Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Lisabon 2:1 (kon.) | Légia Varšava – Dortmund 0:6 (kon.) | Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – D. Záhreb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
0:3 (0:2)
Leicester City
Streda 14.09.2016, 20:45 • Jan Breydel Stadium • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Leicester City prežil úspešnú premiéru v Lige majstrov a vo veľkom štýle si pripisuje to tabuľky prvé tri body. Domáci Club Bruggy zdolal rozdielom triedy, keď v druhom polčase uzavrel gólový účet stretnutia Riyad Mahrez. Ten sa dnes presadil dvakrát, no rozhodujúci gól padol už v piatej minúte z kopačky Marca Albrightona. Domáci doplatili na nevyužité šance, ktoré spálil najmä José Izquierdo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teším sa na ďalšie priameho prenosy z futbalovej Ligy majstrov. (22:40:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samotnom závere ešte dostáva žltú kartu Ruud Vormer, ktorý zozadu zostrelil hosťujúceho krajného obrancu Luisa Hernándeza.
     
    90+3
    Zápas sa už iba dohráva. Hosťom ešte ostalo dostatok síl, a tak sa snažia držať loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    90+2
    Bruggy sa dostali na hranicu šestnástky. Následne hru roztiahli do krajného priestoru, kde bol Ricardo van Rhijn. Jeho center však bol zblokovaný.
     
    90+1
    Prvá zo štyroch nastavených minút je pomaly na konci. Záver zápasu sa odohráva prevažne v strede pola, čo vyhovuje najmä hosťom.
     
    90
    Leonardo Ulloa úplne zbytočne dohrával súboj s brankárom Ludovicom Butellem. Svojim nevyberaným zákrokom si vyslúžil kartový trest.
     
    89
    Do hry sa nechtiac zapojil aj hlavný rozhodca, čo pobúrilo domácich priaznivcov. Tasos Sidiropoulos ale dnes pískal veľmi dobre a vážnejšiu chybu nespravil.
     
    88
    Bruggy sa v závere snažia streliť aspoň čestný gól, ktorý by zmiernil ich sklamanie z prehry. Zatiaľ ale hrajú ďaleko od Schmeichelovej brány.
     
    87
    Ahmed Musa sa takmer ocitol v gólovej šanci, no v čase prihrávky svojho spoluhráča stál v tesnom ofsajde. V prospech modrých rozhodli len milimetre.
     
    86
    V záverečných minútach sa nám úplne zbytočne pritvrdilo. O víťazovi je rozhodnuté, a tak nemá zmysel hrať na hrane zranenia.
     
    85
    Zápas sa pomaly dohráva a niektorí domáci priaznivci už aj opúšťajú štadión. Dnes budú sklamaní, pretože na anglického majstra si ich miláčikovia verili.
     
    84
    Skvelý obranný zákrok predviedol Wes Morgan, ktorý odvrátil nebezpečne vyzerajúci center z pravej strany. Obrana Leicesteru bola v minulej sezóne povestná a dnes to tiež vyzerá na čisté konto.
     
    83
    Striedajúci Demarai Gray sa okamžite zapojil do akcie a mohol skórovať. V súboji 1 na 1 si vytvoril priestor, no jeho zakončenie bolo nepresné.
     
    82
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia obranca Robert Huth a našťastie pre domáci tím tesne minul svätyňu Ludovica Butelleho.
     
    81
    Ešte pred rohový kopom tu máme posledné striedanie zápasu. Dvojgólový hrdina Riyad Mahrez končí a na jeho miesto nastúpi Demarai Gray.
     
    80
    Bruggy mali výhodu rohového kopu, ale nedokázali ju využiť. Hostia okamžite vyrazili do rýchleho brejku a keďže bola prihrávka na Riyada Mahreza tečovaná, uvidíme roh aj na druhej strane.
     
    78
    Zápas sa končí aj pre dnešného smoliara Josého Izquierda, ktorý dnes spálil dve tutovky. Na jeho miesto prichádza brazílsky futbalista Felipe Gedoz.
     
