Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:1 (3:0)
Hull City AFC
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Spoločne sa pozrieme na Anfield Road, kde domáci FC Liverpool privíta nováčika súťaže Hull City. Začiatok zápasu je naplánovaný o 16:00 hod.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool je považovaný za čierneho koňa tejto sezóny. Od úvodu podáva mimoriadne kvalitné výkony a o body dokázal ozbíjať už tri popredné londýnske kluby. Najskôr zvíťazil na pôde Arsenalu, následne remizoval na White Hart Lane a v poslednom doterajšom kole zdolal Chelsea výsledkom 1:2. V druhom kole sa ale nevyhol zbytočnému zaváhaniu v zápase s Burnley, keď mal obrovskú streleckú i územnú prevahu, ale napriek tomu prehral. Kvôli modernizácii tribúny „Main Stand“ odohrá Liverpool len druhý domáci duel v tejto sezóne a určite by rád nadviazal na svoj debut na vynovenom štadióne, keď rozdrvil Leicester 4:1 Jürgena Kloppa určite teší dobrá strelecká forma jeho zverencov. Do streleckej listiny sa zapísalo až sedem rôznych strelcov, z toho až štyria strelili aspoň dva góly. Pre zdravotné problémy by mali chýbať len Joe Gomez a Mamadou Sakho.

    HULL CITY

    Nováčik súťaže vstúpil do sezóny veľmi dobre. V prvých dvoch kolách získal všetky body a nebol ďaleko od toho, aby bodoval aj v zápase s Manchestrom United. Zverenci Mikea Phelana ale napokon prehrali 0:1 a práve gólom Marcusa Rashforda sa začala ich nie práve najlepšia séria. Tigre následne len remizovali s Burnley a pred týždňom prehrali s Arsenalom vysoko 1:4. Chuť si čiastočne napravili v ligovom pohári, keď na Britannia Stadium zvíťazili 1:2. Navyše, v tomto zápase si odpykal svoj trest Jake Livermore, a tak dnes nebude chýbať. Hosťujúci tréner sa musí vysporiadať s poriadne rozsiahlou maródkou, keďže až poltucet futbalistov nebude môcť nastúpiť. Do brány by sa mal postaviť David Marshall, ktorý nahradí svojho krajana Alana McGregora. S troma gólmi je najlepším strelcom tímu Robert Snodgrass, ktorý zaznamenal gól aj v posledných dvoch ligových zápasoch.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    28.04.15 Hull City – Liverpool 1:0
    25.10.14 Liverpool -Hull City 0:0
    01.01.14 Liverpool – Hull City 2:0
    01.12.13 Hull City – Liverpool 3:1
    09.05.10 Hull City – Liverpool 0:0
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Klavan, Matip, Milner – Lallana, Henderson (C), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Grujić, Origi, Sturridge.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Clucas, Huddlestone, R. Mason – Diomande, Snodgrass – A. Hernández.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Maloney, Mbokani, W. Keane, Henriksen.

    Rozhodca: Andre Marriner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Fanúšikovia Liverpoolu si tradične zaspievali klubovú hymnu You'll Never Walk Alone, a tak sa zápas mohol začať. Úvodný výkop mali hostia.
     
    2
    Robert Snodgrass sa zbavil Jamesa Milnera a odcentroval z pravej strany. V pokutovom území domácich ale dobre zasiahol Joël Matip.
     
    3
    Hull City je smerom dopredu na začiatku zápasu nebezpečný. Aj teraz sa črtala šanca pre Abela Hernándeza, ale skvelo zasiahol James Milner.
     
    4
    Abel Hernández sa snažil dostať k lopte, no pred ním dobre zasiahol Ragnar Klavan. Estónec bol následne faulovaný útočníkom hostí.
     
    5
    James Milner to spravil veľmi pekne a vybojoval rohový kop pre domácich. Po jeho centri sa dostal do zakončenia Joël Matip, no z tesnej blízkosti nehlavičkoval presne.
     
    6
    Liverpool sa čoraz viac dostáva do územnej prevahy. Philippe Coutinho chcel preniesť hru na pravú stranu, ale Nathaniel Clyne už loptu nezachytil na ihrisku.
     
    7
    Andre Marriner už po siedmich minútach vyťahuje žltú kartu. Po škaredom faule na Jordana Hendersona ju dostáva Tom Huddlestone.
     
