Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň (kon.) | Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 6. deň

Štvrtok 11.08.2016, 12:00Olympijské hry
     
    Ďakujeme vám za pozornosť pri sledovaní dnešnej časti nášho pravidelného olympijského seriálu, ktorý máme pre vás pripravený aj zajtra. Prajeme ešte príjemný zvyšok večera a dobrú noc. (23:09:48)
     
    Šiesty deň letnej olympiády v Brazílii priniesol Slovensku veľkú radosť. Zásluhou bratrancov Škantárovcov sa po ôsmich rokoch opäť tešíme zo zisku medaile s tým najjagavejším leskom. Na pódiové umiestnenie siahala aj Janka Dukátová. To jej napokon tesne uniklo, no aj tak si za svoj výkon, ktorý znamenal štvrtú pozíciu v K1 žien, zaslúžil veľkú pochvalu. Pochváliť treba určite i tenistu Andreja Martina, ktorý skončil svoju premiérovú olympiádu v treťom kole. Japonec Kei Nišikori už preňho bol priťažkou prekážkou, no Martin pod piatimi kruhmi rozhodne nesklamal. Zápas 1. kola mu vyšiel náramne.
     
    Denný prehľad na LOH Rio 2016 – 6. deň skončil.
     
    22:45
    Česká republika sa dočkala svojej prvej zlatej medaile na olympijských hrách v Riu de Janiero! O veľký úspech sa postaral Lukáš Krpálek, český vlajkonosič, ktorý nenašiel v jude do 100 kg žiadneho premožiteľa!
     
    22:30
    V Riu momentálne prebieha finále v gymnastickom viacboji žien. – LIVE TU
    Dnešný deň bol pre golf historický

     
    22:15
    Okrem spomenutej trojice atlétov sa pod piatimi kruhmi predstavia aj plavec Richard Nagy a strelkyňa Danka Barteková, ktorá bola počas otváracieho ceremoniálu olympiády vlajkonosičkou slovenskej výpravy.
     
    22:00
    Zajtra sa rozbiehajú súťaže v atletických disciplínach. V akcii budeme mať bežca Jozefa Repčíka, chodcu Antona Kučmína a kladivárku Martinu Hrašnovú.
     
    21:50
    Z pohľadu slovenskej výpravy je šiesty deň LOH Rio 2016 ukončený, v Riu sa však ešte v najbližších hodinách bude bojovať na viacerých športoviskách.
     
    21:30
    V dráhovej cyklistike je dnes na programe tímový šprint a tímová stíhačka. Zatiaľ čo v disciplíne tímový šprint spoznáme medailistov ešte dnes, tímová stíhačka, v ktorej bude Veľkú Britániu reprezentovať hviezdny Mark Cavendish, má vo štvrtok na programe len kvalifikačné kolá.
    V Riu sa rozbehli aj súťaže dráhovej cyklistiky

     
    21:10
    Slovenský tenista svojím postupom do 3. kola stanovil hodnotu nového maxima slovenského tenistu pod piatimi olympijskými kruhmi. Verme, že o štyri roky sa niektorému zo Slovákov podarí tento interný rekord prekonať.
     
    21:00
    Andrej Martin končí svoju premiérovú olympiádu na rakete favorizovaného Japonca Nišikoriho.
     
    20:52
    Andrej Martin, žiaľ, v druhom sete prehráva 2:5 a pôjde podávať na udržanie sa v zápase. Vyzerá to tak, že púť olympijským turnajom sa pre slovenského tenistu čochvíľa skončí.
     
    20:45
    Po nervydrásajúcich momentoch, ktoré nám pripravili slovenskí vodnoslalomárski reprezentanti, prelaďujeme na tenis. Andrej Martin v prvom sete na Nišikoriho nestačil, v tom druhom zatiaľ drží vyrovnaný stav.
     
    20:35
    Vodnoslalomárske zápolenia pod piatimi kruhmi v Riu sú na konci. Slovensko v štyroch medailových disciplínach potvrdilo, že je svetovou špičkou tohto zaujímavého športu. Z kanálu v Deodorru sme zásluhou Mateja Beňuša a bratrancov Škantárovcov vypádlovali striebornú a zlatú medailu. Aj ďalší dvaja naši reprezentanti mali pódiové umiestnenie na dosah. Janka Dukátová obsadila v K1 štvrtú priečku, Jakub Grigar skončil v rovnakej disciplíne v mužskej kategórii na piatom mieste. V každom prípade, slovenskí vodáci nám opäť raz pripravili množstvo dramatických a predovšetkým radostných chvíľ!
     