    77
    Na druhej strane sa odhodlal k strele Ruud Vormer. Jeho strelecký pokus však bol poriadne nepresný a skončil vo vrchných častiach tribúny.
     
    76
    Danny Drinkwater sa presadil po pravej strane a prízemným centrom hľadal spoluhráča. Jeho výzvu na skórovanie pochopil Riyad Mahrez a domáci brankár musel zasahovať.
     
    75
    Do konca zápasu nám ostáva približne 15 minút, no myslím si, že o víťazovi zápasu je rozhodnuté. Peknou individuálnou akciou sa predviedol Ahmed Musa, no lopta sa mu zamotala medzi nohami.
     
    74
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože Stefano Denswil tvrdo atakoval striedajúceho Ahmeda Musu. Ten musí byť na ihrisku ošetrovaný.
     
    73
    Bruggy sa snažili prekabátiť obranu súpera po pravej strane. Center do nebezpečného priestoru si ale postrážil vysoký Robert Huth.
     
    72
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Benoît Poulain. Francúz bol ale v náročnej pozícií a nedokázal nasmerovať loptu medzi tri žrde.
     
    71
    Ricardo van Rhijn si loptu pripravil na svoju ľavačku, no obetavým zákrokom loptu vyhlavičkoval na rohový kop nemecký obranca Robert Huth.
     
    70
    Claudio Ranieri po druhýkrát v zápase strieda. Na približne dvadsať minút prichádza na ihrisko Ahmed Musa, ktorý vymenil Jamieho Vardyho.
     
    69
    Územná prevaha domáceho tímu k ničomu nevedie. Anglický majster sa dobre bráni a pohodlne si drží svoje komfortné vedenie.
     
    67
    Streleckým pokusom z veľkej diaľky sa prezentoval Stefano Denswil. Lopta síce mierila tesne k pravej tyči, no Kasper Schmeichel bol pripravený.
     
    66
    Wes Morgan si teraz počínal veľmi dobre, keď odhlavičkoval center z pravej strany do bezpečia. Bruggy sú teraz aktívnejšie, no nedarí sa im skórovať.
     
    65
    Leicester si v predošlej minúte vybral slabšiu chvíľku, no napriek tomu kontroluje vývoj zápasu. O tri body ho môže pripraviť len zázrak.
    64. José Izquierdo (BGY)
     
    64
    José Izquierdo spáli druhú obrovskú šancu v dnešnom zápase. V pokutovom území sa krásne zbavil padajúceho Wesa Morgana, no loptu nasmeroval len do ľavej žrde.
     
    63
    Strieda aj domáci tréner. Ten na ihrisko posiela čerstvého Jelleho Vossena, ktorý vystriedal nie príliš výrazného Abdoulaya Diabyho.
     
    62
    Po treťom góle sa Claudio Ranieri rozhodol striedať. V dnešnom zápase skončil veľmi dobre hrajúci Islam Slimani, ktorého nahradil Leonardo Ulloa.
    61. Riyad Mahrez (LEC) - 0:3
     
    61
    Leicester City dáva gól! S najväčšou pravdepodobnosťou je rozhodnuté! Loptu na biely bod si postavil RIYAD MAHREZ a strelou do stredu brány zaznamenáva tretí gól anglického majstra.
    60. Ludovic Butelle (BGY)
     
    60
    Tentokrát sa už pokutový kop píska! Ludovic Butelle fauloval unikajúceho Jamieho Vardyho a okrem to, že bude čeliť penalte, dostáva aj žltú kartu.
     
    58
    Benoît Poulain spravil chybu! Jeho pokus o malú domov takmer vystihol Islam Slimani. Domáci mali šťastie, že neinkasovali po tretíkrát v zápase.
     
    57
    Po prvýkrát v zápase musel zasahovať Kasper Schmeichel. Dánsky reprezentačný brankár ale nemal problém zneškodniť strelecký pokus Josého Izquierda.
     
