Manchester United – Arsenal 3:2 (kon.) | Tottenham – Swansea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
3:2 (2:1)
Arsenal FC
Nedeľa 28.02.2016, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
    Manchester United v krásném zápase porazil Arsenal 3:2 a obrovskou zásluhu na tom má mladíček Marcus Rashford.

     
    Dnešný zápas je minulosťou. Videli sme päť pekných gólov a celkovo veľmi vydarené stretnutie. Cenné tri body si do tabuľky pripisuje Manchester United, ktorý zdolal Arsenal 3:2. Hrdinom zápasu je dvojgolový Marcus Rashford, no rozhodujúci gól zápasu strelil Ander Herrera. Za hostí už len znižoval stav duelu v 69. minúte Mesut Özil. Červení diabli sa tak posúvajú na piate miesto tabuľky. Naopak, strata Arsenalu na prvú priečku sa prehĺbila. Ja sa vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:04:59)
    Manažer Manchesteru United Louis van Gaal demonstroval čtvrtému rozhodčímu jeden z faulů ze závěru zápasu.

     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Taktické striedanie v podaní Louisa van Gaala. Ten sťahuje z ihriska Andera Herreru a na trávnik posiela mladého Jamesa Weira.
     
    90+4
    Do šestnástky domácich smeruje jeden center za druhým, ale hlavu Oliviera Girouda nenachádzajú. Manchester United je blízko k cennému víťazstvu.
     
    90+3
    V nadstavenom čase dostáva kartový trest aj Andan Januzaj. Loptu pošle po jeho faule dopredu Petr Čech.
     
    90+2
    V súboji s Giullermom Varelom to poriadne prehnal Mesut Özil. Nemecký futbalista za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    90+1
    Prvá nadstavená minúta bola v znamení priameho kopu Arsenalu. Ten zahral Mesut Özil, ale po jeho centri sa previnil útočným faulom Aaron Ramsey.
     
    90
    Tak ešte to bude dramatické. Craig Pawson k dnešnému zápasu pridáva ešte 5 minút. Domácim priaznivcom sa to pochopiteľne nepáči.
     
    89
    Arsenal sa nevie presadiť. Center z ľavej strany upratal do bezpečia Daley Blind. O malú chvíľu začne posledná minúta riadneho hracieho času.
     
    88
    Červení diabli účinne držia loptu ďaleko od svojej brány. Dokonca si vybojovali aj výhodu rohového kopu.
     
    87
    V súboji dvoch hráčov s číslom 35 na drese fauloval Jesseho Lingarda hosťujúci Mohamed Elneny. Domáci tak budú zrejme na krátko rozohrávať priamy kop.
     
    86
    Priamy kop zahral Mesut Özil. Nemecký majster sveta našiel svojim centerom hlavu Laurenta Koscielneho, no pokus francúzskeho obrancu nebol razantný.
     
    85
    Nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval Guillermo Varela. Ten už jednu žltú kartu v dnešnom zápase dostal, no o vylúčení nemohlo byť ani reči.
     
    84
    Kanonieri neúnavne útočia, no ich snaha zatiaľ nepriniesla vážnejšiu šancu na vyrovnanie. Len pripomínam, že Manchester United v tejto sezóne často inkasuje práve v samotnom závere zápasu.
     
    83
    Posledné striedanie londýnskeho klubu. Na hrot útoku prichádza Alex Iwobi, ktorý vymenil strelca prvého gólu hostí Dannyho Welbecka.
     
    82
    Arsenal mal výhodu rohového kopu, no center z ľavej strany odpratal do bezpečia Memphis Depay. Červení diabli sa ale naďalej musia brániť.
    81. Mladík Marcus Rashford odehrál v dresu United fantastické utkání, když během svého debutu v Barclays Premier League proti Arsenalu vstřelil dva góly a zaznamenal jednu asistenci!

    Miroslav Kováčik

    Góly: 29. Rashford, 32. Rashford, 65. A. Herrera – 40. Welbeck, 69. Özil

    Karty:   9. Varela (MAN), 22. Carrick (MAN), 72. A. Herrera (MAN), 90+3. Januzaj (MAN) – 72. Ramsey (ARS), 73. Elneny (ARS), 90+2. Özil (ARS)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:15.
    Manchester United: de Gea – Varela, Carrick, Blind, Rojo (55. Fosu-Mensah) – Schneiderlin, A. Herrera (90+5. Weir) – Lingard, Mata, Depay – Rashford (81. Januzaj).
    Náhradníci: Romero – Januzaj, Weir, Pereira, McNair, Fosu-Mensah, Riley.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Gabriel, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (70. Elneny) – Walcott (63. Giroud), Özil, Alexis Sánchez – Welbeck (83. Iwobi).
    Náhradníci: Ospina – Elneny, Mertesacker, Gibbs, Giroud, Campbell, Iwobi.

    Rozhodca: Craig Pawson