    8
    Center Jamesa Milnera odvrátil Tom Huddlestone. K strele volejom sa následne dostal Jordan Henderson, no minul bránu Davida Marshalla.
     
    9
    Sadio Mané potiahol akciu po pravej strane. Lopta sa odrazila na kopačku Philippeho Coutinha, no ten akoby sa zľakol šance a z piatich metrov nepochopiteľne zlyhal.
    9. Philippe Coutinho (LIV)
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme videli dve dobré šance Liverpoolu. The Reds potvrdzujú rolu favorita, no čo najskôr by potrebovali streliť gól.
     
    11
    Jake Livermore upratal do bezpečia loptu, ktorú do pokutového územia dostal Sadio Mané. Domáci tím to skúša najmä po pravej strane.
     
    12
    Roberto Firmino vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten rozohral Jordan Henderson, ale svojim centrom našiel len rukavice brankára Davida Marshalla.
     
    13
    Adama Diomande zastavil prienik Nathaniela Clynea po pravej strane. Domáci krajný obranca ostal ležať na zemi, a tak hostia športovo zakopli loptu.
     
    14
    Liverpool kontroluje priebeh zápasu. S výnimkou centra Roberta Snodgrassa si hosťujúce Tigre ešte smerom dopredu nič nevypracovali.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu. Liverpool drží loptu na svojich kopačkách, no vo finálnej fáze nevedia prejsť cez obranu súpera.
     
    16
    Ahmed Elmohamady zblokoval center Jamesa Milnera. Ten síce reklamoval ruku, no hlavný rozhodca Andre Marriner ukazuje len smerom k rohovej zástavke.
     
    17
    Liverpool dal gól! Domáci tím sa pomerne rýchlo dostáva do vedenia. Philippe Coutinho rozvinul akciu favorita zápasu, presnou prihrávkou našiel v pokutovom území ADAMA LALLANU a ten strelou ľavačkou prekonal Davida Marshalla.
    17. Adam Lallana (LIV) - 1:0
     
    19
    Prvá žltá karta aj v domácom tíme. James Milner to prehnal v osobnom súboji s Robertom Snodgrassom a vo zvyšku zápasu si bude musieť dávať pozor.
     
    20
    Liverpool pokračuje vo svojej aktivite a snaží sa napádať rozohrávku súpera. Zverenci Jürgena Kloppa potvrdzujú, že sú najbehavejším tímom Premier League.
     
    21
    Sadio Mané mohol centroval, no premeškal ten správny okamih. Následne posunul loptu na Roberta Firmina, ktorý však bol dobre strážený.
     
    22
    Abel Hernández dobre zabojoval a pripravil Ragnara Klavana o loptu. Šanca sa tak črtala pre Roberta Snodgrassa, ale ten si nepotykal so spracovaním.
     
    23
    Veľmi dobre čítal hru brankár Loris Karius, ktorý debutuje vo farbách Liverpoolu. Pohodlne loptu chytá pred nabiehajúcim Abelom Hernándezom.
     
    24
    Liverpool opäť kombinuje na polovici súpera. Tigre sa zatiaľ dobre bránia a zbytočne neuvoľňujú nebezpečné priestory.
     
    25
    Dobrá akcia domácich futbalistov. Z pravej strany centroval Adam Lallana a veľa nechýbalo k tomu, aby hlavičkoval James Milner. Nasledovať bude len rohový kop.
     
    26
    Štandardnú situáciu nezahrali domáci práve najlepšie. Hull City ale veľmi rýchlo prišiel o loptu, a tak sa opäť musí zoradiť do brániacej pozície.
     
    27
    Strelou z diaľky to skúšal Adam Lallana. Zatiaľ jediný strelec dnešného stretnutia ale trafil svojou strelou len Toma Huddlestona.
     
    29
    Pokutový kop pre Liverpool! Po akcií Sadia Maného strieľal Philippe Coutinho a loptu zastavil rukou Ahmed Elmohamady. Hlavný rozhodca nariaďuje penaltu a vyťahuje aj červenú kartu pre hosťujúceho hráča.
    29. Ahmed Elmohamady (HLL)
     
    30
    Liverpool dal gól! Po polhodine hry vedie domáci tím už dvojgólovým rozdielom. Loptu na biely bod si postavil JAMES MILNER a premieňa pokutový kop. David Marshall uhádol smer strely, no gólu nedokázal zabrániť.
    30. James Milner (LIV) - 2:0
     
    31
    Hostia zle rozohrali a pre The Reds sa črtala ďalšia šanca. Roberto Firmino ale nemal dobrý prvý dotyk s loptou, a tak nedokázal vystreliť.
     
    32
    Sadio Mané vystrelil svojou ľavačkou spoza pokutového územia. Jeho pokus bol tečovaný a napokon pristál na brvne brány Hullu City.
     
    33
    Hosťujúci tréner reaguje na vzniknutú situáciu striedaním. Na ihrisko prichádza David Meyler, ktorý po polhodine hry vymenil Adama Diomandeho.
     
    34
    Sadio Mané je dnes veľmi aktívny, čo teší priaznivcov Liverpoolu. Letná posila získala pre domáci tím ďalší rohový kop.
     
    35
    V priebehu niekoľkých sekúnd strieľali Sadio Mané a Georginio Wijnaldum. Oba strelecké pokusy domácich hráčov ale zlikvidoval David Marshall.
     
    36
    Liverpool dal gól! Exhibícia zverencov Jürgena Kloppa pokračuje. Adam Lallana posunul loptu na SADIA MANÉHO, ten sa s loptou otočil na hranici šestnástky a strelou k pravej žrdi strieľa tretí gól domáceho tímu.
    36. Sadio Mané (LIV) - 3:0
     
    37
    Tak toto si Ryan Mason mohol odpustiť. Tento faul bol z čistej frustrácie a zaslúžene dostáva po faule na Philippeho Coutinha žltú kartu.
     
    39
    Na štadióne Anfield Road sa dlhší časový úsek nehrá, pretože zdravotné problémy má Robert Snodgrass. Ten musí byť dokonca ošetrovaný.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Liverpool kontruje hru, má jasnú územnú prevahu a svojho súpera k ničomu nepúšťa.
     
    41
    David Meyler si teraz postrážil svoj pravý kraj obrany a Jamesa Milnera odzbrojil od lopty. Následne aj bude vhadzovať.
     
    42
    Roberto Firmino sa snažil vybojovať priamy kop v súboji s dvojicou hráčov Hullu City. Podľa rozhodcov ale bol čisto odzbrojený, a tak sa bude odkopávať.
     
    43
    David Meyler to opäť dobre spravil a prerušil akciu domácich futbalistov. Tí môžu byť maximálne spokojní, keďže tri body majú takmer vo vrecku.
     
    44
    Individuálnou akciou sa predviedol Philippe Coutinho. Jeho strela spoza šestnástky ale mierila do stredu brány, kde bol pripravený David Marshall.
     
    45
    James Milner sa dostal k prízemnému centru z ľavej strany. Bohužiaľ, ani Adam Lallana, ani Sadio Mané na loptu nedočiahli.
     
    45+1
    Andre Marinner nadstavil v prvom polčase až tri minúty. Počas tej prvej sa dostal k strele Jordan Henderson, ale minul bránu súpera.
     
    45+2
    Veľká šanca Liverpoolu! Roberto Firmino sa dostal k centru z pravej strany, našiel ním Georginia Wijnalduma, no ten mieril len do brankára Davida Marshalla.
     
    45+3
    Tím pod vedením Jürgena Kloppa mal v závere ešte výhodu jedného rohového kopu, no The Reds sa tento raz do zakončenia nedostali.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Domáci futbalisti z mesta Beatles predviedli svoje kvality a nováčikovi súťaže nastrieľali tri góly. Gólový účet zápasu otvoril Adam Lallana, následne premenil pokutový kop James Milner a do čierneho trafil aj Sadio Mané. Navyše, Ahmed Elmohamady bol za úmyselne hranie rukou vylúčený, takže Hull City zápas dohráva len v desiatich hráčoch.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Tom Huddlestone, prichádza Harry Maguire.
     
    47
    Sadio Mané sa dostal do pokutového územia. Jeho prienik sa snažil využiť James Milner, ale jeho strela bola zblokovaná obranou súpera.
     
    48
    V úvode druhého polčasu sledujeme nezmenený obraz hry. Liverpool kombinuje približne 30 metrov od brány a vysiluje oslabeného súpera.
     
    49
    Sadio Mané predviedol peknú individuálnu akciu. Napokon sa dostal aj k strele, ale tá bola zblokovaná Jakeom Livermoreom.
     
    50
    Roberto Firmino spadol v pokutovom území a pýtal si pokutový kop. Ten ale hlavný rozhodca Andre Marriner nepíska a ukazuje len na päťku.
     
    51
    Hull City dalo gól! Z ojedinelej akcie sa presadzujú aj hostia. Po rohovom kope z pravej strany sa dostal k strele osamotený DAVID MEYLER a prekonáva súperovho brankára.
    51. David Meyler (HLL) - 3:1
     
    52
    Liverpool dal gól! Hostia sa zo streleného gólu príliš dlho netešili. Brazílčan PHILIPPE COUTINHO vystrelil spoza pokutového územia a peknou technickou strelou pravačkou skóruje.
    52. Philippe Coutinho (LIV) - 4:1
     
    53
    Tak teraz sme videli presné zásahy na oboch stranách. Liverpool vynikajúco reagoval na gól súpera a jasne kráča za ziskom troch bodov.
     
    54
    Jake Livermore predviedol dobrý obranný zákrok, keď zblokoval strelu Philippeho Coutinha. Ten je dnes pri streleckej chuti.
     
    55
    Po zblokovanej strele Adama Lallanu rozohrávali domáci rohový kop. Po závere pred bránou súpera sa dostal k strele Ragnar Klavan, ale nezakončil dobre.
     
    57
    Liverpool opäť kontroluje hru a snaží sa čo najviac vytiahnuť súpera, ktorý pripomínam hrá bez vylúčeného Ahmeda Elmohamadyho.
     
    58
    Po rohovom kope Jordana Hendersona zakončoval z ťažkej pozície Georginio Wijnaldum. S jeho pokusom nemal David Marshall žiadne problémy.
     
    59
    Sadio Mané hľadal peknou kolmicou nabiehajúceho Roberta Firmina. Dobre zasiahol Harry Maguire, a tak bude nasledovať len ďalší roh.
     
    60
    Po mäkučkom centri Jordana Hendersona zakončoval Roberto Firmino. Brazílčan ale bol v záklone, a tak nedokázal razantnejšie zakončiť.
     
    61
    Curtis Davies fauloval na hranici pokutového územia. Priamy kop zahral Philippe Coutinho, ale trafil len múr hosťujúceho tímu.
     
    62
    Ragnar Klavan sa teraz vo vzdušnom súboji zrazil s jedným z hráčov hostí. Napriek tomu pokračujeme v zápase bez prerušenia.
     
    63
    Liverpool má jasnú územnú prevahu, keď až 77% hracieho času drží loptu na kopačkách. Teraz ale paradoxne majú roh hostia.
     
    64
    Robert Snodgrass poslal center do nebezpečného územia, ale pred brankárom Lorisom Kariusom dobre zasiahol stopér Joël Matip.
     
    66
    Herný obraz sa vôbec nemení a najmä hostia akoby čakali na záverečný hvizd. Jürgen Klopp chytá svoje prvé striedanie, keď na trávnik príde Daniel Sturridge.
     
    67
    Roberto Firmino sa dostal k strele z vnútra šestnástky. Tam bol ale priestor poriadne prehustený, a tak jeho pokus nedošiel až k brankárovi.
     
    68
    Ďalšia dobrá akcia Liverpoolu, no bola včas prerušená obrancom Curtisom Daviesom. Hostia sa naďalej úporne bránia.
     
    69
    Spomínané striedanie je tu. Na ihrisko teda prichádza Daniel Sturridge a vymieňa strelca úvodného gólu zápasu, Adama Lallanu.
     
    70
    Druhý pokutový kop pre Liverpool! Andrew Robertson zasiahol v pokutovom území Daniela Sturridgea, a tak rozhodca ukazuje na biely bod.
     
    71
    Liverpool dal gól! Exekútorom pokutového kopu bol opäť JAMES MILNER a ani teraz nezaváhal. David Marshall mal aj smolu. Opäť síce vystihol smer strely, no lopta mu prešla popod telo.
    71. James Milner (LIV) - 5:1
     
    72
    Fanúšikovia Liverpoolu už oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. The Reds dnes potvrdili, že patria do širšieho okruhu favoritov na titul.
     
    73
    Striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase končí Ryan Mason, ktorý už má žltú kartu. Na jeho miesto prichádza Markus Henriksen.
     
