Manchester City – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Leverkusen – CSKA Moskva 2:2 (kon.) | Tottenham – Monaco 1:2 (kon.)
Real Madrid – Lisabon 2:1 (kon.) | Légia Varšava – Dortmund 0:6 (kon.) | Brugge – Leicester 0:3 (kon.)
Porto – Kodaň 1:1 (kon.) | Lyon – D. Záhreb 3:0 (kon.) | Juventus – Sevilla 0:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
3:0 (1:0)
Dinamo Záhreb
Streda 14.09.2016, 20:45Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Olympique Lyon

    Francúzsky bol pár rokov dozadu nezničiteľným vládcom krajiny, ale potom sa niečo zvrtlo a na pár sezón zmizol k šedému priemeru. Teraz je späť v Lige majstrov a odhodlaný uspieť. Na čele s hviezdnym útočníkom Alexandrom Lacazettom to vylúčené nie je. Samotná skupina však sľubuje náročný boj. Okrem chorvátského Dinama sú v skupine H dva veľmi silné celky. Päťnásobný víťaz Európskej ligy Sevilla a taliansky vládca Juventus Turín.

    Lyon vstúpil do tohto ročníka Ligue 1 dobre, ale potom začal prehrávať. V prvých dvoch kolách porazil Nancy aj Caen, no na Dijon a naposledy Bordeaux doma už nestačil.

    Ešte pred tým padol v súboji o domáci Superpohár proti PSG 1:4.
     
    Dinamo Záhreb

    Chorvátsky majster je na domácej scéne v posledných rokoch jednoznačne najlepším tímom, ale v Európe to má náročné. V minulej sezóne skončil v náročnej skupine LM posledný, keďže ho predbehli Bayern, Arsenal aj Olympiacos no a teraz to nebude o nič ľahšie. Lyon, Sevilla i Juventus sú rovnako ťažkí protivníci.

    Tím môže tešiť skvelý štart do ročníka domácej súťaže. Zatiaľ je odohraných osem kôl. Dinamo až šesťkrát vyhrali, raz remizovalo a raz prehralo. To však bolo v poslednom dueli, doma proti Osijeku, čo sa stalo obrovským prekvapením. Zároveň tak skončila rekordná séria tohto klubu, ktorý doma neprehral v lige až neuveriteľných 103 duelov! Naposledy v hlavnom meste viezla domov tri body Rijeka v lete roku 2010!
     
    Úvodné zostavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Yanga-Mbiwa, N'Koulou, Morel – Rafael, Ferri, Gonalons (C), Darder, Rybus – Tolisso – Cornet.
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Dzabana, Gaspar, Ghezzal, A. Kalulu, Tousart.

    Dinamo Záhreb: Šemper – Stojanović, Benković, Schildenfeld, Pivarić (C) – Pavičić, Jonas, Machado, Ćorić – Fernándes, Soudani.
    Náhradníci: Livaković – Gojak, Fiolić, Henríquez, Sigali, Šitum, Sosa..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop tohto stretnutia obstarali domáci hráči, ktorí hrajú v bielych dresoch, zatiaľ čo ich súper nastúpil v modrých. Akcia francúzskeho tímu začína od obrancov.
     
    2
    Prvá lopta hľadajúca Corneta na hrote síce nebola na zahodenie, ale útočník Lyonu bol postrážený. Snaha domácich však pokračovalo a skončila ziskom rohu.
     
    2
    Zakončenie presné nie je, strela mieri vedľa brány a tak bude odkopávať Šemper.
     
    4
    Žltú kartu dostáva Jonas (Dinamo Záhreb).
     
    5
    Zdalo sa, že je to pozícia na center, ale Rybus sa snažil Šempera svojou ľavačkou nachytať, no svoj pokus nasmeroval k žrdi tak, že chorvátsky brankár stihol zasiahnuť.
     
    6
    Lyon získal druhý rohový kop v tomto stretnutí. Centrovaná lopta našla síce hlavu N´Kouloua, avšak jeho zakončenie cez brániaceho hráča ide vysoko nad.
     
    7
    Tolisso dostal loptu až do šestnástky protivníka, kde našiel Corneta, lenže jeho strela z otočky trafila len obrancu, ktorým dobrým defenzívnym zákrokom zakončenie zablokoval.
     
