Utrecht – VVSB 3:0 (kon.)
koniec
FC Utrecht
3:0 (0:0)
VVSB
cz Streda 02.03.2016, 20:45 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Holandský pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:46:35)
    Utrecht vítězí 3:0 a je ve finále Nizozemského poháru.

     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 16:1. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:23.
     
    Je dobojováno. Nakonec domácí fotbalisté vsítili v druhém poločase tři branky a postupují tak do finále Nizozemského poháru. Hosté naopak končí, ale rozhodně se nemají za co stydět. Dostali se až mezi čtyři nejlepší celky tohoto poháru. Je třeba smeknout před týmem, který je ryze amatérský, kam až to dotáhnul.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Patrick JOOSTEN - 3:0
     
    90+2
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se dočkali ještě také třetího gólu. PATRICK JOOSTEN byl vyslán do úniku, z levé strany poté vystřelil a míč si to zamířil ke vzdálenější tyči hostující branky. Je rozhodnuto. Domácí už tříbrankový náskok neztratí a postoupí do finále Nizozemského poháru.
     
    90+1
    Domácí opět zatlačili svého soupeře před jeho vlastní bránou, ale obrana VVSB nyní pomohla svému brankáři a odvrátil míč do autu.
     
    90
    Rozhodčí tohoto utkání nastaví zápas o tři minutky.
     
    89
    Další šance domácích skončila na pozorném Valkovi.
     
    88
    Hosté ještě zakombinovali v blízkosti branky Ruitera, ten neměl se střelou Serbonyho vůbec žádný problém. Domácí tak budou znovu u míče.
     
    87
    Střídání v týmu VVSB: ze hřiště odchází Serbony, přichází S. van der Slot.
     
    87
    Hra ztratila rychlé tempo zejména na domácí straně. Utrecht vede pohodlným rozdílem a nyní už příliš nikam nespěchá a kontroluje hru.
     
    86
    Do konce utkání zbývá něco málo přes 6 minut a hosté mají tedy pramálo času s utkáním ještě něco udělat. Čas jim najednou běží příliš rychle.
     
    84
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Ludwig, přichází Janssen.
     
    84
    Ludwig z rychlého kontru mol přidat další branku, ale po jeho ráně zasahoval šikovně Valk.
     
    83
    Střídání v týmu VVSB: ze hřiště odchází Kraaijvanger, přichází Tavilla.
     
    83
    Po delší době byla k vidění také akce na opačné straně hřiště. V ní se ocitl Parami, jenže svou střelu poslal opět jen do připraveného Ruitera.
     
    82
    Kum se natlačil před branku hostů, kde poté našel volného Hallera, autor druhého gólu domácích však poslal míč jen těsně vedle pravé tyče branky VVSB.
     
    81
    Z pravé strany se dostal k dobré střelecké pozici Boymans, ale ani jeho další šance brankou neskončila. Tomuto útočníkovi dnes není opravdu přáno.
     
    80
    Domácí fotbalisté, ač vedou o dva góly, se znovu tlačí před branku hostů. Tam pálil tvrdě Joosten, ale k další trefě to nevedlo.
     
    78
    Hosté se dostali před domácí branku, kde vystřelil Serbony, ten však poslal míč přímo do náruče Ruitera. Ke snížení stavu skóre se tak VVSB nedostalo.
     
    76
    Domácí publikum ožilo a nyní je hodně slyšet. Žene svůj tým k dalšímu gólu. Znovu akce střídá akci a k vidění je, zejména na domácí straně, velmi pohledný fotbal.
    75. Sébastien HALLER - 2:0
     
    75
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A hned z dalšího útoku se domácí prosazují. SÉBASTIEN HALLER se po zmatku v pokutovém území dostal zásluhou svého spoluhráče a díky jeho přihrávce k míči a z otočky ho posílá za bezmocného Valka. Domácí rázem vedou o dvě branky.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Zwart (VVSB).
    73. Peet VAN DER SLOT - 1:0
     
    73
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se přeci jenom dočkali své úvodní branky. Do pokutového území si naběhl Haller, jeho střelu si do vlastní branky nešťastně srazil PEET VAN DER SLOT. Utrecht tedy vede 1:0.
     
    70
    Hoogenboom se na druhé straně dostal do slibné šance, vystřelil dvacet metrů před bránou domácích, ale pohotový zákrok si připsal také Ruiter a podržel naopak domácí.
     
    68
    Utrecht je stále lepším týmem a tlačí se před branku VVSB. Hosté však stále drží nadějný stav, naopak pro domácí se začíná čas velmi rychle krátit. Dočkáme se prodloužení tohoto semifinále?
     
    66
    Haller po něm pálil z pravé strany, kam si ještě naběhl úplně volný Joosten, ale ani on mezi tři tyče nezamířil.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Haller (FC Utrecht).
     
    65
    Hamselaar pálil před velkým vápnem, míč se dostal k levé tyčce branky hostů, ale tam se stačil vrátit Valk a poslal ho na rohový kop.
     
    64
    Žlutou kartu dostává P. van der Slot (VVSB).
     
    62
    Střídání v týmu VVSB: ze hřiště odchází Bekooij, přichází Hoogenboom.
     
    62
    Domácí stále zatápí obraně hostů, ale stále se nedočkali úvodního gólu.
     
    58
    Další šanci Boymanse odkopl obránce Zwart za postranní čáru. Je z toho tedy autové vhazování pro domácí celek.
     
    56
    Utrechtští mají znovu velký tlak, ale úvodní branka tam stále ne a ne padnout. Hosté tak stále drží nadějný stav.
     
    55
    Ramselaar byl faulován v pokutovém území, ale sudí rozpažuje a ukazuje, že se nejednalo o nepovolený zákrok. Hra tedy pokračuje dále.
     
    53
    Ramselaar potáhl míč podél pravé čáry až před velké vápno hostů, tam si ho přebral Strieder, jenomže svou následnou střelu poslal přímo do rukavic Valka.
     
    52
    Valk zasahoval znovu, tentokráte po střele Boymanse, jenž opět nezasáhl cíl. Neuvěřitelné, kolik střel už tento útočník dnes vyslal na branku soupeře, ale ani jedna z nich mezi tři tyče nezamířila.
    50. Joosten znovu v šanci.
     
    50
    Další obrovská šance domácích. Po přihrávce pálil v blízkosti hostující brány Joosten, ten ale poslal svou jedovatou střelu přímo do náruče Valka, jenž si připsal další parádní zákrok.
     
    49
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Hardeveld, přichází Kum.
     
    49
    Nyní se hosté dostali do větší šance, ale střela Ruigroka si to namířila pouze do náruče Ruitera, jenž zakročil svými rukavicemi.
     
    48
    Volný přímý kop budou zahrávat hosté po tom, co byl uprostřed hřiště faulován Parami. Ti ho však nezahráli příliš dobře a míč skončil na domácí obraně.
     
    47
    Ramselaarova rána skončila na hlavičce jednoho z obránců VVSB a další akce domácího celku byla tedy zmařena.
     
    46
    Druhý poločas začal opět s útokem domácích, kteří se po rozehrání ve středovém kruhu dostali před brankáře Valka, ale ten nemusel ani zasahovat. Míč prosvištěl pouze vedle pravé tyče hostující brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou celků již vstupuji na travnatou plochu a za chvíli tak začne druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 75% – 25%
    Střely na branku: 4 – 0
    Rohové kopy: 8 – 3
    Fauly: 2 – 6
     