    56
    Domáci mali teraz problém v rozohrávke a ich chybu takmer využil Islam Slimani. Ten spadol na trávnik po kontakte so Stefanom Denswilom a opakované zábery ukázali, že hostia mali zrejme kopať penaltu.
     
    55
    Strelec prvého gólu Marc Albrighton sa snažil narušiť herný stereotyp peknou akciou po pravej strane. Jeho center ale končí len v náručí Ludovica Butelleho.
     
    54
    V druhom polčase sme zatiaľ videli snáď len jednu poriadnu akciu, po ktorej domáci rozohrávali rohový kop. Skutočne nie je čo komentovať.
     
    53
    Bohužiaľ, pre zranenie pravej ruky skutočne v zápase končí Björn Engels. Na jeho pozíciu prichádza francúzsky obranca Benoît Poulain.
     
    52
    Tempo hry je podobne ako v prvom polčase veľmi pomalé. Bruggy akoby nevedeli zatlačiť svojho súpera a dostať ho do úzkych.
     
    51
    Po viac ako dvoch minútach sa pokračuje v zápase. Režisérsku taktovku držia domáci futbalisti, ale zverenci Claudia Ranieriho sa v pohode bránia.
     
    50
    Stále sa nehrá, no Björn Engels pomaly odchádza z trávnika. Drží sa za svoju pravú ruku a zrejme bude musieť byť vystriedaný.
     
    49
    Na trávniku sa nehrá, pretože domáci obranca musí byť ošetrovaný a nevyzerá to s ním dobre. Dokonca vidíme aj výmenu názorov medzi trénermi.
     
    48
    Úplne zbytočnú žltú kartu dostáva Islam Slimani. Jednoznačne si svoj zákrok na Björna Engelsa mohol odpustiť. Domáci obranca navyše nepríjemne narazil do svojho brankára.
     
    47
    Po obrannom zákroku Luisa Hernándeza zahrávali domáci rohový kop. Do zakončenia sa napokon dostal stopér Stefano Denswil, no minul bránu.
     
    46
    Ludiovic Butelle nepredviedol práve najlepší výkop, keď loptu nasmeroval len na nohu Riyada Mahreza. Ten ju chcel okamžite posunúť na Jamieho Vardyho, no tá akcia nebola dotiahnutá do konca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa hral bez väčších prerušení, a tak grécky rozhodca Tasos Sidiropoulos nemal dôvod nadstavovať nejaký čas. Po úvodnom dejstve môžu byť spokojnejší hostia, keďže vďaka gólom Marca Albrightona a Riyada Mahreza vedú 0:2. Bruggy môže mrzieť najmä šanca z tretej minúty, keď zaváhal José Izquierdo a následne domáci inkasovali po chybe brankára Ludovica Butelleho. Leicester mal jasnú územnú prevahu a pohodlne si drží svoje vedenie.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Jamie Vardy sa dostal do šance! Po pravej strane vnikol do šestnástky súpera, no jeho strelecký pokus dokázal vyraziť Ludovic Butelle.
     
    44
    Islam Slimani si príliš nepotykal so spracovaním lopty, no vadiť mu to určite nemusí. Lopta je totiž ďaleko od brány Kaspera Schmeichela.
     
    43
    Ricardo van Rhijn sa snažil presadiť po pravej strane, no jeho snahu spoločnými silami zastavili Christian Fuchs a Riyad Mahrez.
     
    42
    Pomaly ale isto sa blížime do koncovky prvého polčasu. Leicester sa príliš dopredu nehrnie a sústredí sa najmä na udržanie svojho náskoku.
     
    41
    K odrazenej lopte sa dostal Danny Drinkwater a prekvapujúcou strelou poriadne natiahol Ludovica Butelleho. Ten musel loptu vyraziť na ďalší rohový kop.
     
