Nórsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Švajčiarsko
Sobota 14.05.2016, 15:15 • Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Jubilejné 80. majstrovstvá sveta plynule pokračujú ďalej. Je za nami už ich polovica a v najbližších dňoch nás čaká vyvrcholenie bojov o postup do štvrťfinále. Druhá šampionátová sobota ponúka šesť zápasov. Moskovských fanúšikov bude najviac zaujímať duel v popoludňajšom čase, v ktorom domáci Rusi narazia na Švajčiarsko.

    Ruská zborná vstúpila do svojho domáceho šampionátu prehrou s Českom a úplná spokojnosť nevládla v domácom tábore ani po druhom zápase v turnaji. V tom síce zverenci Olega Znaroka zvládli potvrdiť úlohu favorita, no proti Kazachstanu sa vcelku natrápili, keď o víťazstve 6:4 rozhodli až v tretej tretine. Priebehom turnaja však Rusi naberajú čoraz viac na sile, o čom sa vo vzájomnom zápase s nimi presvedčili Lotyši a predovšetkým Dáni, ktorí utrpeli devastujúcu prehru 1:10. Už beztak hviezdami nabitý mančaft Ruska sa bude môcť v súboji so Švajčiarskom spoliehať už aj na trio z Washingtonu Capitals – Alexandra Ovečkina, Dmitrijho Orlova a Jevgenijho Kuznecova.

    Švajčiari si v úvode turnaja prešli veľkou krízou. Po samostatných nájazdoch podľahli Kazachstanu, v druhom dueli po predĺžení prehrali s Nórskom a vo svojom treťom vystúpení dve tretiny nestačili na Dánov. V tretej tretine však dokázali vyrovnať z 0:2 na 2:2 a v záverečnej minúte predĺženia o švajčiarskom triumfe rozhodol obranca Eric Blum. Švajčiarsko sa vo svojom ďalšom stretnutí ocitlo v opačnej situácii, keď nad Lotyšmi viedli už 3:0. O svoj náskok však prišli a o trojbodový zápis do tabuľky A skupiny museli zviesť ešte tuhý boj. V samom závere tretej tretiny sa švajčiarskym hrdinom opäť stal Eric Blum, ktorý tak znovu rozhodol o víťazstve svojho tímu. Švajčiari sa vďaka tomuto úspešne zvládnutému zápasu vyšvihli na štvrté miesto tabuľky.

    Obidva tímy sa naposledy na pôde majstrovstiev sveta stretli pred dvomi rokmi. Rusi triumfovali hladko 5:0. Veľkým favoritom sú aj dnes. Švajčiari sa budú snažiť o prelomenie negatívnej série, veď ruskú zbornú sa im naposledy podarilo v rámci svetových šampionátov zdolať ešte v roku 2000.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Antipin, Orlov, Belov, Zaicev, Marčenko – Ovečkin, Kuznecov, Burmistrov, Mozjakin (A), Dacjuk (C), Sannikov, Panarin, Širokov, Dadonov, Šipačjov (A), Telegin, Ljubimov, Kalinin.

    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Geering, du Bois (A), Schneeberger, Blum, Weber, Marti, Grossman – Niederreiter, Trachsler, Moser (A), Hofmann, Schappi, Andrighetto, Ambühl (C), Hollenstein, Walser, Wieser D., Wieser M., Haas, Walker.

    Rozhodca: Jeřábek, Rantala – McIntyre, Šefčík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Alexander Ovečkin sa zmocnil puku v útočnom pásme, no streľba mu umožnená nebola, pretože sa ešte predtým pískal ruský ofsajd.
     
    01:00
    Moser našliapol dopredu, nabral dobrú rýchlosť, no k puku sa v obrannom pásme Ruska nedostal, odohral ho pred ním brankár Sergej Boborovskij.
     
    01:30
    Reto Berra musel vytiahnuť prvý vážnejší zákrok proti zakončeniu Dadonova, ktorý to skúšal z uhla.
     
    02:00
    Hollensteinova strela bola zblokovaná na ochrannú sieť. Švajčiarsky útočník sa následne ešte dostal do menšieho konfliktu s jedným z domácich hráčov, no rozhodcovia spor rýchlo zažehnali.
     
