Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň

Štvrtok 11.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    22:45
    Česká republika sa dočkala svojej prvej zlatej medaile na olympijských hrách v Riu de Janiero! O veľký úspech sa postaral Lukáš Krpálek, český vlajkonosič, ktorý nenašiel v jude do 100 kg žiadneho premožiteľa!
     
    21:00
    Andrej Martin končí svoju premiérovú olympiádu na rakete favorizovaného Japonca Nišikoriho.
     
    20:35
    Vodnoslalomárske zápolenia pod piatimi kruhmi v Riu sú na konci. Slovensko v štyroch medailových disciplínach potvrdilo, že je svetovou špičkou tohto zaujímavého športu. Z kanálu v Deodorru sme zásluhou Mateja Beňuša a bratrancov Škantárovcov vypádlovali striebornú a zlatú medailu. Aj ďalší dvaja naši reprezentanti mali pódiové umiestnenie na dosah. Janka Dukátová obsadila v K1 štvrtú priečku, Jakub Grigar skončil v rovnakej disciplíne v mužskej kategórii na piatom mieste. V každom prípade, slovenskí vodáci nám opäť raz pripravili množstvo dramatických a predovšetkým radostných chvíľ!
     
    20:30
    Veľká škoda penalizácie Janky Dukátovej, ktorá sa kvôli ťuknutiu na jednej z posledných bránok, musí uspokojiť s nepopulárnou štvrtou pozíciou!
     
    20:12
    Naša reprezentantka vstúpila na trať! Jej jazdu budeme sledovať so zatajeným dychom.
     
    19:59
    Výsledky finále C2 muži:

    1. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SVK) 101,58
    2. David Florence, Richard Hounslow (GBR) + 0,43
    3. Gauthier Klauss, Matthieu Peche (FRA) + 1,66
    4. Franz Anton, Jan Benzien (GER) + 2,00
    5. Piotr Szczepanski, Marcin Pochwala (POL) + 3,39
    6. Michail Kuznetsov, Dmitrij Larionov (RUS) + 5,12
    7. Luka Božič, Sašo Taljat (SLO) + 6,15
    8. Jonáš Kašpar, Marek Šindler (CZE) + 6,77
    9. Lukas Werro, Simon Werro (SUI) + 9,94
    10. Devin McEwan, Casey Eichfeld (USA) + 16,27
     
    19:53
    O tom, že medaila chlapcov Ladislava a Petra Škantárovcov bude mať ten najjagavejší lesk, sa rozhodlo v úplnom závere trate, ktorý dokázali prejsť absolútne vynikajúcim spôsobom a vďaka nemu tak zarobili na ostatné lode, že ich už z prvej pozície nikto neodsunul!
     
    19:50
    Juraj Minčík, ktorý na olympiáde v Atlante 1996 vybojoval v C1 bronzovú medailu, dokázal o dvadsať rokov neskôr doviesť v pozícii trénera Mateja Beňuša k striebru a bratrancov Škantárovcov k zlatému úspechu! Teraz oslávil úspech svojich zverencov spontánnym skočením do vody.
     
    19:44
    Je to doma!!! Vážení športoví priatelia, máme zlatú medailu!!!
     
    19:38
    Druhá medaila pre slovenskú výpravu je realitou! Teraz budeme čakať na jej lesk!
     
    19:30
    Famózna, famózna jazda Škantárovcov. Rýchla, bezchybná, absolútne fantastická!!! Dámy a páni, toto je neskutočný útok na zlatú medailu!
     
    19:05
    Zápas Andreja Martina s Keiom Nišikorim sa bude hrať na kurte číslo 2. Začať sa však bude môcť až po skončení stretnutia ženskej časti olympijského tenisového turnaja medzi Češkou Petrou Kvitovou a Elinou Svitolinovou.
     
    19:00
    Semifinále K2 majú za sebou všetky pretekárky. Jana Dukátová v ňom obsadila konečnú šiestu pozíciu, vo finále tak pôjde ako piata v poradí.
     
    18:45
    33-ročná Bratislavčanka prišla do cieľa s jednou penalizáciou, ktorá jej na konto nabehla za dotyk pádlom na jednej z bránok. Dukátová si bezpečne zabezpečila postup do finále, v cieli jej patrí priebežná tretia pozícia. Za ňou nasleduje ešte päť pretekárok.
     
    18:06
    Pred finále je u bratrancov Škantárovcov veľký predpoklad zlepšenia. Ak predvedú svoju optimálnu jazdu a vyhnú sa penalizácii, budú mať obrovskú šancu na medailu!
     
    18:02
    Škantárovci nepredviedli úplne ideálnu jazdu. Dopustili sa v nej viacerých chybičiek, zaznamenali dva dotyky na bránkach, no aj tak s absolútnym prehľadom postúpili do bojov o medaily. V semifinále obsadili konečnú šiestu pozíciu!
     
    17:15
    Už o pätnásť minút začne prvá z dvojice disciplín, ktoré dnes tak túžobne očakávame. V semifinále C2 mužov sa predstaví jedenásť lodí, do finále postúpi desať najrýchlejších. Bratranci Škantárovci sa ako víťazi kvalifikácie pustia dolu olympijským kanálom na záver semifinále.
     
    16:05
    Duel Tunisko-Katar priniesol mimoriadne dramatickú koncovku. Tunisko to malo jasne rozbehnuté na víťazstvo, štyri minúty pred koncom viedlo 25:21, no Katar predviedol v samom závere fantastickú stíhaciu jazdu a zásluhou gólov štyroch rôznych strelcov si zabezpečil bod za remízu 25:25!

    Michal Bakoš

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra

    Odkazy na priame prenosy:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra