Bayern – Frankfurt 1:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 0:3 (kon.) | Mainz – Augsburg 4:2 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 3:0 (kon.) | Darmstadt – Stuttgart 2:2 (kon.) | Dortmund – Brémy 3:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
4:2 (2:2)
FC Augsburg
Sobota 02.04.2016, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú 1. FSV Mainz 05 a FC Augsburg.

    1. FSV Mainz 05

    Aj napriek nevydareným zápasom z posledných kôl Mainz aj naďalej zostáva v bojoch o účasť v niektorej z európskych súťaží. Momentálne sa síce nachádza na 7. mieste, no na šiesty Leverkusen a piatu Borussiu Mönchengladbach stráca iba bod. Na štvrté Schalke je to trojbodové manko. Vidíme tak, že Mainz môže dokonca účinkovať aj v Lige Majstrov a zdá sa, že o tieto priečky budú tímy zvádzať boj do samého konca sezóny. Ako už bolo spomínané, v posledných zápasoch sa tímu nedarilo, tak ako by si hráči želali. Z piatich kôl získali 8 bodov, keď sa najprv tešili z víťazstiev proti Leverkusenu a Bayernu Mníchov, no potom prišli remízy proti Darmstadtu a Brémam a takisto prehra na pôde Dortmundu.

    FC Augsburg

    Dnešný tím hostí má úplne iné starosti ako jeho súper. S 27 bodmi sa Augsburg drží tesne nad líniou zostupu a zdá sa, že ho v závere sezóny čakajú záchranárske práce. Rovnaký počet bodov majú totiž aj šestnásty Hoffenheim a sedemnásty Frankfurt. Zdá sa, že posledný Hannover to už má spočítané, na túto trojicu tímov stráca priepastných 10 bodov. Augsburg naopak stráca na Brémy a Darmstadt jediný bod, takže situácia určite nieje stratená. V posledných piatich zápasoch to však nebolo ono. Hráči sa ani raz netešili z víťazstva, body získali iba za tri remízy, konkrétne proti Borussii Mönchengladbach, Leverkusenu a Darmstatdu. V ostatných dvoch zápasoch nestačili na súpera a podľahli Dortmundu aj Hoffenheimu. Oba tímy tak dnes majú motiváciu bodovať naplno, uvidíme ktorému z nich sa to podarí.
     
    História vzájomných zápasov:

    Augsburg 3-3 Mainz
    Augsburg 0-2 Mainz
    Mainz 2-1 Augsburg
    Mainz 3-0 Augsburg
    Augsburg 2-1 Mainz
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak ťa zaujíma futbal, hokej, tenis, basketbal či iné športy a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bussmann – Frei, Latza – Clemens, Malli, De Blasis – Córdoba.
    Náhradníci: Baumgartlinger, Bengtsson, Bungert, Klement, Moritz, Onisiwo.

    FC Augsburg: Hitz – Feulner, Hong Čong-ho, Klavan, Max – Kohr, Baier – Bobadilla, Ku Ča-čchol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Al. Ajeti, Janker, Esswein, Stafylidis, Werner..
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červeno-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Augsburgu, no prvý raz v zápase pohrozili domáci hráči, konkrétne Malli, ktorý sa po zisku lopty v strede ihriska pokúšal o prelobovanie Hitza. Bránu napokon však netrafil.
     
    2
    Ani teraz sa hráčom hostí nedarí dostať sa do útoku, domáci tím dobre prehusťuje priestor v okolí stredového kruhu.
     
    3
    Augbusrgu sa napokon predsa podarilo predrať sa do pokutového územia Mainzu, nič nebezpečné z toho nevzniklo, Karius zasahovať nemusel.
     
    4
    Na odkopnutú loptu si v stredovom kruhu naskakoval Córdoba, vo vzduchu ale fauloval Baiera.
     
    5
    Opäť dobrá defenzíva Mainzu vybojovala loptu na svojej polovici ihriska, no nikam sa neponáhľa, obrancovia dávajú svojim spoluhráčom čas rozostaviť sa.
     
    6
    Córdoba sa predral až ku hranici pokutového územia. kde šikovne vysunul De Blasisa. Ten sa snažil zbaviť sa súpera zasekávačkou, no lopta až do brány neprešla.
     
    7
    Bussmann v útoku sklepol loptu De Blasisovi, rozhodca odpískal hru rukou, no v skutočnosti ňou zahral brániaci Feulner.
     