    20:30
    Veľká škoda penalizácie Janky Dukátovej, ktorá sa kvôli ťuknutiu na jednej z posledných bránok, musí uspokojiť s nepopulárnou štvrtou pozíciou!
     
    20:29
    Španielka Maialen Chourrautová sa teší z olympijského triumfu.
     
    20:23
    V poslednej disciplíne slalomárskeho programu v Riu z toho nebude ďalšia slovenská medaila. Janka Dukátová skončí najlepšie štvrtá, prinajhoršom šiesta, čím by vyrovnala svoj výsledok z londýnskej olympiády.
     
    20:20
    Slovenská reprezentantka je v cieli zatiaľ tretia. Na štarte sú ešte tri pretekárky.
     
    20:14
    Jana Dukátová išla dlho veľmi, veľmi dobre. V dolnej časti sa však vyskytli chyby, ktoré Slovenku odsunuli na predbežné druhé mesto.
     
    20:12
    Naša reprezentantka vstúpila na trať! Jej jazdu budeme sledovať so zatajeným dychom.
     
    20:05
    Začalo už aj finále kajakárok, v ktorom držíme palce Janke Dukátovej.
     
    20:01
    Medzitým, ako sme ospevovali fantastické predstavenie Škantárovcov, začal Andrej Martin svoj zápas 3. kola tenisového turnaja.
    Andrej Martin vs. Kei Nišikori LIVE TU
     
    19:59
    Výsledky finále C2 muži:

    1. Ladislav Škantár, Peter Škantár (SVK) 101,58
    2. David Florence, Richard Hounslow (GBR) + 0,43
    3. Gauthier Klauss, Matthieu Peche (FRA) + 1,66
    4. Franz Anton, Jan Benzien (GER) + 2,00
    5. Piotr Szczepanski, Marcin Pochwala (POL) + 3,39
    6. Michail Kuznetsov, Dmitrij Larionov (RUS) + 5,12
    7. Luka Božič, Sašo Taljat (SLO) + 6,15
    8. Jonáš Kašpar, Marek Šindler (CZE) + 6,77
    9. Lukas Werro, Simon Werro (SUI) + 9,94
    10. Devin McEwan, Casey Eichfeld (USA) + 16,27
     
    19:57
    Obrovská gratulácia do Ria a zároveň veľké poďakovanie Škantárovcom za vypádlovanie najcennejšieho olympijského kovu.
     
    19:53
    O tom, že medaila chlapcov Ladislava a Petra Škantárovcov bude mať ten najjagavejší lesk, sa rozhodlo v úplnom závere trate, ktorý dokázali prejsť absolútne vynikajúcim spôsobom a vďaka nemu tak zarobili na ostatné lode, že ich už z prvej pozície nikto neodsunul!
     
    19:50
    Juraj Minčík, ktorý na olympiáde v Atlante 1996 vybojoval v C1 bronzovú medailu, dokázal o dvadsať rokov neskôr doviesť v pozícii trénera Mateja Beňuša k striebru a bratrancov Škantárovcov k zlatému úspechu! Teraz oslávil úspech svojich zverencov spontánnym skočením do vody.
     
    19:46
    Nemci Anton s Benzienom išli veľkú časť fantasticky, na oboch medzičasoch boli prví, no v spodnej časti trate stratili nielen na Škantárovcov, ale aj na zvyšné dve medailové pozície.
     
    19:44
    Je to doma!!! Vážení športoví priatelia, máme zlatú medailu!!!
     
    19:40
    České duo Kašpar-Šindler s obrovskou smolou! Na 22. bránke sa ponorili do vody, zaznamenali dvojsekundovú stratu, ktorú následne zopakovali aj na ďalšej bránke. Česká loď bola neskutočne blízko medaile, napokon jej ostali len oči pre plač.
     
    19:38
    Druhá medaila pre slovenskú výpravu je realitou! Teraz budeme čakať na jej lesk!
     
    19:36
    Čas, ktorý dosiahli Ladislav a Peter Škantárovci, je pre ostatných konkurentov hodenou rukavicou. Na štarte sa nachádzajú ešte tri posádky! Medaila je na dosah!
     
