Manchester United – Manchester City 1:2 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:0 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:1 (kon.)
Burnley – Hull City 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:4 (kon.)
West Ham – Watford 2:4 (kon.) | Liverpool – Leicester 4:1 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:0 (0:0)
West Bromwich Albion
Sobota 10.09.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj dvoch rozdielnych polčasov končí výhrou domácich. Po prvom, nudnom, sa v druhom roztrhlo vrece so šancami a tie boli k videniu na oboch stranách. Gól sme ale videli len jeden a ten strelil Wilson elegantnou pätičkou. (17:54:24)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Bournemouth zas v ofenzíve. WBA nič v nadstavenom čase nevymyslelo, v podstate sa ani poriadne nepozrelo dopredu a tak sa zdá, že tri body ostanú doma.
     
    90+3
    Teraz sa už lopta dostala do rukavíc Fostera, ktorý veľmi rýchlo rozohral na krátko, lenže hostia sa nevedia sami dostať z vlastnej polky.
     
    90+2
    Domáci naťahujú čas a vychádza im to. Lopta sa drží na polovici WBA vedľa postrannej čiare pod kopačkami červeno-čiernych dresov.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Sam Field (West Bromwich Albion).
     
    90
    Domáci priamy kop využili na zbieranie času, ale to sa im dlho nedarilo. Prišiel totižto ofenzívny faul.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Jonny Evans (West Bromwich Albion).
     
    88
    Domácim síce zámer držať loptu pri rohovej zástavke nevyšiel, ale nemusia to ľutovať, pretože Evans fauloval Wilsona a tak tu bude priamy kop pre Bournemouth,
     
    88
    Gradel na krídle zamotal Dawsona a dokázal cez neho odcentrovať, ale obranca hostí sa napokon zorientoval a aspoň zrazil loptu na rohový kop.
     
    87
    Cook zrazil pokus súpera prehodiť si loptu cez neho takmer na roh. Takmer preto, že Boruc vybehol z brány a loptu v hre udržal.
     
    86
    Arter síce loptu nezískal, ale dostalo sa mu potlesku z tribún, pretože ponaháňal obrancov súpera a výdatne o ňu zabojoval. To sa v Anglicku cenní.
     
    84
    Callum Wilson zas s bojovnou náladou trielil dopredu za dlhým nákopom, ale v úplne poslednej chvíli ho zastavil Evans.
     
    83
    WBA má málo času na odpoveď. Gól domácich prišiel takmer v najlepší okamih a schyľuje sa k prvému tohtosezónnemu víťazstvu Bournemouthu. Avšak, ešte nie je zápas na konci. Vo futbale a hlavne v Premier League, sa môže udiať čokoľvek.
     
    82
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Claudio Yacob, prichádza Jonathan Leko.
    79. Callum Wilson (BTH) - 1:0
     
    79
    Tím Bournemouth práve strelil gól!
    Fantastický gól, o ktorý sa postaral CALUM WILSON. Prudký center z hranice šestnástky od Smitha našiel útočníka "Cherries" bráneného Evansom, lenže šikovnosť Angličana všetko predčila. Pätou nasmeroval loptu na prekvapenie všetkých a hlavne Fostera k žrdi.
     
    78
    Dlhý pas Gardnera zo stredu poľa mal byť ponukou pre Rondóna na rýchlu kontru, lenže ten mal k lopte ďaleko a aj preto skončila u Boruca.
     
    77
    Dlhý pas na pravo síce Smitha našiel, ale ten poslal veľmi zlý center a tak bude nasledovať iba odkop od Fosterovej brány.
     
    76
    Prudký center do malého vápna mal nájsť Rondóna, ktorému k zakončeniu chýbal len kúsok a podobne na tom bol aj Gardner. Domáci so šťastím loptu odkopli.
     
    75
    Bournemouth už minul všetky tri striedania a tak ostáva na hráčoch, ako tento zápas skončí. Tréner Eddie Howe už do toho veľmi zasiahnuť nemôže.
     