    První poločas tohoto semifinále Nizozemského poháru je za námi. Hosté statečně drží bezbrankovou remízu. Utrecht však měl hodně střeleckých příležitostí, ale ke gólu ani jedna z nich nakonec nevedla. Stále je tedy vše otevřené a uvidíme, jak nakonec celé utkání dopadne. Nejvíce byl vidět domácí Boymans, jenž pálil ze všech svých spoluhráčů nejvíce. Ale brána hostů je pro něho dnes zatím opravdu zakletá. Myslím, že se máme v dalším průběhu hry rozhodně ještě na co těšit. Druhý poločas začne ve 21:47.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    U míče jsou v závěru první půle domácí, kteří se ještě vynasnaží o jeden z posledních útoků. Zatím to však vypadá, že se úvodní branky nedočkáme.
     
    45
    Ne, ne, ne. Boymans ten gól dnes snad nevstřelí. Znovu byl ve velké šanci, ale míč opět končí jen těsně mimo tři tyče.
     
    44
    Sebonyho táhlá střela skončila na Ruiterovi, který si připsal v krátkém sledu další zákrok.
     
    43
    Jožič znovu zahrozil svou střelou, se kterou si ale poradila obrana Utrechtu a vykopává míč za polovinu vlastního území.
     
    42
    Hra v tuto chvíli ztratila rychlé tempo a hrálo se převážně na polovině hřiště. Nikdo se nedostal do blízkosti brankáře soupeře.
     
    40
    Dlouhý nákop na Ramselaara, ten se snažil vystřelit okamžitě, ale nakonec mu střelu zablokovala hostující obrana, která poté posílá míč na druhou půlku hřiště.
    39. Střela Jožiče, která byla zblokována.
     
    39
    Větší šance byla nyní k vidění také na druhé straně. Jožič z levé strany vyslal jedovatou střelu, ta ale byla zblokována domácí obranou. Po delší době o sobě dali hosté ale hodně vidět.
     
    37
    Další míč, který zamířil těsně nad břevno brány VVSB, vyslal Haller. Branka domácích je na dostřel, ale po obrovských šancích se hosté opět drží.
     
    35
    Hosté jsou ostřelováni snad ze všech stran, ale stále velkému tlaku domácích dokáží čelit. Hlavním strůjcem toho, že Utrecht nevede větším rozdílem, je brankář Valk.
     
    34
    Hosté se dostali poté do útoku, ale tam nic nevymysleli. Míč skončil opět na kopačkách domácích, kteří míří do rychlého brejku.
    33. Velká šance Joostena.
     
    33
    Joosten vypálil zhruba dvacet metrů před brankou hostů a míč končí jen těsně nad břevnem. Další obrovská šance domácích ke skórování.
     
    31
    Další rohový kop domácích. Ten rozehrál Haller, míč se dostal na kopačku Ludwiga, který okamžitě tvrdě vystřelil. Valk ale znovu vše dobře viděl a balón vyboxoval mimo území svého celku.
     
    30
    Utrechtští si to zamířili do dalšího útoku. Obraně VVSB unikl jako nůž máslem Boymans, jeho následná střela však skončila těsně vedle levé tyče hostující branky.
     
    29
    Po delší době jsme viděli také akci na opačné straně. Bekooij se vysunul podél pravé postranní čáry až před pokutové území, tam byl ale faulován a domníval se, že se bude kopat volný kop. Jenomže sudí signalizoval hrajte dál. Takže z akce hostů opět nebylo zhola nic.
     
    28
    Opakuje se úplně stejný scénář, jako před malou chvilkou. V blízkosti branky hostů střílel hráč, který je dnes vidět snad zatím úplně nejvíce – Boymans. Znovu však ztroskotal na Valkovi, který míč vyboxoval do autu.
     
    27
    Utrecht zahrával Boymensem rohový kop, letící míč zachytil Joosten, který ho ale hlavou mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    25
    Ten se ovšem dostal okamžitě znovu na nohy domácích fotbalistů a ti opět unikají do útočné poloviny.
     