    03:00
    Formácia okolo Jevgenijho Kuznecova strávila celé svoje striedanie v útočnom pásme, pokúšala sa aj o zakončenia, no tie dokázala švajčiarska defenzíva dobre blokovať.
     
    03:48
    Hofmann to spoza bránky dobre hodil do bránkoviska, puk sa od korčule obrancu Orlova odrazil smerom na bránu a našťastie pre Rusov zapadol presne do lapačky Sergeja Bobrovskijho.
     
    04:30
    Vadim Šipačjov si pekne naviedol puk na os klziska, z jeho pohybu nebolo jasné, či bude zakončovať alebo sa ešte bude snažiť hľadať nejakého spoluhráča v lepšom postavení. Napokon zvolil prvý variant a Reto Berra mal čo robiť!
     
    05:13
    Rusko dalo gól!
    Ruskí fanúšikovia majú v tomto zápase prvý dôvod na radosť, zborná otvára skóre! IVAN TELEGIN nakopol v strednom pásme svoje motory, nabral vynikajúcu rýchlosť a dostal sa do nájazdu na Berru. Tiesnený stačil zakončiť bekhendom, následne aj s prispením švajčiarskeho obrancu vletel do hosťujúceho brankára a v páde usmernil puk do siete! Švajčiari sa veľmi hnevali, reklamovali nedovolené bránenie na svojho gólmana, no rozhodcovia v tom mali jasno a nešli ani telefonovať. Asistencia: Roman Ljubimov.
    05:13 Ivan TELEGIN - 1:0

     
    06:22
    Felicien du Bois ja prvým vylúčeným hráčom tohto zápasu, previnil sa podrazením.
     
    07:12
    Artemij Panarin bol v rohu klziska odzbrojený a Yannick Webber mal dostatok času, aby úspešne vyhodil puk až za ruskú bránu.
     
    07:42
    Delovka obrancu Belova vypadla Retovi Berrovi, ktorý si však vyrazený puk veľmi rýchlo všimol a hokejkou ho získal späť do svojej moci.
     
    08:22
    V momente, keď už du Bois naskakoval na ľadovú plochu, sa ešte Ovečkin zmocnil kržíneho pasu od Dacjuka a posielal puk smer brána. Berra zasahovať nemusel.
     
    09:00
    Obranca Švajčiarska Felicien du Bois je smoliarom týchto minút. Na ľade bol po návrate z trestnej lavice len veľmi krátko a opäť sa previnil nedovoleným zákrokom.
     
    09:43
    Panarina neposlúchal puk, pri mantineli oň prišiel a jeden zo Švajčiarov bol pri snahe zaveliť do brejku faulovaný Mozjakinom.
     
    10:00
    Alexander Ovečkin z ľavého kruhu strieľal zápästím cez brániaceho protihráča, puk umiestňoval do pravého horného rohu švajčiarskej brány, Reto Berra vytiahol dobrý zákrok pravým ramenom!
     
    10:45
    Artemij Panarik pekne našliapol ešte na obrannej modrej čiare, prenikol stredom klziska ako nôž maslom a svoju vydarenú individuálnu akciu zakončil strelou na bližšiu žrď. Puk zrejme smeroval mimo švajčiarsku svätyňu, no Reto Berra radšej vytiahol efektný zákrok lapačkou!
     
    11:43
    Švajčiari svoju krátku presilovku nedokázali využiť, Mozjakin je späť na ľade a hrá sa v plnom počte na oboch stranách.
     
    12:40
    Belov síce najprv dokázal na modrej čiare zavrieť pásmo, no následnú prihrávku od Mozjakina spracoval už v strednom pásme. Ofsajd Rusov.
     
    13:30
    Kuznecov prekvapivou prihrávkou spoza brány našiel na prvej tyčke Burmistrova, ktorý nezakončoval, posunul puk na modrú čiaru Vojnovovi. Ten to skúsil príklepom, no Berrovi nespôsobil vážnejšie problémy.
     
    14:18
    Obrovská šanca Rusov na zvýšenie svojho náskoku ostala nevyužitá! Panarin v rýchlostnom súboji jasne prevýšil Bluma a otvoril sa pred bránou Švajčiarska na prihrávku. Vadim Šipačjov ho nádhernou žabkou poslal do stopercentnej šance, Panarin zakončil z prvej, no Reto Berra podržal svoj tím famóznym zákrokom!
     
