Manchester United – Leicester 4:1 (kon.) | Bournemouth – Everton 1:0 (kon.) | Liverpool – Hull City 5:1 (kon.)
Middlesbrough – Tottenham 1:2 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 1:1 (kon.) | Sunderland – Crystal Palace 2:3 (kon.)
Swansea – Manchester City 1:3 (kon.) | Arsenal – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:1 (4:0)
Leicester City
Sobota 24.09.2016, 13:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z anglickej Premier League. Šieste kolo otvorí atraktívny súboj na Old Trafford, kam zavíta úradujúci majster Leicester City. Zápas sa v Divadle snov začne o 13:30 hod.

    MANCHESTER UNITED

    Manchester United sa pred sezónou výrazne posilnil. Prišiel Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovič a zrazu bol najúspešnejší anglický klub pasovaný do role favorita na titul. Červení diabli túto pozíciu potvrdili v úvodných troch kolách, v ktorých nazbierali plný počet bodov. Následne im ale odišla strelecká forma a prehrali tri súťažné zápasy v rade. Najskôr v prestížnom derby nestačili na Manchester City, v rámci Európskej ligy prehrali na pôde Feyenoordu 1:0 a katastrofálnych osem dní zakončili nedeľňajšou prehrou vo Watforde. Na zverencov Josého Mourinha sa okamžite strhla veľká vlna kritiky. Ideálny výkon nepredviedli ani v domácom pohári, keď na ihrisku Northamptonu vyhrali len 1:3, pričom nastúpili všetky hviezdy okrem Davida de Geu. V ostrom ligovom zápase proti majstrovi by mal chýbať Anthony Martial a otázny štart je v prípade Henrikha Mkhitaryana a Lukea Shawa.

    LEICESTER CITY

    Leicester City je súčasným anglickým majstrom, no vstup do novej sezóny mu príliš nevyšiel. Na ihriskách súperov zatiaľ nezískal ani bod, keď prehral na pôde nováčika Hullu City a tiež na liverpoolskom Anfield Road. Zatiaľ zverenci Claudia Ranieriho ťažia len z domácich získaných bodov, ktorých majú na konte zatiaľ sedem. V poslednom kole si na The King Power Stadium poradili s Burnley jasne 3:0, čím nadviazali na svoje víťazstvo v Lige majstrov. Pri svojom debute v najprestížnejšej európskej súťaži vyhrali v belgických Bruggách rovnakým výsledkom, keď sa zaskvel najmä dvojgólový Riyad Mahréz. Leicester má mimoriadne nahustený zápasový program. Claudio Ranieri cez týždeň šetril viacerých hráčov a možno aj preto jeho tím vypadol v domácom pohári s londýnskou Chelsea po výsledku 2:4 po predĺžení. Nepríjemnosťou je fakt, že zdravotné problémy má brankárska jednotka Kasper Schmeichel a jeho štart na Old Trafford je otázny.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    07.08.16 Leicester – Manchester Utd 1:2
    01.05.16 Manchester Utd – Leicester 1:1
    28.11.15 Leicester – Manchester Utd 1:1
    31.01.15 Manchester Utd – Leicester 3:1
    21.09.14 Leicester – Manchester Utd 5:3
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling (C), Blind – A. Herrera, P. Pogba – Lingard, Mata, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Rooney, Carrick, Young, Fosu-Mensah, Fellaini.

    Leicester City: Zieler – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Amartey, Drinkwater, Albrighton – Vardy, Slimani.
    Náhradníci: Hamer – L. Hernández, A. King, Schlupp, Okazaki, Ulloa, Gray.

    Rozhodca: Mike Dean.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa budú snažiť prerušiť sériu dvoch ligových prehier v rade. Zaujímavosťou je, že Wayne Rooney začína len na lavičke.
     
    2
    Islam Slimani chcel predĺžiť loptu na Jamieho Vardyho, no ten jeho myšlienku nepochopil. Loptu tak má v moci španielsky brankár David de Gea.
     