    8
    Fernándes sa ocitol v postavení mimo hry, takže prihrávka na neho aj keď bola presná, nekončí úspechom.
     
    10
    Obrovská šanca domáceho Lyonu, konkrétne sa v nej po centri Rafaela ocitol Cornet, ktorý loptu len tečoval na hranici päťky, ale mladý gólman Šemper skvele reflexívne zasiahol.
     
    12
    Cornet opäť v zakončení, tentoraz sa o neho pokúšal po akcii sprava a zaseknutí Stojanoviča. Svoju strelu však nasmeroval iba do bočnej siete.
     
    13
    Postup akcie Lyonu sa ukončil v strede poľa, ale iba na chvíľu, pretože hneď na to domáci loptu získali a po ľavej strane ju chcú dostať do šestnástky.
     
    13
    Olympique Lyon dal gól!
    A to sa aj podarilo, dokonca na jednotku s hviezdičkou. Domáci následne otočili hru doprava, odkiaľ odcentroval Rafael presne na hlavu CORENTINA TOLISSA, ktorý zakončil od brvna za bránkovú čiaru. Lyon len potvrdil svoju dominanciu nad stretnutím.
     
    16
    Problémy Dinama v rozohrávke nakoniec Lyon nezúžitkoval, pretože sa dopustil previnenia voči pravidlám. Po chvíle však loptu zas získal a začína akciu od svojich stopérov.
     
    17
    N´Koulouove problémy sa snažil využiť útočník Fernándes, avšak včas stihol pribehnúť Morel a loptu odkopnúť do bezpečia.
     
    19
    Po odvrátenom centri do šestnástky Lyonu sa domáci snažili rýchlo dostať na druhú stranu po dlhom pase hľadajúcom Corneta, avšak ten mal k lopte ďaleko a na hracej ploche ju už nestihol.
     
    20
    Dinamo Záhreb sa drží na lopte v strede poľa, ale všetko je to veľmi ďaleko od brány Lopesa a navyše ich kombinácia nemá moment prekvapenia. Takto sa chorvátsky tím do nebezpečnej pozície nedostane.
     
    21
    A všetko je navyše zastavené, pretože Fernándes sa opäť dostal mimo hry.
     
    21
    Darder vypálil z diaľky, ale nebezpečenstvo pre Šempera tým nestanovil, nakoľko priestor troch žrdí minul.
     
    22
    Lyon získava po aktivite Rafaela na krídle ďalší rohový kop. Táto činnosť mu však dnes zatiaľ nevychádza.
     
    23
    Teraz to už ale bolo lepšie, pretože pas do malého vápna našiel hlavu Maxima Gonalonsa, ktorý svojou hlavičkou priestor troch žrdí minul len o centimetre.
     
    26
    Ďalší ofsajd v podaní hráčov hostí. Ich ofenzívne snahy dnes väčšinou končia takto.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Josip Pivarić (Dinamo Záhreb).
     
    28
    V zakončení na domácej strane sa ocitol záložník Ferri, brankár Šemper s týmto pokusom problém rozhodne nemal.
     
    31
    Lyon bude asi musieť striedať, pretože po jednom zo súbojov ostal na zemi kapitán Gonalons a po ošetrení to s ním nevyzerá najlepšie.
     
    32
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Maxime Gonalons, prichádza Lucas Tousart.
     
    33
    Fernándes sa teraz nedostal do ofsajdu, ako už dnes niekoľkokrát, ale vybojoval priamy kop pre svoj tím. Prvá šanca hostí niečo pred Lopesom vymyslieť.
     
    34
    Lopta bola od brány domácich presne 32 metrov, ale portugalský záložník Machado to aj tak vyskúšal zakončiť priamo. Bránu svojho krajana Lopesa minul.
     
    36
    Centrovaná lopta na malé vápno hosťujúceho tímu sa síce odrazila tak, že dvojica hráčov Lyonu nedokázala zakončiť, ale nabiehajúci Rybus vypálil tvrdo po zemi z druhej vlny, bránu minul.
     
