C1 1000 m - rozjazdy a semifinále (muži) sk (kon.) | K2 500 m - rozjazdy a semifinále (ženy) (kon.)
K1 200 m - rozjazdy a semifinále (ženy) sk (kon.) | K1 1000 m - rozjazdy a semifinále (muži) sk (kon.)
koniec udalosti
C1 1000 m - rozjazdy a semifinále (muži)

Pondelok 15.08.2016, 14:00Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Slovenský kanoista Vincent Farkas nepostúpil do áčkového finále a bude bojovať iba v jeho béčkovej verzii, kde sa môže umiestniť na 9. až 16. priečke. Na štart sa postaví zajtra o 14:00. (15:46:03)
     
    Semifinálové jazdy sa skončili. Postup do finále si z nich zabezpečili Rus Štokalov, Čech Fuksa, Ukrajinec Altuchov, Talian Tacchini a Uzbek Kočnev. Vo finále sa predstavia aj traja víťazi rozjázd Nemec Brendel, Brazílčan Queiroz Dos Santos a Moldavčan Tarnovischi.
     
    2. sem
    Víťazom druhého semifinále sa stal Čech Martin Fuksa, priamy postup z druhej pozície si vybojoval Carlo Tacchini. Vincent Farkas si udržal piate miesto.
     
    2. sem
    Vincent Farkas pádluje na piatom mieste, no ďaleko za ním ani pred ním nikto nie je. Čaká ho posledných 250 metrov.
     
    2. sem
    Na 500 metroch to vyzerá tak, že o priamy postup bude bojovať trojica Fuksa, Tacchini a Oldershaw. Farkas sa posunul na piate miesto.
     
    2. sem
    Po prvom medzičase na 250 metroch vedie Bulhar Kodinov, slovenský reprezentant figuruje až na šiestej pozícii.
     
    2. sem
    Na štart prichádzajú aj pretekári, ktorí absolvujú druhé semifinále. Vincent Farkas sa predstaví v druhej dráhe.
     
    1. sem
    Napokon predviedol najrýchlejšiu jazdu v prvom semifinále Rus Iľja Štokalov. Druhé miesto a priamy postup si vybojoval Pavlo Altuchov.
     
    1. sem
    Prvá polovica kilometrovej trate vyšla najlepšie Ukrajincovi Pavlovi Altuchovovi, ale už sa na neho doťahuje Uzbek Kočnev.
     
    1. sem
    V prvej semifinálovej jazde je už pripravených osem kanoistov, no bez slovenského zastúpenia. Vincent Farkas bude súťažiť až o pár minút v druhom semifinále.
     
    Z disciplíny C1 mužov na 1000 metrov sa vám opäť prihlásime o 15:30, keď je naplánovaná prvá semifinálová jazda. Druhá sa uskutoční o 15:38.
     
    Rozjazdy sa skončili. Priamo do finálovej jazdy prenikli Nemec Sebastian Brendel, Brazílčan Isaquias Queiroz Dos Santos a Moldavčan Sergej Tarnovischi. Zvyšní šestnásti pretekári budú bojovať o finálové miestenky v semifinále. Medzi nimi aj Vincent Farkas, ktorý obsadil v rozjazdách 14. priečku.
     
    3. roz
    Moldavčan s Uzbekom unikli konkurencii a do cieľa dopádlovali s veľkým náskokom. Napokon triumfoval Sergej Tarnovischi, ktorý si zaistil finálovú miestenku.
     
    3. roz
    V polovici kilometrovej trate je situácia na čele veľmi vyrovnaná. Prvý je Moldavčan Tarnovischi, no druhý Uzbek Kočnev na neho stráca len deväť stotín sekundy.
     
    3. roz
    V tretej rozjazde je opäť pripravených šesť mužov. Víťaz postúpi priamo do finále, zvyšok kanoistov poputuje do semifinále.
     
    2. roz
    Brazílčania na tribúnach jasajú, pretože Queiroz Dos Santos udržal nastolené tempo a cieľom prešiel ako prvý. Druhý finišoval Čech Martin Fuksa.
     
    2. roz
    Domáci kanoista Queiroz Dos Santos začal veľmi rýchlo a po 500 metroch je na prvej priečke. Jeho konkurenti zvolili o niečo pomalšie tempo a ich hlavným cieľom je prebojovať sa do semifinále.
     
    2. roz
    V druhej rozjazde sa postavilo na štart šesť pretekárov, medzi ktorými je aj český reprezentant Martin Fuksa v piatej dráhe.
     
    1. roz
    Prvá rozjazda je na konci. Vyhral ju Nemec Sebastian Brendel. Vincent Farkas prišiel do cieľa na piatej pozícii, pretože ho v posledných metroch predbehol Lotyš Dagnis Iljins. Napriek tomu však slovenský kanoista postúpil do semifinále.

    Tomáš Lengyel