Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň

Štvrtok 11.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    Ďakujeme vám za pozornosť pri sledovaní dnešnej časti nášho pravidelného olympijského seriálu, ktorý máme pre vás pripravený aj zajtra. Prajeme ešte príjemný zvyšok večera a dobrú noc. (23:09:48)
     
    Šiesty deň letnej olympiády v Brazílii priniesol Slovensku veľkú radosť. Zásluhou bratrancov Škantárovcov sa po ôsmich rokoch opäť tešíme zo zisku medaile s tým najjagavejším leskom. Na pódiové umiestnenie siahala aj Janka Dukátová. To jej napokon tesne uniklo, no aj tak si za svoj výkon, ktorý znamenal štvrtú pozíciu v K1 žien, zaslúžil veľkú pochvalu. Pochváliť treba určite i tenistu Andreja Martina, ktorý skončil svoju premiérovú olympiádu v treťom kole. Japonec Kei Nišikori už preňho bol priťažkou prekážkou, no Martin pod piatimi kruhmi rozhodne nesklamal. Zápas 1. kola mu vyšiel náramne.
     
    Denný prehľad na LOH Rio 2016 – 6. deň skončil.
     
    22:45
    Česká republika sa dočkala svojej prvej zlatej medaile na olympijských hrách v Riu de Janiero! O veľký úspech sa postaral Lukáš Krpálek, český vlajkonosič, ktorý nenašiel v jude do 100 kg žiadneho premožiteľa!
     
    22:30
    V Riu momentálne prebieha finále v gymnastickom viacboji žien. – LIVE TU
    Dnešný deň bol pre golf historický

     
    22:15
    Okrem spomenutej trojice atlétov sa pod piatimi kruhmi predstavia aj plavec Richard Nagy a strelkyňa Danka Barteková, ktorá bola počas otváracieho ceremoniálu olympiády vlajkonosičkou slovenskej výpravy.
     
    22:00
    Zajtra sa rozbiehajú súťaže v atletických disciplínach. V akcii budeme mať bežca Jozefa Repčíka, chodcu Antona Kučmína a kladivárku Martinu Hrašnovú.
     
    21:50
    Z pohľadu slovenskej výpravy je šiesty deň LOH Rio 2016 ukončený, v Riu sa však ešte v najbližších hodinách bude bojovať na viacerých športoviskách.
     
    21:30
    V dráhovej cyklistike je dnes na programe tímový šprint a tímová stíhačka. Zatiaľ čo v disciplíne tímový šprint spoznáme medailistov ešte dnes, tímová stíhačka, v ktorej bude Veľkú Britániu reprezentovať hviezdny Mark Cavendish, má vo štvrtok na programe len kvalifikačné kolá.
    V Riu sa rozbehli aj súťaže dráhovej cyklistiky

     
    21:10
    Slovenský tenista svojím postupom do 3. kola stanovil hodnotu nového maxima slovenského tenistu pod piatimi olympijskými kruhmi. Verme, že o štyri roky sa niektorému zo Slovákov podarí tento interný rekord prekonať.
     
    21:00
    Andrej Martin končí svoju premiérovú olympiádu na rakete favorizovaného Japonca Nišikoriho.
     
    20:52
    Andrej Martin, žiaľ, v druhom sete prehráva 2:5 a pôjde podávať na udržanie sa v zápase. Vyzerá to tak, že púť olympijským turnajom sa pre slovenského tenistu čochvíľa skončí.
     
    20:45
    Po nervydrásajúcich momentoch, ktoré nám pripravili slovenskí vodnoslalomárski reprezentanti, prelaďujeme na tenis. Andrej Martin v prvom sete na Nišikoriho nestačil, v tom druhom zatiaľ drží vyrovnaný stav.
     
    20:35
    Vodnoslalomárske zápolenia pod piatimi kruhmi v Riu sú na konci. Slovensko v štyroch medailových disciplínach potvrdilo, že je svetovou špičkou tohto zaujímavého športu. Z kanálu v Deodorru sme zásluhou Mateja Beňuša a bratrancov Škantárovcov vypádlovali striebornú a zlatú medailu. Aj ďalší dvaja naši reprezentanti mali pódiové umiestnenie na dosah. Janka Dukátová obsadila v K1 štvrtú priečku, Jakub Grigar skončil v rovnakej disciplíne v mužskej kategórii na piatom mieste. V každom prípade, slovenskí vodáci nám opäť raz pripravili množstvo dramatických a predovšetkým radostných chvíľ!
     
    20:30
    Veľká škoda penalizácie Janky Dukátovej, ktorá sa kvôli ťuknutiu na jednej z posledných bránok, musí uspokojiť s nepopulárnou štvrtou pozíciou!
     
    20:29
    Španielka Maialen Chourrautová sa teší z olympijského triumfu.
     
    20:23
    V poslednej disciplíne slalomárskeho programu v Riu z toho nebude ďalšia slovenská medaila. Janka Dukátová skončí najlepšie štvrtá, prinajhoršom šiesta, čím by vyrovnala svoj výsledok z londýnskej olympiády.

    Michal Bakoš

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra

    Odkazy na priame prenosy:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra