Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:1 (3:0)
Hull City AFC
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool dnes potvrdil úlohu favorita a v sezóne si pripisuje svoje štvrté víťazstvo. V druhom polčase kontroloval svoje vedenie a hoci David Meyler znížil jeho náskok, následne uzavreli gólový účet stretnutia Philippe Coutinho a opäť z penalty James Milner. Zverenci Jürgena Kloppa sa tak dostávajú na tretie miesto tabuľky, s päťbodovou stratou na suverénne Manchester City. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám pekný zvyšok dňa. (17:57:22)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    A opäť znie vynoveným štadiónom Anfield Road klubová hymna You'll Never Walk Alone. Liverpool dnes potvrdil, že s ním rozhodne treba rátať.
     
    90
    David Meyler sa snažil presadiť po prvej strane, no tam ho spacifikoval James Milner. Andre Marriner dnešné stretnutie naťahuje ešte o dve minúty.
     
    89
    David Marshall teraz dobre čítal hru a loptu po dlhom pase na Daniela Sturridgea chytá do svojich rukavíc.
     
    88
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách. Oslabený súper už ani príliš nenapáda a už dávno sa zmieril s dnešnou prehrou.
     
    87
    Marko Grujić nie je po svojom príchode na trávnik príliš aktívny. Ani tento raz sa nepresadil a navyše fauloval Davida Meylera.
     
    86
    Hostia to skúšali dlhým pasom za obranu súpera, ale Liverpool si túto akciu postrážil. Bez väčších problémov dotiahne zápas do víťazného konca.
     
    85
    Aj teraz bol v zakončení Daniel Sturridge. Dôrazne ho ale teraz bránil Andrew Robertson a v spolupráci s Curtisom Daviesom mu nedovolil lepšie vystreliť.
     
    84
    K streleckému pokusu sa dostal aj Daniel Sturridge, ktorý má veľký podiel na piatom domácom góle. Tentokrát ale minul bránu Davida Marshalla.
     
    83
    To je škoda. Liverpool pekne zakombinoval, ale prihrávka Roberta Firmina bola na nabiehajúceho Jamesa Milnera príliš dlhá.
     
    82
    Nathaniel Clyne si chcel naraziť loptu s Robertom Firminom. Táto akcia ale nebola úspešná a navyše sa Brazílčan previnil nedovoleným zákrokom.
     
    81
    Robert Snodgrass vystrelil svojou ľavačkou. Liverpoolsky múr síce pekne obstrelil, ale bránu Lorisa Kariusa zároveň prestrelil.
     
    80
    Pomaly ale isto sa dostávame do záverečnej desaťminútovky. Robert Snodgrass bol faulovaný v súboji s Emrem Canom, a tak nasleduje priamy kop.
     
    78
    Tento rohový kop neznamenal pre hostí nebezpečenstvo. Hlavný rozhodca Andre Marriner totiž píska útočný faul jedného z hráčov Liverpoolu.
     
    77
    Nathaniel Clyne potiahol loptu do šestnástky. Po jeho prízemnom pase zakončoval Emre Can, ale nasledovať bude len roh.
     
    76
    V akcii sa predviedol aj Loris Karius, ktorý dnes dostal prednosť pred Simonom Mignoletom. Mladý brankár pohodlne chytá center z pravej strany.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom budú hosťujúce Tigre zahrávať priamy kop. Loptu si už pred seba stavia špilmacher Robert Snodgrass.
     
    74
    Hneď dvakrát strieda aj Jürgen Klopp. Nemecký tréner z ihriska sťahuje Jordana Hendersona, ktorého nahradí v strede poľa Emre Can. Končí aj Philippe Coutinho, namiesto ktorého dostáva šancu Marko Grujić.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Lallana, 30. Milner (pen.), 36. Mané, 52. Coutinho, 71. Milner (pen.) – 51. Meyler

    Karty:   19. Milner (LIV) – 7. Huddlestone (HLL), 37. R. Mason (HLL)   29. Elmohamady (HLL)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Klavan, Matip, Milner – Lallana (69. Sturridge), Henderson (C) (74. Can), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho (74. Grujić).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Grujić, Origi, Sturridge.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Clucas, Huddlestone (46. Maguire), R. Mason (73. Henriksen) – Diomande (33. Meyler), Snodgrass – A. Hernández.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Maloney, Mbokani, W. Keane, Henriksen.

    Rozhodca: Andre Marriner