    8
    Nakopávaná lopta na Finnbogasona úspech neslávila, končí totiž v náručí Kariusa.
     
    9
    FC Augsburg dal gól! Finnbogason bol na hranici pokutového územia faulovaný, no rozhodca ponechal Augsburgu výhodu, loptu si prebral Kohr, ktorý výborne vysunul CAIUBYHO DA SILVU a ten už nedal Kariusovi najmenšiu šancu.
    9. Caiuby (AUG) - 0:1
     
    11
    Tak uvidíme ako sa s pomerne rýchlym inkasovaným gólom vysporiadajú hráči Mainzu, ktorí sú dnes jednoznačne v pozícii favoritov.
     
    12
    Domáci tím zostal akoby zaskočený, hráči sa nevedia dostať z vlastnej polovice ihriska, naopak hosťom po strelenom góle narástli krídla a púšťajú sa do vysokého napádania.
     
    13
    Mainz dal gól! Hostia sa z gólu netešili dlho, už po štyroch minútach je vyrovnané! Na konci krásnej rýchlej akcie bol CHRISTIAN CLEMENS, ktorý si zbehol do pokutového územia a z bezprostrednej vzdialenosti sa nemýlil.
    13. Christian Clemens (MAI) - 1:1
     
    14
    Tak začíname odznova, hra sa okamžite zmenila navrch opäť majú hráči Mainzu, ktorí sa okamžite tlačia do ďalšieho útoku.
     
    15
    Teraz ich ale zastavil postranný rozhodca, ktorý znova rozhodol nesprávne a opäť v prospech Augsburgu.
     
    16
    Mainz tak ani napriek protestom aut zahrávať nebude a naopak, hráči sa budú musieť brániť.
     
    17
    Individuálne to skúšal Malli, mal však veľkú smolu. Takmer sa mu podarilo predrať sa v pokutovom území cez dvojicu hráčov, no lopta sa mu nešťastne odrazila do ruky, čo neušlo pozornosti hlavného arbitra.
     
    18
    Bobadillu teraz na polovici Mainzu v sklze doslova zostrelili, tento faul sa kľudne dal ohodnotiť žltou kartou, no nedeje sa tak.
     
    19
    Tentoraz si skúsene faul vypýtal domáci Córdoba, bude z toho priamy kop z veľmi sľubnej pozície.
     
    20
    Hráči si pre strkanice v šestnástke priamy kop museli zopakovať, nevzniklo z toho však nič nebezpečné pre Hitzovu svätyňu.
     
    21
    Rodiacu sa šancu z protiútoku Augsburgu zastavila pozorná obrana Mainzu. Loptu má v moci Karius.
     
    22
    Obrovská šanca pre Mainz! Po prudkom centri pred bránu vo vzduchu akrobaticky zakončoval Córdoba, no bránu tesne minul.
     
    23
    Pri tom sa Córdoba s Hitzom dostali do kontaktu, obom to bude chvíľu trvať rozchodiť, no budú v poriadku.
     
    24
    Mainz dal gól! Tentoraz to už domácemu tímu vyšlo! Latza zavelil do rýchleho útoku, perfektne prihral PABLOVI DE BLASISOVI, ten si položil Hitza na zem a zakončil do prázdnej brány.
    24. Pablo De Blasis (MAI) - 2:1
     
    25
    Domácemu tímu sa tak podarilo otočiť skóre, uvidíme čo nás ešte čaká, za prvých 25 minút sme videli hneď tri góly, dúfajme že v tom budú hráči pokračovať aj naďalej.
     
    26
    Hostia musia začať útočiť, Feulner to skúšal po pravom krídle, faul si nevypýtal a navyše stratil loptu.
     
    27
    Domáci tím začal zodpovednejšie brániť, hráči si určite nechcú vziať tesné vedenie. Augsburg sa na dostrel brány dostáva len ťažko.
     
    28
    Córdoba výborným napádaním získal loptu v súperovej šestnástke, no bol v ťažkej pozícii na strelu. Po zblokovanom centri bude nasledovať aspoň roh pre Mainz.
     
    29
    Z toho nič nebude, Bobadilla bol vo vzduchu faulovaný Brosinskim. Lopta pre Augsburg.
     
    30
    Mainz zastavuje útoky súpera aj za cenu nedovolených zákrokov, ktoré sú väčšinou na hrane pravidiel, no rozhodca príliš zhovievavý nieje.
     
