný faul.
     
    86
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Fran Rico, prichádza Jota.
     
    85
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Asier Villalibre Molina.
     
    84
    Rohový kop odvracia obrana súpera. Loptu posielal na spoluhráčov Pedro León.
     
    83
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Kike García.
     
    82
    Takashi Inuj si našiel voľný priestor v šestnástke súpera, kde okamžite dostal prihrávku. Jeho strelecký pokus dokázal Arrizabalaga vytesniť na rohový kop.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Mikel San José (Athletic Club Bilbao).
     
    79
    Iňaki Williams sa opäť rútil na gólmana a následne zakončil rovnakým spôsobom, ako tým úspešným. Riesgo si tentoraz dal na jeho strelecký pokus pomedzi nohy pozor a loptu bez väčších problémovdokázal zachytiť.
     
    78
    Javier Eraso je odmávaný v postavení mimo hru.
    78.
     
    77
    Góóól, no moment, tak nie. Eraso si prevzal odrazenú loptu a následne ju nikým nestrážený poslal až do siete. Jeho radosť však prekazil postranný rozhodca, ktorý ukázal, že sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    76
    Domáci futbalisti sa usadili na polovici súpera, kde sa ešte snažia niečo vymyslieť. Najlepšie by pre nich bolo pridať poistku v podobe tretieho gólu.
     
    75
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Sabin, prichádza Enric Saborit.
     
    74
    Oba celky sa teraz prezentovali v strede pola množstvom nepresných prihrávok.
     
    73
    Držanie lopty je momentálne 47:53.
     
    72
    Jeden z domácich hráčov centroval do hĺbky šestnástky súpera, ale nevšimol si, že sa tam v tom čase nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
    70. Sergi Enrich (EIB) - 2:1
     
    70
    SD Eibar dáva gól!
    Naozaj krásna akcia sprevádzala tomuto gólu. Centrovanú loptu svojou hlavou preposlal Takashi Inuj, ktorý našiel dobre postaveného SERGIHO ENRICHA a ten svojim hlavičkovým pokusom dopravil loptu až do siete. Stav stretnutia je zdramatizovaný. 2:1!
     
    70
    Pedro Léon poslal nadýchaný center na hranicu malého vápna, kde sa najlepšie zoorientoval Arrizabalaga, ktorý tento pokus dokázal vyboxovať za hranicu vlastného vápna.
     
    69
    Asistent rozhodcu upozornil na faul jedného z domácich hráčov. Hlavný arbiter mu dal za pravdu a nariadil voľný kop.
     
    68
    Sledovali sme rozbiehajúci sa akciu Eibaru, ale centrovaný pokus Léona bol pretiahnutý a tak si lopta nenašla cestu ku žiadnemu správnemu adresátovi.
     
    66
    Iňaki Williams utekal za loptou, aby ju zachytil. Keď už bol pri nej, tak si uvedomil, že sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry, tak sa lopty nedotkol a prenechal ju svojmu spoluhráčovi. Iňaki Williams si našiel voľný priestor na hranici veľkého vápna, kde mu bola poslaná prihrávka. Iňaki si prihrávku spracoval a neskôr zakončil. Jeho strelecký pokus smeroval tesne nad brvno Riesgovej brány.
     
    65
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Javi Eraso.
     
    64
    Markel Susaeta sa predribloval až do pokutového územia súpera. Keď to už vyzeralo tak, že sa odhodlá zakončiť, tak k nemu dobehol brániaci hráč, ktorý dobre načasovaným sklzom mu to neumožnil.
     
    63
    Hostia sa snažia ukľudniť napätý priebeh hry tým, že si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok.
     
    62
    Mikel San José dokázal poslať dlhý kros do pokutového územia súpera, ale len presne na hlavu brániaceho hráča, ktorý jeho pokus dokázal odvrátiť.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Anaitz Arbilla (SD Eibar). To si vyslúžil za nebezpečný sklz, ktorý si zle načasoval.
     