    19:35
    Francúzska loď, ktorá nasledovala za slovenskými reprezentantmi, išla takisto výborne, na Škantárovcov to však nestačilo.
     
    19:30
    Famózna, famózna jazda Škantárovcov. Rýchla, bezchybná, absolútne fantastická!!! Dámy a páni, toto je neskutočný útok na zlatú medailu!
     
    19:27
    Škantárovci sú pripravení spustiť sa dole kanálom s divokou vodou! Pred štyrmi rokmi v tejto disciplíne obsadili legendárni Hochschornerovci bronzovú priečku. Bude z toho aj dnes medailová radosť?
     
    19:10
    Teraz sa už budeme plne koncentrovať na vyvrcholenie tretej disciplíny vodného slalomu. Držte palce bratrancom Škantárovcom, nech sa o pár desiatok minút môžeme tešiť z ďalšej olympijskej medaily!
     
    19:05
    Zápas Andreja Martina s Keiom Nišikorim sa bude hrať na kurte číslo 2. Začať sa však bude môcť až po skončení stretnutia ženskej časti olympijského tenisového turnaja medzi Češkou Petrou Kvitovou a Elinou Svitolinovou.
     
    19:00
    Semifinále K2 majú za sebou všetky pretekárky. Jana Dukátová v ňom obsadila konečnú šiestu pozíciu, vo finále tak pôjde ako piata v poradí.
     
    18:45
    33-ročná Bratislavčanka prišla do cieľa s jednou penalizáciou, ktorá jej na konto nabehla za dotyk pádlom na jednej z bránok. Dukátová si bezpečne zabezpečila postup do finále, v cieli jej patrí priebežná tretia pozícia. Za ňou nasleduje ešte päť pretekárok.
     
    18:40
    Janka Dukátová sa vydala bojovať s nástrahami olympijského kanála.
     
    18:35
    Finále C2 je naplánované na 19:15. Škantárovci pôjdu ako štvrtí v poradí. Verme, že zajazdia taký čas, na ktorý budú mať ďalšie lode problém reagovať.
     
    18:20
    V ženskom semifinále zabojuje o postup ďalej pätnásť pretekárok, Janka Dukátová pôjde ako desiata v poradí. Na zabezpečenie si finálovej miestenky potrebuje svojím časom dostať za seba minimálne päť pretekárok.
     
    18:15
    Priamy prenos zo semifinále K1 žien TU
     
    18:10
    Program v kanáli určenom pre vodných slalomárov plynule pokračuje semifinálovými bojmi kajakárok, kde budeme držať palce Jane Dukátovej.
     
    18:06
    Pred finále je u bratrancov Škantárovcov veľký predpoklad zlepšenia. Ak predvedú svoju optimálnu jazdu a vyhnú sa penalizácii, budú mať obrovskú šancu na medailu!
     
    18:02
    Škantárovci nepredviedli úplne ideálnu jazdu. Dopustili sa v nej viacerých chybičiek, zaznamenali dva dotyky na bránkach, no aj tak s absolútnym prehľadom postúpili do bojov o medaily. V semifinále obsadili konečnú šiestu pozíciu!
     
    18:00
    Ladislav a Peter Škantárovci práve zahájili svoju semifinálovú jazdu!
     
    17:45
    Semifinále už má za sebou päť debloviek. Pred Škantárovcami sa v Deodorre predstaví ešte ďalších päť lodí.
     
    17:40
    Semifinále vodnoslalomárskej disciplíny C2 môžete sledovať TU
    Britský golfista Justin Rose zaznamenal prvé hole-in-one v olympijskej histórii

     
    17:15
    Už o pätnásť minút začne prvá z dvojice disciplín, ktoré dnes tak túžobne očakávame. V semifinále C2 mužov sa predstaví jedenásť lodí, do finále postúpi desať najrýchlejších. Bratranci Škantárovci sa ako víťazi kvalifikácie pustia dolu olympijským kanálom na záver semifinále.
     
    17:10
    V semifinálových zápasoch stolnotenisového turnaja sa momentálne rozhoduje o obsadení finále a zápasu o 3. miesto. Medailistov spoznáme v noci na piatok.