    74
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Max-Alain Gradel.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Dan Gosling.
     
    72
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Darren Fletcher, prichádza Craig Gardner.
     
    71
    Stanislas prestrčil loptu k Wilsonovi, ktorý sa snažil prebojovať cez dvoch obrancov WBA a zakončiť, avšak to sa mu nepodarilo. Proti presile nemal nárok uspieť.
     
    70
    Prihrávka sprava našla Wilsherea na hranici šestnástky, no ten sa ešte pozrel a videl lepšie postaveného Stanislasa vedľa malého vápna. Strela anglického záložníka zblízka skončila na Fosterovi, ktorý predviedol skvelý zákrok.
     
    68
    Ďalšia šanca pre WBA. Po rohovom kope a odraze na hranicu šestnástky sa k strele dostal Fletcher, ktorý volejom minul len o niekoľko centimetrov.
     
    68
    Phillipsov center bol veľmi dobrý, veď trafil brvno brány bezmocného Boruca, ktorý čakal, že lopta pôjde nad. Následne ešte Rondón získal roh.
     
    67
    King sa vrátil splniť si defenzívne povinnosti, lenže vedľa vlastnej šestnástky fauloval Fletchera. WBA bude mať dobrú pozíciu na kvalitný center.
     
    66
    Wilshere dostal presnú prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ aj rýchlo vystrelil, ale len priamo do protihráča. Následná strela Stanislasa našla Fostera.
     
    64
    Galloway poslal pas zo stredu poľa až do šestnástky súpera, ktorým našiel Rondóna, ale ten sa už k ničomu nedostal, nakoľko mu lopta ušla za čiaru.
     
    63
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Saido Berahino, prichádza José Salomón Rondón.
     
    63
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jordon Ibe, prichádza Jack Wilshere.
     
    61
    King potiahol loptu od vlastnej šestnástky až k tej súperovej, kde mu ju však odkopol McAuley na rohový kop. Ten nebezpečne nekončí, dobre postavený Galloway odkopol čo najďalej.
     
    60
    Fieldov center hľadajúci Fletchera v šestnástke súpera presný nebol, domáci tak loptu následne pustili za bránkovú čiaru.
     
    58
    Phillips to kopol veľmi nebezpečne a prudko priamo na Boruca, pred ktorým ešte loptu z blízka tečoval McAuley, ale poľský brankár predviedol priam famózny zákrok.
     
    57
    Berahino sa síce medzi dvomi obrancami k zakončeniu nedostal, ale po jeho snahe bude nasledovať roh, nakoľko loptu tečoval Cook.
     
    55
    Zdá sa, že hra sa teraz rozprúdila a jazdí sa hore dole. Po neúspešnej akcii domácich idú znova vpred hostia, ale dlhý pas na Berahina nebol presný.
     
    54
    Chadli s Phillipsom sa na chvíľu spolu ocitli na jednom krídle a nakoniec to bolo skôr kontraproduktívne, nakoľko WBA o loptu prišlo.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Claudio Yacob (West Bromwich Albion).
     
    52
    Veľké zmätky v šestnástke domáceho tímu. WBA bol veľmi blízko gólu vďaka Berahinovi, ktorý sa na hranici malého vápna dostal k zakončeniu, ale to skončilo len v skrumáži tiel pred ním. Lopta do brány nedoputovala.
     
    51
    Center do šestnástky domácich našiel hlavu Phillipsa a ten sa okamžite snažil sklepnutím pripraviť pozíciu pre Berahina, avšak k tomu lopta nedošla.
     
    49
    Ten hosťom nevyšiel a Ibe potiahol rýchlu kontru, ktorá sa dostala až do šestnástky, ale veľmi zaujímavá prihrávka ex-Liverpoolčana na Kinga do päťky sa stala korisťou brankára Fostera.
     
