Nórsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Švajčiarsko
Sobota 14.05.2016, 15:15 • Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Partner:
     
    Tretia tretina bola napokon na góly najbohatšia. Rusi najskôr zveľadili svoj náskok na 4:0, Švajčiarom sa následne podarilo streliť aspoň jeden gól, na ktorý ale ešte niekoľko sekúnd pred koncom odpovedal krásnym gólom Sergeja Mozjakina.

    Rusi tak bez väčších ťažkostí potvrdili úlohu favorita a definitívne si zabezpečili postup do štvrťfinálových bojov.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok dnešného dňa, ktorý vám snáď spríjemnia aj naši hokejisti. Tých už od 19:15 čaká zaťažkávacia skúška proti Kanade. Nenechajte si ujsť náš priamy prenos z tohto duelu. (17:44:15)
     
    Koniec zápasu.
    59:43 Sergej MOZJAKIN - 5:1

     
    59:43
    Rusko dalo gól!
    Formácia, ktorej sa dnes na ľade príliš nedarilo, dáva gólovú bodku za dnešným zápasom! Sannikov výborne zapracoval, posunul puk na Dacjuka, čím vypracoval svojim spoluhráčom prečíslenie! Pavel Dacjuk nezištnou prihrávkou ponúkol gól ako na zlatom podnose SERGEJOVI MOZJAKINOVI, ktorý sa zoči-voči Berrovi zachoval tak, ako mu velila jeho povesť top kanoniera, a zavesil puk do horného rohu švajčiarskej svätyne! Asistencie: Pavej Dacjuk, Stepan Sannikov.
    58:44 Simon MOSER - 4:1

     
    58:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa napokon predsa len dočkali čestného presného zásahu, Sergej Boborovskij si tak čisté konto do štatistík nezapíše! Ruská defenzíva nechala Niederreiterovi priestor vo svojej obrannej tretine, ten nabil na modrú čiaru Weberovi, ktorého strelu doklepol do brány SIMON MOSER. Asistencie: Yannick Weber, Nino Niederreiter.
     
    58:00
    Dmitrij Orlov si v obrannej tretine svojho tímu výborne poradil najprv v osobnom súboji a rovnako dobre zvládol aj obohratie napádajúceho protihráča.
     
    57:20
    Sannikov aktívne pôsobil v predbránkovom priestore, no dorážku mu už umožnená nebola, keďže Reto Berra puk jasne mal vo svojej moci.
     
    56:44
    Geering si to namieril do dobrej streleckej pozície, no v rozhodujúcej chvíli bol defenzívou Ruska predsa len zablokovaný.
    55:20 Sergej ŠIROKOV - 4:0

     
    55:20
    Rusko dalo gól!
    Gól však padol na druhej strane! Reto Berra si so strelou od modrej čiary v podaní Nikitu Zaiceva ešte s vypätím všetkých síl dokázal poradiť, no proti následnej dorážke SERGEJA ŠIROKOVA, ktorý mal dostatok priestoru na to, aby si vzal puk na hokejku a dorazil ho do siete! Asistencia: Nikita Zaicev.
     
    54:30
    Zdá sa, že Švajčiari sa nadýchli k záverečnému náporu, ktorého hlavným cieľom bude dosiahnutie aspoň jedného presného zásahu a pokazenie čistého konta Sergeja Bobrovskijho.
     
    53:41
    Rusi opäť v plnom počte. Domáci zvládli oslabenie miestami až o dvoch hráčov, keďže Švajčiari to skúšali v šestici bez brankára.
     
    53:20
    du Bois to vyskúšal od modrej čiary, avšak s jeho pokusom si Bobrovskij poradiť s veľkou ľahkosťou.
     
    52:42
    Švajčiarsky tréner vyskúšal zaujímavý variant, keď odvolal brankára Reta Berru. Hostia so sympatickou snahou o dosiahnutie gólu a zdramatizovanie duelu.
     
    52:31
    Švajčiari to teraz v útočnom pásme vymysleli veľmi pekne. Ich ofenzívny bek Eric Blum posunul puk po svojej ľavici, vypracoval tutovku pre Mosera, ktorý to mieril k bližšej žrdi, no netrafil bránu!
     
    51:41
    Vylúčenie v tíme Rusko (Antipin – 2 min., hákovanie).
     
    51:40
    Moserova strela z pravého krídla vypadla Bobrovskijmu, pred ktorým sa následne strhla poriadna mela. Švajčiari budú mať k dispozícii presilovú hru.
     
    51:00
    Dino Wieser si to rovnal na strelu príliš dlho a nakoniec sa k ohrozeniu Bobrovskijho nedostal, keďže bol zozadu odzbrojený vracajúcim sa hráčom Ruska.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Telegin (Ljubimov), 29. Kuznecov (Ovečkin), 49. Telegin (Ljubimov), 56. Širokov (Zaicev), 60. Mozjakin (Dacjuk, Sannikov) – 59. Moser (Weber, Niederreiter)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Antipin, Orlov, Belov, Zaicev, Marčenko – Ovečkin, Kuznecov, Burmistrov, Mozjakin (A), Dacjuk (C), Sannikov, Panarin, Širokov, Dadonov, Šipačjov (A), Telegin, Ljubimov, Kalinin.
    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Geering, du Bois (A), Schneeberger, Blum, Weber, Marti, Grossman – Niederreiter, Trachsler, Moser (A), Hofmann, Schappi, Andrighetto, Ambühl (C), Hollenstein, Walser, Wieser D., Wieser M., Haas, Walker.

    Rozhodca: Jeřábek, Rantala – McIntyre, Šefčík