    Semifinále stolnotenisového turnaja (muži) – LIVE TU
     
    17:00
    Osem strelkýň práve teraz odštartovalo finálové súboje v disciplíne Puška 50 m, 3 pozície. V elitnej osmičke má zásluhou Adély Bruns zastúpenie aj Česká republika. Ako už napovedá samotný názov disciplíny, pretekárky budú strieľať v stoji, v kľaku a v ľahu.
     
    16:45
    Ponúkame odkazy na priame prenosy z niektorých športovísk v Riu

    Vodnopólový turnaj žien – LIVE TU
    Golf – LIVE TU
    Box – LIVE TU
    Bedminton – LIVE TU
    Zlaté nemecké ťaženie vo veslárskej párovej štvorke

     
    16:35
    Niekoľko veslárskych súťaží už pozná mená svojich medailistov. Zo zlatej medaile v disciplíne párová štvorka sa v oboch kategóriách (mužská i ženská) tešili nemeckí reprezentanti.
     
    16:05
    Duel Tunisko-Katar priniesol mimoriadne dramatickú koncovku. Tunisko to malo jasne rozbehnuté na víťazstvo, štyri minúty pred koncom viedlo 25:21, no Katar predviedol v samom závere fantastickú stíhaciu jazdu a zásluhou gólov štyroch rôznych strelcov si zabezpečil bod za remízu 25:25!
     
    15:55
    Rovnako štyri duely sú na programe aj v rámci hádzanárskeho turnaja mužov. V týchto chvíľach vrcholí vyrovnané stretnutie medzi Tuniskom a Katarom. – Hádzanársky turnaj mužov LIVE
     
    15:45
    Turnaj pozemných hokejistov dnes pokračuje štyrmi zápasmi. Aktuálne proti sebe hrajú Holandsko a India, druhý a tretí tím B skupiny. – Turnaj pozemných hokejistov LIVE
    Golf sa po 112 rokoch vrátil pod päť olympijských kruhov

     
    15:10
    Dnes sa na olympiáde rozbiehajú zápolenia v bedmintone, golfe a dráhovej cyklistike.
     
    14:50
    Až šesť medailových sád je dnes pripravených pre pretekárov, ktorí bojujú v disciplínach veslovania. Priame prenosy môžete sledovať TU
     
    14:45
    Poďme však už k dnešnému dianiu na športoviskách. Počas šiesteho dňa LOH Rio 2016 sa rozdá dovedna 21 medailových kolekcií v jedenástich športoch. Slovensko bude mať svoje veľké želiezka ohni v dvoch disciplínach vodného slalomu.
     
    14:30
    V noci nášho času mohli diváci sledovať doposiaľ najlepší zápas basketbalového turnaja mužov. Vysoko favorizovaní Američania narazili na veľký odpor austrálskeho družstva. To dokázalo vzdorovať obhajcom olympijského zlata v priebehu celého duelu, najviac však v prvých troch štvrtinách. V poslednej desaťminútovke dokázal favorit nakloniť zápas na svoju stranu, na čom mal najväčšiu zásluhu Carmelo Anthony. Hviezda NBA trafila v rozhodujúcich momentoch niekoľko dôležitých trojok. USA napokon zdolalo Austráliu, ktorá výborným výkonom poukázala na svoj medailový potenciál, 98:88.
     
    14:20
    Brazílskym futbalistom sa v noci konečne podarilo triumfovať. V poslednom zápase skupiny zdolali Dánov presvedčivo 4:0. – Výsledky zápasov futbalového turnaja
    Okrem Kazachov majú veľký dôvod na radosť aj Španieli, ktorí sa zásluhou Belmonteovej Garciaovej zaradili na zoznam krajín so zlatou medailou z olympíjskeho plávania

     
    14:10
    Prvotriedna senzácia sa zrodila v olympijskom bazéne, kde sa v pretekoch na 200 m prsia z prekvapujúcej zlatej medaily tešil 21-ročný kazašský plavec Dmitrij Balandin. Pre Kazachstan ide o historicky prvú olympijskú medailu v plaveckých disciplínach.
    Švajčiarsky cyklista si krajšiu bodku za veľkolepou kariérou ani nemohol priať

     
    13:30
    Veľkým hrdinom piateho dňa brazílskeho športového sviatku bol Fabian Cancellara. Famózny švajčiarsky cyklista, ktorý po sezóne končí s aktívnou činnosťou, si doprial nádhernú rozlúčku s impozantnou kariérou. V časovke jednotlivcov nedal svojím konkurentom žiadnu šancu a so slzami v očiach sa tešil z druhého olympijského zlata v tejto disciplíne.
    Medailová bilancia po 5. dni hier

     
    13:00
    Pôvodne mal na svoj zápas 3. kola včera nastúpiť aj Andrej Martin. Posledný zástupca slovenského tenisu v Riu ale nakoniec zvedie súboj s Keiom Nišikorim dnes. Časy tenisových duelov sa museli oproti pôvodnému plánu pozmeniť kvôli nepriazni počasia. Začiatok slovensko-japonského zápasu je zatiaľ naplánovaný na 19:00.
     