    48
    Nacer Chadli sa toto konštatovanie pokúsil narušiť strieľaným centrom do malého vápna, ale dobre postavený Cook dokázal odkopnúť aspoň na roh.
     
    47
    Aj druhý polčas pokračuje v zabehnutách šlapajách z väčšiny prvého dejstva a síce hry v strede poľa s mnohými prihrávkami a často i nepresnosťami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa dlho nevedeli dočkať, zaujímavej príležitosti, až v samom závere najskôr po akcii z krídla zahrozili domáci a následne aj Berahino z WBA. Do kabín sa ale ide za bezgólového stavu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Tak aj hostia si do polčasu stihli vypracovať dobrú príležitosť. Dawsonov center prepadol až k Berahinovi, ktorý krkolomne spred päťky zakončoval, ale Francis ho ako tak dostúpil a to stačilo, aby anglický mladík zamieril nad.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45
    Arter si zo stredu zbehol do krídla, kde však zabudol v jednom zo súbojov loptu za sebou a tá mu následne ušla za čiaru.
     
    44
    Prvá vážna situácia pred jednom, či druhom bránou. Prudkú strelu spoza šestnástky Foster len vyrazil vedľa seba, odkiaľ Stanislas centroval na lepšie postaveného spoluhráča, ale sklz Evansa loptu vrátil k nemu do gólovej možnosti. Anglický futbalista však zakončil vysoko nad, hlavne preto, že odraz na neho bol veľmi prudký.
     
    42
    Stanislas doviedol loptu samostatnou akciou až na hranicu pokutového územia súpera a tienený jedným obrancom dokázal aj prudko vystreliť, ale mieril veľmi nepresne nad.
     
    41
    Domáci v snahe poslať prihrávku na hrot pre Wilsona opäť raz neuspeli, lopta po odraze od hráčov WBA putuje k Fosterovi.
     
    39
    Saido Berahino využil zlé spracovanie Cooka a pripravil si pozíciu na strelu za šestnástkou súpera. Jeho tiahla strela smerujúca pod brvno nakoniec túto žrď minula hornou stranou.
     
    39
    Galloway perfektne sklzom vypichol loptu pred Ibeom, od ktorého následne získal aj faul. WBA sa môže znovu pozrieť dopredu. Tam dnes veľmi často tento tím ešte nebol.
     
    38
    Rýchly prechod dvojice domácich hráčov do šestnástky WBA skončil strelou Kinga spoza McAuleyho, no Foster na všetko videl a pokus do stredu brány chytil.
     
    37
    WBA začína svoju akciu do zadných radov, lenže dlho netrvala a ani trvať nebude. Dawson našiel len Danielsa.
     
    36
    Field sa snaží, ale jeho mladý vek sa zdá byť zatiaľ veľkou prekážkou, pretože často naletí skúsenejším spoluhráčom a tí ho dokážu s ľahkosťou zastavovať.
     
    35
    Stanislas prihral na Surmana a nabehol si na jeho oblúčik do šestnástky, avšak stredný záložník "Cherries" poslal hrozný pas za čiaru vedľa brány Fostera.
    Zatiaľ je to tvrdý boj.

     
    33
    Center sprava hľadajúci Wilsona sa k útočníkovi nedostal, Johnny Evans postavený v dobrej pozícií odvrátil na roh. Ten skončil zlým centrom, lopta opustila ihrisko skôr, ako doletela do šestnástky.
     
    32
    Hra naďalej pokračuje v stereotypnom tempe. Momentálne držia loptu domáci v strede poľa.
     
    30
    Po polhodine môžeme skonštatovať, že sme nevideli ešte ani jednu gólovú šancu, ba čo viac, ani jedno lepšie ohrozenie brány. Domáci tím je aktívnejším, ale zatiaľ má z toho len hernú prevahu.
     
    29
    Ďalší rohový kop pre domácich, odcentrovať sprava Francisovi nedovolil Phillips. Následne však prišiel prudký pas na zadnú tyč, no Wilson ani King zakončiť nedokázali.
     
