Vigo – Atlético Madrid 0:4 (kon.) | Real Madrid – Osasuna 5:2 (kon.) | Malaga – Villarreal 0:2 (kon.)
Sevilla – Las Palmas 2:1 (kon.) | Barcelona – Alavés 1:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:1 (0:1)
UD Las Palmas
Sobota 10.09.2016, 18:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tím FC Sevilla bol v dnešnom meraní síl o niečo lepším tímom, než UD Las Palmas, ale až do 89.minúty sa zdalo, že po Tanovom góle zo 16.minúty budú brať tri body hostia. Keď v predposlednej minúte riadneho hracieho času zavinil Pedro Bigas penaltu v prospech Sevilly a Pablo Sarabia z bieleho bodu vyrovnal, zdalo sa, že po záverečnom hvizde príde zaslúžená deľba bodov. Nuž, nestalo sa tak, pretože Fernández v nadstavenom čase po rohovom kope definitívne pochoval nádeje hosťujúceho tímu na bodový zisk a v infarktovom závere rozhodol o trojbodovom zisku pre Sevillu.

    Odo mňa je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:20:46)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Momo (UD Las Palmas).
    90+4. Carlos Fernández Luna (SEV) - 2:1
     
    90+4
    Sevilla dala gól!
    Domáci v snahe o svoj posledný útok získali rohový kop a po centri od pravej rohovej zástavky pretlačil loptu do hosťujúcej siete CARLOS FERNÁNDEZ LUNA, ktorý týmto nečakaným gólom v posledných sekundách zápasu rozhodol o troch bodoch pre svoj tím.
     
    90+3
    Už sa lopty v strede pola zmocnili domáci hráči, ktorí sa zrejme ešte pokúsia o posledný protiútok.
     
    90+2
    Hostia kombinujú v strede pola, ale sú zjavne psychicky trošku indisponovaní tým vyrovnávajúcim gólom Sarabiu.
     
    90+1
    Domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, po ktorom pálil do priestorov hosťujúcej brány Escudero, ale loptu si postrážil gólman Varas.
     
    90
    K riadnemu hraciemu času sa budú nadstavovať tri minúty.
    89. Pablo Sarabia (SEV) - 1:1
     
    89
    Sevilla dala gól!
    Obrovský tlak domáceho celku vyústil v Bigasov faul vo vápne a hostia tým dali Seville jedinečnú možnosť na vyrovnanie, ktorou domáci nepohrdli. Autorom gólu z pokutového kopu je PABLO SARABIA.
     
    88
    Bude sa kopať penalta pre domáci tím po Bigasovom faule!
     
    88
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Pedro Bigas (UD Las Palmas).
     
    86
    Domáci bek Rami má problémy, zrejme svalový kŕč, pretože pokulháva a drží sa za stehno. Jeho spoluhráči však pre zmenu obliehajú pokutové územie Las Palmas. Po nepresnom pase do behu síce na chvíľu Sevilla o loptu prišla, ale v strede pola ju dokázala získať späť na svoje kopačky.
     
    84
    Krásnu technickú strelu vyslal z ľavej strany na Varasa Pablo Sarabia, ale gólman hostí dokázal loptu po nebezpečnom pokuse vyboxovať!
     
    83
    Hra sa v strede pola kúskuje pre drobné fauly, čo samozrejme vyhovuje hosťom a domácim to pre zmenu zabraňuje dostať sa do tempa a dostať Las Palmas znovu pod tlak.
     
    81
    Sergio Araujo (UD Las Palmas) je na trávniku len niečo málo cez 5 minút, ale už dostáva žltú kartu za faul pri šprintérskom súboji s Vitolom.
     
    81
    Hráči Las Palmas zahrávali priamy kop z väčšej vzdialenosti, ale center z priameho kopu bol nepresný a k lopte sa dostala domáca obrana.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Mariano (FC Sevilla).
     
    80
    Oba tímy už vyčerpali všetky možnosti striedania a tak uvidíme, ako sa zmeny v zostavách podpíšu na výsledku dnešného duelu. Pred nami je posledných desať mínút riadneho hracieho času!
     
    79
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Vicente Gómez, prichádza Angel Montoro.
     
