Nórsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
Fínsko
Sobota 14.05.2016, 11:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes otvorí súboj Francúzska s Fínskom.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Oficiálne domáci Francúzi majú na svojom konte na šiestej priečke iba päť bodov, ktoré získali za jeden riadny trumf a jednu výhru po samostatných nájazdoch. Hokejisti z krajiny galského kohúta odštatovali šampionát dvojbodovou výhrou 3:2 nad Nemeckom, pokračovali vysokou prehrou 1:5 so Slovenskom, následne zdolali Maďarsko 6:2 a naposledy prehrali s USA 0:4.

    Fíni sú priebežne druhí a šampionát majú výborne rozbehnutý. V doterajšom priebehu turnaja neprehrali ani raz a od líderskej Kanady ich delí iba skóre. Fínski hokejisti postupne vyhrali s Bieloruskom 6:2, potom zdolali Nemecko 5:1, následne triumfovali nad Američanmi 3:2 a naposledy si výhru pripísali aj v zápase proti Maďarsku, nad ktorým triumfovali 3:0.

    Jednoznačným favoritom zápasu sú Fíni. Tí by mali na základe papierových predpokladov hladko triumfovať, čomu sú naklonení aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí na triumf Fínska vypísali kurz iba 1.04, zatiaľ čo na výhru Kanady je kurz až 33.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Huet (Quemener) – Auvitu, Moisand, Dieudé-Fauvel, Beron, Janil – Fleury, Bellemare, S. Treille – Y. Treille, Meunier, Perret – Claireaux, Ritz, Desrosiers – Bertrand, da Costa, Lampérier – Bertheon

    Fínsko: Koskinen (Saros) – Pokka, Lindell, Jaakola, Hietanen, Kukkonen, Ohtamaa, Salmela – Jokinen, Barkov, Laine – Granlund, Koivu, Komarov – Pyörälä, Koskiranta, Aho – Pihlström, Lajunen, Pulkkinen

    Rozhodca: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Fíni sa ihneď v úvode zápasu natlačili pred bránku súpera, ale Barkov bol v uhle a na strelu to nemal.
     
    00:43
    Fínski hokejisti začali aktívnejšie a aj naďalej obliehajú bránku súpera. Francúzi v modrých dresoch zatiaľ bez zaváhania odolávajú.
     
    01:16
    Fíni teraz museli útočnú tretinu opustiť a pri prechode späť ich zastavil iba ofsajd. Nasledovať bude buly v strednom pásme.
     
    01:50
    Fínsko opäť pretlačilo puk až k bránke súpera. V bránkovisku sa ho tam pokúšali vydolovať Koivu a Komarov, ale Huet sa oklamať nenechal.
     
    02:19
    Pochvalu si teraz zalsúži Francúz Lamperier, ktorý sa obetavo vložil do strely od modrej čiary. Fínska ofenzíva páli naozaj z každej možnej pozície.
     
    02:36
    Skóre mohlo byť otvorené! Pyörälä prihral medzi kruhy, kde ostal osamotený Koskiranta, ale jeho okamžitú strelu vyrážačkou vytesnil skvelý Huet!
     
    03:39
    Raux dostal puk z pásma a nahodil ho na bránku súpera. Prvýkrát v zápase sa bude vhadzovať aj pred fínskym gólmanom.
     
    04:07
    Fíni sa rýchlo presunuli späť do útoku, odkiaľ vypálil Jokinen, ale aj Huet hru radšej prerušil.
     
    05:22
    Zaujímavá akcia fínskeho tímu! Sacha Treille naskočil na ľad a ihneď vybojoval puk, s ktorým sa dostal aj do zakončenia. V ňom to nemyslel zle, ale obrana Francúzska jeho pokus zrazila do bezpečia.
     
    05:40
    Francúzsko sa obetavo bráni, do puku sa tentokrát hodil aj Janil.
     
    05:48
    Fíni sa teraz natlačili až priamo do bránky súpera, ale nemohli zakončovať, pretože rozhodcovia hru pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku prerušili.
     