    40
    Christian Fuchs poslal dlhé vhadzovanie do šestnástky súpera a napokon vybojoval pre svoj tím rohový kop. Ten zahrá skvelo technicky vybavený Riyad Mahrez.
     
    39
    Jamie Vardy už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak budú vhadzovať domáci futbalisti. Ti si s výnimkou šance Josého Izquierda nič nevypracovali.
     
    38
    Pekná akcia hostí. Riyad Mahrez si narazil loptu s Islamom Slimanim a následne vystrelil svojou ľavačkou. Teraz ale nebol taký úspešný ako pred desiatimi minútami.
     
    36
    Vidíme veľa nepresností v strede poľa. Po chybe hráčov v modrých dresoch sa snažil spracovať dlhú loptu za obranou Abdoulay Diaby, no bude z toho len odkop od brány hostí.
    35. Danny Drinkwater (LEC)
     
    35
    Priamy kop z veľkej diaľky rozohral Danny Drinkwater. Jeho strelecký pokus síce mieril do priestoru troch žrdí, ale Ludovic Butelle si s ním poradil.
     
    34
    A ďalšia žltá karta na domácej strane. Za svoj nevyberaný zákrok na Marca Albrightona ju zaslúžene dostáva stopér Björn Engels.
     
    33
    Výborne teraz zasiahol, ak sa nemýlim, Ricardo van Rhijn. Jamie Vardy postupoval smerom na bránu, no svojou prihrávkou už nenašiel Dannyho Drinkwatera.
     
    32
    Christian Fuchs sa kolmou prihrávkou snažil vysunúť Islama Slimaniho, no ten jeho úmysel nepochopil správne. Loptu tak má v moci francúzsky brankár.
     
    31
    Leicester sa opäť snaží kontrolovať loptu a svojmu súperovi nedáva príliš veľa šancí vypracovať si nejakú súvislú útočnú akciu.
     
    30
    Takýto priebeh hry si belgický majster rozhodne nepredstavoval. Po polhodine hry už prehráva dvojgólovým rozdielom.
    29. Riyad Mahrez (LEC) - 0:2
     
    29
    Leicester City dáva gól! Domáci kapitán síce nebol vylúčený, no jeho faul súper trestá druhým gólom v sieti Ludovica Butelleho. Priamy kop z 22 metrov zahral RIYAD MAHREZ a krásnou technickou strelou zvyšuje náskok Leicesteru City na 0:2.
     
    27
    Timmy Simons dostáva žltú kartu a môže byť rád, že nebol vylúčený. Ako posledný obranca totiž fauloval Jamieho Vardyho, ktorý smeroval sám na bránu.
     
    26
    Luis Hernández si počínal nedovolene, no akcia domácich pokračovala ďalej. K streleckému pokusu sa dostal José Izquierdo, no jeho strela mierila do nebies.
     
    25
    Abdoulay Diaby si nedal pozor na svoje postavenie v čase prihrávky svojho spoluhráča a stál tesne za obrannou líniou anglického klubu.
     
    24
    Laurens De Bock si dobre postrážil svoj priestor a Islama Slimaniho vytlačil mimo postrannej čiary. Vhadzovať loptu do ihriska budú domáci.
     
    23
    Hernú iniciatívu opäť prebrali zverenci Claudia Rannieriho. Taliansky kormidelník môže byť spokojný, keďže jeho tím má lepšie rozohraný tento zápas.
     
    22
    Rohový kop zahrávali aj domáci hráči. Center si ale postrážil Christian Fuchs a ráznym odkopom poslal loptu do bezpečia. O niekoľko sekúnd neskôr nemohol hrať José Izquierdo, pretože bol signalizovaný ofsajd.
     
    21
    Danny Drinkwater sa po nedovolenom zákroku ocitol na zemi, a tak grécky rozhodca Tasos Sidiropoulos prisudzuje loptu futbalistom v bielych dresoch.
     
    20
    Po rohovom kope z pravej strany sa dostal do hlavičkového zakončenia Wes Morgan. Jamajský kapitán hostí ale poslal loptu len nad bránu.
     