    77
    Domáci z rohového kopu nevyťažili nič, naopak k lopte sa dostali hostia, ktorí ju vyviezli na ich útočnú polovicu ihriska.
     
    76
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Tana, prichádza Sergio Araujo.
     
    75
    Striedajúci a veľmi aktívny Vitolo sa rútil po prihrávke do behu sám po pravom krídle na bránu a mal pred sebou už len jedného beka Las Palmas, ale domáci hráč si ho nedokázal obhodiť. Získal však aspoň roh pre svoj tím.
    74.
     
    74
    Nasri a Vitolo zakombinovali na pravej strane pokutového územia hostí a vyzeralo to veľmi sľubne, ale druhý menovaný bol napokon v tesnom postavení mimo hru.
     
    73
    Ďalší roh pre domácich. tentokrát po zblokovanej strele z kopačky Samira Nasriho z ľavej strany vápna.
     
    72
    Sevilla pokračuje v obliehaní pokutového územia Las Plamas. Na pravom krídle krásne zakombinoval Vitolo, ktorý následne svojím pokusom o center získal roh pre domácich.
     
    70
    Sevilla kombinuje s loptou na dostrel súperovho vápna, ale zatiaľ to domáci nechcú skúšať z väčšej vzdialenosti a snažia sa o kombináciu a následný prienik k bráne.
     
    68
    Hráči Las Plamas zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale ich akcia skončila potom, čo loptu získal pre domáci celok Pareja a založil protiútok Sevilly.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joaquín Correa, prichádza Pablo Sarabia.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Wissam Ben Yedder, prichádza Carlos Fernández Luna.
     
    65
    Mohlo byť vyrovnané! Po krásnom centri Mariana z pravej strany hlavičkoval vo vápne Ben Yedder a jeho prudká strela hlavou len tesne minula konštrukciu hosťujúcej brány!
     
    63
    Nepresnosti v strede pola na oboch stranách.
     
    62
    Dnešný duel vstúpil do svojej poslednej polhodinky a Sevilla sa čoraz viac dostáva na koňa. Las Palmas sú síce pod tlakom, ale zatiaľ stále v najtesnejšom vedení.
     
    60
    Sevilla zvyšuje svoj tlak a teraz sa prudkou delovkou z ľavačky prezentoval Vázquez a Varas v bráne hostí musel predviesť famôzny zákrok, aby vyboxoval túto prudkú ranu domáceho hráča.
     
    59
    Sevilla pekne zakombinovala na ľavom krídle, ale krížny prízemný pas Ben Yeddera pred Varasovou bránou nenašiel Nasriho.
     
    58
    Hráči Sevilly zahrávali po Bigasovom faule priamy kop z pravej strany, ale lopta po viacerích hlavičkových súbojoch vo vápne hostí skončila v náruči Varasa.
     
    56
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Mateo, prichádza Momo.
     
    56
    Žltú kartuza faul pri pravej postrannej čiare dostáva Pedro Bigas (UD Las Palmas).
     
    55
    Na ihrisku to v posledných minútach poriadne iskrí a sledujeme viac strkaníc, než futbalu.
     
    54
    Žltú kartu za protesty dostáva Nicolás Pareja (FC Sevilla).
     
    54
    Žltú kartu za faul pri špirntérskom súboji s Correom dostáva Roque Mesa (UD Las Palmas).
     
    52
    Ospravedlňujeme sa za menší technický výpadok v úvode druhého polčasu. Na štadióne panuje oveľa vzrušujúcejšia atmosféra ako v prvom dejstve, ale stav stretnutia ostáva nezmenený.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Ganso, prichádza Vitolo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme veľa zaujímavých situácii nevideli, ale gólový moment zo 16.minúty rozhodne stál za to. Tana poslal krásnou strelou hostí do najtesnejšieho vedenia a tí sa zatiaľ ubránili domácej snahe o vyrovnanie. Do druhého dejstva tak vstúpia tieto celky za stavu 0:1 pre UD Las Palmas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil
     
    45
    Livaja dostáva žltú kartu za útočný faul na obrancu Ramiho.
     
    44
    Hostia skúšali po vhadzovaní spoza postrannej čiary prekabátiť obranu Sevilly krížnym pasom z pravého krídla do vápna, ale Mariano zasiahol práve včas, aby zastavil prihrávku a odvrátil loptu mimo nebezpečného územia pre Sevillu.
     