    24
    Jako už poněkolikáté dnes zase byl hodně vidět Boymans. Ten byl vysunut středem hřiště Joostenem. Prvně jmenovaný se však unáhlil a střela se mu tedy vůbec nepovedla. Vše končí na Valkovi, který bude opět rozehrávat míč.
     
    23
    Hra se opět odehrává na polovině VVSB, kde domácí tým znovu hrozil svými šancemi. Znovu ale vše skončilo bez gólového efektu.
     
    22
    Znovu to byl Joosten, kdo se dostal k povedené střele. Valk si však znovu připsal úspěšný zákrok a ukrývá míč ve svých rukavicích.
     
    21
    Joosten předvedl pěknou individuální akci, obešel i obránce VVSB a dostal se i do zakončení. Jeho střela ke vzdálenější tyči však skončila pouze mimo tři tyče.
     
    20
    Držení míče je zatím v jasné režii domácího celku. Hovoří o tom tato statistika – 74% – 26%. Zatím je tedy favorit utkání lepším týmem, ale úvodní gól tomu chybí.
     
    18
    P. van der Slot nyní předvedl skvělý obranný zákrok hostujícího celku, když hlavou odvrátil střelu Ramselaara mimo ohrožení vlastní branky.
     
    17
    Hlavičkový souboj u pravé postranní čáry skončil míčem v zámezí. Autové vhazování provedou fotbalisté Utrechtu.
     
    16
    Hosté se dostali také do slibné šance, ale znovu jim jejich snahu pokazila obrana Utrechtu. Leeuwin obral o míč Serbonyho a okamžitě ho poslal do bezpečí.
     
    14
    Znovu agilní Boymans střílel po tom, co jeho spoluhráč rozehrál rohový kop. Jeho šance však skončila pouze vysoko nad.
     
    13
    Svou první střelou se nyní prezentoval domácí Letschert, který střílel na hranici velkého vápna. Míč však skončil pouze vedle pravé tyče hostující svatyně.
     
    12
    Ramselaar s Boymansem byli znovu hodně vidět. Další jejich pěkná kombinace ale úvodní brankou nekončí. Odehrávat míč bude Valk znovu od své branky.
     
    11
    Boymans po odehrání rohového kopu domácími fotbalisty hlavičkoval přímo před Valkem, ten ale fantastickým zákrokem podržel svůj tým.
     
    10
    Po dvou akcích před brankou Utrechtu jsou domácí znovu u míče a rozehrávají svou další útočnou akci. Zatím jsou jasně lepší.
     
    9
    Serbony poslal míč do pokutového území, kde ho na další roh hlavou dopravil obránce van Der Maarel.
     
    8
    Po akci na druhé straně budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    7
    A znovu jsou Utrechtští u balónu. Ramselaar rozehrál na Joostena, ten poté ještě našel vysunutého Hallera, ten dloubákem posílá míč mimo.
     
    6
    Náznak šance také na straně VVSB. Hosté šli do úniku, jenže ke střele se nakonec nedostali. Vše zhatila velmi dobrá práce domácí obrany.
     
    5
    Ramselaar pálil za hranicí velkého vápna. Jeho vzdušná střela ale zamířila pouze za zadní čáru u branky hostujícího týmu. Valk tak bude odkopávat od vlastní brány.
     
    4
    Haller dostal přesnou přihrávku od Boymanse a prvně jmenovaný poté okamžitě vystřelil. Jenže míč zamířil pouze nad břevno branky VVSB.
     
    3
    Utrecht je stále na míči a znovu se dostává do blízkosti brankáře VVSB. Ten znovu kryje nebezpečnou střelu domácích a posílá balón na nohy svých spoluhráčů.
     
