Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Lisabon 2:1 (kon.) | Légia Varšava – Dortmund 0:6 (kon.) | Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – D. Záhreb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
0:3 (0:2)
Leicester City
Streda 14.09.2016, 20:45 • Jan Breydel Stadium • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Leicester City prežil úspešnú premiéru v Lige majstrov a vo veľkom štýle si pripisuje to tabuľky prvé tri body. Domáci Club Bruggy zdolal rozdielom triedy, keď v druhom polčase uzavrel gólový účet stretnutia Riyad Mahrez. Ten sa dnes presadil dvakrát, no rozhodujúci gól padol už v piatej minúte z kopačky Marca Albrightona. Domáci doplatili na nevyužité šance, ktoré spálil najmä José Izquierdo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teším sa na ďalšie priameho prenosy z futbalovej Ligy majstrov. (22:40:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte dostáva žltú kartu Ruud Vormer, ktorý zozadu zostrelil hosťujúceho krajného obrancu Luisa Hernándeza.
     
    90+3
    Zápas sa už iba dohráva. Hosťom ešte ostalo dostatok síl, a tak sa snažia držať loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    90+2
    Bruggy sa dostali na hranicu šestnástky. Následne hru roztiahli do krajného priestoru, kde bol Ricardo van Rhijn. Jeho center však bol zblokovaný.
     
    90+1
    Prvá zo štyroch nastavených minút je pomaly na konci. Záver zápasu sa odohráva prevažne v strede pola, čo vyhovuje najmä hosťom.
     
    90
    Leonardo Ulloa úplne zbytočne dohrával súboj s brankárom Ludovicom Butellem. Svojim nevyberaným zákrokom si vyslúžil kartový trest.
     
    89
    Do hry sa nechtiac zapojil aj hlavný rozhodca, čo pobúrilo domácich priaznivcov. Tasos Sidiropoulos ale dnes pískal veľmi dobre a vážnejšiu chybu nespravil.
     
    88
    Bruggy sa v závere snažia streliť aspoň čestný gól, ktorý by zmiernil ich sklamanie z prehry. Zatiaľ ale hrajú ďaleko od Schmeichelovej brány.
     
    87
    Ahmed Musa sa takmer ocitol v gólovej šanci, no v čase prihrávky svojho spoluhráča stál v tesnom ofsajde. V prospech modrých rozhodli len milimetre.
     
    86
    V záverečných minútach sa nám úplne zbytočne pritvrdilo. O víťazovi je rozhodnuté, a tak nemá zmysel hrať na hrane zranenia.
     
    85
    Zápas sa pomaly dohráva a niektorí domáci priaznivci už aj opúšťajú štadión. Dnes budú sklamaní, pretože na anglického majstra si ich miláčikovia verili.
     
    84
    Skvelý obranný zákrok predviedol Wes Morgan, ktorý odvrátil nebezpečne vyzerajúci center z pravej strany. Obrana Leicesteru bola v minulej sezóne povestná a dnes to tiež vyzerá na čisté konto.
     
    83
    Striedajúci Demarai Gray sa okamžite zapojil do akcie a mohol skórovať. V súboji 1 na 1 si vytvoril priestor, no jeho zakončenie bolo nepresné.
     
    82
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia obranca Robert Huth a našťastie pre domáci tím tesne minul svätyňu Ludovica Butelleho.
     
    81
    Ešte pred rohový kopom tu máme posledné striedanie zápasu. Dvojgólový hrdina Riyad Mahrez končí a na jeho miesto nastúpi Demarai Gray.
     
    80
    Bruggy mali výhodu rohového kopu, ale nedokázali ju využiť. Hostia okamžite vyrazili do rýchleho brejku a keďže bola prihrávka na Riyada Mahreza tečovaná, uvidíme roh aj na druhej strane.
     
    78
    Zápas sa končí aj pre dnešného smoliara Josého Izquierda, ktorý dnes spálil dve tutovky. Na jeho miesto prichádza brazílsky futbalista Felipe Gedoz.
     
    77
    Na druhej strane sa odhodlal k strele Ruud Vormer. Jeho strelecký pokus však bol poriadne nepresný a skončil vo vrchných častiach tribúny.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Albrighton, 29. Mahrez, 61. Mahrez (pen.)

    Karty:   27. Simons (BGY), 34. Engels (BGY), 60. Butelle (BGY), 90+4. Vormer (BGY) – 48. Slimani (LEC), 90. Ulloa (LEC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Club Brugge KV: Butelle – van Rhijn, Engels (53. Poulain), Denswil, De Bock – Vormer, Simons (C), Pina, Vanaken – Diaby (63. Vossen), Izquierdo (78. Gedoz).
    Náhradníci: Bruzzese – Bolingoli-Mbombo, Cools, Gedoz, Vossen, Claudemir, Poulain.

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton, Drinkwater, Amartey, Mahrez (81. Gray) – Slimani (62. Ulloa), Vardy (70. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Gray, Ulloa, Wasilewski.

    Rozhodca: Tasos Sidiropoulos (GRE)