Nórsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Švajčiarsko
Sobota 14.05.2016, 15:15 • Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Partner:
    59:43 Sergej MOZJAKIN - 5:1

     
    59:43
    Rusko dalo gól!
    Formácia, ktorej sa dnes na ľade príliš nedarilo, dáva gólovú bodku za dnešným zápasom! Sannikov výborne zapracoval, posunul puk na Dacjuka, čím vypracoval svojim spoluhráčom prečíslenie! Pavel Dacjuk nezištnou prihrávkou ponúkol gól ako na zlatom podnose SERGEJOVI MOZJAKINOVI, ktorý sa zoči-voči Berrovi zachoval tak, ako mu velila jeho povesť top kanoniera, a zavesil puk do horného rohu švajčiarskej svätyne! Asistencie: Pavej Dacjuk, Stepan Sannikov.
    58:44 Simon MOSER - 4:1

     
    58:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa napokon predsa len dočkali čestného presného zásahu, Sergej Boborovskij si tak čisté konto do štatistík nezapíše! Ruská defenzíva nechala Niederreiterovi priestor vo svojej obrannej tretine, ten nabil na modrú čiaru Weberovi, ktorého strelu doklepol do brány SIMON MOSER. Asistencie: Yannick Weber, Nino Niederreiter.
    55:20 Sergej ŠIROKOV - 4:0

     
    55:20
    Rusko dalo gól!
    Gól však padol na druhej strane! Reto Berra si so strelou od modrej čiary v podaní Nikitu Zaiceva ešte s vypätím všetkých síl dokázal poradiť, no proti následnej dorážke SERGEJA ŠIROKOVA, ktorý mal dostatok priestoru na to, aby si vzal puk na hokejku a dorazil ho do siete! Asistencia: Nikita Zaicev.
     
    52:42
    Švajčiarsky tréner vyskúšal zaujímavý variant, keď odvolal brankára Reta Berru. Hostia so sympatickou snahou o dosiahnutie gólu a zdramatizovanie duelu.
     
    52:31
    Švajčiari to teraz v útočnom pásme vymysleli veľmi pekne. Ich ofenzívny bek Eric Blum posunul puk po svojej ľavici, vypracoval tutovku pre Mosera, ktorý to mieril k bližšej žrdi, no netrafil bránu!
     
    51:41
    Vylúčenie v tíme Rusko (Antipin – 2 min., hákovanie).
     
    51:40
    Moserova strela z pravého krídla vypadla Bobrovskijmu, pred ktorým sa následne strhla poriadna mela. Švajčiari budú mať k dispozícii presilovú hru.
    48:50 Ivan TELEGIN - 3:0

     
    48:50
    Rusko dalo gól!
    Štvrtá formácia Ruska sa po dlhšom časovom útoku dostala na ľad a postarala sa o tretí gól! Roman Ljubimov, rovnako ako pri prvom góle, asistoval IVANOVI TELEGINOVI, ktorému skvelou prihrávkou pripravil takú streleckú pozíciu, že Telegin mal pred sebou už len prázdnu bránu, do ktorej poľahky dopravil puk. Asistencia: Roman Ljubimov.
     
    46:45
    Jevgenij Kuznecov si to pripravoval na bekhendové zakončenie do prázdnej brány, ktoré mu však v poslednej chvíli doslova uchmatol rýchlou lapačkou Reto Berra.
     
    46:08
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Berra – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    44:25
    Robin Grossman nezmyselne atakoval Dacjuka a putuje na lavicu hanby.
     
    43:58
    Rusi si zahrajú šiestu presilovku v zápase. Švajčiarom posiela do početnej nevýhody faulujúci Hollenstein.
     
    39:45
    Dadonov zakončoval z nebezpečnej pozície medzi kruhmi, trafil len výstroj Reta Berru!
     
    38:02
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (D. Wieser – 2 min., hákovanie).
     
    29:59
    Christian Marti svojim faulom posiela Rusov do početnej prevahy.
    28:50 Jevgenij KUZNECOV - 2:0

     
    28:50
    Rusko dalo gól!
    Moskovský Ľadový palác je vo vytržení! JEVGENIJ KUZNECOV vo svojom prvom striedaní po tom, čo bol bolestivo nastrelený do nohy Belovom, strelil nádherný gól! Z pravého krídla sa pekne natlačil do šance, jeho forhendové zakončenie Berra zneškodnil, puk vyrazil do vzduchu a z toho ho ešte Kuznecov stačil doklepnúť do siete! Gól útočníka Washingtonu Capitals, ktorý ma za sebou vynikajúcu sezónu v NHL, ešte overoval videorozhodca. Ten však nemal príliš roboty, keďže sa jednalo o absolútne regulárny zásah! Asistencia: Alexander Ovečkin.
     
