Bayern – Mainz 1:2 (kon.) | Schalke – Hamburger 3:2 (kon.) | Leverkusen – Brémy 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 4:0 (kon.) | Hertha – Frankfurt 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:1 (kon.)
Darmstadt – Dortmund 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
4:0 (1:0)
VfB Stuttgart
cz Streda 02.03.2016, 20:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
    90+1. Kevin GROßKREUTZ - 4:0
     
    90+1
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečný vlastňák! Przemysław Tytoń nedokázal chytit lehoučký pozdrav od střídajícího Herrmanna, a míč tak propadl na vzdálenější tyč k nešťastníkovi KEVINU GROßKREUTZOVI, který zcela nečekaně usměrnil míč do vlastní svatyně!
     
    83
    Martin Harnik z návalu frustrace fauloval Fabiana Johnsona a poté v něm bouchly saze a hostující útočník naprosto nepochopitelně mrštil míčem po hlavním arbitrovi! Harnik může být rád, že dostal jen žluté napomenutí.
     
    82
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Julian Korb.
    68. Patrick HERRMANN - 3:0
     
    68
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, PATRICK HERRMANN se ani ne minutu po nástupu na trávník prosazuje a zdá se, že o vítězi už je rozhodnuto! Mahmoud Dahoud nesobecky posunul Herrmannovi balon na levou stranu a ten napálil kulatý nesmysl nechytatelně k pravé tyči!
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Patrick Herrmann.
     
    66
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Christian Gentner, přichází Alexandru Maxim.
     
    65
    Dnes skvěle hrající Fabian Johnson napřáhl k prudké ráně z hranice pokutového území, jeho prudký projektil ale proletěl těsně nad břevnem Tytońovy svatyně!
    60. RAFFAEL - 2:0
     
    60
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tlak Borussie neustále gradoval a zdálo se, že druhý gól je jen otázkou času. Skutečně tomu tak bylo! Stindl upadl v pokutovém území soupeře, ale sudí penaltu nenařídil. Gentner se poté trestuhodně nedomluvil s Tytońem a k balonu se dostal RAFFAEL, který se tváří v tvář odkryté stuttgartské svatyni nemýlil!
    59. těsně vedle pálil Hazard
     
    59
    Stadionem to jen zahučelo! Belgický kouzelník Thorgan Hazard po Stindlově zadovce vystřelil zpozr hranice pokutového území a jeho lob placírkou nakonec proletěl těsně nad! Kdyby Hazardova střela skončila v síti, zcela jistě by se jednalo o nejlepší trefu celého měsíce!
    57. šance Raffaela
     
    57
    Thorgan Hazard našlápl na levém křídle a poté poslal famózní průnikový pas rozběhnutému Raffaelovi, který z hranice pokutového území vypálil, ale jeho pokus proletěl těsně vedle levé tyče!
     
    54
    No a nakonec je z toho navíc žlutá karta pro Thorgana Hazarda a nutno říct, že zcela zasloužená. Christian Gentner se stále nemá k tomu, aby se zvedl z trávníku.
     
    47
    Střídající Artem Kravec dal o sobě ihned po nástupu na hřiště vědět! Kostić našel ukrajinského snajpra lahůdkovým bochánkem z levé strany, ale Kravcovu hlavičku si Sommer pohlídal!
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Serey Die, přichází Lukas Rupp.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Artem Kravec.
     
    44
    Sudímu Weltovi už došla trpělivost, hlavní arbitr těsně před poločasovým hvizdem poprvé vytáhl žlutý kartonek ze své kapsičky, aby ho ukázal příliš agresivnímu Sereyi Diemu.
    41. břevno Hazarda
     
    41
    Tak to bylo skutečně o fous! Parádně to udělal Raffael, který se prokousal do šestnáctky a poté prokázal neuvěřitelný přehled, když přenechal míč úplně volnému Thorganu Hazardovi a ten z první orazítkoval břevno!
    36. tutovka Raffaela
     
    36
    No a nakonec to bylo pěkně nebezpečné, balon se totiž odrazil zpět k Hintereggerovi, který poslal míč do předbrankového prostoru volnému Raffaelovi, jenž však přihrávku nečekal a trestuhodně napálil míč vedle!
     
    28
    Oscar Wendt už do dnešního utkání vinou zranění nezasáhne, na jeho místo nastupuje rakouský reprezentant Martin Hinteregger.
    16. Thorgan HAZARD - 1:0
     
    16
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia se ujímá vedení a mönchengladbachská aréna poprvé explodovala! Fabian Johnson si na pravé straně hřiště zpracoval parádní Nordtveitův nákop, naběhl si až do pokutového území a poté před prázdnou branku poslal balon THORGANU HAZARDOVI, který už měl úlohu snadnou!

    Vojtěch Balon

    Góly: 16. T. Hazard (Johnson), 60. Raffael, 68. Herrmann (Dahoud), 90+1. Großkreutz (vla.)

    Karty:   54. T. Hazard (MNC) – 44. Die (STU), 83. Harnik (STU)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit, Wendt (28. Hinteregger) – T. Hazard (67. Herrmann), Dahoud (82. Korb), Xhaka, Johnson – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Hinteregger, Herrmann, Traoré, Hrgota, Korb, J. Hofmann.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Emiliano Insúa – Die (46. Rupp) – Harnik, Didavi, Gentner (66. Maxim), Kostić – Werner (46. Kravec).
    Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Rupp, Heise, Klein, Kravec, Maxim.

    Rozhodca: Welt – Foltyn, Siewer

    Diváci: 43627