    06:33
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany klziska na druhú, ale dlhšie sa neprerušuje. Sledujeme vynikajúcu defenzívnu činnosť a žiadne zákroky brankárov.
     
    07:26
    Fínsko sa dokázalo usadiť v pásme a pokúša sa tam vytvoriť si súvislejší tlak. Francúzi zatiaľ odolávajú.
     
    07:40
    Francúzi napokon súpera vytlačili až k mantinelu a vôbec ho nepúšťajú k strele. Obranná činnosť je dnes naozaj obojstranne prepracovaná.
     
    08:10
    Publikum sa medzičasom baví mexickými vlnami, ktoré rozprúdil maskot Laika. Jednoznačnú prevahu v hľadisku majú fanúšikovia Fínska.
     
    09:30
    Salmela sa pokúsil páliť od modrej čiary, ale domáci hokejisti jeho pokus zrazili iba mimo svojej bránky. Na ľadovej ploche sa stále nič nemení.
     
    10:00
    Prvá polovica tejto tretiny je minulosťou a my musíme konštatovať, že sledujeme pekný bojovný hokej, v ktorom prevažujú vynikajúce defenzívy na oboch stranách.
     
    11:02
    Francúzsky gólman Huet prerušil hru a nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať po ľavici domáceho brankára.
     
    11:30
    Máme tu prvé vylúčenie zápasu, brániť sa bude Francúzsk! Na trestnú lavicu odchádza z ahákovanie Lampérier.
     
    11:55
    Fíni sa okamžite usadili v útočnej tretine. Z ľavej strany z vonkajšej hranice kruhu pálil Laine, ale jeho pokus Francúzi obetavo zrazili.
     
    12:17
    Fíni ešte puk udržali v pásme a dostali sa aj k priamemu zakončeniu, no v ňom ich vymazal opäť iba Huet. Francúzsky gólman hru prerušil.
     
    12:50
    Fíni síce vyhrali buly v útočnej tretine, ale boli zatlačení k mantinelu a napokon o puk aj prišli. Francúzsko sa dokázalo oslobodiť.
     
    13:20
    Fínsko sa vrátilo do pásma. Videli sme nahodenie od modrej čiary, ktoré malo byť určené zrejme na teč pre Koskirantu, ale ten puk vo vzduchu nezasiahol.
     
    13:30
    Francúzsko zvládlo prerušovať tlak súpera a puk do svojej siete nepustilo. Aj po skončení presilovky Fínska pokračujeme za stavu 0:0.
     
    13:40
    Francúzsko sa bude opäť brániť! Raux inkasuje dvojminútový trest za držanie.
     
    14:26
    Francúzski hokejisti sa museli okamižte stiahnuť pred svoju bránku, ale napokon od nej puk dokázali odpáliť do bezpečia.
     
    14:55
    Francúzi puk opätovne vyhodili až ku Koskinenovi. Fínsko sa nevie usadiť v pásme.
     
    15:40
    Fíni sa počas tejto presilovky v útočnej tretine dlhšie neudržali a súvislejší tlak nevyprodukovali. Francúzsko sa ubránilo veľmi dobre.
     
    16:16
    Fínsko chcelo preniknúť do pásma súpera, ale zastavil ho iba ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    16:33
    Sledujeme tvrdú hru pri mantineloch, takže všetky súboje sa odohrávajú najmú tam. Predbránkový priestor majú defenzávy vykrytý.
     
    17:21
    Fínsko sa presunulo späť do pásma. Aho sa tam oprel do puku, no Huet jeho pokus vytesnil. Následné pokusy o dorážku sa takisto neujali.
     
    17:46
    Fínsko sa vrátilo do pásma. Hietanen tam prihrávkou za bránku hľadal Barkova, ale jeho pokus bol veľmi prudký a druhý menovaný ho nezachytil.
     
    18:22
    V úvode záverečnej dvojminútovky tejto tretiny Francúzi puk vyltačili od svojej bránky.
     
    18:51
    Fínsko sa ale rozhodne nechce brániť a po prestriedaní sa vracia do svojho útočného pásma. Puk stále lieta z jednej strany klziska na druhú.
     