    43
    Blíži sa záver polčasu, ťažiškom hry je momentálne stred pola.
     
    41
    Po rohovom kope Sevilla zostala v obliehaní hosťujúceho vápna. V ňom sa snažil o zakončenie Vázquez, ktorý padol po súboji s Bigasom, ale penalta sa nepíska, hoci si ju domáci hráči pýtali.
     
    40
    Sevilla zahrávala priamy kop z ľavej strany, po ktorom sa pekne predieral do zakončenia na pravej strane vápna Nasri, ale vybojoval iba rohový kop.
     
    38
    Po prihrávke do uličky sa dostal do vynikajúcej príležitosti Vázquez, ale jeho strelu z ľavej strany vápna dokázal gólman vyraziť pred seba a následne lopta po odraze skončila mimo hracej plochy. Hostia si môžu vydýchnuť, toto zaváňalo vyrovnávajúcim gólom!
     
    37
    Domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale krátko po jeho exekúcii prišli o loptu a následne sa rútili dopredu hostia, ale Messa nestihol dobehnúť na prirýchlu prihrávku na ľavom krídle a lopta sa dostala späť na kopačky hráčov Sevilly.
     
    35
    Sevilla zakombinovala na útočnej polovici a vyzeralo to sľubne, keď N'Zonzi posielal pekný nadýchaný center do vápna, ale napokon nikto z jeho spoluhráčov loptu nezasiahol a obrana hostí ju odvrátila do bezpečia.
     
    33
    Hostia zahrávali priamy kop po faule Correu, ale El Zharov strelecký pokus skončil len v náručí pripraveného Rica.
     
    31
    Za nami prvá polhodinka hry, pri lopte Sevilla v oblasti stredového kruhu.
     
    29
    Hostia sa dostali do brejku a spoza šestnástky to skúsil autor zatiaľ jediného gólu stretnutia Tana, ale tentokrát letela lopta z jeho kopačky mimo Ricovej svätyňe.
     
    28
    Sevilla sa snaží dostať hostí pod tlak, ale na útočnej polovici sa domáci dopúšťajú nepresnotí, ktoré im nielenže bránia v ohrození brány, ale vytvárajú priestor aj pre nezbezpečné brejky Las Palmas.
     
    26
    Tak ani prekvapivý otvárací gól hostí nezmenil obraz hry a zatiaľ sa hrá relatívne nezáživný duel bez ohrozenia brány. Oba celky sa striedajú v držaní lopty.
     
    24
    Priamy kop domáceho tímu nepriniesol ohrozenie Varasovej brány a sú to hostia, kto sa zmocnil lopty.
     
    22
    Escudero bol faulovaný hosťujúcim hráčom na polovici Las Palmas a tí sa teraz budú brániť proti priamemu kopu Sevilly.
     
    20
    Pareja posielal strieľaný center pred bránu hostí, ale Varas sa zmocňuje lopty a nepripúšťa žiadne nebezpečenstvo. Za nami je prvých dvadsať minút dnešného zápasu.
     
    18
    Las Palmas stiahnutí na vlastnej polovici a Sevilla v snahe o rýchle vyrovnanie (zatiaľ) márne hľadá skulinku v ich obrane.
    16. Tana (LPA) - 0:1
     
    16
    Tím Las Palmas práve strelil gól!
    Sevilla bola síce v úvode duelu aktívnejšia, ale ako prví udreli hostia potom, čo z hranice šestnástky vystrelil TANA a nedal šancu gólmanovi Ricovi. Tento krásny gól snáď prinesie viac vzruchu do dnešného zápasu.
     
    15
    Je za nami prvá štvrťhodinka hry, zatiaľ sa obraz hry veľmi nemení a domáci celok kombinuje na útočnej polovici, ale v bezpečnej vzdialenosti od Varasovej brány.
     
    14
    Zatiaľ sa hrá veľmi opatrne, viac hry predvádzajú domáci hráči, ale urputná obrana Las Plamas zatiaľ drží Sevillu na dištanc.
     