    37
    Darder tvrdo vypálil spoza šestnástky a len veľmi tesne priestor troch žrdí minul. Ďalšia situácia, ktorá volala po góle.
     
    38
    Rýchly prechod Lyonu k šestnástke súpera Cornet pokazil až príliš naivnou strelou spoza pokutového územia, pretože sa dalo ísť ešte bližšie. Takto poľahky zakročil Šemper.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Junior Fernándes (Dinamo Záhreb).
     
    42
    Ofenzívna akcia Lyonu neskončila podľa predstáv hráčov, pretože pohyb vpred zastavil ofsajd.
     
    43
    Teraz Rybus získal rohový kop, ktorý aj sám rozohrá, takže sa máme od jeho ľavačky pravdepodobne na čo tešiť.
     
    44
    Poľský reprezentant posadil loptu na hranicu šestnástky na nohu stopéra Yanga-Mbiwu, ktorého zakončenie halfvolejom skončilo v rukaviciach Šempera.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45+1
    Z ničoho nič spoza šestnástky Lyonu prudko vypálil Brazílčan Jonas a brankár Anthony Lopes musel vyjsť zo svojej komfortnej zóny, aby jeho projektil k žrdi vyrazil.
     
    45+1
    Zakončenie prichádza aj na druhej strane. Z rohu šestnástky sa čakal skôr, center, ale prišla strela, ktorá mieri tesne nad bránu.
     
    45+3
    Záver ešte mohol patriť akcii Dinama, avšak moment prekvapenia sa vytratil, keď sa viacerí domáci vrátil do defenzívy.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nestriedal, mužstvá začínajú tak, ako prvý polčas skončili.
     
    48
    Rybus si pri postrannej čiare vypýtal faul na svoju osobu, takže Lyon ostal pri lopte. Akciu však začína prihrávkou dozadu.
     
    48
    Rafaelov oblúčik do šestnástky Corneta nenašiel a Rybus v snahe udržať loptu neuspel. Bude to odkop od brány Šempera.
     
    49
    Olympique Lyon dal gól!
    Druhý gól visel vo vzduchu už dlho a krátko po začiatku druhého dejstva z neho aj spadol. Šťastným strelcom je JORDAN FERRI, ktorý dostal peknú kolmicu do šestnástky a dokázal prehodiť Šempera.
     
    52
    Cornet opäť postupoval smerom dopredu, avšak tesne pred šestnástkou o loptu po čistom sklze jedného zo súperov prišiel.
     
    53
    Do šestnástky protivníka sa dostalo aj Dinamo, lenže prekvapivý strela Pivariča k žrdi Lopesa nezaskončil. Portugalčan ju poslal aspoň na roh.
     
    53
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Ante Ćorić, prichádza Ivan Fiolić.
     
    54
    Center do malého vápna pristál len na hlavách hráčov Lyonu, ktorí dokázali loptu odpratať do bezpečia, takže chorvátsky tím opäť nič nedokázal vymyslieť.
     
    55
    Rybusov zrazený center síce skončil rohovým kopom, ale z neho sa nič neurodilo. Dopredu tak môže ísť Dinamo Záhreb.
     
    56
    Po rýchlom protiútoku prišla lopta na hranicu šestnástky pre pomerne voľného Soudaniho, avšak kým sa ten zobudil, dávno ju už mal Lopes.
     
    57
    Olympique Lyon dal gól!
    Zdá sa, že teraz už domácich bezzubé Dinamo obrať nemôže, pretože do streleckej listiny sa zapisuje aj MAXWELL CORNET, ktorý strelou popri Šemperovi trafil presne k žrdi.
     
    60
    Zníženie však prísť mohlo, ale to by strela Stojanoviča musel prejsť cez dobre postaveného obrancu Lyonu, pretože parketa zvnútra šestnástky to nebola zlá.
     
    60
    Je pred nami posledných 30 minút tohto duelu. Uvidíme, či budeme ešte svedkami nejakej gólovej situácie.
     
    61
    Rozhový kop pre Dinamo.
     
    62
    Hosťom to však nevyšlo ani tentokrát. Musíme však zdôrazniť, že domáci sa dnes bránia veľmi dobre.
     
    63
    Chorvátsky celok získava ďalší rohový kop.
     
    64
    Lyon mal teraz obrovské šťastie! Po rohovom kope sa jeden z hostí dostal do zakončenia, ale z blízkosti poslal loptu iba do brvna.
     