    19:02
    Na útočnej modrej čiare si puk spracoval Pokka a skúšal strieľať, ale trafil iba francúzskeho obrancu stojaceho pred ním.
     
    19:49
    Jaakola nahadzoval puk na teč, ale jeho spoluhráči puk nedokázali zachytiť, pretože Huet si ho výborne podržal. Uvidíme ešte jedno vhadzovanie v útočnom pásme Fínska.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej obojstranne bojovný hokej, v ktorom však prevládala vynikajúca defenzívna činnosť. Strelci to mali naozaj náročné a do dobrých pozícií sa takmer ani nedostali, o čom svedčí aj aktuálny pomer striel.

    Pomer striel: 2:8.
    Druhá tretina sa začne približne o 12:00.
    Pohľad na ľadovú plochu pred začiatkom zápasu
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:04
    Prvé buly vyhral Barkov a Fínsko môže ísť opäť do útoku.
     
    20:33
    Fíni toho ale v útočnej tretine veľa nevymysleli, pretože Francúzi si puk pravzali a zaviezli ho na opačnú polovicu klziska.
     
    21:06
    Puk vyletel na striedačky a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    21:59
    Ohtamaa to skúsil strelou od modrej čiary, ale Francúzi ju obetavo zblokovali iba mimo priestoru svojej bránky.
     
    22:07
    Ohtamaa sa okamžite musel stiahnuť aj do defenzívy, pretože domác hokejisit podnikli útok vo dvojici, ale napokon ho zakončili iba nepresnou strelou od modrej čiary.
     
    22:48
    Fíni opäť po mantineli rozohrlai puk do pásma, ale Huet si povyšiel k zadnému mantinelu a pomohol svojim spoluhráčom s rozohrávkou.
     
    23:16
    Lajunen chcel strieľať spoza obrany súpera, ale na ľavom kruhu mu puk skźol z čepele a netrafil ho podľa svojich predstáv.
     
    23:39
    Francúzsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za narazenie na mantinel da Costa.
     
    24:06
    Francúzi odolali dvom streleckým pokusom súpera a puk bezpečne vyhodili zo svojej obrannej tretiny.
     
    24:25
    Fíni sa chceli do tretiny vrátiť, ale puk opäť skončil mimo hracej plochy a rozhodca nariadil vhadzovanie v strednom pásme.
     
    24:49
    Fínsko sa rýchlo po buly vrátilo do pásma. Od modrej čiary tam pálil Lindell a jeho spoluhráči chceli aj dorážať, no skvelý Huet si poradil.
     
    25:00
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko využíva presilovú hru a ujíma sa vedenia! ESA LINDELL si puk vymenil so spoluhráčom v ľavom kruhu a dostal spätnú prihrávku za kruhy. Tam sa do strely poriadne tvrdo oprel a umiestnil ju k pravej žrdi. Asistencie: Mikael Grandlund, Mikko Koivu.
    Esa LINDELL - 0:1

     
    25:00
    Francúzi teda toto oslabenie neustáli a už hrajú v plnom počte.
     
    25:12
    Brániť sa bude aj Fínsko! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Lajunen.
     
    25:56
    Francúzi sa okamžite pokúšajú o vyrovnanie. Od útočnej modrej čiary nahadzoval puk Auvitu a zdalo sa, že jeho pokus bol ešte tečovaný, no iba mimo bránky.
     
    26:20
    Fínsku sa podarilo vyhodiť puk preč zo svojej obrannej tretiny. Francúzsko musí založiť novú akciu.
     
    27:12
    Fíni sa dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Francúzsko stále prehráva o jediný gól.
     
    27:58
    Francúzsky gólman Huet podržal puk a prerušil hru. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    28:23
    Fínsky kapitán Koivu zahodil veľkú šancu na skórovanie! Hokejkou sa poriadne rozohnal pred ležiacim gólmanom, ale napokon priestor troch žrdí prepálil.
     