    60
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Adrián González, prichádza Rubén Peña.
     
    59
    Domáci majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    58
    Lopta sa dostala na kopačku Asiera Riega, ktorý neriskoval a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    57
    Takashi Inuj skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti. Na jeho tvrdý projektil smerujúci k ľavej žrdi musel Arrizabalaga reagovať a fantastickým zákrokom vyraziť.
    55. Iñaki Williams (ATB) - 2:0
     
    55
    Bilbao dalo gól!
    IÑAKI WILLIAMS sa dnes už niekoľkokrát snažil presadiť individuálne, ale tentoraz mu to už skutočne vyšlo. S loptou sa dostal až do pokutového územia súpera, kde stál pred ním už len pripravený Asier Riesgo, ktorého strelou pomedzi nohy prekonal. Stav stretnutia je už 2:0! Asistenciu si na svoje konto pripisuje Sabin.
     
    54
    Kapitán Dani García bol faulovaný, čo si hlavný arbiter všimol a okamžite fúkol do píštaľky.
     
    53
    To bola teda šanca! Precízny center do pokutového územia si našiel Sergio Enrich a hlavou poslal loptu len tesne vedľa bránky.
     
    52
    Rico sa dostal k centru z pravého krídla, ale jeho prízemný center si našiel cestu len ku brániacemu hráčovi, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    51
    Inaki Williams sa snažil presadiť individuálnym spôsobom. Vedľa seba nemal nikoho so svojich spoluhráčov, tak nemal ani inú možnosť. Bol kliesnený dotierajúcim brániacim hráčom, ktorý mu v konečnom dôsledku nedovolil zakončiť.
     
    50
    Dani García sa prezentoval veľmi nepresnou prihrávkou, ktorá smerovala do priestoru nikoho. Voľnú loptu si pohodlne prevzal brániaci hráč.
     
    49
    Asistent rozhodcu dvíha zástavku do nebies. Inaki Williams sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    48
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Riesga, ktorý nenechal nič na náhodu a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    47
    Hostia sa usadili na polovici súpera, kde sa svojimi krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera, čím by v nej vznikli medzery, ktoré by sa snažili využiť na vytvorenie lepšej streleckej pozície.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako nudný. Sledovali sme len slabý výkon smerom dopredu od oboch celkov. Domáci dominovali priebehu prvého dejstva. Oba celky sa snažia ovládnuť zápas skrz kombinačný futbal.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovala na hranicu veľkého vápna, kde stála hneď trojica domácich obrancov, ktorá upratala loptu mimo nebezpečenstva.
     
    45+2
    Sergi Enrich bol v jeho útočnej snahe potiahnutý za dres. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite reagoval a nariadil voľný kop v prospech hosťujúceho celku.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte štyri minútky navyše v prvom dejstve.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Pedro León (SD Eibar).
     
    44
    Domáci rozohrali rohový kop nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    43
    Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
    42. Beñat Etxebarria (ATB) - 1:0
     
    42
    Bilbao dalo gól!
    BEÑAT ETXEBARRIA bol tým mužom, ktorý zobral veškerú zodpovednosť na seba a skúsil priamo ohroziť gólmana zo štandardnej situácie. Jeho pokus z dvadsiatich metrov smeroval do ľavej časti brány. Stav stretnutia je 1:0! Bez asistencie.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Alejandro Gálvez (SD Eibar). Domáci budú po tomto zákroku zahrávať priamy voľný kop približne z dvadsiatich metrov.
     
    40
    Muniain pekným spôsobom oklamal v rohu ihriska Leóna a dostal sa k centru, ale jeho centrovaný pokus dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    38
    Williams opäť ukázal svoje skvelé technické schopnosti, keď dokázal prejsť hneď cez trojicu brániacich hráčov, ale na tom poslednom zlyhal a o loptu prišiel.
     
    37
    Vyzerá to tak, že bude v poriadku. Už sa chystá na svoj odkop od bránky. Markel Susaeta z tohto vyviazol len so slovným napomenutím.
     