    15:00
    Rusi začínajú svoju akciu z vlastnej obrannej tretiny, puk bude smerom dopredu posúvať Belov.
     
    16:00
    Bobrovskij nemal s nahodením zo stredného pásma najmenšie problémy, puk schoval do svojej lapačky, kde ho musel aj podržať, keďže rýchla rozohrávka mu nebola umožnená.
     
    16:45
    Dadonovovi sa núkali dvaja spoluhráči na prihrávku, napokon to skúsil strelou na vzdialenejšiu žrď. S pokusom letiacim po ľade si Berra poradil a pravým betónom vykopol puk späť do hry.
     
    17:07
    Vadim Šipačjov môže byť rád, že za tvrdý faul inkasoval len menší trest.
     
    17:07
    Kuriózna situácia. Bobrovskij sa počas prerušenia hry vybral na svoju striedačku po fľašku s vodou, čo mu však okrem reklamnej prestávky umožnené nie je, a tak musel byť aspoň na jedno striedanie nahradený Iľjom Sorokinom.
     
    18:07
    Švajčiari zatiaľ nedokázali nerozchytaného brankára počas tejto presilovky preveriť.
     
    19:07
    Iľja Sorokin sa na záver svojho krátkeho pobytu v bráne Ruska musel poriadne obracať! Po Hollensteinovom peknom teči sa pred bránkoviskom domácich strhla poriadna mela, puk sa tam snažil stiahnuť si Ambühl. Keby mi tu vyšlo, mohol zakončovať do prázdnej brány. Švajčiarsky kapitán však s týmto úmyslom nepochodil!
     
    19:57
    V záverečných sekundách prvej tretiny ešte prišla strieľaná prihrávka Orlova, ktorý to hádzal pred bránu na teč, no puk z jeho hokejky len zadunel o zadný mantinel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Rusi po prvej tretine vedú nad Švajčiarskom 1:0. O doposiaľ jediný gól sa postaral Ivan Telegin, ktorý dokázal dopraviť puk do siete po tom, čo sa dostal do konfrontácie s brankárom Berrom. O regulárnosti tohto by sa veru dalo diskutovať, no rozhodcovia s jeho uznaním neváhali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Ostrý nástup Rusov do druhej tretiny. Schneeberger zaváhal, nechal si utiecť Burmistrova, ktorý zakončil svoj nájazd na bránu bekhendovým pokusom. Berra bol pripravený a túto šancu vyriešil.
     
    20:30
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Trachsler – 2 min., držanie hokejky).
     
    21:20
    Artemij Panarin to skúšal krížnou prihrávkou skrz šírku obranného pásma Švajčiarov. Ich obranný vzorec však tento úmysel prečítal a puk dokázal vytečovať mimo svojej obrannej tretiny.
     
    22:20
    Švajčiari sa na konci svojho oslabenia vydali vo dvojici dopredu, napokon v tom ofenzívnom pokuse ostal len Moser, ktorý si to hodil na os a skúšal vystreliť. Nebezpečenstvo pre Bobrovskijho z toho nevyplynulo.
     
    23:00
    Na druhej strane sa opäť za chrbtom švajčiarskej defenzívy ocitol rýchlonohý Telegin, ktorý sa snažil bekhendom prehodiť puk ponad ležiaceho Berru. Ten nemal vôbec kontrolu nad pukom, ale dokázal ho zastaviť svojim dresom!
     
    25:00
    Švajčiari len odhodili puk na zakázané uvoľnenia, po ktorom sa hra vráti do ich obranného pásma.
     
    25:20
    Švajčiarom sa na malý moment otvorila možnosť ísť do prečíslenia, Andreas Ambühl prehadzoval puk na ľavé krídlo, no svojmu spoluhráčovi adresoval príliš ťažkú prihrávku a ten si so skackajúcim pukom nedokázal poradiť.
     
    26:15
    Ovečkin po získaní útočného pásma posunul puk na Širokova, ktorý si ho nespracoval úplne ideálne, ale aj napriek tomu stačil vystreliť. Berra s ľahkým zákrokom betónom.
     
    27:45
    Švajčiari v týchto okamihoch trošku osmelili aj v ofenzíve. Niederreiter strieľal z prvej, ale trafil len pred sebou stojaceho obrancu Ruska.
     