    12:45
    Svoje vystúpenie pod piatimi olympijskými kruhmi včera zavŕšil lukostrelec Boris Baláž. Benjamínok našej výpravy vypadol v 1. kole eliminácie, kde narazil na mimoriadne zdatného protivníka z Kórejskej republiky, ktorá je veľmocou lukostreľby. Baláž proti favorizovanému súperovi predviedol sympatický výkon. Osudným sa mu stal fakt, že v každom z jednotlivých setov mu nevyšiel jeden výstrel.
     
    12:30
    Radosť nám spravil aj strelec Pavol Kopp. Skúsený pištoliar sa kvalifikoval do finále vzduchovej pištole na 50 metrov. V konkurencii ďalších siedmich pretekárov bol eliminovaný ako druhý, celkovo tak v tejto disciplíne obsadil pekné 7. miesto. Spomedzi európskych pretekárov bol dokonca druhý najlepší.
     
    12:15
    Včerajší deň možno zo slovenského pohľadu hodnotiť veľmi pozitívne, k absolútnej spokojnosti chýbal už len zisk medailového kovu. Druhý cenný kov pre slovenskú výpravu mal vo vodnoslalomárskom kanáli na dosah kajakár Jakub Grigar. Mladučký pretekár ovládol famóznym spôsobom semifinále a zaradil sa medzi najväčších medailových ašpirantov. Finálovú jazdu zvládal takisto veľmi dobre, na medzičasoch priebežne viedol, no v samom závere sa vyskytli chybičky, ktoré napokon 19-ročného pretekára v cieli odsunuli až na piate miesto. Grigar pri svojej olympijskej premiére odviedol výbornú prácu a ukázal veľký potenciál, vďaka ktorému môže v budúcnosti žať množstvo úspechov.
     
    12:05
    Predtým, ako sa začneme venovať dnešnému olympijskému dianiu, máme ešte priestor obzrieť sa za včerajšími výsledkami.
     
    12:00
    Odkazy na priame prenosy:

    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra
     
    Šieste pokračovanie seriálu Denný prehľad na LOH Rio 2016 práve začalo.
     
    Dnešný program Slovákov v Riu:

    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra
     
    Všetkých športových priaznivcov vítam pri sledovaní ďalšieho pokračovania nášho tradičného olympijského seriálu, v ktorom mapujeme dianie na jednotlivých športoviskách v brazílskom Riu.

    Šiesty deň najväčšej športovej udalosti roku môžeme odštartovať vo veľkej nádeji, že bude mať pre slovenskú výpravu medailový lesk. Večer sú totiž na programe dve vodnoslalomárske disciplíny, v ktorých budeme mať zastúpenie v podobe Jany Dukátovej (K2) a bratrancov Škantárovcov (C2). Na olympijský kanál v Deodorre budeme v podvečerných a večerných hodinách vzhliadať s vierou, že aj v ďalších dvoch slalomárskych disciplínach naši reprezentanti svojimi výkonmi a výsledkami potvrdia, že Slovensko je právom označované za veľmoc tohto športu.

    Vo štvrtok sa nakoniec predstaví aj tenista Andrej Martin. Ten mal zápas tretieho kola dvojhry proti Japoncovi Nišikorimu odohrať už včera, no pôvodný plán zmenilo daždivé počasie. Slovenský reprezentant by sa mal snažiť prekvapiť favorizovaného protivníka od 19:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní online prenosu.

    Michal Bakoš

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra

    Odkazy na priame prenosy:
    17:30 Ladislav a Peter Škantárovci – C2 – semifinále a finále (muži)
    18:15 Jana Dukátová – K1 – semifinále a finále (ženy)
    19:00 Andrej Martin – tenisová dvojhra