    36
    Domáci kapitán robil všetko pre to, aby bol pri lopte skôr, ako rozbehnutý Asier Riesgo. Za následok to malo tak, že Markel Susaeta sa nepríjemne zrazil s Asierom Riesgom, ktorý teraz potrebuje opateru lekárnikov.
     
    35
    Vkusná séria prihrávok od družstva Ath. Bilbao s cieľom vytvoriť si útočnú pozíciu.
     
    34
    Skvelá obranná činnosť v podaní Arbillu, ktorý dokázal odvrátiť nebezpečne vyzerajúci center Leóna, vďakačomu zabránil hocikomu zakončiť.
     
    33
    Enrich sa pre svoj tím snažil vybojovať aspoň rohový kop, ale v rohu ihriska bol v súboji neúspešný. Nasleduje odkop od brány Arrizabalagu.
     
    32
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke súpera, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Takaši Inuj (SD Eibar).
     
    31
    Exekútor voľného kopu nasmeroval loptu ku vzdialenejšej žrdi, kde sa do zakončenia dostal Inuj, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný brániacim hráčom. Budeme sledovať rohový kop hosťujúceho celku.
     
    30
    Markel Susaeta podrazil súpera šmýkačkou. Javier Estrada Fernandez zastavuje hru a pokojne mohol ukázať aj žltú kartu, ale napokon je z toho len varovanie. Uvidíme štandardku pre Eibar.
     
    29
    Williams sa okamžite snažil rozohrať outové vhadzovanie. Úmysel to bol dobrý, vďaka tomu dokázal oklamať hneď dvojicu brániacich hráčov, ale lopta po outovom vhadzovaní bola pridlhá a jeho spoluhráč ju už nestihol zachytiť.
     
    28
    Futbalisti Athletica sa rozhodli voľný kop rozohrať nakrátko. Môžu tak aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    27
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Adriána Gonzáleza na vlastnej polovici ihriska. Domáci celok bude zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    26
    Takashi Inuj sa zmocnil milimetrovej prihrávky a vystrelil z väčšej diaľky. Pokus ale zablokoval hráč súpera.
     
    25
    Dani García sa po súboji ocitol v polohe ležmo. Hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený. Pri lopte budú hostia.
     
    24
    Jeden z hráčov hostí dokázal odcentrovať na hranicu malého vápna súpera z pravého krídla, ale tam si Arrizabalaga svoj priestor postrážil a loptu pohodlne zachytil.
     
    23
    Javier Estrada Fernandez fúkol do píšťalky a signalizuje faul, ktorého sa dopustil Dani Garcia tým, že poslal protihráča k zemi.
     
    21
    Susaeta sa po súboji ocitá na trávniku. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas reagoval. Jednalo sa o útočný faul jedného z hráčov hostí.
     
    20
    Williams sa snažil oklamať brániaceho hráča. Napokon po tom, ako sa dostal do šestnástky súpera sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky. Sledovali sme jednu z mála zaujímavých príležitostí.
     
    19
    Domáci hráči kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Vďaka aktívnemu napádaniu hostí majú veľký problém sa dostať na ich polovicu ihriska.
     
    18
    Takashi Inuj sa dopustil faulu sklzom, ale nedostalo sa mu trestu. Žiadna žltá karta.
     
    17
    Priebeh stretnutia zatiaľ spadá do kategórie „nudných“. Žiadny prejav smerom dopredu. Hraje sa prevažne v strede ihriska, kde oba celky hľadajú recept na súperovú defenzívu.
     
    16
    Gálvez sa teraz prezentoval veľmi nepresnou prihrávkou. Lopta po jeho dotyku putovala za postrannú čiaru.
     
    15
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    14
    V hre sa pokračuje ďalej. Vyzerá to tak, že zranení hráči sa po zákroku lekárskeho tímu pohybujú po trávniku bez problémov.
     