    28:50
    Rusko dalo gól!
    Moskovský Ľadový palác je vo vytržení! JEVGENIJ KUZNECOV vo svojom prvom striedaní po tom, čo bol bolestivo nastrelený do nohy Belovom, strelil nádherný gól! Z pravého krídla sa pekne natlačil do šance, jeho forhendové zakončenie Berra zneškodnil, puk vyrazil do vzduchu a z toho ho ešte Kuznecov stačil doklepnúť do siete! Gól útočníka Washingtonu Capitals, ktorý ma za sebou vynikajúcu sezónu v NHL, ešte overoval videorozhodca. Ten však nemal príliš roboty, keďže sa jednalo o absolútne regulárny zásah! Asistencia: Alexander Ovečkin.
    28:50 Jevgenij KUZNECOV - 2:0

     
    29:45
    Švajčiari sa oslobodili, vyhodili puk cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa nepíska, takže Belov musí hrať.
     
    29:59
    Christian Marti svojim faulom posiela Rusov do početnej prevahy.
     
    30:50
    Švajčiarski hokejisti sa zatiaľ v tejto presilovke dobre bránia, už dvakrát sa im podarilo vystreliť puk zo svojho pásma. Rusi teraz začínajú až spoza Boborovskijho.
     
    31:20
    Reto Berra si poradil s Ovečkinovou strelou a zlikvidoval i následnú dorážku.
     
    31:59
    Švajčiarski hokejisti sa dokázali ubrániť a ruským ofenzívnym výpadom už môžu opäť čeliť v pätici.
     
    33:00
    Nino Niederreiter sa snažil zaskočiť Boborovskijho, no vyprodukoval len propagačný pokus, ktorý preletel povedľa pravej žrde ruskej svätyne.
     
    34:00
    Sergej Mozjakin to teraz možno trošku prekombinoval, keď namiesto zakončenia ešte volil kľučku, vytiahol si Berru z brány, no bekhendom už z uhlu nedokázal dopraviť puk do siete.
     
    34:30
    Veľmi pekná akcia Švajčiarov, ktorý boli blízko ku kontaktnému zásahu. Mark Wieser potiahol puk do útočnej tretiny, veľmi dobre si ho pokryl a spoza brány to pekne nabil na strelu z prvej Julianovi Walkerovi, ktorému ale pokazil radosť z gólu pohotový zásah Sergeja Boborovskijho!
     
    35:15
    Potlesk na otvorenej scéne teraz zožal Dmitrij Orlov, ktorý nasadil skvostný hit Ninovi Niederreiterovi.
     
    35:45
    Andrighetto sa v obrannom pásme Ruska prezentoval peknou sťahovačkou, zásluhou ktorej mal priestor na zakončenie. Mieril to k pravej žrdi, Boborovskij bol pripravený a s prehľadom zakročil.
     
    37:15
    Panarin a spol. roztočili vo švajčiarskom pásme poriadny kolotoč. Svoj dlhý pobyt v ňom zakončili práve strelou Panarina. Berra toho síce veľa nevidel, no až tak vadiť mu to nemuselo, keďže strela ruského krídelníka nebola presná.
     
    38:02
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (D. Wieser – 2 min., hákovanie).
     
    38:32
    Typická a mimoriadne obávaná strela Alexandra Ovečkina z prvej tentoraz gól nepriniesla, puk len zadunel na zadnom mantineli.
     
    39:30
    Ako pravák to vyskúšal hodiť na bránu z prvej aj Sergej Mozjakin, jeho pokus z pozície obrancu však bol zablokovaný a až k Berrovi sa nedostal.
     
    39:45
    Dadonov zakončoval z nebezpečnej pozície medzi kruhmi, trafil len výstroj Reta Berru!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Rusi dokázali navýšiť svoj náskok, avšak len o jeden gól, čo je vzhľadom na prevahu, akou domáci v tomto stretnutí disponujú, pravdu povediac trochu málo. Skórovať sa podarilo Jevgenijmu Kuznecovovi, ktorý demonštroval svoje individuálne majstrovstvo, keď svoju individuálnu akciu zakončil strelou zo vzduchu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Samuel Walser to v úvode tretieho dejstva skúšal strelou, no jeho zakončeniu chýbala potrebná presnosť.
     