    19
    Luis Hernández svojim centrom hľadal nabiehajúceho Islama Slimaniho. Ten sa síce do zakončenia nedostal, no Leicester bude zahrávať aspoň roh.
     
    18
    Jamie Vardy sa snažil vystihnúť rozohrávku domáceho tímu Napokon mu ale loptu ukradol dobrým vybehnutím brankár belgického mužstva.
     
    17
    Domáci futbalisti si v rozohrávke pomáhajú aj prihrávkami na svojho brankára Ludovica Butelleho. Ten je zatiaľ smutným hrdinom zápasu, keďže mal výrazný podiel viny na úvodnom góle súpera.
     
    16
    Jamie Vardy sa predviedol peknou individuálnou akciou, no proti dvojici domácich stopérov sa nedokázal presadiť. Výborne zasiahol Björn Engels.
     
    15
    Prvú štvrťhodinu zápasu nám uzatvára nedovolený zákrok Islama Slimaniho, ktorý je čerstvou posilou úradujúceho anglického majstra.
     
    14
    Iniciatívu teraz prevzali hráči v modrých dresoch, ktorí sa postupne približujú smerom k bráne Kaspera Schmeichela. Zatiaľ sa im to ale príliš nedarí.
     
    13
    Domáci sa snažili prekvapiť súpera zaujímavým signálom, ale Hans Vanaken svojim mäkučkým centrom prekvapil aj svojich spoluhráčov.
     
    12
    Abdoulay Diaby bol faulovaný, a tak po nedovolenom zákroku Dannyho Drinkwatera bude mať belgický majster výhodu priameho kopu.
     
    11
    Christian Fuchs predviedol ďalšie svoje dlhé vhadzovanie. Tentokrát brankár domáceho tímu ostal na čiare a jeho obrancovia to vybavili za neho.
     
    10
    Máme za sebou prvých desať minút a obraz hry sa nám zatiaľ nemení. Líšky sa snažia držať svoj tesný náskok, ktorý im zabezpečil pohotovou strelou Marc Albrighton.
     
    9
    Tento úsek hry je pomerne rozháraný a skutočne zatiaľ nevidíme príliš okulahodiaci futbal. Územnú prevahu má Leicester, no smerom dopredu je statický.
     
    8
    Danny Drinkwater posielal dlhú loptu dopredu na Jamieho Vardyho, no pred anglickým reprezentantom dobre zasiahol brankár Ludovic Butelle.
     
    7
    Islam Slimani sa ocitol v postavení mimo hru, a tak akcia hosťujúceho tímu nemôže pokračovať ďalej. Nová posila Leicesteru ani neprotestuje.
     
    6
    Tak toto je studená sprcha pre belgický klub, ktorý sa po jedenástich rokoch vrátil do Ligy majstrov. José Izquierdo mal čistú šancu, no opäť platilo nedá-dostaneš.
    5. Marc Albrighton (LEC) - 0:1
     
    5
    Leicester City dáva gól! Z nenápadnej akcie hostia gólovo udreli. Christian Fuchs predviedol svoje povestné dlhé vhadzovanie, domáci brankár zaváhal aj MARC ALBRIGHTON otvára skóre dnešného zápasu.
     
    4
    Tentokrát si obrana hostí dala väčší pozor a zažehnala črtajúce sa nebezpečenstvo. Leicester je zatiaľ veľmi pasívny, na čo nie sme zvyknutí.
    3. José Izquierdo (BGY)
     
    3
    Obrovská šanca domáceho tímu. Po rýchlej akcií sa ocitol za obranou anglického majstra José Izquierdo, no v čistej šanci mieril vedľa brány Kaspera Schmeichela.
     
    2
    Začiatok zápasu sa odohráva v pokojnom tempe. Hostia držia prevažne loptu na kopačkách, no ešte nezaložili žiadnu útočnú akciu.
     
