Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:1 (3:0)
Hull City AFC
Sobota 24.09.2016, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    74
    Hneď dvakrát strieda aj Jürgen Klopp. Nemecký tréner z ihriska sťahuje Jordana Hendersona, ktorého nahradí v strede poľa Emre Can. Končí aj Philippe Coutinho, namiesto ktorého dostáva šancu Marko Grujić.
     
    73
    Striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase končí Ryan Mason, ktorý už má žltú kartu. Na jeho miesto prichádza Markus Henriksen.
    71. James Milner (LIV) - 5:1
     
    71
    Liverpool dal gól! Exekútorom pokutového kopu bol opäť JAMES MILNER a ani teraz nezaváhal. David Marshall mal aj smolu. Opäť síce vystihol smer strely, no lopta mu prešla popod telo.
     
    70
    Druhý pokutový kop pre Liverpool! Andrew Robertson zasiahol v pokutovom území Daniela Sturridgea, a tak rozhodca ukazuje na biely bod.
     
    69
    Spomínané striedanie je tu. Na ihrisko teda prichádza Daniel Sturridge a vymieňa strelca úvodného gólu zápasu, Adama Lallanu.
    52. Philippe Coutinho (LIV) - 4:1
     
    52
    Liverpool dal gól! Hostia sa zo streleného gólu príliš dlho netešili. Brazílčan PHILIPPE COUTINHO vystrelil spoza pokutového územia a peknou technickou strelou pravačkou skóruje.
    51. David Meyler (HLL) - 3:1
     
    51
    Hull City dalo gól! Z ojedinelej akcie sa presadzujú aj hostia. Po rohovom kope z pravej strany sa dostal k strele osamotený DAVID MEYLER a prekonáva súperovho brankára.
     
    46
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Tom Huddlestone, prichádza Harry Maguire.
     
    45+2
    Veľká šanca Liverpoolu! Roberto Firmino sa dostal k centru z pravej strany, našiel ním Georginia Wijnalduma, no ten mieril len do brankára Davida Marshalla.
     
    37
    Tak toto si Ryan Mason mohol odpustiť. Tento faul bol z čistej frustrácie a zaslúžene dostáva po faule na Philippeho Coutinha žltú kartu.
    36. Sadio Mané (LIV) - 3:0
     
    36
    Liverpool dal gól! Exhibícia zverencov Jürgena Kloppa pokračuje. Adam Lallana posunul loptu na SADIA MANÉHO, ten sa s loptou otočil na hranici šestnástky a strelou k pravej žrdi strieľa tretí gól domáceho tímu.
     
    33
    Hosťujúci tréner reaguje na vzniknutú situáciu striedaním. Na ihrisko prichádza David Meyler, ktorý po polhodine hry vymenil Adama Diomandeho.
     
    32
    Sadio Mané vystrelil svojou ľavačkou spoza pokutového územia. Jeho pokus bol tečovaný a napokon pristál na brvne brány Hullu City.
    30. James Milner (LIV) - 2:0
     
    30
    Liverpool dal gól! Po polhodine hry vedie domáci tím už dvojgólovým rozdielom. Loptu na biely bod si postavil JAMES MILNER a premieňa pokutový kop. David Marshall uhádol smer strely, no gólu nedokázal zabrániť.
    29. Ahmed Elmohamady (HLL)
     
    29
    Pokutový kop pre Liverpool! Po akcií Sadia Maného strieľal Philippe Coutinho a loptu zastavil rukou Ahmed Elmohamady. Hlavný rozhodca nariaďuje penaltu a vyťahuje aj červenú kartu pre hosťujúceho hráča.
     
    19
    Prvá žltá karta aj v domácom tíme. James Milner to prehnal v osobnom súboji s Robertom Snodgrassom a vo zvyšku zápasu si bude musieť dávať pozor.
    17. Adam Lallana (LIV) - 1:0
     
    17
    Liverpool dal gól! Domáci tím sa pomerne rýchlo dostáva do vedenia. Philippe Coutinho rozvinul akciu favorita zápasu, presnou prihrávkou našiel v pokutovom území ADAMA LALLANU a ten strelou ľavačkou prekonal Davida Marshalla.
    9. Philippe Coutinho (LIV)
     
    9
    Sadio Mané potiahol akciu po pravej strane. Lopta sa odrazila na kopačku Philippeho Coutinha, no ten akoby sa zľakol šance a z piatich metrov nepochopiteľne zlyhal.
     
    7
    Andre Marriner už po siedmich minútach vyťahuje žltú kartu. Po škaredom faule na Jordana Hendersona ju dostáva Tom Huddlestone.
     
    5
    James Milner to spravil veľmi pekne a vybojoval rohový kop pre domácich. Po jeho centri sa dostal do zakončenia Joël Matip, no z tesnej blízkosti nehlavičkoval presne.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Lallana, 30. Milner (pen.), 36. Mané, 52. Coutinho, 71. Milner (pen.) – 51. Meyler

    Karty:   19. Milner (LIV) – 7. Huddlestone (HLL), 37. R. Mason (HLL)   29. Elmohamady (HLL)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Klavan, Matip, Milner – Lallana (69. Sturridge), Henderson (C) (74. Can), Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho (74. Grujić).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Grujić, Origi, Sturridge.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Livermore, Davies (C), Robertson – Clucas, Huddlestone (46. Maguire), R. Mason (73. Henriksen) – Diomande (33. Meyler), Snodgrass – A. Hernández.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Maloney, Mbokani, W. Keane, Henriksen.

    Rozhodca: Andre Marriner