    41:30
    Pavel Dacjuk, ktorý v dnešnom zápase nie je až tak výrazný, ako uňho bývam zvykom, ťahal menšie prečíslenie domácich, napokon sa mu nikto neotvoril na prihrávku, a tak volil bekhendové nahodenie, s ktorým Berra nemal vážnejšie starosti.
     
    42:20
    Jemelin natiahol od modrej čiary k strele z prvej. Švajčiarsky brankár si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    43:00
    Telegin sa snažil dostihnúť puk, no aj napriek svojej enormnej rýchlosti už zakázanému uvoľneniu svojho tímu nedokázal zabrániť.
     
    43:58
    Rusi si zahrajú šiestu presilovku v zápase. Švajčiarom posiela do početnej nevýhody faulujúci Hollenstein.
     
    44:25
    Robin Grossman nezmyselne atakoval Dacjuka a putuje na lavicu hanby.
     
    45:25
    Rusom, ktorí poslali na presilovku 5 proti 3 piatich útočníkov, sa zatiaľ v tejto početnej výhode nedarí tak, ako by sme očakávali.
     
    46:08
    Reto Berra pri presúvaní sa posunul lapačkou bránu, Artemij Panarin zakončil do odkrytej svätyne, no jeho gól platiť nemôže.
     
    46:08
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Berra – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    46:08
    Domáci tak budú mať v krátkom časovom slede k dispozícii ďalšiu presilovku o dvoch hráčov, tentoraz podstatne kratšiu.
     
    46:12
    Alexander Ovečkin svojou strelou do vzdialenejšieho rohu brány našiel len lapačku pripraveného Reta Berru.
     
    46:30
    Švajčiari sú z najhoršieho vonku, čelia ruskej presilovke už len jedného hráča.
     
    46:45
    Jevgenij Kuznecov si to pripravoval na bekhendové zakončenie do prázdnej brány, ktoré mu však v poslednej chvíli doslova uchmatol rýchlou lapačkou Reto Berra.
     
    47:30
    Švajčiari sa veľmi dobre bránia, dobrou defenzívnou robotou nepúšťajú Alexandra Ovečkina do jeho ideálnych streleckých parkiet.
     
    48:50
    Rusko dalo gól!
    Štvrtá formácia Ruska sa po dlhšom časovom útoku dostala na ľad a postarala sa o tretí gól! Roman Ljubimov, rovnako ako pri prvom góle, asistoval IVANOVI TELEGINOVI, ktorému skvelou prihrávkou pripravil takú streleckú pozíciu, že Telegin mal pred sebou už len prázdnu bránu, do ktorej poľahky dopravil puk. Asistencia: Roman Ljubimov.
    48:50 Ivan TELEGIN - 3:0

     
    49:40
    Zakázané uvoľnenie Rusov. Hra sa po množstve minúť bude minimálne chvíľku opäť odvíjať aj v okolí brankára Sergeja Bobrovskijho.
     
    50:00
    Švajčiari majú ešte desať minút na zdramatizovanie zápasu. Uvidíme, či ich Rusi vôbec k niečomu pustia.
     
    51:00
    Dino Wieser si to rovnal na strelu príliš dlho a nakoniec sa k ohrozeniu Bobrovskijho nedostal, keďže bol zozadu odzbrojený vracajúcim sa hráčom Ruska.
     
    51:40
    Moserova strela z pravého krídla vypadla Bobrovskijmu, pred ktorým sa následne strhla poriadna mela. Švajčiari budú mať k dispozícii presilovú hru.
     
    51:41
    Vylúčenie v tíme Rusko (Antipin – 2 min., hákovanie).
     
    52:31
    Švajčiari to teraz v útočnom pásme vymysleli veľmi pekne. Ich ofenzívny bek Eric Blum posunul puk po svojej ľavici, vypracoval tutovku pre Mosera, ktorý to mieril k bližšej žrdi, no netrafil bránu!
     
    52:42
    Švajčiarsky tréner vyskúšal zaujímavý variant, keď odvolal brankára Reta Berru. Hostia so sympatickou snahou o dosiahnutie gólu a zdramatizovanie duelu.
     
    53:20
    du Bois to vyskúšal od modrej čiary, avšak s jeho pokusom si Bobrovskij poradiť s veľkou ľahkosťou.
     
