Leverkusen – Hamburger 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Ingolstadt – Hertha 0:2 (kon.)
Darmstadt – Frankfurt 1:0 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.) | Lipsko – Dortmund 1:0 (kon.)
koniec
FC Ingolstadt 04
0:2 (0:1)
Hertha BSC
Sobota 10.09.2016, 15:30 • Audi-Sportpark • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto on-line textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie medzi mužstvom FC Ingolstadt 04, ktoré na svojom štadióne Audi-Sportpark privíta mužstvo Hertha BSC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30!

    Týmto víkendom pokračuje opäť aj Nemecká Bundesliga, na pláne je jej druhé kolo! V ňom sa proti sebe stretnú mužstvá, ktoré dokázali v prvom kole bodovať.

    FC Ingolstadt 04:
    Domáce mužstvo sa v prvom kole predstavilo na pôde Hamburgu. V tomto zápase napokon veľa gólov nepadlo. Po prvom polčase prehrávalo 1:0, avšak v druhom polčase sa mu zásluhou Hinterseera v 79. minúte podarilo vyrovnať na 1:1! Ingolstadt tak získal prvý bod do tabuľky.

    Hertha BSC:
    Hostia sa v prvom kole predstavili na domácej pôde a ich súperom bol Freiburg. Diváci napokon boli svedkami emotívneho zápasu! V 62. minúte sa Hertha ujala gólom Daridu 1:0, avšak v 93. minúte Freiburg vyrovnal. To však ešte nebolo všetko, pretože v 95. minúte Schieber zariadil tri body pre Herthu!

    Favorit:
    Keďže sa jedná ešte len o druhé kolo a oba tímy dokázali v tom prvom bodovať, je ťažké určiť favorita tohto zápasu. Môžme sa tak určite tešiť na zaujímavé stretnutie.
     
    Príjemné popoludnie všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu medzi mužstvami FC Ingolstadt 04 a Hertha BSC už veľa času neostáva. V základnej zostave hostí je aj náš obranca Peter Pekarík a aj český futbalista Vladimír Darida.

    Tesne, pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Matip (C), Tisserand, Suttner – Groß, Roger, Morales – Hartmann, Lezcano, Leckie
    Náhradníci: Buntić – Jung, Leipertz, Hinterseer, Brégerie, Christiansen, Cohen

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Stark – Weiser, Darida, Haraguči – Ibišević (C).
    Náhradníci: Körber – Esswein, Kalou, Hegeler, Stocker, Schieber, Allan

    Rozhodca: Drees – Gerach, Gittelmann
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám úvodným výkopom domáceho celku už naplno rozbehol!
     
    2
    O prvý útok v tomto zápase sa snažili domáci futbalisti, nepodarilo sa im ho však po ľavej strane úspešne založiť.
     
    3
    Mali sme však zakrátko možnosť sledovať prvý rohový kop tohto zápasu, zahrávali ho domáci, avšak hlavička domáceho futbalisti skončila len u pozorného brankára hostí.
     
    4
    Menší nápor domácich sa skončil, loptu získavajú na svoje kopačky hostia a už sa snažia útočiť. Po ľavej strane ťahá útok Pekarík.
     
    5
    Loptu si aj naďalej drží Hertha, avšak nedarí sa jej v zakladaní útočných akcií. Úvod zápasu je tak mierne opatrný z oboch strán.
     
    6
    Žltú kartu dostáva Alfredo Morales (FC Ingolstadt 04).
     
    8
    Hertha dala gól!
    Tak na prvý gól v tomto zápase sme napokon nemuseli vôbec dlho čakať! Už v 8. minúte ho strieľajú hostia a idú tak do rýchleho vedenia o jeden gól! Hostia založili nebezpečný útok, loptu dostal Haragučiho, ten krásnou prihrávkou vysunul do behu VEDADA IBIŠEVIĆA, ktorý bez problémov prekonal brankára domácich – 0:1!
    Vedad Ibišević (HER) - 0:1
     
    9
    Hosťom strelený gól dodal nové sily a momentálne sú smerom dopredu veľmi aktívny. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť, im zase naopak v podstate rýchlo inkasovaný gól veľa pohody nepridal.
     
    10
    Avšak už sa darí aj domácim si dlhšie podržať loptu a zakladať útočné akcie. Hostia ich však do zakončenia na svoju bránu nepúšťajú.
     
