Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:1 (4:0)
Leicester City
Sobota 24.09.2016, 13:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United si napravil chuť po dvoch ligových prehrách a v úvodnom zápase 6. kola Premier League zdolal majstrovsky Leicester jasne 4:1. V druhom polčase kontroval svoj náskok a na jeho víťazstve nič nezmenil ani presný zásah Demaraia Graya. Červení diabli sa tak dostávajú na priebežné tretie miesto tabuľky s 12 bodmi. Na druhej strane, zverenci Claudia Ranieriho sa naďalej trápia a aktuálne im patrí až dvanáste miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a už o pár minút sa teším na ďalší online prenos, tentokrát z liverpoolskeho Anfield Road. (15:25:52)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Daniel Amartey fauloval v strede ihriska Andera Herreru. Ten nebol v zápase príliš vidno, no predviedol veľké množstvo čiernej roboty.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Mike Dean pridáva ešte tri minúty. Na konci tej prvej sa nepresadil po pravej strane Antonio Valencia.
     
    90
    Dobrý taktický faul v strede pola predviedol, ak sa nemýlim, Michael Carrick. Danny Drinkwater poslal dlhú loptu dopredu, no Islam Slimani sa nepresadil.
     
    89
    Paul Pogba chcel preniesť hru na Daleyho Blinda, no Holanďan na jeho pas nestačil. Medzitým bol zvolený za muža zápasu práve Paul Pogba.
     
    88
    Zápas sa už pomaličky dohráva. Je jasné, že anglický majster si na svoje konto pripíše na ihriskách súperov tretiu prehru v tejto sezóne.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na trávnik prichádza rýchly Ashley Young, ktorý vystrieda strelca zatiaľ víťazného gólu, Juana Matu.
     
    86
    Zlatan Ibrahimović hľadal kolmou prihrávkou Juana Matu. Španiel sa ale nezorientoval práve najlepšie a prichádza o loptu.
     
    85
    Peknú akciu domáceho tímu zakončil strelou spoza šestnástky Zlatan Ibrahimović. Švéd ale mieril len do priestoru, kde stál pripravený Ron-Robert Zieler.
     
    83
    Ako som už avizoval, na trávnik prichádza Wayne Rooney, ktorý nahradí talentovaného Marcusa Rashforda. Ten odohral skvelý zápas a zaznamenal aj jeden gól.
     
    82
    Demarai Gray je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Aj teraz zamestnal obranu súpera nebezpečným centrom a domáci môžu byť radi, že tam nedobehol Islam Slimani.
     
    81
    Demarai Gray zahral rohový kop. Veľmi dobre obrane pomohol Zlatan Ibrahimović, ktorý najskôr loptu odhlavičkoval a následne zblokoval aj strelu Dannyho Drinkwatera.
     
    80
    Pohľad na lavičku domáceho tímu napovedá, že o pár sekúnd by mal nastúpiť do zápasu aj Wayne Ronney. Ten zrejme vystrieda Marcusa Rashforda.
     
    79
    Manchester United akoby otupil črtajúci sa tlak anglického majstra. Opäť si vytvoril územnú prevahu a stále má k dispozícii trojgólový náskok.
     
    78
    Prvýkrát v zápase strieda aj José Mourinho. Na trávnik prichádza Michael Carrick a za potlesku zaplneného Old Traffordu odchádza na lavičku Jesse Lingard.
     
    77
    David de Gea predviedol veľmi pekný zákrok. Demarai Gray to skúšal veľmi podobným spôsobom ako pri prvom góle, no teraz bol úspešnejší španielsky brankár.
     
    76
    Antonio Valencia poslal strieľaný center do šestnástky súpera. Napokon bol ale príliš prudký, a tak naň Zlatan Ibrahimović nedosiahol.
     
    75
    V druhom polčase nie sú rohové kopy domáceho tímu také nebezpečné ako v tom prvom. Teraz to potvrdil Wes Morgan, ktorý odhlavičkoval loptu preč.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 22. Smalling, 37. Mata, 40. Rashford, 42. P. Pogba – 60. Gray

    Karty:   50. Huth (LEC), 74. Simpson (LEC)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:12.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling (C), Blind – A. Herrera, P. Pogba – Lingard (78. Carrick), Mata (87. Young), Rashford (83. Rooney) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Rooney, Carrick, Young, Fosu-Mensah, Fellaini.

    Leicester City: Zieler – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (46. A. King), Amartey, Drinkwater, Albrighton (62. Schlupp) – Vardy (46. Gray), Slimani.
    Náhradníci: Hamer – L. Hernández, A. King, Schlupp, Okazaki, Ulloa, Gray.

    Rozhodca: Mike Dean