TK Bílí Tygři Liberec (kon.)
koniec udalosti
Mimořádná tisková konference Bílí Tygři Liberec

cz Pondelok 15.08.2016, 16:30Tlačové konferencie
     
    S konstatováním, že Michal Birner nakonec opouští Bílé Tygry, kteří v následujících týdnech budou mít plné ruce práce s hledáním náhrady, se s vámi loučím. Krásný zbytek dnešního dne. (17:26:49)
     
    V květnu možnost odejít do Čeljabinsku nebyla. Máme s Michalem Řepíkem stejného agenta, uvolnilo se zde místo pro cizince a sáhli po mně, načež jsem musel rychle reagovat.
     
    Michal Birner: Byl zde plán, ten se nám podařilo splnit. Nicméně cítím, že jsem organizaci zavařit. Měl jsem pouze pár hodin a já byl ten, který došel s žádostí o propuštění. Nechtěl bych se v tuto chvíli bavit o tom, na jakou dlouho smlouva v Čeljabinsku byla podepsána.
     
    Za několik dní startuje také Liga mistrů, jak moc vám odchod Michala Birnera nabourává plán:

    Filip Pešán: Doufám, že nijak. Je mojí povinností sehnat adekvátní náhradu a jestli bude z naší organizace nebo jinde. To budu posuzovat. Jestli to bude do startu Ligy mistrů, to nedokážu říct, ale určitě chceme stále postoupit ze skupiny.
     
    Michal Birner: Chtěl bych poděkovat celé organizaci Bílých Tygrů. Tým se mi neopouští lehce, ale je to pro mě možná poslední možnost zkusit KHL a vydělat si peníze. Bude to těžká rána pro fanoušky, protože jsem zde v květnu něco slíbit. Hodně jsem o tom přemýšlel a rozhodující byl fakt, že tam bude hrát i Michal Řepík. Chtěl bych ještě jednou poděkovat, za poslední sezónu jsem se stal nepochybně lepším hráčem, bez Tygrů bych určitě nejel na MS. Byl můj sen vrátit se do Čech a vybojovat titul. Je neuvěřitelné, že se to povedlo hned v první sezóně.
     
    Filip Pešán: Musím oznámit, že k dnešnímu datu opouští náš celek Michal Birner. Obdržel nabídku z týmu KHL Traktor Čeljabinks, ačkoliv naše stanovená výstupní klauzule již neplatí, rozhodl jsem se Michala uvolnit. Samozřejmě co nejrychleji budeme shánět náhradu, jestli to bude ze zahraničí nebo české ligy nebo Benátek nad Jizerou. To v tuto chvíli nemůžu s ohledem na čerstvost zprávy určit.
     
    Úvodní slovo si bere tiskový mluvčí Martin Kadlec, který nastíní co bude předmětem projednávání. Účastní se také Michal Birner a Filip Pešán s Ctiborem Jechem.
     
    Dobrý den, vítám vás u mimořádné tiskové konference libereckých Bílých Tygrů. Její začátek bude o pár minut pozdržen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.

    RR