    31
    Feulner pred vlastnou šestnástkou do tváre nezavinene do tváre udrel Malliho, rozhodca rozhodol, že faul to nebol. Malli zostáva na zemi, lopta končí za postrannou čiarou.
     
    32
    Tempo hry nám mierne pokleslo, môže za to aj pomerne časté prerušovanie hry. Hra sa presťahovala najmä do strednej časti ihriska.
     
    33
    Výborná prihrávka od Latzu na Bussmanna, ten ju okamžite z prvej posielal pred bránu Córdobovi, no tesne pred ním obranca odvrátil na roh.
     
    34
    Ten nenarobil Hitzovi najmenšie problémy, lopta končí v jeho rukaviciach. Brankár hostí sa s ďalšou rozohrávkou neponáhľa.
     
    35
    Na vysokú prihrávku si naskakoval Bobadilla, jeho mohutná postava ale zrazila súpera k zemi, rozhodca signalizuje faul.
     
    36
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, momentálne na ihrisku vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.
     
    37
    Mainz má však miernu prevahu, hráči viac hrozia protiútokmi a vyhrávajú viacero súbojov v strede ihriska.
     
    38
    Veľká šanca Córdobu! Po nevydarenej akcii Augsburgu Karius naštartoval rýchlu kontru na ktorej bol práve kolumbijský zakončovateľ. Toho však tentoraz perfektne vychytal Hitz!
     
    39
    Protiútok hrozil aj na opačnej strane, Brosinski však čistým sklzom odzbrojil Caiubyho. Hráči ešte mali potrebu niečo si vysvetľovať, všetko musí ukončiť rozhodca.
     
    40
    FC Augsburg dal gól! Z ničoho nič prichádza vyrovnávajúci gól! Feulner posielal pred bránu prudkú loptu, z ničoho nič sa pred Kariusom objavil ČA-ČHOL KU, ktorý dokonale zaskočil obranu a na dvakrát prekonal domáceho gólmana.
    40. Ku Ča-čchol (AUG) - 2:2
     
    41
    Do konca prvého polčasu zostáva už len pár minút, skóre je opäť vyrovnané, uvidíme, či sa niektorému z tímov v tejto krátkej dobe podarí skórovať.
     
    42
    Úsmevný moment, z ničoho nič sa totiž spustilo zavlažovacie zariadenie presne pred šestnástkou Mainzu. Rozhodca pochopiteľne prerušuje hru.
     
    43
    Tak už je to v poriadku, môžeme pokračovať, Mainz sa pokúša o gólovú odpoveď, no v útoku si tentoraz hráči nerozumeli.
     
    44
    Domáci tím sa už nepúšťa do nejakých bezhlavých útokov, v závere polčasu na to idú hráči postupne, začínajú od svojej vlastnej brány.
     
    45
    Nič im to ale platné nebolo, Córdoba sa po chvíli dopustil útočného faulu a loptu tak získavajú háči Augsburgu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nenadstavoval ani minútu navyše a tak je skóre po prvom polčase nerozhodné 2:2. Prvým sa podarilo skórovať hráčom Augsburgu, no v zápätí prišiel obrat Mainzu. Už sa zdalo, že si domáci tím udrží tesné vedenie do konca polčas, no Karius kapituloval aj druhý raz. Určite sa máme na čo tešiť, druhý polčas začína približne o 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v ani jednej zo zostáv, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Druhý polčas sa nám začal pomerne opatrne, oba tímy si dávajú väčší pozor na prihrávky a hráči sa zodpovedne vracajú do obrany.
     
    48
    Do prvej ofenzívy vyštartovali hostia, no ešte na hranici pokutového územia boli zastavený pozornou defenzívou Mainzu.
     
    49
    Podobný scenár sa nám zopakoval aj teraz, akurát s tým rozdielom že sa lopta odrazila k Bobadillovi, ktorý ale nepálil z prvej, čo ho nakoniec môže mrzieť, lebo o loptu prišiel.
     
    50
    Na opačnej strane Brosinski prihrával Córdobovi, no bolo to čitateľné a domáceho útočníka si obrana postrážila.
     
    51
    Rýchla výmena lopty medzi domácimi hráčmi úspech nepriniesla, aj napriek tomu že hráči kombinovali na dostrel brány, ani jeden z nich sa k strele neodhodlal.
     
    52
    Ktovie čo si teraz myslel Bussmann keď vystretými rukami pred seba doslova zbúral Feulnera, navyše priamo pred postranným rozhodcom.
     
