C1 1000 m - rozjazdy a semifinále (muži) sk (kon.) | K2 500 m - rozjazdy a semifinále (ženy) (kon.)
K1 200 m - rozjazdy a semifinále (ženy) sk (kon.) | K1 1000 m - rozjazdy a semifinále (muži) sk (kon.)
koniec udalosti
K1 200 m - rozjazdy a semifinále (ženy)

Pondelok 15.08.2016, 14:38Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Semifinále sa skončilo. Spoznali sme osem účastníčok áčkového aj béčkového finále. Bohužiaľ, slovenská reprezentantka nebude bojovať o cenné kovy, ale iba o umiestnenie na konečnom 9. až 16. mieste. (16:18:56)
     
    3. sem
    Záverečné semifinále vyhrala Novozélanďanka Lisa Carringtonová, priamy postup z druhého miesta si zabezpečila Španielka Teresa Portelová Rivasová, vďaka času postupuje z tretej pozície aj Kazaška Inna Klinovová. Slovenka Martina Kohlová finišovala štvrtá.
     
    3. sem
    Martina Kohlová sa o chvíľu postaví na štart tretieho semifinále. Slovenka musí na postup skončiť najhoršie na druhom mieste alebo na tretej pozícii s časom lepším ako 41,478.
     
    2. sem
    Druhé semifinále ovládla ažerbajdžanská kajakárka Inna Osipenková-Rodomská, ktorá dosiahla výborný čas pod 40 sekúnd. Spolu s ňou priamo postupuje aj Francúzka Sarah Guyotová.
     
    2. sem
    V druhom semifinále ešte neuvidíme Slovenku Martinu Kohlovú, ktorá sa predstaví až v tretej jazde. Priamy postup do finále si vybojujú v každom semifinále dve najlepšie kajakárky a ďalšie dve najlepšie ženy z tretieho miesta podľa času.
     
    1. sem
    Prvé semifinále dopadlo najlepšie pre Poľku Martu Walczykiewiczovú, priamy postup z druhého miesta si zabezpečila Švédka Linnea Stenslisová.
     
    Začali sa semifinálové jazdy žien v K1 na 200 metrov.
     
    Z tejto disciplíny sa vám opäť prihlásime o 16:00, keď je na programe prvá semifinálová jazda. Ďalšie dve sa uskutočnia o 16:07 a 16:14.
     
    Rozjazdy sa skončili. Spomedzi 28 prihlásených kajakárok postúpilo do troch semifinálových jázd 24 žien. Slovenka Martina Kohlová bude do semifinále nasadená zo 7. pozície.
     
    4. roz
    Martina Kohlová mala slabší štart, ale v ďalších metroch predviedla výborný výkon a finišovala na druhej priečke. Vyhrala reprezentantka Azerbajdžanu Inna Osipenková-Rodomská.
     
    4. roz
    Vo štvrtej rozjazde bude prítomná aj slovenská reprezentantka Martina Kohlová, ktorej patrí tretia dráha. Na postup do semifinále stačí našej kajakárke predbehnúť jednu súperku.
     
    3. roz
    Víťazkou tretej rozjazdy sa stala Francúzka Sarah Guyotová, ktorá dosiahla zatiaľ druhý najrýchlejší čas spomedzi všetkých pretekárok. So súťažou sa lúči posledná Američanka Maggie Hoganová.
     
    3. roz
    Pripravuje sa ďalšia sedmička kajakárok, ktoré absolvujú najkratšiu možnú trať na OH v Riu.
     
    2. roz
    Súboj o víťazstvo bol veľmi vyrovnaný do posledných metrov. Napokon predviedla najrýchlejší čas Poľka Marta Walczykiewiczová. V druhej rozjazde obsadila posledné, nepostupové, miesto Anne Cairnsová zo Samoy.
     
    2. roz
    Aj v druhej rozjazde sa postavilo na štart sedem žien, z ktorých iba jedna neprejde do semifinále.
     
    1. roz
    Prvú rozjazdu ženského šprintu ovládla Novozélanďanka Lisa Carringtonová, spolu s ňou postupuje do semifinále ďalších päť pretekárok. Eliminovaná bola akurát Egypťanka Menatalla Karimová.
     
    Rozjazdy žien v K1 na 200 metrov boli odštartované.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní on-line prenosu z rýchlostnej kanoistiky. V disciplíne K1 na 200 metrov sa predstaví Slovenka Martina Kohlová.

    Na dvestometrovej trati bude štartovať medzi kajakárkami 28 pretekárok, ktoré sú rozdelené do štyroch rozjázd. Naša Martina Kohlová vyštartuje až v poslednej štvrtej o 14:59. Pred ňou pôjdu na trať ďalšie ženy v časoch 14:38, 14:45 a 14:52.

    Martina Kohlová zaznamenala svoje najlepšie výsledky v kariére v dvojkajaku s Ivanou Kmeťovou, s ktorou získala tri medaily na MS a ďalších deväť cenných kovov na ME. Už 32-ročná Bratislavčanka si však vybojoval miestenku do Ria iba v kategórii K1, keď v internej kvalifikácii zdolala práve svoju parťáčku Ivanu Kmeťovú. Kohlová okúsi olympijskú atmosféru už tretíkrát.
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Tomáš Lengyel