Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Lisabon 2:1 (kon.) | Légia Varšava – Dortmund 0:6 (kon.) | Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – D. Záhreb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
3:0 (1:0)
Dinamo Záhreb
Streda 14.09.2016, 20:45Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Olympique Lyon si pre divákov nachystal skvelý návrat do Ligy majstrov a chorvátskeho majstra takmer k ničomu nepustil Zápas si kontroloval a tromi gólmi ho ovládol. Tri body sú zaslúžene vo Francúzsku. (22:40:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa už pravdepodobne nič nestane a ako je dlho jasné, tak to aj skončí. Lyon si ponechá tri body, Dinamo odíde na prázdno.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Soudani naviezol loptu do šestnástky, kde ju prenechal v streleckej pozícií pre Gojaka, lenže včasným sklzom situáciu čisto vyriešil stopér Morel.
     
    89
    Technická strela z hranice šestnástky Dinama od Dardera si miesto medzi tromi žrďami nenašla a priestor brány tesne minula.
     
    88
    Zdá sa, že Dinamo chce streliť aspoň jeden gól, aby z tohto duelu neodchádzalo úplne na prázdno, ale defenzíva Lyonu neustále pracuje na sto percent, takže sa to zdá byť nemožné. O troch bodoch je dávno rozhodnuté.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Rafael (Olympique Lyon).
     
    85
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Jonas, prichádza Amer Gojak.
     
    83
    Lyon zase s loptou pred šestnástkou súpera, lenže jeho snaha o kombináciu sa nedostáva do pokutového územia, takže neprichádzajú ani strely.
     
    81
    Ghezzal prudko vypálil k bližšej žrdi z rohu šestnástky, Šemper na všetko videl a loptu a dokázal vyraziť tak, aby ju jeho spoluhráči dostali do bezpečia.
     
    80
    Pokus o rýchle prečíslenie nevyšiel úplne podľa predstáv, nakoľko sa akcia na hranici šestnástky zabrzdila a prekvapivé zakončenie neprišlo.
     
    79
    V šestnástke Lyonu prichádza pád jedného hráča hostí medzi tromi domácimi, ale faul sa nepíska. Akcia pokračuje ďalej, no lyonská obrana opäť rýchlo zakročila a dostala loptu dopredu.
     
    78
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Rachid Ghezzal.
     
    77
    Lyon má k dispozícií ďalší rohový kop, ktorý znova zahrá Poliak Rybus. Center bol pomerne dobrý, nik zo spoluhráčov ale zakončiť nedokázal.
     
    74
    Po centri z krídla sa však k hlavičke dostal Soudani a po dlhom čase môžeme hovoriť o dobrej príležitosti pre hostí. Zakončenie ale išlo tesne vedľa.
     
    72
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Maxwel Cornet, prichádza Aldo Kalulu.
     
    70
    Dinamo opäť naráža na dobre postavený val hráčov Lyonu, ktorí svoju šestnástku strážia ako posvätné miesto, do ktorého loptu púšťajú len výnimočne.

    Matej Kubove

    Góly: 13. Tolisso, 49. Ferri, 57. Cornet

    Karty:   86. Rafael (LYO) – 4. Jonas (ZAG), 26. Pivarić (ZAG), 40. Fernándes (ZAG)


    Olympique Lyon: A. Lopes – Yanga-Mbiwa, N'Koulou, Morel – Rafael, Ferri, Gonalons (C) (32. Tousart), Darder, Rybus – Tolisso (78. Ghezzal) – Cornet (72. A. Kalulu).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Dzabana, Gaspar, Ghezzal, A. Kalulu, Tousart.

    Dinamo Záhreb: Šemper – Stojanović, Benković, Schildenfeld, Pivarić (C) – Pavičić, Jonas (85. Gojak), Machado (67. Šitum), Ćorić (53. Fiolić) – Fernándes, Soudani.
    Náhradníci: Livaković – Gojak, Fiolić, Henríquez, Sigali, Šitum, Sosa.