    2
    Boymans se dostal do velké střelecké příležitosti v blízkosti branky VVSB, ale nakonec si brankář hostujícího celku dokázal dobrým zákrokem poradit.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozvinuli hned po úvodním výkopu akci před brankou hostí, ale k žádnému velkému nebezpečí vůbec nedošlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Hardeveld – Ramselaar, Strieder, Ludwig – Haller, Joosten, Boymans
    Náhradníci: Kum, Ayoub, Janssen, Barazite, Bednarek, Ligeon, Amrabat

    VVSB: Valk – P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief – van Niel, Ruigrok, Jožič – Parami, Serbony, Bekooij
    Náhradníci: Admiraal, S. van der Slot, van der Meer, de Rijk, Hoogenboom, Tichem, Tavilla.
    Krásný stadion v Utrechtu.
    Stadion Galgenwaard, Utrecht
     
    Odpověď na tuto otázku najdeme dnes v pozdních večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. O nejdůležitější momenty či videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Pro oba týmy to bude vůbec první vzájemný duel. Favoritem jsou bezpochyby domácí fotbalisté, hrající nejvyšší soutěž v Holandsku. Hosté ale jako amatéři ze třetí ligy rozhodně nemají co ztratit. Po skalpu druholigového týmu si tak brousí zuby i na tým z nejvyšší soutěže. Kdo bude dnes úspěšnější? Potvrdí domácí roli favorita, nebo hosté naopak zatopí dalšímu špičkovému týmu?
    Amatérští fotbalisté z VVSB si dnes připadali jako praví profesionálové. Poobědvali v hotelu Alexander a poté se vydali na krátkou procházku. Svůj postup do semifinále si hrdě užívají.

     
    VVSB

    Jak už bylo zmíněno, fotbalový klub VVSB z Noordwijkerhoutu je klub, který je ryze amatérský a hraje třetí ligu v Nizozemsku, konkrétně soutěž Topklasse. Hosté dokázali na půdě druholigového Den Bosch zvítězit těsně 3:2. V poločase ovšem vedli domácí 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by jim měl postup do semifinále uniknout. Jenomže fotbalisté VVSB dokázali nemožné a v druhé půli nasázeli svým kolegům z Den Bosche tři branky a nečekaně se tak z postupu mezi čtyři nejlepší celky radovali právě oni. Tento výsledek jim rozhodně vliv krev do žil a dnes se pokusí na hřišti Utrechtu o další zázrak. Potrápí hosté i dnešního favorita?
    Domácí Utrecht požene za vítězstvím a postupem do finále Nizozemského poháru zcela jistě početné publikum.

     
    FC Utrecht

    Fotbalisté Utrechtu hrajícího holandskou nejvyšší soutěž, tedy Eredivisie, se do semifinále nizozemského poháru dostali přes PSV Eindhoven, když na jeho hřišti zvítězili 3:1. Dostali se tak mezi čtyři nejlepší celky poháru a v dnešním utkání budou v bojích o finálovou účast rozhodně favoritem. Narazí totiž na amatérský klub VVSB z holandského města Noordwijkerhout.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je v Nizozemsku naplánováno první semifinále Nizozemského poháru (KNVB beker), ve kterém se utkají týmy FC Utrecht a VVSB.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 73. van der Slot (vla.), 75. Haller, 90+2. Joosten

    Karty:   65. Haller (UTR) – 64. P. van der Slot (VVS), 74. Zwart (VVS)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 16:1. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:23.
    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Hardeveld (49. Kum) – Ramselaar, Strieder, Ludwig (84. Janssen) – Haller, Joosten, Boymans
    Náhradníci: Kum, Ayoub, Janssen, Barazite, Bednarek, Ligeon, Amrabat

    VVSB: Valk – P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger (83. Tavilla), Vijlbrief – van Niel, Ruigrok, Jožič – Parami, Serbony (83. S. van der Slot), Bekooij (62. Hoogenboom)
    Náhradníci: Admiraal, S. van der Slot, van der Meer, de Rijk, Hoogenboom, Tichem, Tavilla