    28:50
    Francúzsko sa musí brániť aj po inkasovanom góle. Fíni súperovi nedávajú žiadny priestor na prípadné vyrovnanie.
     
    29:19
    Hra je prerušená a rozhodcovia sa radia o predchádzajúcej strele fínskeho kapitána. Je možné, že Koivu dal gól a bude sa telefonovať videoarbitrovi!
     
    29:19
    Rozhodca ale po krátkom telefonáte rozpažil a skóre sa nemení. Koivu pred takmer minútou neskóroval.
     
    30:06
    Francúzsko preniklo do pásma a puk iba po ľade nahodilo k bránke súpera, ale Koskinen nič neriskoval a prikryl ho lapačkou.
     
    30:40
    Fínsko sa teší z gólu, ale opäť sa bude telefonovať videorozhodcovi.
     
    30:40
    Rozhodca telefonuje už veľmi dlho a diváci si pýtajú presný zásah. Finálny verdikt ešte stále nepoznáme.
     
    30:40
    Rozhodca je v boxe časomeračov už štyri minúty, ale stále nie je jasné, či bude fínsky gól platiť. Fínski diváci si čakanie spríjemňujú mexickými vlanami.
     
    30:40
    Fínsko dalo gól!
    Gól platí! ALEKSANDER BARKOV tečoval puk po strele od modrej čiary a rozhodcovia sa po niekoľkých minútach zhodli, že nešlo o hru vysokou hokejkou. Asistencie: Patrik Laine, Jussi Jokinen.
    Aleksander BARKOV - 0:2

     
    31:10
    Fínsko sa aj po góle vrátilo do pásma súpera. Strelou od modrej to skúsil Hietanen, ale trafil iba zadný mantinel.
     
    32:05
    Hra sa po góle absolútne neprerušuje a Francúzi sa pokúšajú dostať do útoku. Zatiaľ bezúspešne.
     
    33:22
    Až teraz sa priamo do bránkoviska súpera postavil Lamperier a chcel dorážať, ale Koskinen si puk pokryl a hru prerušil. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    33:51
    Francúzsko muselo po buly svoju útočnú tretinu opustiť a Raux do nej puk vrátil iba nahodením na zadný mantinel.
     
    34:33
    Treille prihral puk na modrú čiaru, kde bol pripravený Dieudé-Fauvel, no jeho pokus bol okamžite zblokovaný.
     
    34:50
    Fínsko dalo gól!
    Fíni nechcú dopustiť ani len zníženie a opäť navyšujú svoj náskok. PATRIK LAINE teraz korčuľoval pred bránku, kde iba vložil hokejku do nahodenia z pravej strany a puk usmernil k žrdi. Asistencie: Jussi Jokinen, Aleksander Barkov.
    Patrik LAINE - 0:3

     
    35:55
    Výbornú prácu teraz predviedol Francúz Claireaux, ktorý puk z pravej strany od mantinelu nahodil na bránku súpera, no nanešťastie pred Francúzov Koskinen tento puk dobre videl.
     
    36:22
    Fínsko po buly vyviezlo puk preč zo svojej obrannej tretiny. Francúzski hokejisti budú chcieť založiť novú útočnú akciu.
     
    36:57
    Pyörälä sa z kruhu pokúsil prepáliť Hueta, ale bráku minul a puk poslal iba nad vinel.
     
    37:06
    Fínsko sa presunulo do pásma. Na modrú čiaru tam dostával puk Hietanen, ale jeho strela sa nemohla ujať, pretože francúzsky zadám puk okamžite obetavo zblokoval.
     
    38:10
    Hra sa teraz dlhšie neprerušuje a puk je na fínskych hokejkách. Fíni sú aj pri trojgólovom vedení veľmi aktívni.
     
    38:39
    Po dlhšom čase sa Francúzi presunuli do pásma svojho súpera, ale nič výnimočné tam nevymysleli. Bellemare operoval pri bránkovisku len proti prevahe a nemal šancu na úspech.
     
    39:20
    Fíni sa vrátili do svojej útočnej tretiny. Predviedli tam peknú akciu, na konci ktorej po krížnej prihrávke zakočil Lindell do gólmana Hueta.
     