    12
    A máme tu podobnú situáciu. Sergi Enrich a Laporte sa nepríjemne zrazili hlavami v hlavičkovom súboji a hra je opäť prerušená. Bude sa pokračovať po vyliečení zranených hráčov na trávniku.
     
    11
    Sergi Enrich to troška prehnal s dôrazom, vďaka čomu si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    10
    V hre sa už pokračuje ďalej. Inuj aj Yeray sa už zapájajú do diania hry.
     
    9
    Inuj spoločne s Yerayom sa nepríjemne zrazil v hlavičkovom súboji. Obaja potrebujú opateru lekárnikov. Vyzerá to tak, že obaja budú v poriadku a v hre budú aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    7
    Domáci majú veľké problémy na vlastnej polovici ihriska. Ich trápenie ukončila až nahrávka Yeraya vlastnému gólmanovi.
     
    6
    Asier Riesgo predviedol parádny zákrok! Sabin skúsil hlavou upratať presnú centrovanú loptu do siete, ale gólman pokus zmaril.
     
    5
    Markel Susaeta po súboji ostáva ležať na trávniku a potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, aké vážne to s ním je a či bude v zápase schopný pokračovať aj naďalej.
     
    4
    Williams sa snažil individuálnym spôsobom dostať loptu do pokutového úzamia súpera, ale ešte pred hranicou veľkého vápna ho o loptu obral brániaci hráč.
     
    3
    Williams si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    2
    Domáci hráči kombinujú na vlastnej polovici ihriska, pričom do svojej hry zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    1
    Možnosť úvodného výkopu mal SD Eibar.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Yeray, Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta (C), I. Williams, Muniain – Sabin.
    Náhradníci: Iraizoz – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, Etxeita, Saborit, Molina.

    SD Eibar: Riesgo – Arbilla, Gálvez, Lejeune, Luna – Dani García (C), F. Rico – León, Adrián González, Inuj – Enrich.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Escalante, Capa, Jota, Peña, dos Santos, Kike García.

    Rozhodca: Javier Estrada Fernandez.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 14. kolo LaLigy, kde Athletic Club Bilbao privíta na vlastnom trávniku SD Eibar. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    ATHLETIC CLUB BILBAO: Hráči Athletica momentálne figurujú na ôsmej priečke so ziskom 20 bodov. To sa im podarilo po šiestich víťazstvách, dvoch remízach a po piatich porážkach. Dokázali sedemnásť gólov vsietiť, ale aj šestnásť inkasovať. Posledný zápas odohrali na trávniku Las Palmas, odkiaľ cestovali domov smutný po výsledku 3:1. Jediným šťastným strelcom tohto tímu sa stal v 79. minúte z penalty García.

    SD EIBAR: Futbalisti tohto celku sa pohybujú na siedmej priečke so ziskom 21 bodov. V tabuľke im svieti šesť víťazstiev, tri remízy a štyri prehry. Svojim súperom dovedna nastrieľali 20 gólov, ale aj 16 inkasovali. Posledny zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých potešili pekným výsledkom 3:1 v zápase proti Realu Betis.

    Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 42. Etxebarria, 55. I. Williams, 90+1. Muniain – 70. Enrich

    Karty:   81. San José (ATB) – 31. Inuj (EIB), 41. Gálvez (EIB), 44. León (EIB), 61. Arbilla (EIB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 9:16.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Yeray, Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta (C) (65. Eraso), I. Williams (85. Molina), Muniain – Sabin (75. Saborit).
    Náhradníci: Iraizoz – G. Elustondo, Eraso, Iturraspe, Etxeita, Saborit, Molina.

    SD Eibar: Riesgo – Arbilla, Gálvez, Lejeune, Luna – Dani García (C), F. Rico (86. Jota) – León, Adrián González (60. Peña), Inuj (83. Kike García) – Enrich.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Escalante, Capa, Jota, Peña, dos Santos, Kike García.

    Rozhodca: Javier Estrada Fernandez