Manchester United – Arsenal 3:2 (kon.) | Tottenham – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
3:2 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 28.02.2016, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Taktické striedanie v podaní Louisa van Gaala. Ten sťahuje z ihriska Andera Herreru a na trávnik posiela mladého Jamesa Weira.
     
    90+3
    V nadstavenom čase dostáva kartový trest aj Andan Januzaj. Loptu pošle po jeho faule dopredu Petr Čech.
     
    90+2
    V súboji s Giullermom Varelom to poriadne prehnal Mesut Özil. Nemecký futbalista za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    83
    Posledné striedanie londýnskeho klubu. Na hrot útoku prichádza Alex Iwobi, ktorý vymenil strelca prvého gólu hostí Dannyho Welbecka.
    81. Mladík Marcus Rashford odehrál v dresu United fantastické utkání, když během svého debutu v Barclays Premier League proti Arsenalu vstřelil dva góly a zaznamenal jednu asistenci!

     
    81
    Druhé striedanie Manchestru United. Na ihrisko prichádza Adnan Januzaj, ktorý vymieňa hrdinu dnešného zápasu – Marcusa Rashforda.
     
    73
    A ďalšia žltá karta. Tentokrát ju dostáva striedajúci egyptský futbalista Mohamed Elneny.
     
    72
    Tak napokon to rozhodcovia vyriešili šalamúnsky. Craig Pawson udeľuje žltú kartu Aaronovi Ramseymu i Anderovi Herrerovi.
     
    70
    Druhé striedanie Arsenalu. V dnešnom zápase skončil Francis Coquelin a na jeho miesto prichádza Mohamed Elneny.
    69. Mesut Özil (ARS) - 3:2
     
    69
    Arsenal FC dal gól! Kanonieri sa opäť dostávajú do hry. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia Danny Welbeck, no jeho pokus de Gea fantastickým spôsobom vyrazil. Na následnú dorážku v podaní MESUTA ÖZILA už ale nestačil španielsky brankár zareagovať.
    65. Ander Herrera (MAN) - 3:1
     
    65
    Manchester United dal gól!
    Krásna akcia, ktorá červených diablov opäť posúva do dvojgolového vedenia. Marcus Rashford sa neunáhlil, spätnou prihrávkou našiel ANDERA HERRERU, ktorý z prvej vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus napokon s prispením Laurenta Koscielneho skončil za chrbátom Petra Čecha.
     
    63
    Je tomu skutočne tak. V dnešnom dueli končí Theo Walcott a na jeho miesto prichádza na záverečnú polhodinu najlepší strelec tímu Olivier Giroud.
     
    55
    Louis van Gaal musí nútene striedať. Namiesto zraneného Marcosa Roja prichádza na trávnik Timothy Fosu-Mensah.
    40. Danny Welbeck (ARS) - 2:1
     
    40
    Arsenal FC dal gól! Skvelý zápas pokračuje ďalej. Po faule na Alexisa Sáncheza zahrávali hostia priamy kop. Loptu si postavil pred seba Mesut Özil, presným centrom našiel DANNYHO WELBECKA, ktorý umiestnenou hlavičkou znižuje náskok červených diablov.
    32. Marcus Rashford (MAN) - 2:0
     
    32
    Manchester United dal gól!
    Fantastický úsek hry v podaní červených diablov. Hrdinom domáceho tímu je MARCUS RASHFORD. Len 18-ročný futbalista si krásne nabehol na center Jesseho Lingarda z pravej strany a hlavičkou opäť skóruje.
    29. Marcus Rashford (MAN) - 1:0
     
    29
    Manchester United dal gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Z pravej strany sa dostal k centru Guillermo Varela a svojim pasom narobil obrane hostí poriadne problémy. Koscielny ani Gabriel loptu neodvrátili, a tak sa k nej dostal MARCUS RASHFORD. Ten si svoj debut v Premier League osladil gólom do siete Petra Čecha.
     
    22
    V polovici prvého polčasu dostáva kartový trest aj Michael Carrick, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Dannym Welbeckom.
     
    14
    Veľmi dobrý zákrok Petra Čecha. Memphis Depay pekne obstrelil postavený múr, ale našiel iba pripraveného českého brankára.
     
    9
    Craig Pawson po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Alexisa Sáncheza dostáva žltú kartu domáci krajný obranca Guillermo Varela.
     
    7
    Obrovská šanca hostí. Mesut Özil ukázal svoju genialitu a oblúčikom ponad obranu domáceho tímu našiel nabehnutého Nacha Monreala. De Gea ale výborne zmenšil strelecký uhol a zlikvidoval šancu svojho krajana.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 29. Rashford, 32. Rashford, 65. A. Herrera – 40. Welbeck, 69. Özil

    Karty:   9. Varela (MAN), 22. Carrick (MAN), 72. A. Herrera (MAN), 90+3. Januzaj (MAN) – 72. Ramsey (ARS), 73. Elneny (ARS), 90+2. Özil (ARS)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:15.
    Manchester United: de Gea – Varela, Carrick, Blind, Rojo (55. Fosu-Mensah) – Schneiderlin, A. Herrera (90+5. Weir) – Lingard, Mata, Depay – Rashford (81. Januzaj).
    Náhradníci: Romero – Januzaj, Weir, Pereira, McNair, Fosu-Mensah, Riley.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (70. Elneny) – Walcott (63. Giroud), Özil, Alexis Sánchez – Welbeck (83. Iwobi).
    Náhradníci: Ospina – Elneny, Mertesacker, Gibbs, Giroud, Campbell, Iwobi.

    Rozhodca: Craig Pawson