    3
    Marcus Rashford sa predieral po ľavej strane, ale proti presile hosťujúcich hráčov neuspel. Navyše, mladík domáceho tímu si pomohol aj faulom.
     
    4
    V krátkom časovom úseku dvakrát dobre zasiahol kapitán hostí Wes Morgan. Napriek tomu sa k strele spoza šestnástky dostal Daley Blind, ale jeho strela minula bránu.
     
    5
    Od začiatku majú územnú prevahu domáci futbalisti. Manchester United ostane pri lopte, pretože Danny Simpson fauloval Marcusa Rashforda.
     
    6
    Marcus Rashford je v úvode veľmi aktívny. Aj teraz sa dostával do pokutového územia, ale loptu si príliš predkopol, čoho využil Wes Morgan.
     
    7
    Manchester United mal výhodu prvého rohového kopu. Ten zahral Juan Mata, ale loptu vyboxoval Ron-Robert Zieler. Následne Španiel opäť centroval, no strela Zlatana Ibrahimovića bola nepresná.
     
    8
    Prvýkrát sme v akcii videli aj strelecké eso minulej sezóny, teda Jamieho Vardyho. Anglický reprezentant si ale nedal pozor na svoje postavenie a bol v ofsajde.
     
    9
    Ďalšia nádejná akcia domácich. Zlatan Ibrahimović sa kolmou prihrávkou snažil nájsť Marcusa Rashforda, no pred ním chytá loptu brankár Ron-Robert Zieler.
     
    10
    Antonio Valencia spravil chybu pri spracovaní, čím dal hosťom šancu. Marc Albrighton to ale pokazil, keď z dobrej pozície našiel centrom len Davida de Geu.
     
    11
    Riyad Mahrez sa predviedol dobrou akciou po pravej strane. Jeho akciu síce prerušil Daley Blind, no nasledovať bude rohový kop.
     
    12
    Marc Albrighton zahral štandardnú situáciu, ale domácej obrane vypomohol aj Zlatan Ibrahimović. Líšky sa k zakončeniu nedostali a opäť sa musia brániť.
     
    13
    Danny Drinkwater vynikajúcim spôsobom odobral loptu súperovi a založiť akciu hostí. Z ľavej strany centroval Marc Albrighton, následne aj Christian Fuchs, ale ani jeden hráč v modrom drese nezakončil.
     
    14
    Islam Slimani sa snažil vysunúť do úniku Jamieho Vardyho. Veľmi dobre bol ale pozične postavený Eric Bailly a akciu súpera prerušil.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu. Zatiaľ sme vážnejšiu gólovú príležitosť nevideli. Po tom ako Marcus Rashford nezachytil loptu na hracej ploche budú vhadzovať hostia.
     
    16
    Juan Mata fauloval v strede pola unikajúceho Riyada Mahreza. Alžírčan dobre zapracoval a vybojoval loptu pre svoj tím.
     
    17
    Leicester City zahrával rohový kop. Spoza šestnástky pálil Danny Drinkwater, no jeho strela bola zblokovaná. Následne sa dostal k strele aj Robert Huth, ale ten pre zmenu mieril nad bránu.
     
    18
    Zlatan Ibrahimović sa zatiaľ hľadá a okrem jednej nepresnej strely sme od neho nič nevideli. Teraz sa nepresadil v súboji s Roberthom Huthom a navyše ho aj fauloval.
     
    19
    Zverenci Claudia Ranieriho to väčšinou skúšajú kolmými prihrávkami cez stred obrany domáceho mužstva. Chris Smalling a Eric Bailly sú ale zatiaľ stopercentní.
     
    21
    Tempo hry nám mierne opadlo. Viac ako minútu zverenci Josého Mourinha kombinovali v okolí stredového kruhu, čím sa k ničomu nedostali.
     