    39:46
    Francúzsky brankár Huet sa teraz iba bezmocne obzrel za svoje pravé rameno, pretože vôbec nevedel, kam preletela nenápadná strela spoza obrany. Našťastie pre neho skončila iba na zadnom mantineli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina tohto zápasu je minulosťou. Videli sme v nej konečne aj presné zásahy, pričom o všetky z nich sa postarali fínski hokejisti. Tí majú pred záverečnou dvadsaťminútovkou jednoznačne nakročené k triumfu.

    Pomer striel: 8:16.
    Tretia tretina sa začne približne o 12:54.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Fínsko mohlo vyhrávať už o štyri góly! Lindell sa sám natlačil priamo pred bránku súpera a zaknčoval, ale Huet si zachoval chladnú hlavu a ustál to.
     
    40:50
    Francúzsko teda aj tretiu tretinu zaíčna defenzívnou činnosťou. Fíni sú v ofenzíve poriadne nepríjemní.
     
    42:21
    Francúzsko vyhodilo puk od vlastnej bránky iba cez všetky čiary. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici gólmana Hueta.
     
    42:46
    Francúzi sa rýchlo presunuli do pásma súpera. Skúsili to tam nahodením na teč pre Berthona, ale ten puk nezasiahol.
     
    43:38
    Hokejisti sa premávajú z jednej strany klziska na druhú, ale nebezpečnejšie šance teraz nevidíme. Oba celky sa pokúšajú vystreliť.
     
    43:49
    Auvituova strela teraz mala dobré parametre, ale skončila iba na betóne gólmana Fínska.
     
    44:40
    Hra sa stále dlho neprerušuje a puk lieta z jednej strany klziska na druhú. Francúzsko je teraz o torchu aktívnejšie.
     
    45:11
    Fíni puk iba vyhodili zo svojho obranného pásma, ale nepodarilo sa im prejsť do útoku. V strednej tretine si kus čiernej gumy prevezmú Francúzi.
     
    46:18
    Fínsko vyhodilo puk cez všetky čiary a je z toho iba zakázané uvoľnenie. Nasleodvať bude buly pred Koskinenom.
     
    46:55
    Fíni sa teraz nevedia dlhšie udržať v pásme a k strele sa nedotávajú už vôbec. Nedokázal to ani mimoriadne aktívny Laine.
     
    47:21
    Granlund puk vynikajúco posielal od ľavého mantinelu pred bránku súpera, ale tam si ho stiahli iba brániaci Francúzi.
     
    47:44
    Francúzsko vyhodilo puk cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie. Hra je rozkúskovaná a nesledujeme žiadne súvisl= akcie.
     
    47:51
    Hra sa opäť prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. Francúzi sa počas nej budú radiť o taktike, zápas z ich pohľadu ešte nie je celkom stratený.
     
    48:21
    Francúzsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Meunier.
     
    48:33
    Ihneď po buly Francúzi puk vyhodili cez všetka čiary.
     
    49:10
    Fíni sa do pásma vrátili, ale s prihrávkami to tam zrejme až prešpekulovali. Od modrej čiary po veľmi dlhej dobe vystrelil Lindell, Huet jeho pokus vyrazil pred seba.
     
    49:18
    Francúzsko puk opätovne vyhodilo zo svojej obrannej tretiny a odchádza striedať.
     
    50:21
    Presilovka Fínska je minulosťou. Francúzski hokejisti počas nej výborne zvládli defnezívnu činnosť a súpera do vyloženej šance nepustili.
     
    50:44
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček Komarov.
     
    50:44
    Zmena v bránke Francúzska. Huet smeruje na striedačku, na jeho miesto nastúpi Quemener.
     
    51:33
    Fíni sa budú jednu minútu a 11 sekúnd brániť v trojici proti piatim hokejistom Francúzska! Za zdržovanie hry je vylúčený Koskinen, jeho trest si odsedí jeden z korčuliarov.
     