    53
    Mainz dal gól! Domáci tím sa opäť dostáva do vedenia! Clemens medzi dvojicu obrancov perfektne vysunul Brosinskeho, ktorý prudkým centrom našiel pred bránou nikým nekrytého PABLA DE BLASISA, ktorý dnes strieľa svoj druhý gól!
    53. Pablo De Blasis (MAI) - 3:2
     
    54
    Hostia sa snažili o gólovú odpoveď a budú v tom aj pokračovať. Priamy kop získavajú po faule Bussmanna na Feulnera, domáci hráč vidí aj žltú kartu.
     
    55
    Feulner opustil ihrisko v opatere lekárov, v priebehu dvoch minút bol obeťou dvoch faulov, no zrejme bude v poriadku.
     
    56
    Prudký center pred bránu po priamom kope skončil iba v náručí Kariusa, tentokrát nemal veľa práce.
     
    57
    Kartový trest aj pre Feulnera, ten teraz lakťom očividne oplácal predchádzajúci faul Bussmannovi, išlo naozaj o zbytočný zákrok.
     
    58
    Priamy kop zahrával Latza, obrana hostí ale odvrátila. Z veľkej diaľky ešte z voleja pálil Hack ale iba do náručia Hitza.
     
    59
    Veľká smola na domácej strane, po rohovom kope zakončoval De Blasis, no do strely mu nešťastne vbehol vlastný spoluhráč.
     
    60
    Uvidíme ďalší roh, Hitz totiž musel vyraziť prudkú loptu z ťažkého uhla, no strela bola dobre umiestnená, takže určite bola nebezpečná.
     
    61
    Domáci tím začína mať výrazne navrch, Bussmannov center len s ťažkosťami dokázali obrancovia Augsburgu odvrátiť, Mainz sa po krátkej chvíli opäť vracia do útoku.
     
    62
    Teraz si ale hráči nerozumeli, načasovanú prihrávku Córdoba nemal šancu dobehnúť. Od brány bude rozohrávať Hitz.
     
    63
    Pred Kariusom sa rodila sľubná akcia Augsburgu, no Bobadilla dostal prihrávku na jeho slabšiu nohu a kým si ju prehodil na pravačku, už bola pri ňom trojica obrancov.
     
    64
    Na opačnej strane De Blasisovi radosť z hetriku nedoprial Klavan, ktorý jeho prudkú strelu včas zablokoval.
     
    65
    Hostia získali rohový kop, no ich nacvičený signál im nevyšiel, centrovaná lopta skončila iba v náručí Kariusa.
     
    66
    Prichádza prvé striedanie v zápase, na ihrisko vybieha Esswein, naopak zápas predčasne končí pre Kohra.
     
    67
    Córdoba sa v útoku perfektne uvoľnil, aj keď to opäť bolo na hranici pravidiel. Loptu ale celkom zbytočne z nulového uhla poslal na Hitza, pritom mal okolo seba spoluhráčov v lepších pozíciach.
     
    68
    Verdikty rozhodcov sú dnes veľmi neisté a často aj mylné. Mainz mal teraz jednoznačne kopať rohový kop, namiesto toho bude nasledovať iba odkop od brány.
     
    69
    Druhé striedanie na strane Augsburgu znamená, že z ihriska odíde Max, ktorého vystrieda Stafylidis.
     
    70
    Karius teraz zachránil svoj tím od vyrovnania! Zrazený center sa odrazil k nikým nebránenému Bobadillovi, ktorý však pálil iba do stredu brány.
     
    71
    Domáci tím následne hra na istotu, hráči odvrátili nebezpečenstvo aj za cenu rohového kopu. Hostia na svojho súpera začínajú vyvíjať tlak.
     
    72
    Ku teraz v útoku očividne fauloval, za následné pripomienky a protesty si vykoledoval žltú kartu.
     
    73
    Bussmann potiahol loptu do útoku, krásnou zasekávačkou sa zbavil protihráča, prihral Clemensovi, ktorý ale páli vedľa.
     
    74
    Prvýkrát v zápase strieda domáci tím, do zápasu zasiahne Baumgartlinger, naopak hra sa končí pre Freia.
     
    75
    Veľmi pekná akcia Augsburgu, Bobadilla na seba naviazal dvojicu obrancov a aj Kariusa, no jeho prihrávka Caiubyho nenašla. Dobývanie domácej brány pokračovalo aj naďalej, nakoniec z toho bude iba roh.
     