    22
    Manchester United dal gól!
    Daley Blind dvakrát za sebou centroval z ľavej strany a vybojoval rohový kop. Následne ho aj rozohral, presným centrom našiel hlavu CHRISA SMALLINGA, ktorý z tesnej blízkosti otvára skóre dnešného stretnutia.
    22. Chris Smalling (MAN) - 1:0
     
    23
    Tak domáci udreli z prvej vážnejšej šance. Pri obrannom zákroku nebol práve najistejší Robert Huth a napriek jeho výške sa nechal prehlavičkovať.
     
    24
    Riyad Mahrez bol faulovaný, a tak bude mať Leicester City výhodu priameho kopu. Nedovoleným zákrokom sa previnil Paul Pogba.
     
    25
    Hostia nerozohrali štandardnú situácia najlepšie, a tak sa Manchester United dostal do brejku. Zlatan Ibrahimović krížnou prihrávkou našiel Marcusa Rashforda, no ten v čistej šanci prestrelil bránu.
    25. Marcus Rashford (MAN)
     
    26
    Opäť to skúšal Marcus Rashford, tentokrát akrobatickým zakončením. Jeho nožničky ale mierili nad bránu Rona-Roberta Zielera.
     
    27
    Ďalšia obrovská šanca domácich. Paul Pogba krásnym oblúčikom našiel za obranou nabiehajúceho Zlatana Ibrahimovića, ale volej švédskeho kanoniera minul bránu.
     
    28
    Riyad Mahrez bol opäť faulovaný. Mike Dean síce najskôr ponechal výhodu, no následne sa rozhodol predsa len fuknúť do píšťalky.
     
    29
    V obrane hostí dobre zasiahol nemecký obranca Robert Huth. Ten si počkal na center z ľavej strany a pred Zlatanom Ibrahimovićom odkopol loptu do bezpečia.
     
    30
    Polhodinu hry nám ukončil krásny strelecký pokus Paula Pogbu. Francúz vystrelil z veľkej diaľky, no jeho zakončenie vyrazil na rohový kop Ron-Robert Zieler.
     
    31
    Manchester United začal dominovať a vytvára si jednu šancu za druhou. Teraz ale dobre zasiahol Christian Fuchs, ktorý efektným sklzom zblokoval center Antonia Valenciu.
     
    32
    Akcia domáceho mužstva musela byť prerušená, pretože po centri Paula Pogbu sa v postavení mimo hru ocitol Zlatan Ibrahimović.
     
    33
    Christian Fuchs poslal do domácej šestnástky svoje tradičné dlhé vhadzovanie. Červení diabli sa ale bez väčších problémov ubránili.
     
    34
    Riyad Mahrez posielal prízemnú prihrávku do päťky, ale tam nebol nikto v modrom drese. Na druhej strane neuspel ani Marcus Rashford.
     
    35
    Zverenci Josého Mourinha kombinovali pred šestnástkou hostí, no nakoniec prišli o loptu. Zakončovať mohol Zlatan Ibrahimović, ale príliš dlho si chystal loptu.
     
    37
    Manchester United dal gól!
    Aktivita domáceho tímu je korunovaná druhým gólom zápasu. JUAN MATA si narazil loptu s Paulom Pogbom, následne aj s Jessem Lindgardom a krásnou strelou k pravej tyči prekonáva brankára Rona-Roberta Zielera.
    37. Juan Mata (MAN) - 2:0
     
    38
    Manchester United dnes hrá veľmi dobre a majstrovský Leicester City predčuje vo všetkých herných činnostiach. Zaslúžene vedie a stále pokračuje v aktivite.
     
    39
    Manchester United si vybojoval rohový kop po tom, ako nekompromisne odkopol loptu na tribúnu Wes Morgan. Snáď nikoho z divákov nezranil.
     
    40
    Manchester United dal gól!
    Tak toto bola paráda. Daley Blind šikovne zahral rohový kop, Juan Mata predĺžil loptu na MARCUSA RASHFORDA, ktorý z tesnej blízkosti dokázal skórovať.
    40. Marcus Rashford (MAN) - 3:0
     
    41
    Domáci futbalisti sa bavia futbalom a po dobrej akcii Marcusa Rashforda budú zahrávať rohový kop z ľavej strany. Z tejto strany dali už dva góly.
     