    74
    Hneď dvakrát strieda aj Jürgen Klopp. Nemecký tréner z ihriska sťahuje Jordana Hendersona, ktorého nahradí v strede poľa Emre Can. Končí aj Philippe Coutinho, namiesto ktorého dostáva šancu Marko Grujić.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom budú hosťujúce Tigre zahrávať priamy kop. Loptu si už pred seba stavia špilmacher Robert Snodgrass.
     
    76
    V akcii sa predviedol aj Loris Karius, ktorý dnes dostal prednosť pred Simonom Mignoletom. Mladý brankár pohodlne chytá center z pravej strany.
     
    77
    Nathaniel Clyne potiahol loptu do šestnástky. Po jeho prízemnom pase zakončoval Emre Can, ale nasledovať bude len roh.
     
    78
    Tento rohový kop neznamenal pre hostí nebezpečenstvo. Hlavný rozhodca Andre Marriner totiž píska útočný faul jedného z hráčov Liverpoolu.
     
    80
    Pomaly ale isto sa dostávame do záverečnej desaťminútovky. Robert Snodgrass bol faulovaný v súboji s Emrem Canom, a tak nasleduje priamy kop.
     
    81
    Robert Snodgrass vystrelil svojou ľavačkou. Liverpoolsky múr síce pekne obstrelil, ale bránu Lorisa Kariusa zároveň prestrelil.
     
    82
    Nathaniel Clyne si chcel naraziť loptu s Robertom Firminom. Táto akcia ale nebola úspešná a navyše sa Brazílčan previnil nedovoleným zákrokom.
     
    83
    To je škoda. Liverpool pekne zakombinoval, ale prihrávka Roberta Firmina bola na nabiehajúceho Jamesa Milnera príliš dlhá.
     
    84
    K streleckému pokusu sa dostal aj Daniel Sturridge, ktorý má veľký podiel na piatom domácom góle. Tentokrát ale minul bránu Davida Marshalla.
     
    85
    Aj teraz bol v zakončení Daniel Sturridge. Dôrazne ho ale teraz bránil Andrew Robertson a v spolupráci s Curtisom Daviesom mu nedovolil lepšie vystreliť.
     
    86
    Hostia to skúšali dlhým pasom za obranu súpera, ale Liverpool si túto akciu postrážil. Bez väčších problémov dotiahne zápas do víťazného konca.
     
    87
    Marko Grujić nie je po svojom príchode na trávnik príliš aktívny. Ani tento raz sa nepresadil a navyše fauloval Davida Meylera.
     
    88
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách. Oslabený súper už ani príliš nenapáda a už dávno sa zmieril s dnešnou prehrou.
     
    89
    David Marshall teraz dobre čítal hru a loptu po dlhom pase na Daniela Sturridgea chytá do svojich rukavíc.
     
    90
    David Meyler sa snažil presadiť po prvej strane, no tam ho spacifikoval James Milner. Andre Marriner dnešné stretnutie naťahuje ešte o dve minúty.
     
    90+1
    A opäť znie vynoveným štadiónom Anfield Road klubová hymna You'll Never Walk Alone. Liverpool dnes potvrdil, že s ním rozhodne treba rátať.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool dnes potvrdil úlohu favorita a v sezóne si pripisuje svoje štvrté víťazstvo. V druhom polčase kontroloval svoje vedenie a hoci David Meyler znížil jeho náskok, následne uzavreli gólový účet stretnutia Philippe Coutinho a opäť z penalty James Milner. Zverenci Jürgena Kloppa sa tak dostávajú na tretie miesto tabuľky, s päťbodovou stratou na suverénne Manchester City. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekný zvyšok dňa. (17:57:22)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Lallana, 30. Milner (pen.), 36. Mané, 52. Coutinho, 71. Milner (pen.) – 51. Meyler

    Karty:   19. Milner (LIV) – 7. Huddlestone (HLL), 37. R. Mason (HLL)   29. Elmohamady (HLL)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Klavan, Matip, Milner – Lallana (69. Sturridge), Henderson (C) (74. Can), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho (74. Grujić).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Grujić, Origi, Sturridge.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Clucas, Huddlestone (46. Maguire), R. Mason (73. Henriksen) – Diomande (33. Meyler), Snodgrass – A. Hernández.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Maloney, Mbokani, W. Keane, Henriksen.

    Rozhodca: Andre Marriner