    11
    Lopta je momentálna stále na kopačkách domácich, avšak svoj ďalší útok musia zakladať až od svojho brankára. Uvidíme, ako sa tento zápas bude vyvíjať ďalej.
     
    12
    Hertha však vysoko napáda rozohrávku domáceho mužstva a tak to Ingolstadt nemá v zakladaní útoku vôbec ľahké. Zatiaľ sa hostia prezentujú dobrou defenzívou.
     
    13
    Útočná akcia domáceho tímu bola prerušená faulom v strede poľa, hostia sa tak musia opäť stiahnuť na svoju polovičku. Domáci už zakladajú ďalší útok.
     
    14
    Zanedlho sa hostia previnil ďalším faulom, avšak tentokrát bol z toho zaujímavý priamy kop pre Ingolstadt. Ten sa však napokon po nepresnej prihrávke ničím zvláštnym neskončil.
     
    15
    Po krátkej dobe sa následne do útoku dostali aj hostia, nepodarilo sa im však nič nebezpečného vymyslieť a domáci futbalisti ich zahnali na ich polovičku.
     
    16
    Domáci celok sa snažil o rýchlu útočnú akciu, center po pravej strane však hostia bez problémov pokryli. Ingolstadt však ešte ostáva v útoku.
     
    17
    Hertha získala loptu a snažila sa o rýchly protiútok, avšak ten si bez problémov domáci futbalisti postrážili. Útoky sa tak striedajú na oboch stranách, strely na bránu však takmer nevidíme.
     
    18
    Lopta je momentálne na kopačkách hosťujúceho celku z Berlína, ten sa však nemá kam ponáhľať a zatiaľ kombinuje s loptou na svojej polovičke.
     
    19
    To naopak domáci ihneď po zisku lopty vyrážajú do útoku a snažia sa držať na útočnej polovičke. Hertha ich však ku ničomu vážnemu nepúšťa.
     
    20
    Avšak teraz sa hostia previnili faulom a pramenil z toho priamy kop pre domáci celok. Gross poslal center do vnútra pokutového územia, lopta však následne skončila len za postrannou čiarou.
     
    21
    Netrvalo dlho a domáci futbalisti sa opäť dostali na dostrel brány Herthy, avšak po faulu pripadne lopta hosťom, ktorí sa opäť nikam neponáhľajú.
     
    22
    Hertha sa posunula postupne na stred hracej plochy, tam však po chybnej prihrávke o loptu prišla a dopredu to tak ihneď skúšajú domáci futbalisti.
     
    23
    Ingolstadt mal opäť k dispozícii priamy kop, po jeho realizácii však lopta skončila len v rukaviciach brankára Jarsteina, ktorý už loptu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    24
    Hostia sa však následne s loptou nikam neprebojovali a tak ju už získavajú na svoje kopačky domáci futbalisti, ktorí by určite radi vyrovnali ešte do konca prvého polčasu.
     
    25
    Dostali sme sa už za polovičku prvého polčasu, okrem gólu hostí v 8. minúte sme žiadnu nebezpečnú príležitosť na jednej či druhej strane nevideli. Hostí to však zatiaľ určite mrzieť nemusí.
     
    26
    Avšak aj naďalej sa nám útoky striedajú zo strany na stranu a diváci na štadióne tak majú možnosť vidieť rýchly futbal hore-dole. Chcelo by to už len viacero zaujímavých situácii.
     
    27
    Útočiť sa teraz snažia hostia, avšak ich útoky po krajoch ihriska im nič neprinášajú. Domáci zatiaľ dokážu takéto útoky odrážať.
     
    28
    Ingolstadt vyrazil do rýchleho protiútoku a získal priamy kop. Ten napokon aj rýchlo rozohrali, avšak po nedorozumení o loptu prichádzajú. Hostia sa snažia podržať si loptu čo najdlhšie.
     
    29
    Konečne prišlo nejaké to vzrušenie! Pred bránou hostí po dobrom centri išiel do zakončenia Lezcano, tomu však chýbalo len veľmi málo, aby dokázal presne zakončiť! Hostia si tak mohli vydýchnuť.
     
    30
    Domáci sa teraz museli stiahnuť na svoju polovičku, pretože loptu získali hostia. Ingolstadt však vysoko napáda rozohrávku hostí a Herthe to robí mierne problémy.
     