    42
    Manchester United dal gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Daley Blind zahral ďalší skvelý rohový kop, našiel PAULA POGBU, ktorý hlavičkou zaznamenal svoj prvý gól v drese Manchesteru United – 4:0!
    42. Paul Pogba (MAN) - 4:0
     
    43
    Riyad Mahrez sa dostal k centru z ľavej strany, no Jamie Vardy sa k lopte nedostal. Obrana domácich zažehnala aj túto akciu súpera.
     
    44
    Prvý polčas sa už pomaly dohráva. Dovolím si tvrdiť, že o víťazovi zápasu je rozhodnuté. Manchester United tak necháva zabudnúť na dve predošlé prehry.
     
    45
    Jamie Vardy nebol faulovaný a poriadne sa hnevá na Mikea Deana. Ten medzitým rozhodol o tom, že v prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    45+1
    Na konci prvej nadstavenej minúty sa v postavení mimo hru ocitol mladý anglický futbalista Jesse Lingard. Vadiť mu to ale rozhodne nemusí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V Divadle snov sme v prvom polčase videli jasnú záležitosť domáceho tímu. Prvých dvadsať minút síce nebolo príliš zaujímavých, ale následne zaznamenali Červení diabli štyri góly. Skóre zápasu otvoril Chris Smalling, krásnou strelou sa zaskvel Juan Mata a po ďalších rohových kopoch sa presadili Marcus Rashford a premiérovo aj francúzska posila Paul Pogba. Po prvom polčase tak vedie Manchester United nad majstrovským Leicesterom City jasne 4:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Claudio Ranieri spravil v polčasovej prestávke hneď dve striedania. Odišiel Riyad Mahrez, ktorého nahradil Andy King. Okrem toho sa na trávniku predstaví aj Demarai Gray, ktorý vymenil Jamieho Vardyho.
     
    47
    Danny Simpson teraz vletel do súboja s Daleym Blindom a môže byť rád, že za svoj tvrdý zákrok nedostal od Mikea Deana žltú kartu.
     
    48
    Aj úvod druhého polčasu je v znamení územnej prevahy Manchestru United. Hostia akoby rezignovali, keďže na trávniku nie sú ani Vardy, ani Mahrez.
     
    49
    Obrancovia domáceho tímu majú veľmi veľa času na rozohrávku. Líšky nenapádajú tak vysoko, ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    50
    Mike Dean prvýkrát siaha do svojho vrecka. V súboji dvoch hráčov s číslom 6 si počínal nedovolene Robert Huth a za svoj zákrok na Paula Pogbu dostáva žltú kartu.
     
    51
    Manchester United zapája do hry aj svojho brankára. David de Gea teraz riešil pomerne ťažkú "malú domov", ale všetko to v pohode zvládol.
     
    52
    V druhom dejstve sme ešte žiadnu poriadnu akciu nevideli. Manchester United pohodlne drží svoj náskok a má loptu na kopačkách.
     
    53
    Zo stereotypu nás vytrhla akcia Paula Pogbu. Ten poslal pekný center do pokutového územia, ale Zlatan Ibrahimović nehlavičkoval presne.
     
    54
    David de Gea teraz zle rozohral, čím dal hosťom šancu. Akciu potiahol po ľavej strane Marc Albrighton, ale jeho center sa končí len odkopom od domácej brány.
     
    55
    Zlatan Ibrahimović potiahol loptu do pokutového územia. Následne sa k strele dostal Juan Mata, ale jeho pokus ľavačkou bol zblokovaný.
     
    56
    Marcus Rashford nespracoval loptu práve najlepšie, a tak sa akcia domáceho tímu skončila neúspešne. Vhadzovať môže Danny Simpson.
     
    57
    Striedajúci Demarai Gray sa snažil niečo vymyslieť. Veľmi dobre ale zapracoval Eric Bailly a na hranici šestnástky ho pripravil o loptu.
     