    28
    Šiesty roh "Cherries" sa dostal vďaka McAuleymu preč, ale domáci ostávajú pred šestnástkou. Ich kombinácia zatiaľ chodí len okolo pokutového územia.
     
    27
    Evans síce Wilsona do zakončenia nepustil, ale kolmicu na neho po súboji rukami z oboch strán odkopol iba na rohový kop.
     
    26
    Daniels fantasticky skrotil dlhý pas na ľavé krídlo, dokázal odcentrovať, ale Wilson bol otočený chrbtom k bráne a tak loptu len tečoval do náruče Fostera.
     
    24
    Dawsonov dlhý center na hrot sa neujal, Berahino bol sám a stratený proti presile hráčov v červenom-čiernom.
     
    23
    Bournemouth držal dlhší časový úsek loptu na svojich kopačkách, až o ňu po prihrávke Stanislasa do šestnástky prišiel. Následnú postupnú akciu hostí zastavil faulom Francis.
     
    21
    Po rohu ďalší prudký center, po sklze bude nasledovať ďalší roh, ale ten je nepresne zakončený vedľa troch žrdí Fostera.
     
    20
    Prudký center sprava do malého vápna takmer našiel jedného z dvoch nabiehajúcich domácich hráčov, ale v poslednej chvíli dokázal loptu na roh odstrániť McAuley.
     
    19
    Už to však neplatí, pretože Bournemouth mal značné problémy s rozohrávkou, kedy o loptu takmer prišiel. Francis ju s vypätím všetkých síl napokon udržal.
     
    18
    Ibe naviezol loptu k šestnástky súpera, snažil sa poslať kolmicu za obranu, avšak tento pokus bol zmarený. Každopádne, domáci ostávajú vpredu.
     
    17
    Kombinácia hostí na pravom krídle nevyšla, Dawson si hodil loptu okolo dvoch protihráčov, ale už sa k nej nedostal.
     
    16
    Ibe rozohral centrom priamy kop z povedľa šestnástky WBA prudkým centrom do skrumáže tiel. Lopta sa nakoniec od Danielsa, ktorý nedokázal prudko zakončiť, odrazila k Fosterovi.
     
    14
    Po odvrátenom centri prichádza Yacobova rana z voleja spoza šestnástky. Tá síce prešla cez niekoľko tiel a zjavila sa pred Borucom, no poľský brankár dokázal zasiahnuť.
     
    13
    Cook je späť v hre a opäť sa stretáva s Phillipsom, ktorý dostal skvelý pas do krídla. Práve obranca "Cherries" zráža center na roh.
     
    13
    Stanislasov center z rohu nebol nič moc, ale Field nedokázal so svojimi spoluhráčmi prejsť do kontry. Všetko zastavil skorý návrat domácich.
     
    12
    Zranenie Cooka sa zrodilo pred pár minútami, kedy sa v súboji o loptu zrazil sklzmi s Phillipsom. Uvidíme, či napokon Cook bude pokračovať. Doteraz to tak nevyzerá.
     
    11
    Stanislas síce v šestnástke súpera nevymyslel nič, ale vybojoval aspoň rohový kop. Zároveň s tým Cook ostáva na zemi a bude ošetrenovaný. Pravdepodobne sa zápas pre neho skončí.
     
    10
    Steve Cook má nejaké zdravotné problémy, ale hrá sa ďalej. Zatiaľ mu to natoľko nevadí, keďže útočí Bournemouth.
     
    9
    Phillips do rýchleho protiútoku prejsť nedokázal, pretože nepresne prihrával na krídlo, kde už nabiehal Berahino.
     
    7
    Akcia pravým krídlo WBA skončila centrom Phillipsa a následným dobrým zákrokom Boruca, ktorý prudkú loptu pred Berahinom dostal do bezpečia.
     