    52:31
    Francúzsko sa v dvojnásobnej presilovke teší zo zníženia, ale opäť sa bude telefonovať videorozhodcovi.
     
    52:31
    Rozhodca telefonuje už tri minúty. Tento zápas sa pre konzultácie s viveoarbitrom poriadne predlžuje.
     
    52:31
    Francúzsko dalo gól!
    Rozhodca napokon po dlhej konzultácii tento presný zásah uznal. Jeho autorom je PIÉRRE-EDUARD BELLEMARE, ktorý sa vo veľkom zmätku pred bránkou súpera zorientoval najlepšie, vypichol puk a ešte ho aj dostal za čiaru. Asistencie: Sacha Treille, Yohan Auvitu.
    Piérre-Eduard BELLEMARE - 1:3

     
    52:31
    Fínske oslabenie pokračuje, avšak hokejisti Suomi sa budú brániť už vo štvorici.
     
    53:10
    Francúzsko sa nasťahovalo do pásma súpera, ale zatiaľ tam nevie nič vymyslieť a Fíni sa dobre bránia.
     
    53:33
    Fínske oslabenie je minulosťou. Hokejisti v bielych dresoch už hrajú v plnom počte.
     
    54:35
    Francúzsko bude hrať presilovú hru a počas avizovaného vylúčenia súpera vykorčuľoval brankár Quemener na striedačku. To sa ale domácim takmer stalo osudné, pretože puk sa im nešťastne odrazil a smeroval priamo za čiaru, avšak tesne pred ňou ho Francúzi zastavili.
     
    54:43
    Fínsko sa bude brániť! Granlund inkasoval dvojminútový trest za podrazenie.
     
    54:50
    Fínski hokejisti vyhrali vhadzovanie a puk okamžite vyhodili cez všetky čiary.
     
    55:30
    Francúzsko sa do pásma vrátilo, ale nedokáže tam nič vymyslieť. Fínsko sa výborne bráni.
     
    56:10
    Fíni opäť vyhodili puk cez všetky čiary. Ich oslabenie sa pomaly končí.
     
    56:43
    Fínski hráči svoju početnú nevýhodu ustáli bez väčších komplikácií a medzičasom už hrajú v plnom počte.
     
    57:39
    Hra sa stále neprerušuje a diváci sledujú pokusy Francúzov o obsadenie útočnej tretiny. Tieto pokusy sú zatiaľ neúspešné.
     
    58:11
    Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny a stále hráme bez prerušenia. Fínsko puk vyhodilo do stredu klziska.
     
    58:49
    Quemener ani nemá príležitosť na to, aby opustil sovju svätyňu. Fínski hokejisti hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    59:45
    Až 15 sekúnd pred záverečnou sirénou získali Francúzi buly v strednom pásme a odvolali brankára.
     
    Koniec zápasu.
     
    Francúzski hokejisti sa v záverečnej perióde pokúsili o menší zázrak, avšak ten sa im nepodaril. Físnko malo duel pod svojou kontrolou a stratu bodov nedopustilo.

    Pomer striel: 18:19.

    Najlepší hráči zápasu:
    Francúzsko: Cristobal Huet
    Fínsko: Aleksander Barkov (13:36:39)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 53. Bellemare (Treille, Auvitu) – 25. Lindell (Grandlund, Koivu), 31. Barkov (Laine, Jokinen), 35. Laine (Jokinen, Barkov)


    Francúzsko: Huet (51. Quemener) – Auvitu, Moisand, Dieudé-Fauvel, Beron, Janil – Fleury, Bellemare, S. Treille – Y. Treille, Meunier, Perret – Claireaux, Ritz, Desrosiers – Bertrand, da Costa, Lampérier – Bertheon
    Fínsko: Koskinen (Saros) – Pokka, Lindell, Jaakola, Hietanen, Kukkonen, Ohtamaa, Salmela – Jokinen, Barkov, Laine – Granlund, Koivu, Komarov – Pyörälä, Koskiranta, Aho – Pihlström, Lajunen, Pulkkinen

    Rozhodca: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)