Nemecko – Slovensko sk 3:0 (kon.)
koniec
Nemecko
3:0 (2:0)
Slovensko
Piatok 02.09.2016, 18:15 • Auestadion, Kassel • Reprezentácia U21
Predzápasové kurzy
     
    Zverenci Pavla Hapala sa na dôležitý pondelňajší zápas v cyperskej Larnake naladili prehrou s Nemeckom 3:0. V stretnutí doplatili najmä na zlé pokrytie štandartných situácii, z ktorých inkasovali prvé dva góly. V závere možno trošku zbytočne riskovali a ešte raz inkasovali z kopačky Levina Öztunaliho. Každopádne išlo len o priateľské stretnutie a nie o dôležité kvalifikačné boje. Slováci dostali od strieborného olympijského tímu poriadnu lekciu, ktorá im však môže pomôcť v ďalšej kariére. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:14:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nemecko dalo gól!
    Tak bohužiaľ, napokon budeme odchádzať z Kasselu s trojgólovou prehrou. Na konci sme sa príliš vysunuli dopredu, čo Nemci dokázali potrestať. Na konci rýchlej kontry bol LEVIN ÖZTUNALI, ktorý uzavrel gólový účet zápasu na 3:0.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstaveného času na pomaly končí. Hoci sme mali výhodu priameho kopu, nedostali sme sa do zakončenia.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme mali výhodu priameho kopu. Ten z ťažkého uhlu rozohral Jakub Hromada, ale jeho pokus mieril nad bránu.
     
    89
    Po faule Denisa Vavra zahrával domáci tím priamy kop. Jeho exekútorom bol Nadiem Amiri, ale jeho pokus mieril vedľa pravej žrde.
     
    88
    V Kasseli sa zápas pomaly dohráva. O výsledku je už rozhodnuté, hoci Nemci ešte majú snahu pridať nejaký ten gólik do našej brány.
     
    87
    V dnešnom zápase nám viazla prechodová fáza z obrany do útoku. Proti aktívnej hre Nemecka sme sa nedokázali presadiť, čo je rozhodne škoda.
    86. Strelu Nadiema Amiriho dokázal vyraziť obranca Ľubomír Šatka. Výborný zákrok nášho hráča zabránil tretiemu gólu.
     
    86
    Nemci si teraz robili v našej šestnástke čo chceli. Napokon sa k strele zo siedmich metrov dostal Jeremy Dudziak, no jeho gólovú strelu dokázal vyraziť vracajúci sa Ľubomír Šatka.
     
    85
    Miroslav Káčer prišiel vypomôcť našej obrane a pomohol zastaviť akciu Nemecka. Následne ale Branislav Niňaj stratil loptu dlhým nákopom dopredu.
     
    83
    Marek Rodák si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát bezpečne chytá pokus Dominika Kohra, ktorý to vyskúšal half-volejom spoza pokutového územia.
     
    82
    To je škoda! Tomáš Vestenický získal loptu, no jeho prihrávka na Nicolasa Špaleka bola zachytená nemeckým obrancom. Pokiaľ by bola presnejšia, náš hráč by išiel sám na bránu.
     
    81
    Slováci bezmocne naháňajú loptu. Zverenci Pavla Hapala si nevedia vytvoriť nejaký tlak, čím by mohli ešte zdramatizovať duel.
     
    80
    Pomaly sa nám zápas prehupol do poslednej desaťminútovky. Posledné minúty nie sú príliš zaujímavé. Nemci držia loptu na kopačkách a zrejme dovedú zápas do úspešného konca.
     
    79
    Tomáš Brigant sa snažil presadiť, no bol tam sám, a tak nemal veľkú šancu predrať sa do nejakého zakončenia. Nemci potvrdzujú svoju kvalitu.
     
    78
    Jeremy Dudziak len pred malou chvíľou nahradil Maximiliana Arnolda a hneď zamestnal slovenského brankára. Jeho strela mierila pod brvno, no skvele zasiahol Marek Rodák.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Branislav Niňaj (Slovensko).
     
    76
    Nicolas Špalek si trúfol na súboj 1 na 1, ale bez väčších problémov ho dokázal odzbrojiť krajný obranca Yannick Gerhardt.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Prömel, 40. Stark, 90+2. Öztunali

    Karty:   17. Bero (SVK), 77. Niňaj (SVK)


    Nemecko: Wellenreuther – Weiser, Akpoguma, Stark, Gerhardt – Prömel – Öztunali, Dahoud, Arnold (C), Stefaniak – Philipp.
    Náhradníci: Huth – Anton, Dudziak, Amiri, Henrichs, Christiansen, Kohr.

    Slovensko: Rodák – Šatka, Vavro, Škriniar (C), Mazáň – Lobotka, Bero, Ivan, Rusnák, Mihalík – Šafranko.
    Náhradníci: Chovan – Valjent, Niňaj, Káčer, Špalek, Chrien, Brigant, Hromada, Vestenický.