    58
    Antonio Valencia chcel dlhým pasom vysunúť Jesseho Lingarda. Prihrávka bola ale príliš prudká, a tak loptu chytá Ron-Robert Zieler.
     
    59
    Domáci stratili loptu na polovici ihriska. Danny Drinkwater dlhým pasom za obranu hľadal Islama Slimaniho, ale ani jemu zápas nevychádza podľa predstáv.
     
    60
    Leicester City dáva gól! Krásny futbalový moment! Striedajúci hráč DEMERAI GRAY si na rohu šestnástky poradil s Jessem Lindgardom a výstavnou strelou pravačkou prekonal španielskeho brankára Davida de Geu.
    60. Demarai Gray (LEC) - 4:1
     
    61
    Hosťom sa podarilo streliť aspoň čestný gól. Do konca zápasu síce ostáva ešte polhodina, no majster by potreboval streliť ešte aspoň tri góly.
     
    62
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na trávnik prichádza Jeff Schlupp, ktorý vymenil unaveného Marca Albrightona.
     
    63
    Christian Fuchs predviedol ďalšie svoje dlhé vhadzovanie. K hlavičke sa napokon dostal Islam Slimani, no David de Gea nemal s jeho pokusom žiadne problémy.
     
    64
    Antonio Valencia potiahol akciu po pravej strane. Spätnou prihrávkou našiel Jesseho Lindgarda, no ten prestrelil bránu hostí.
     
    65
    Marcus Rashford posielal prihrávku na Zlatana Ibrahimovića. V pokutovom území ale bola prevaha modrých dresov, a tak nebezpečenstvo zažehnal Wes Morgan.
     
    66
    Zlatan Ibrahimović sa nedočkal ani teraz. Domáci predviedli podobnú akciu ako pred niekoľkými sekundami. Jesse Lingard našiel Švéda spätnou prihrávkou, no jeho pokus vyrazil Ron-Robert Zieler na roh.
     
    67
    Po rohovom kope sa domáci nepresadili. Tentokrát ho zahral Juan Mata, ale našiel len rukavice brankára Rona-Roberta Zielera.
     
    68
    To je škoda! Po prihrávke Jeffa Schluppa bol úplne osamotený Andy King, ale svojou strelou našiel len pripraveného domáceho brankára.
     
    69
    Po dvoch zaujímavých šanciach na oboch stranách sa tempo hry opäť upokojilo. Leicester City zvyšuje aktivitu, no na Old Trafford zrejme bodovať nebude.
     
    70
    Manchester United to skúša zväčša po pravej strane, kde operuje rýchlonohý Antonio Valencia. Teraz bol jeho center zblokovaný a navyše z toho nebude ani roh.
     
    72
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Center Daleyho Blinda ale nebol taký kvalitný, a tak ho odvrátil Daniel Amartey. Následne strieľal Ander Herrera, ale mieril vysoko nad bránu.
     
    73
    Hostia sa dostali na dostrel. Zakončovať mohol striedajúci Demarai Gray, ale teraz nebol taký úspešný ako na konci hodiny hry.
     
    74
    Marcus Rashford unikal po ľavej strane, kde ho zastavil nedovolene Danny Simpson. Ten za svoj zákrok dostáva aj žltú kartu.
     
    75
    V druhom polčase nie sú rohové kopy domáceho tímu také nebezpečné ako v tom prvom. Teraz to potvrdil Wes Morgan, ktorý odhlavičkoval loptu preč.
     
    76
    Antonio Valencia poslal strieľaný center do šestnástky súpera. Napokon bol ale príliš prudký, a tak naň Zlatan Ibrahimović nedosiahol.
     
    77
    David de Gea predviedol veľmi pekný zákrok. Demarai Gray to skúšal veľmi podobným spôsobom ako pri prvom góle, no teraz bol úspešnejší španielsky brankár.
     