    12
    Ďalšia ofenzívna snaha domáceho cleku sa skončila postavením mimo hru.
     
    11
    Domáci sa snažili o center pred bránu z pravého krídla, ale ten bol nepresný a k lopte sa dostane hosťujúci gólman Varas, ktorý ju bude odkopávať od brány.
     
    10
    Ospravedlňujeme sa za menší technický výpadok, za nami je prvá desaťminútovka stretnutia a stav je stále bezgólový 0:0.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla).
     
    5
    Do veľmi nebezpečnej šance sa dostal hosťujúci El Zhar, ale napokon z toho nebolo nič. El Zhar síce prekonal svojou strelou gólmana Rica, ale jeho presný zásah neplatí, pretože bol v postavení mimo hru.
     
    4
    Sevilla zakombinovala na útočnej polovici, ale po nepresnostiach na pravom krídle získala loptu defenzíva Las Palmas.
     
    2
    Stretnutie sa začalo opatrne, Sevilla drží loptu na svojej polovici ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Rami, Pareja, Escudero – F. Vázquez, N'Zonzi, Ganso – Correa, Ben Yedder, Nasri.
    Náhradníci: Sirigu – Fernández Luna, Iborra, Vitolo, Sarabia, Mercado, Kolodziejczak.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García, Bigas, D. Castellano – V. Gómez, Mesa, Tana – Mateo, Livaja, El Zhar.
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Araujo, Simón, Tyronne, Montoro, Momo.

    Rozhodca: Juan Martínez – Roberto Alonso, César Noval.
     
    Vzájomné zápasy
    Tieto dva celky sa v minulom ročníku stretli dvakrát a v oboch prípadoch bral tri body domáci tím. V piatom kole minulej sezóny zdolali hráči Las Palmas doma Sevillu 2:0, v 24.kole uplynulej sezóny pre zmenu vyhrala nad Las Palmas rovnakým výsledkom doma Sevilla.
     
    UD Las Plamas
    Hostia sú momentálne spolu s Barcelonou a Realom Madrid na čele tabuľky s počtom 6 bodov. Celok Las Palmas má po dvoch dueloch skóre 9:3 keď si najskôr v prvom kole poradili jeho hráči 2:4 s Valenciou na jej pôde a v druhom kole deklasovali na domácom ihrisku Granadu vysoko 5:1.
     
    FC Sevilla
    Domáci v tomto ročníku ešte neprehrali, keď v prvom kole brali na domácom ihrisku tri body po gólovej prestrelke 6:4 s Espanyolom a v druhom, kole uhrali pre zmenu bod za bezgólovú remízu 0:0 na pôde Villarrealu. Aktuálne má Sevilla na svojom konte 4 body a patrí jej za to štvrtá priečka tabuľky. Rovanký počet bodov ako domáci, však majú aj ďalšie tri mužstvá.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose z 3.kola španielskej Primera División, v ktorom tím FC Sevilla privíta celok UD Las Palmas. Stretnutie na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sa začne o 18:15.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 89. Sarabia (pen.), 90+4. Fernández Luna – 16. Tana

    Karty:   9. F. Vázquez (SEV), 54. Pareja (SEV), 81. Mariano (SEV) – 45. Livaja (LPA), 54. Mesa (LPA), 56. Bigas (LPA), 81. Araujo (LPA), 90+4. Momo (LPA)   88. Bigas (LPA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 15:13.
    FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Rami, Pareja, Escudero – F. Vázquez, N'Zonzi, Ganso (46. Vitolo) – Correa (67. Sarabia), Ben Yedder (66. Fernández Luna), Nasri.
    Náhradníci: Sirigu – Fernández Luna, Iborra, Vitolo, Sarabia, Mercado, Kolodziejczak.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García, Bigas, D. Castellano – V. Gómez (79. Montoro), Mesa, Tana (76. Araujo) – Mateo (56. Momo), Livaja, El Zhar.
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Araujo, Simón, Tyronne, Montoro, Momo.

    Rozhodca: Juan Martínez – Roberto Alonso, César Noval

    Diváci: 34060