    53:41
    Rusi opäť v plnom počte. Domáci zvládli oslabenie miestami až o dvoch hráčov, keďže Švajčiari to skúšali v šestici bez brankára.
     
    54:30
    Zdá sa, že Švajčiari sa nadýchli k záverečnému náporu, ktorého hlavným cieľom bude dosiahnutie aspoň jedného presného zásahu a pokazenie čistého konta Sergeja Bobrovskijho.
     
    55:20
    Rusko dalo gól!
    Gól však padol na druhej strane! Reto Berra si so strelou od modrej čiary v podaní Nikitu Zaiceva ešte s vypätím všetkých síl dokázal poradiť, no proti následnej dorážke SERGEJA ŠIROKOVA, ktorý mal dostatok priestoru na to, aby si vzal puk na hokejku a dorazil ho do siete! Asistencia: Nikita Zaicev.
    55:20 Sergej ŠIROKOV - 4:0

     
    56:44
    Geering si to namieril do dobrej streleckej pozície, no v rozhodujúcej chvíli bol defenzívou Ruska predsa len zablokovaný.
     
    57:20
    Sannikov aktívne pôsobil v predbránkovom priestore, no dorážku mu už umožnená nebola, keďže Reto Berra puk jasne mal vo svojej moci.
     
    58:00
    Dmitrij Orlov si v obrannej tretine svojho tímu výborne poradil najprv v osobnom súboji a rovnako dobre zvládol aj obohratie napádajúceho protihráča.
     
    58:44
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari sa napokon predsa len dočkali čestného presného zásahu, Sergej Boborovskij si tak čisté konto do štatistík nezapíše! Ruská defenzíva nechala Niederreiterovi priestor vo svojej obrannej tretine, ten nabil na modrú čiaru Weberovi, ktorého strelu doklepol do brány SIMON MOSER. Asistencie: Yannick Weber, Nino Niederreiter.
    58:44 Simon MOSER - 4:1

     
    59:43
    Rusko dalo gól!
    Formácia, ktorej sa dnes na ľade príliš nedarilo, dáva gólovú bodku za dnešným zápasom! Sannikov výborne zapracoval, posunul puk na Dacjuka, čím vypracoval svojim spoluhráčom prečíslenie! Pavel Dacjuk nezištnou prihrávkou ponúkol gól ako na zlatom podnose SERGEJOVI MOZJAKINOVI, ktorý sa zoči-voči Berrovi zachoval tak, ako mu velila jeho povesť top kanoniera, a zavesil puk do horného rohu švajčiarskej svätyne! Asistencie: Pavej Dacjuk, Stepan Sannikov.
    59:43 Sergej MOZJAKIN - 5:1

     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina bola napokon na góly najbohatšia. Rusi najskôr zveľadili svoj náskok na 4:0, Švajčiarom sa následne podarilo streliť aspoň jeden gól, na ktorý ale ešte niekoľko sekúnd pred koncom odpovedal krásnym gólom Sergeja Mozjakina.

    Rusi tak bez väčších ťažkostí potvrdili úlohu favorita a definitívne si zabezpečili postup do štvrťfinálových bojov.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok dnešného dňa, ktorý vám snáď spríjemnia aj naši hokejisti. Tých už od 19:15 čaká zaťažkávacia skúška proti Kanade. Nenechajte si ujsť náš priamy prenos z tohto duelu. (17:44:15)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 6. Telegin (Ljubimov), 29. Kuznecov (Ovečkin), 49. Telegin (Ljubimov), 56. Širokov (Zaicev), 60. Mozjakin (Dacjuk, Sannikov) – 59. Moser (Weber, Niederreiter)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Antipin, Orlov, Belov, Zaicev, Marčenko – Ovečkin, Kuznecov, Burmistrov, Mozjakin (A), Dacjuk (C), Sannikov, Panarin, Širokov, Dadonov, Šipačjov (A), Telegin, Ljubimov, Kalinin.
    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Geering, du Bois (A), Schneeberger, Blum, Weber, Marti, Grossman – Niederreiter, Trachsler, Moser (A), Hofmann, Schappi, Andrighetto, Ambühl (C), Hollenstein, Walser, Wieser D., Wieser M., Haas, Walker.

    Rozhodca: Jeřábek, Rantala – McIntyre, Šefčík