    23:00
    Na druhej strane sa opäť za chrbtom švajčiarskej defenzívy ocitol rýchlonohý Telegin, ktorý sa snažil bekhendom prehodiť puk ponad ležiaceho Berru. Ten nemal vôbec kontrolu nad pukom, ale dokázal ho zastaviť svojim dresom!
     
    20:30
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Trachsler – 2 min., držanie hokejky).
     
    20:10
    Ostrý nástup Rusov do druhej tretiny. Schneeberger zaváhal, nechal si utiecť Burmistrova, ktorý zakončil svoj nájazd na bránu bekhendovým pokusom. Berra bol pripravený a túto šancu vyriešil.
     
    19:07
    Iľja Sorokin sa na záver svojho krátkeho pobytu v bráne Ruska musel poriadne obracať! Po Hollensteinovom peknom teči sa pred bránkoviskom domácich strhla poriadna mela, puk sa tam snažil stiahnuť si Ambühl. Keby mi tu vyšlo, mohol zakončovať do prázdnej brány. Švajčiarsky kapitán však s týmto úmyslom nepochodil!
     
    17:07
    Kuriózna situácia. Bobrovskij sa počas prerušenia hry vybral na svoju striedačku po fľašku s vodou, čo mu však okrem reklamnej prestávky umožnené nie je, a tak musel byť aspoň na jedno striedanie nahradený Iľjom Sorokinom.
     
    17:07
    Vadim Šipačjov môže byť rád, že za tvrdý faul inkasoval len menší trest.
     
    14:18
    Obrovská šanca Rusov na zvýšenie svojho náskoku ostala nevyužitá! Panarin v rýchlostnom súboji jasne prevýšil Bluma a otvoril sa pred bránou Švajčiarska na prihrávku. Vadim Šipačjov ho nádhernou žabkou poslal do stopercentnej šance, Panarin zakončil z prvej, no Reto Berra podržal svoj tím famóznym zákrokom!
     
    10:45
    Artemij Panarik pekne našliapol ešte na obrannej modrej čiare, prenikol stredom klziska ako nôž maslom a svoju vydarenú individuálnu akciu zakončil strelou na bližšiu žrď. Puk zrejme smeroval mimo švajčiarsku svätyňu, no Reto Berra radšej vytiahol efektný zákrok lapačkou!
     
    09:43
    Panarina neposlúchal puk, pri mantineli oň prišiel a jeden zo Švajčiarov bol pri snahe zaveliť do brejku faulovaný Mozjakinom.
     
    09:00
    Obranca Švajčiarska Felicien du Bois je smoliarom týchto minút. Na ľade bol po návrate z trestnej lavice len veľmi krátko a opäť sa previnil nedovoleným zákrokom.
     
    06:22
    Felicien du Bois ja prvým vylúčeným hráčom tohto zápasu, previnil sa podrazením.
    05:13 Ivan TELEGIN - 1:0

     
    05:13
    Rusko dalo gól!
    Ruskí fanúšikovia majú v tomto zápase prvý dôvod na radosť, zborná otvára skóre! IVAN TELEGIN nakopol v strednom pásme svoje motory, nabral vynikajúcu rýchlosť a dostal sa do nájazdu na Berru. Tiesnený stačil zakončiť bekhendom, následne aj s prispením švajčiarskeho obrancu vletel do hosťujúceho brankára a v páde usmernil puk do siete! Švajčiari sa veľmi hnevali, reklamovali nedovolené bránenie na svojho gólmana, no rozhodcovia v tom mali jasno a nešli ani telefonovať. Asistencia: Roman Ljubimov.
     
    04:30
    Vadim Šipačjov si pekne naviedol puk na os klziska, z jeho pohybu nebolo jasné, či bude zakončovať alebo sa ešte bude snažiť hľadať nejakého spoluhráča v lepšom postavení. Napokon zvolil prvý variant a Reto Berra mal čo robiť!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Telegin (Ljubimov), 29. Kuznecov (Ovečkin), 49. Telegin (Ljubimov), 56. Širokov (Zaicev), 60. Mozjakin (Dacjuk, Sannikov) – 59. Moser (Weber, Niederreiter)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Antipin, Orlov, Belov, Zaicev, Marčenko – Ovečkin, Kuznecov, Burmistrov, Mozjakin (A), Dacjuk (C), Sannikov, Panarin, Širokov, Dadonov, Šipačjov (A), Telegin, Ljubimov, Kalinin.
    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Geering, du Bois (A), Schneeberger, Blum, Weber, Marti, Grossman – Niederreiter, Trachsler, Moser (A), Hofmann, Schappi, Andrighetto, Ambühl (C), Hollenstein, Walser, Wieser D., Wieser M., Haas, Walker.

    Rozhodca: Jeřábek, Rantala – McIntyre, Šefčík