Svätý Jur – Dunajská Streda 1:6 (kon.) | B. Bystrica – Prešov 0:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
TJ Jasenov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Veľký Šariš – Myjava 0:6 (kon.) | Borčice – Trnava 0:1 (kon.)
Žilina – Košice 3:0 (kon.)
koniec
FC Pivovar Šariš Veľký Šariš
0:6 (0:2)
Spartak Myjava
Streda 14.09.2016, 16:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Rozhodca Leško sa rozhodol nepredlžovať zápas o nadstavené minúty. Spartak Myjava predviedla ukážkový futbal, svojimi akciami bavila divákov na tribúnach a bez väčších problémov porazila domáci Veľký Šariš 6:0. Po dva góly si na konto pripísali Sabler s Holišom. K dvojgólovým strelcom sa pridali aj Sládek a Bilovský. Veľký Šariš napriek šesťgólovej prehre si teraz vyslúžil od domáceho publika mohutné ovácie. Na svojho súpera od prvej minúty nemal, no podal sympatický výkon, v ktorom si dokázal vypracovať niekoľko šancí, ktoré ale nedokázal zužitkovať na strelenie čestného úspechu. (17:49:50)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Myjava dala gól!
    A v závere zápasu sa napokon Myjava presadzuje ešte raz. Krásnou razantnou strelou z hranice šestnástky sa presadil FREDERIK BILOVSKÝ, ktorý gólom pečatí postup Myjavy v rámci tretieho kola Slovnaft Cupu.
     
    89
    Myjavčania budú zahrávať z pravej strany nebezpečnú štandardnú situáciu. Loptu do šestnástky súpera bude posielať Štefan Pekár.
     
    89
    Bude sa pokračovať v hre. Necelé dve minúty pred koncom stretnutia Myjava vedie jednoznačne 5:0. Spartak má navyše loptu a v závere stretnutia sa bude snažiť o zveľadenie svojho náskoku.
     
    88
    Na ihrisku teraz leží domáci Martin Hanudeľ, ktorý za pomoci zdravotnej služby odchádza za autovú čiaru, kde bude dodatočne ošetrený.
     
    87
    Do obrovskej šance sa teraz dostal domáci útočník Matúš Varga, ktorý sa rútil sám na bránu, na pravej strane mal úplne voľného spoluhráča, no napokon sa rozhodol situáciu vyriešiť strelou k pravej žrdi. Minul však bránu a jeho spoluhráč sa na Vargu hnevá zbytočne. Veľký Šariš práve spálil svoju najväčšiu šancu v zápase.
     
    86
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho protiútoku, no ich akciu pribrzdil Martin Žilka.
     
    85
    Akcia Veľkého Šariša po pravej strane nebola úspešná. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    84
    Pri lopte sú opäť hráči Myjavy, a to konkrétne stopér Černáček, ktorý posúva loptu na ľavú stranu. Fortunaligista zjavne sa nikam neponáhľa a zjavne vyčkáva za záverečným hvizdom hlavného rozhodcu Leška.
     
    83
    Zápas sa v poslednej desaťminútovke len dohráva. Veľký Šariš sa sympaticky snaží o strelenie gólu a skorigovanie nepriaznivého stavu. Myjava je ale zatiaľ v defenzíve stopercentná.
     
    82
    Na druhej strane sa o ďalekonosný pokus smerujúci mimo brány postaral Štefan Pekár, ktorý od príchodu na ihrisku je veľmi aktívny a snaží sa o zveľadenie myjavského náskoku.
     
    81
    A Veľký Šariš mohol skórovať! Nádhernou strelou z 20 metrov sa prezentoval jeden z domácich futbalistov, no lopta tesne minula šibenicu myjavskej brány.
     
    80
    Pri lopte sú hráči Veľkého Šariša, ktorí si ju zatiaľ posúvajú len v strede poľa, Myjava výborne vykrýva priestor a nedovoľuje súperovi dostať sa na dostrel brankára Koníčka.
     
    79
    Veľký Šariš postupne odpadáva aj kondične. Nedarí sa mu presne kombinovať, Myjava sa v strede poľa poľahky dostáva k lopte a kontroluje hru v záverečnej pätnásťminútovke.
     
    78
    Myjava sa napriek päťgólovému náskoku stále snaží obliehať šestnástku súpera, na hráčov Veľkého Šariša vytvára pri rozohrávke veľký tlak a snaží sa zveľadiť svoje vedenie o ďalší presný zásah.
     
    77
    Štefan Pekár sa teraz snažil o strelenie ďalšieho gólu, odhodlal sa k strele spred šestnástky, no jeho projektil trafil len spoluhráča Sablera.
     
    76
    Myjava dala gól!
    A dvojgólovému strelcovi Sablerovi sa pridáva aj ŠTEFAN HOLIŠ, ktorý brankára Schvarca privítal na ihrisku gólom.
     
    75
    Po krátkom prerušení hry a striedaní domáceho tímu sa bude pokračovať v hre. Zápas pomaly vstupuje do svojej poslednej pätnásťminútovky.

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Sabler, 26. Holiš, 47. Sládek, 50. Sabler, 76. Holiš, 90. Bilovský


    FC Pivovar Šariš Veľký Šariš: Urban – Mi. Varga, Molnár, Hanudeľ, Bialko, Rusnák, Šimko, Scepaník, Vrbovský (C), Ma. Varga, Žilka
    Náhradníci: Špak, Štelbacký, Guľáš, Mišenčí, Werner, Schvarc

    Spartak Myjava: Koníček – Pavlík, Kóňa (C), Mehremić, Černáček, Sabler, Holiš, Duga, Šmehyl, Sládek, Kukoľ
    Náhradníci: Hruška, Pekár, Pecha, Kolár, Brigant, Bilovský, Egri

    Rozhodca: Leško – Brendza, Poracký