    32
    Aj naďalej je lopta na kopačkách hostí, avšak Hertha sa nemá kam ponáhľať a zakladá pomalé útoky na bránu domácich.
     
    33
    Napokon loptu zachytili domáci futbalisti, ktorí neváhali a ihneď zaútočili smerom dopredu. Následný center do pokutového územia hostí však bezpečne berie do svojho náručia brankár Herthy.
     
    34
    Tak ako po celý čas, tak aj teraz sledujeme ako sa útoky striedajú na oboch stranách, ale ku ničomu podstatnému nevedú. Ani jeden z mužstiev navyše nerobí chyby.
     
    35
    Domáci tím teraz mohol vyrovnať! Hostia si nedali pozor v zadných radoch, nechali za seba prepadnúť center až pred svoju bránu, ku lopte sa dostal Lezcano, proti nemu však napokon vybehol včas brankár Jarstein a loptu vyrazil do bezpečia! Následne ešte pokračoval tlak domácich, ale ani ten gól nepriniesol.
    35. Dario Lezcano (ING)
     
    36
    Po dlhej dobe tak diváci na štadióne opäť videli nejaké ten vzruch, pre hostí to je varovanie, aby sa už takáto chyba neopakovala. Uvidíme, či sa napokon ešte predbežné skóre do konca prvého polčasu zmení.
     
    37
    Hertha sa zrejme poučila, momentálne je pri lopte a snaží sa útočiť. Na ľavej strane zakladá útok svojho tímu náš reprezentačný obranca Pekarík.
     
    38
    Lopta je však už v držaní domácich futbalistov, avšak nemajú priestor odkiaľ by sa dala založiť nebezpečná situácia. Hostí tá predchádzajúca situácia dostatočne poučila.
     
    39
    Domácim sa však aj naďalej darí držať loptu na svojich kopačkách, nedarí sa im však zaútočiť. Hostia sa snažia vysoko nap´dať rozohrávku domácich, Ingolstadtu to však zatiaľ veľké problémy nerobí.
     
    40
    Ingolstadt zakladá teraz svoj útoku od svoju brankára, Hertha dobre stráži stred poľa a domácich do ničoho nebezpečného nepúšťa.
     
    41
    Hertha založila rýchly protiútok, z hranice pokutového územia sa ku strele dostal kapitán hostí Ibišević, jeho zakončenie však brankárovi domácich problémy nenarobilo.
     
    42
    Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, hra mierne ožíva na oboch stranách.
     
    43
    Domáci získali loptu, založili rýchly protiútok a ich útočné ťaženie im prináša rohový kop.
     
    44
    Ten však nijak nebezpečný nebol a hostia ho bezpečne postrážili. Čakáme už na údaj o nastavenom čase, veľa minút by to však byť nemalo.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca zápasu Drees napokon nenastavil ani minútu a tak sa už končí prvý polčas tohto zápasu! Sledovali sme útoky na oboch stranách, šancí sme však veľa nevideli. Hostia sa však rýchlym gólom v 8. minúte ujali vedenia 1:0!

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý by sa mal začať približne o 16:31!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Oba tímy nastupujú do druhého polčasu bez zmien v základnej zostave.
     
    47
    Ku lopte sa už rýchlo dostali domáci futbalisti a snažia sa útočiť. Domáci majú ešte jednogólové manko z prvého polčasu a musia hrať aktívnejšie.
     
    48
    Lopta je už na kopačkách Herthy, tá sa však nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovičke. Domáci futbalisti sa snažia si rýchlo loptu vybojovať späť.
     
    49
    Ingolstadt zachytil loptu a ihneď sa dostal na dostrel brány hostí. Za svoju aktivitu získavajú rohový kop. Hertha sa tak už formuje pred svojou bránou.
     
    50
    Rohový kop napokon nič nebezpečné nepriniesol, brankár Jarstein loptu zachytil a už ju aj stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    51
    Hertha sa snaží útočiť po krajoch ihriska, rodiaci sa útok, ktorý ťahal Pekarík teraz dokázali domáci futbalisti zastaviť. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    52
    Hostia však napokon postupne prenikli pred bránu domácich a po odvrátenom centri získava Hertha rohový kop.
     