    76
    Mainz dal gól! Hostia sa v útoku pozabudli, Córdoba zavelil do rýchleho brejku 3 na 1, prihral CHRISTIANOVI CLEMENSOVI, ktorý rovnako ako De Blasis strieľa svoj druhý gól v zápase.
    76. Christian Clemens (MAI) - 4:2
     
    77
    Zdá sa, že je rozhodnuté, i keď Augsburg v posledných minútach stupňoval tlak na svojho súpera, inkasoval aj štvrtýkrát a doháňať dvojgólové manko bude veľmi ťažké.
     
    78
    Domáce tribúny už vopred oslavujú zisk troch bodov, vďaka ktorým po dnešnom zápase Mainz v tabuľke poskočí smerom nahor.
     
    79
    Z ihriska odkráčal Malli, opačným smerom vybieha Onisiwo.
     
    80
    Tempo hry nám po poslednom góle pokleslo, zdá sa, že to domácemu tímu stačí, naopak hostia prišli o motiváciu.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka, domáci tím si vymieňa loptu na vlastnej polovici ihriska, do kombinácie sa zapája aj Karius.
     
    82
    De Blasis je dnes zrejme najlepším hráčom na ihrisku, teraz vďaka jeho prechodu do útoku musela obrana hostí opäť zasahovať, pred Córdobom včas zasiahol Klavan.
     
    83
    Augsburg pre zmenu získal rohový kop, ani táto štandardná situácia sa ale hráčom nepodarilo, pri lopte sú opäť domáci futbalisti.
     
    84
    Posledné striedanie na strane hostí, Bobadillu na trávniku vystrieda Halil Altıntop.
     
    85
    Brosinskemu to v útoku tentoraz nevyšlo, v snahe zbaviť sa súpera kľučkou mu lopta ušla za čiaru. Až tak ho to však mrzieť nemusí.
     
    86
    Z veľkej vzdialenosti to skúšal Esswein, jeho strela po zemi ani nesmerovala do priestoru medzi troma žrďami.
     
    87
    Hostia to ešte nevzdávajú, tentoraz ich ale zastavil postranný rozhodca, Esswein bl v asi metrovom ofsajde.
     
    88
    Z ihriska odchádza domáci hrdina Clemens, ktorý sa dnes blysol dvoma gólmi, nahradí ho Moritz.
     
    89
    Hitz mohol inkasovať aj po piaty krát! Mainz pozvoľna zaútočil, Latza to skúsil z väčšej vzdialenosti, no opečiatkoval iba ľavú tyč!
     
    90
    Zápas sa viac menej dohráva, ešte si musíme počkať na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať 2 minúty navyše.
     
    90+2
    V nadstavom čase sme ešte videli jeden útok Mainzu, hráči sú očividne vo veľkej pohode, Brosinskeho center na strelu z voleja zužitkoval Bussmann, no pálil vysoko nad.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, všetky tri body dnes zostávajú na domácej pôde Mainzu.V druhom polčase padali góly iba do siete Augsburgu a tak sa hrdinami dnešného zápasu stávajú Clemens a De Blasis. Augsburg sa však za dnešný predvedený výkon určite hanbiť nemusí, za predvedenú hru by si hráči zaslúžili minimálne bod.

    Po dnešnom zápase Mainz v tabuľke poskočí na 5. miesto, kde nahradí Schalke, ktoré dnes prehralo s Ingolstadtom 0:3. Naopak, to či Augsburg v tabuľke klesne bude záležať od výsledku zajtrajšieho zápasu Hoffenheim – Kolín.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 7:5. Strely mimo: 12:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:12. (17:23:54)

    Andrej Marienka

    Góly: 13. Clemens, 24. De Blasis, 53. De Blasis, 76. Clemens – 9. Caiuby, 40. Ku Ča-čchol

    Karty:   54. Bussmann (MAI) – 57. Feulner (AUG), 72. Ku Ča-čchol (AUG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:12.
    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bussmann – Frei (74. Baumgartlinger), Latza – Clemens (88. Moritz), Malli (79. Onisiwo), De Blasis – Córdoba.
    Náhradníci: Zeaiter – Baumgartlinger, Bengtsson, Bungert, Klement, Moritz, Onisiwo.

    FC Augsburg: Hitz – Feulner, Hong Čong-ho, Klavan, Max (69. Stafylidis) – Kohr (66. Esswein), Baier – Bobadilla (84. Altintop), Ku Ča-čchol, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Al. Ajeti, Janker, Esswein, Stafylidis, Werner.