    78
    Prvýkrát v zápase strieda aj José Mourinho. Na trávnik prichádza Michael Carrick a za potlesku zaplneného Old Traffordu odchádza na lavičku Jesse Lingard.
     
    79
    Manchester United akoby otupil črtajúci sa tlak anglického majstra. Opäť si vytvoril územnú prevahu a stále má k dispozícii trojgólový náskok.
     
    80
    Pohľad na lavičku domáceho tímu napovedá, že o pár sekúnd by mal nastúpiť do zápasu aj Wayne Ronney. Ten zrejme vystrieda Marcusa Rashforda.
     
    81
    Demarai Gray zahral rohový kop. Veľmi dobre obrane pomohol Zlatan Ibrahimović, ktorý najskôr loptu odhlavičkoval a následne zblokoval aj strelu Dannyho Drinkwatera.
     
    82
    Demarai Gray je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Aj teraz zamestnal obranu súpera nebezpečným centrom a domáci môžu byť radi, že tam nedobehol Islam Slimani.
     
    83
    Ako som už avizoval, na trávnik prichádza Wayne Rooney, ktorý nahradí talentovaného Marcusa Rashforda. Ten odohral skvelý zápas a zaznamenal aj jeden gól.
     
    85
    Peknú akciu domáceho tímu zakončil strelou spoza šestnástky Zlatan Ibrahimović. Švéd ale mieril len do priestoru, kde stál pripravený Ron-Robert Zieler.
     
    86
    Zlatan Ibrahimović hľadal kolmou prihrávkou Juana Matu. Španiel sa ale nezorientoval práve najlepšie a prichádza o loptu.
     
    87
    Posledné striedanie zápasu. Na trávnik prichádza rýchly Ashley Young, ktorý vystrieda strelca zatiaľ víťazného gólu, Juana Matu.
     
    88
    Zápas sa už pomaličky dohráva. Je jasné, že anglický majster si na svoje konto pripíše na ihriskách súperov tretiu prehru v tejto sezóne.
     
    89
    Paul Pogba chcel preniesť hru na Daleyho Blinda, no Holanďan na jeho pas nestačil. Medzitým bol zvolený za muža zápasu práve Paul Pogba.
     
    90
    Dobrý taktický faul v strede pola predviedol, ak sa nemýlim, Michael Carrick. Danny Drinkwater poslal dlhú loptu dopredu, no Islam Slimani sa nepresadil.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Mike Dean pridáva ešte tri minúty. Na konci tej prvej sa nepresadil po pravej strane Antonio Valencia.
     
    90+2
    Daniel Amartey fauloval v strede ihriska Andera Herreru. Ten nebol v zápase príliš vidno, no predviedol veľké množstvo čiernej roboty.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United si napravil chuť po dvoch ligových prehrách a v úvodnom zápase 6. kola Premier League zdolal majstrovsky Leicester jasne 4:1. V druhom polčase kontroval svoj náskok a na jeho víťazstve nič nezmenil ani presný zásah Demaraia Graya. Červení diabli sa tak dostávajú na priebežné tretie miesto tabuľky s 12 bodmi. Na druhej strane, zverenci Claudia Ranieriho sa naďalej trápia a aktuálne im patrí až dvanáste miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a už o pár minút sa teším na ďalší online prenos, tentokrát z liverpoolskeho Anfield Road. (15:25:52)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 22. Smalling, 37. Mata, 40. Rashford, 42. P. Pogba – 60. Gray

    Karty:   50. Huth (LEC), 74. Simpson (LEC)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:12.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling (C), Blind – A. Herrera, P. Pogba – Lingard (78. Carrick), Mata (87. Young), Rashford (83. Rooney) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Rooney, Carrick, Young, Fosu-Mensah, Fellaini.

    Leicester City: Zieler – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (46. A. King), Amartey, Drinkwater, Albrighton (62. Schlupp) – Vardy (46. Gray), Slimani.
    Náhradníci: Hamer – L. Hernández, A. King, Schlupp, Okazaki, Ulloa, Gray.

    Rozhodca: Mike Dean