    53
    Tak to bol napokon veľmi nebezpečný rohový kop! Domáci neupratali loptu do bezpečia, ku odrazenej lopte sa dostal Weiser, avšak jeho hlavičku dokázal brankár Nyland vyraziť do bezpečia! Veľa nechýbalo a domáci už mohli prehrávať o dva góly.
    53. Mitchell Weiser (HER)
     
    54
    Pri lopte sú aj naďalej hostia, ktorí sa však nemajú kam ponáhľať a kombinujú na svojej polovičke. Domáci sa ich snažia vysoko napádať.
     
    55
    Ak sa aj domáci futbalisti dostanú ku lopte, v útoku toho veľa neukážu. Hostia sa dnes zatiaľ prezentujú dobrou prácou v defenzíve a tak to domáci majú sťažené.
     
    56
    Obraz hry je veľmi podobný tomu, ako tomu bolo aj v prvom polčase. Útoky sa striedajú na oboch stranách, avšak bez šancí. Toto určite viac vyhovuje hosťom z Berlína.
     
    57
    Pri postrannej čiare sa chystá ku striedaniu v domácom tábore, domáci tréner bude chcieť posilniť ofenzívu.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Alfredo Morales, prichádza Lukas Hinterseer.
     
    59
    Po dlhej dobe sa podarilo domácemu mužstvu ohroziť bránu hostí! Nový muž na ihrisku Morales dostal loptu po skvelej prihrávke, avšak zakončil v dobrej príležitosti len slabo a brankár Jarstein tak nemal problém so svojim zákrokom.
     
    60
    A zrejme za krátku dobu dôjde ku striedaniu aj v tábore hostí. Dopredu sa momentálne tlačia domáci futbalisti.
     
    61
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Alexander Esswein.
     
    62
    Tréner hostí naopak od domáceho trénera posilnil defenzívu. Domáci začínajú pomaličky smerom dopredu ožívať, hostia to však zvládajú bez problémov.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Tobias Levels (FC Ingolstadt 04).
     
    64
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, nedarí sa im však dostať sa za stred ihriska. Hertha dobre bráni svoje územia a nikam domácich futbalistov nepúšťa.
     
    65
    Napokon sa teraz podarilo domácim futbalistom preniknúť na útočnú polovičku, ku lopte sa dostal Leckie, avšak zo zlej pozície loptu poslal iba mimo bránu hostí.
     
    66
    Ingolstadt za stredouvou čiarou fauloval a tak loptu v podobe priameho kopu získavajú hostia z Berlína. Hertha sa s rozohrávkou nikam neponáhľa, domáci sa už formujú v zadných radoch.
     
    67
    Priamy kop hostí napokon nič zaujímavého nepriniesol, domáci odvrátili loptu do bezpečia a snažia sa čo najrýchlejšie zaútočiť.
     
    68
    Hlavný rozhodca Drees teraz musel na chvíľu hru prerušiť, pretože Plattenhardt ostal ležať na ihrisku. Napokon bude ošetrení za postrannou čiarou.
     
    69
    V hre sa už pokračuje, domáci sa prebojovali pred bránu hostí, Leckie s dostal ku lopte a aj nebezpečne vystrelil, brankár Jarstein však dokázal loptu skrotiť. Domáci už pomaličky útočia vo väčšom počte.
     
    70
    Ingolstadt sa zanedlho dostal na útočnú polovičku opäť a získal aj priamy kop. Hostia ho dokázali odvrátiť, ale bude z toho napokon rohový kop!
     
    71
    Rohový kop napokon hostia odvrátili do bezpečia, domácich však ihneď zaútočili a získavajú ďalší rohový kop!
     
    72
    Po tomto rohovom kope sa do zakončenia z voleja dostal Suttner, ale mieril len veľmi nepresne. Domáci tak čoraz viacej ožívajú, hostia sa tak musia mať na pozore.
     
    73
    Hetha sa však nesústreďuje len na bránenie, ale dokáže tiež nebezpečne zaútočiť. Essweina sa dostal do zakončenia, ale brankárovi domácich strela nového muža na ihrisku problémy nenarobila.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Alexander Esswein (Hertha BSC).
     
    75
    Domáci zahrávali nebezpečný priamy kop, lopta najprv skončila len na dobre postavenom múre hostí, odrazená lopta však dostala ku domácemu futbalistovi, ktorého center musel do bezpečia vyboxovať brankár hostí Jarstein!
     