    1
    Veľká premiéra Leicesteru City v Lige majstrov sa práve začala a práve tím okolo kapitána Wesa Morgana mal úvodný výkop zápasu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Club Brugge KV: Butelle – van Rhijn, Engels, Denswil, De Bock – Vormer, Simons, Pina, Vanaken – Diaby, Izquierdo.
    Náhradníci: Bruzzese – Bolingoli-Mbombo, Cools, Gedoz, Vossen, Claudemir, Poulain.

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan, Huth, Fuchs – Albrighton, Drinkwater, Amartey, Mahrez – Slimani, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Gray, Ulloa, Wasilewski.

    Rozhodca: Tasos Sidiropoulos (GRE).
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z novej edície futbalovej Ligy majstrov. Dnes sa pozrieme na súboj belgického a anglického majstra. V Bruggách si svoju premiéru v najprestížnejšej európskej súťaži odbije Leicester City. Zápas sa začína v tradičnom čase o 20:45 hod.

    CLUB BRUGGY

    Club Bruggy sa do Ligy majstrov vracia po dlhých jedenástich rokoch. Naposledy sa v nej predstavil ešte v sezóne 2005/06, ktorá bola úspešná aj pre slovenský tím Artmedia Bratislava. Futbalisti belgického klubu vtedy získali až sedem bodov, keď dvakrát zdolali Rapid Viedeň a doma remizovali aj s mníchovským Bayernom. Bruggy sa v uplynulej sezóne tešili z majstrovského titulu, čo im zaručilo priamy postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. V boji o titul zdolali aj favorizovaný Anderlecht Brusel, ktorý reprezentoval belgický futbal v uplynulých sezónach. Zverenci Michela Preud'homma nemajú práve najlepší štart do sezóny. V Jupiler League im patrí len priebežné 10. miesto, keď zo šiestich zápasov prehrali až tri. Chuť si tak budú chcieť napraviť v Lige majstrov. V dnešnom zápase ale tímu nepomôže Lior Refaelov, ktorý má poranené slabiny.

    LEICESTER CITY

    K nováčikom Ligy majstrov patrí aj úradujúci anglický majster Leicester City. Ten v uplynulej sezóne šokoval celý svet a napísal jeden z najprekvapujúcejších príbehov v histórií futbalu. Odmenou pre zverencov Claudia Ranieriho bol postup do Ligy majstrov a aj preto ostali v tíme kľúčoví hráči minulej sezóny. Na mysli mám najmä mená ako Kasper Schmeichel, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez či najlepší strelec tímu Jamie Vardy. The Foxes podobne ako ich dnešný súper nezažívajú práve ideálny štart do novej sezóny. V Premier League majú po štyroch zápasoch na svojom konte len štyri body, keď remizovali s Arsenalom a v domácom prostredí zdolali Swansea City. Uplynulý víkend ale dostali poriadnu facku, keď na Anfield Road prehrali vysoko 4:1. Liga majstrov je ale iná výzva a vďaka prijateľnému žrebu má anglický majster veľkú šancu zabojovať o vyraďovaciu fázu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Albrighton, 29. Mahrez, 61. Mahrez (pen.)

    Karty:   27. Simons (BGY), 34. Engels (BGY), 60. Butelle (BGY), 90+4. Vormer (BGY) – 48. Slimani (LEC), 90. Ulloa (LEC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:10.
    Club Brugge KV: Butelle – van Rhijn, Engels (53. Poulain), Denswil, De Bock – Vormer, Simons (C), Pina, Vanaken – Diaby (63. Vossen), Izquierdo (78. Gedoz).
    Náhradníci: Bruzzese – Bolingoli-Mbombo, Cools, Gedoz, Vossen, Claudemir, Poulain.

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton, Drinkwater, Amartey, Mahrez (81. Gray) – Slimani (62. Ulloa), Vardy (70. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – Chilwell, A. Musa, A. King, Gray, Ulloa, Wasilewski.

    Rozhodca: Tasos Sidiropoulos (GRE)