    66
    Domáci sú stále lepší a smerom dopredu dnes podávajú naozaj veľmi dobrý výkon.
     
    67
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Paulo Machado, prichádza Mario Šitum.
     
    70
    Dinamo opäť naráža na dobre postavený val hráčov Lyonu, ktorí svoju šestnástku strážia ako posvätné miesto, do ktorého loptu púšťajú len výnimočne.
     
    72
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Maxwel Cornet, prichádza Aldo Kalulu.
     
    74
    Po centri z krídla sa však k hlavičke dostal Soudani a po dlhom čase môžeme hovoriť o dobrej príležitosti pre hostí. Zakončenie ale išlo tesne vedľa.
     
    77
    Lyon má k dispozícií ďalší rohový kop, ktorý znova zahrá Poliak Rybus. Center bol pomerne dobrý, nik zo spoluhráčov ale zakončiť nedokázal.
     
    78
    Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Rachid Ghezzal.
     
    79
    V šestnástke Lyonu prichádza pád jedného hráča hostí medzi tromi domácimi, ale faul sa nepíska. Akcia pokračuje ďalej, no lyonská obrana opäť rýchlo zakročila a dostala loptu dopredu.
     
    80
    Pokus o rýchle prečíslenie nevyšiel úplne podľa predstáv, nakoľko sa akcia na hranici šestnástky zabrzdila a prekvapivé zakončenie neprišlo.
     
    81
    Ghezzal prudko vypálil k bližšej žrdi z rohu šestnástky, Šemper na všetko videl a loptu a dokázal vyraziť tak, aby ju jeho spoluhráči dostali do bezpečia.
     
    83
    Lyon zase s loptou pred šestnástkou súpera, lenže jeho snaha o kombináciu sa nedostáva do pokutového územia, takže neprichádzajú ani strely.
     
    85
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Jonas, prichádza Amer Gojak.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Rafael (Olympique Lyon).
     
    88
    Zdá sa, že Dinamo chce streliť aspoň jeden gól, aby z tohto duelu neodchádzalo úplne na prázdno, ale defenzíva Lyonu neustále pracuje na sto percent, takže sa to zdá byť nemožné. O troch bodoch je dávno rozhodnuté.
     
    89
    Technická strela z hranice šestnástky Dinama od Dardera si miesto medzi tromi žrďami nenašla a priestor brány tesne minula.
     
    90
    Soudani naviezol loptu do šestnástky, kde ju prenechal v streleckej pozícií pre Gojaka, lenže včasným sklzom situáciu čisto vyriešil stopér Morel.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa už pravdepodobne nič nestane a ako je dlho jasné, tak to aj skončí. Lyon si ponechá tri body, Dinamo odíde na prázdno.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Olympique Lyon si pre divákov nachystal skvelý návrat do Ligy majstrov a chorvátskeho majstra takmer k ničomu nepustil Zápas si kontroloval a tromi gólmi ho ovládol. Tri body sú zaslúžene vo Francúzsku. (22:40:34)

    Matej Kubove

    Góly: 13. Tolisso, 49. Ferri, 57. Cornet

    Karty:   86. Rafael (LYO) – 4. Jonas (ZAG), 26. Pivarić (ZAG), 40. Fernándes (ZAG)


    Olympique Lyon: A. Lopes – Yanga-Mbiwa, N'Koulou, Morel – Rafael, Ferri, Gonalons (C) (32. Tousart), Darder, Rybus – Tolisso (78. Ghezzal) – Cornet (72. A. Kalulu).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Dzabana, Gaspar, Ghezzal, A. Kalulu, Tousart.

    Dinamo Záhreb: Šemper – Stojanović, Benković, Schildenfeld, Pivarić (C) – Pavičić, Jonas (85. Gojak), Machado (67. Šitum), Ćorić (53. Fiolić) – Fernándes, Soudani.
    Náhradníci: Livaković – Gojak, Fiolić, Henríquez, Sigali, Šitum, Sosa.