    76
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Moritz Hartmann, prichádza Robert Leipertz.
     
    77
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorý sa snažia kombinovať na útočnej polovičke a nazbierať tak cenné sekundy. Domácim sa už začína čas na vyrovnanie pomaly krátiť, majú však k dispozícii ešte približne 15 minút aj s nastaveným časom.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    79
    Po druhýkrát v tomto zápase tak striedal už aj tréner hostí, v zápase už dohral zatiaľ jediný strelec gólu Ibiševíc.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Roger, prichádza Max Christiansen.
     
    81
    Tak hra sa teraz častejšie prerušovala vlnou striedaní na oboch stranách. Domácim sa čas na vyrovnanie stále kráti, hostia ich navyše na útočnú polovičku ani nepúšťajú.
     
    82
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Niklas Stark, prichádza Jens Hegeler.
     
    83
    Už aj tréner hostí využilo všetky striedania, takže už žiadne do konca zápasu neuvidíme. Sme tak už určite zvedaví, čo nám samotný záver druhého polčasu prinesie.
     
    84
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa dopredu už vrhajú aj vo väčšom počte. Hostia sa tak momentálne musia len brániť.
     
    85
    Ingolstadt napokon prenikol až do pokutového územia hostí, avšak domáci futbalisti sa tam previnili len ofsajdom a tak sa do zakončenia už nedostali. Loptu od svojej brány bude odkopávať brankár hostí Jarstein.
     
    86
    Hertha dala gól!
    A je definitívne rozhodnuté! Hertha prenikla do rýchleho protiútoku, loptu na pravej strane dostal Haraguchi, ten následne vyslal výborný center pred bránu domácich a JULIAN SCHIEBER skvelou hlavičkou dáva druhý gól tohto zápasu – 0:2!
    86. Julian Schieber (HER) - 0:2
     
    87
    Zápas sa tak v podstate už len dohráva, hostia si napokon so sebou domov povezú všetky tri body. Domáci neodohrali síce zlý zápas, ale dnes im to v koncovke nevychádzalo.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Markus Suttner (FC Ingolstadt 04).
     
    89
    Domáci sa ešte snažia po zisku loptu prenikať na útočnú polovičku, avšak nedarí sa im to. Hertha si už bezpečne postráži záverečné minútky tohto zápasu. Čakáme už na údaj o nastavenom čase.
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Drees nastavuje možno troška až prekvapivo 4 minúty!
     
    90+1
    Lopta je momentálne na kopačkách Herthy, ktorá sa nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovičke. Domáci však ešte skúšajú vysoko napádať rozohrávku hostí.
     
    90+2
    Ingolstadt získal loptu a presunul sa s ňou na útočnú polovičku. Hertha však dnes po celý čas dobre bráni svoje územie a domácich ani teraz do zakončenia nepúšťa.
     
    90+3
    Herthe sa podarilo vyviesť loptu do bezpečia, domáci sa ešte snažia založiť útočnú akciu, ale už im to nebude nič platné.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Napokon sme sledovali podobný obraz hry ako tomu bolo aj v prvom polčase, avšak ani teraz sme veľa nebezpečných príležitostí nevideli. Hertha napokon v 86. minúte pridala svoj druhý gól a zabezpečila si tak z toho zápasu všetky tri body.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! (17:25:36)

    Miroslav Revaj

    Góly: 8. Ibišević, 86. Schieber

    Karty:   6. Morales (ING), 63. Levels (ING), 88. Suttner (ING) – 74. Esswein (HER)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:16.
    FC Ingolstadt 04: Nyland – Levels, Matip (C), Tisserand, Suttner – Groß, Roger (80. Christiansen), Morales (58. Hinterseer) – Hartmann (76. Leipertz), Lezcano, Leckie.
    Náhradníci: Buntić – Jung, Leipertz, Hinterseer, Brégerie, Christiansen, Cohen.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Stark (82. Hegeler) – Weiser (61. Esswein), Darida, Haraguči – Ibišević (C) (78. Schieber).
    Náhradníci: Körber – Esswein, Kalou, Hegeler, Stocker, Schieber, Allan.

    Rozhodca: Drees – Gerach, Gittelmann