    5
    WBA sa teraz dokázalo ubrániť a dokonca mohlo ísť do kontry, ale Chadli bol dobre dostúpený, takže sa otočil dozadu.
     
    5
    A krátko na to tu budeme mať ďalší kop z rohu ihriska, pretože loptu tam rukou potlačil brankár Foster.
     
    4
    Jordan Ibe si vypracoval po kolmici do šestnástky dobrú príležitosť na strelu z jej vnútra, no pokus k žrdi bol zrazený na roh.
     
    4
    Evans vyriešil dlhý pas za seba hľadajúci Wilsona odkopom na polovici domácich, takže Bornemouth začne akciu od svojich zadákov.
     
    3
    Tentoraz prichádza pas od domácich z druhej strany a mieri do malého vápna, kde je ale pripravený Foster a bez problémov zasahuje.
     
    2
    Stanislasova odpoveď na druhej strane nevyšla podľa predstáv, center odvrátil do bezpečia McAuley.
     
    2
    Prvý rohový kop patril hráčom hosťujúceho tímu, ale zakončenie išlo veľmi vysoko nad bránu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe, Arter, Surman, Stanislas – J. King – C. Wilson.
    Náhradníci: Federici – B. Smith, M. Wilson, Gosling, Wilshere, Gradel, Afobe.

    West Bromwich Albion: Foster – Galloway, J. Evans, McAuley, C. Dawson – Yacob, D. Fletcher (C) – Phillips, Field, Chadli – Berahino.
    Náhradníci: Myhill – Nyom, J. Olsson, C. Gardner, Rondón, McClean, Leko..
     
    AFC Bournemouth

    Minuloročné prekvapenie súťaže sa teraz po troch kolách drží na nelichotivom predposlednom mieste len s jedným získaným bodom a iba dvomi strelenými gólmi. "Cherries" už na úvod dostali Mourinhov Manchester a podľahli mu 1:3. Víkend na to prišla prehra na Olympijskom štadióne proti West Hamu 0:1, ale chuť si Bournemouth aspoň čiastočne napravil v Ligovom pohári, kde tesne vyradil Morecambe (2:1). Následne prišiel prvý získaný bod v tejto sezóne. Na pôde ambiciózneho Crystal Palace sa zrodila remíza 1:1. Jedinými strelcami tímu, ktorý si reprezentačnú prestávku spestril prípravným stretnutím s AC Miláno (prehra 1:2), sú Adam Smith a Joshua King.

    West Bromwich Albion

    WBA je na tom o niečo lepšie. Tri zápasy, štyri body, skóre 2:2, presný stred tabuľky, čiže desiate miesto a bilancia 1-1-1. Viac vyrovnanejšie to už ani nemôže byť. Ani tento tím pritom neoslňuje streleckou bilanciou, ale stačí to na viac bodov, nakoľko dobre funguje defenzíva. Už na úvod West Brom vyhral v Londýne nad Crystal Palace 0:1, ale doma to nepotvrdil, keďže podľahol Evertonu 1:2. Navyše, prišlo aj vyradenie z Ligového poháru a to na ihrisku Northamptonu. Pred reprezentačnou prestávkou sa zrodila domáca remíza 0:0 s nováčikom z Middlesbrough.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 79. C. Wilson

    Karty:   53. Yacob (WBA), 89. J. Evans (WBA), 90. Field (WBA)


    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Ibe (63. Wilshere), Arter, Surman, Stanislas (74. Gosling) – J. King (74. Gradel) – C. Wilson.
    Náhradníci: Federici – B. Smith, M. Wilson, Gosling, Wilshere, Gradel, Afobe.

    West Bromwich Albion: Foster – Galloway, J. Evans, McAuley, C. Dawson – Yacob (82. Leko), D. Fletcher (C) (72. C. Gardner) – Phillips, Field, Chadli – Berahino (63. Rondón).
    Náhradníci: Myhill – Nyom, J. Olsson, C. Gardner, Rondón, McClean, Leko.