CSKA Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.) | Jaroslavľ – Petrohrad 2:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 2:3 (kon.)
Helsinki – Novgorod 4:3 (kon.)
koniec po predl.
CSKA Moskva
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0) Stav série: 2:0
HC Slovan Bratislava
Utorok 23.02.2016, 15:00 • Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    V sobotu sa v Moskve, Soči, Jaroslavli a Helsinkách rozbehlo play-off 8. ročníka nadnárodnej KHL. Slovenský účastník v súťaži, HC Slovan Bratislava, podľahol v úvodnom meraní síl v Moskve favorizovanému CSKA po výsledku 0:2. Belasí držali krok so súperom v prvej polovici duelu, po malom hernom výpadku inkasovali v rozpätí troch minút dva góly a na agresívnu hru súpera našli recept len v oplácaní faulov a častým vylučovaním, čo k úspechu neviedlo. Slovan sa o reparát pokúsi v utorok, keď si v rovnakom čase skríži svoje hokejky s vojakmi z CSKA.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V uplynulej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú dvaja hráči zo Švédska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Bielorusko, Francúzsko, Fínsko a Slovinsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, ktorý pojme 5.600 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Dmitrij Viačeslavovič Kvartaľnov.

    V základnej časti CSKA zo 60 zápasov získal 127 bodov a stal sa s dvomi bodmi pred Lokomotivom Jaroslavľ absolútnym víťazom oboch konferencií. HC Slovan odohral rovnaký počet duelov a zaknihoval celkom 89 bodov, ktoré mu vyniesli miestenku medzi elitou a po základnej časti obsadil v 28. člennom pelotóne 15. priečku. V aktuálnej sezóne HC Slovan dvakrát pokoril favorita duelu, na domácom ľade 3:2 po samostatných nájazdoch, keď belasí viedli ešte 100 sekúnd pred klaksónom 2:0, no napokon o víťazovi rozhodovali samostatné nájazdy. O dva presné zásahy domácich sa postarali Tičar a Kašpar a keďže hostia Brusta v bránke belasých neprekonali, Slovan si pripísal do tabuľky dva body. Odveta sa hrala o 5 dní v Moskve, Slovan viedol gólom Viedenského z druhej tretiny 1:0, domáci sa rozhodli v závere zápasu hrať power play a poistku do opustenej klietky poslal 34 sekúnd pred klaksónom Paré a Slovan v Moskve získal tri cenné body.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu druhého zápasu play-off KHL, Ľadový palác športu CSKA v Moskve privíta klub spod Tatier a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na moskovskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva:

    Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Pihlström – Andronov, Mamin, Žarkov – Stoliarov

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Švarný, Šiška – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca:

    Bondar, Sidorenko – Kučava, Novikov.
     
    Príjemné popoludnie želám všetkým priaznivcom hokeja, nielen tým s belasým srdcom. Slovan to rozbalí dnes na moskovskom ľade vo svojom druhom zápase play-off, v ktorom nemá čo stratiť a môže len získať. Tomu bude zrejme prispôsobená aj taktika a predpokladám, že od úvodu budeme sledovať ostrý súboj na nože.
    Pavol Skalický je už na play-off pripravený.

    Play off mood

    Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    V zostave vojakov nedošlo k výmene hráčov, súpiska rovnaká ako v nedeľu, s tým rozdielom, že mimoriadne aktívny Fín Antti Pihlström sa presúva zo štvrtého útoku do tretieho k Petrovovi a Da Costovi. Naopak, Stoliarov nabral opačný smer. V zostave belasých máme menšie zmeny, do zostavy sa vracia najproduktívnejší obranca KHL po základnej časti Cam Barker, vypadli Rosandič a Bačík. Výborný Marek Viedenský sa vracia tam, kam patrí, dnes bude hrať centra v prvej lajne a rozhadzovať puky do palebného priestoru Kašparovi a Nedorostovi. Najproduktívnejší hráč v belasom drese po základnej časti Lukáš Kašpar to jednoducho na pravej strane vie na výbornú, kiež by mu tam dnes sypalo.
     
    Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, v Moskve, čaká na príchod hokejistov oboch tímov, aj dnes by mali hostia nastúpiť na duel v bielych dresoch, domáci vojaci v červených farbách.
     
    Pozdravujem aj všetkých tých, ktorí nemôžu v tejto chvíli zasadnúť pred televízne obrazovky pre dôvod napĺňania HDP našej republiky, nech si prenos z Moskvy užijú aspoň takto, s nami, pri písanom prenose na onlajnoch.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche, vypočujeme si ako už tradične hymny oboch krajín, najskôr hymnu Slovenskej republiky, potom hymnu Ruskej federácie a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:04
    Ihneď pri úvodnom buly sa do seba pustili Radulov a Nedorost a začíname ako sa patrí, Radulov za seknutie, Nedorost za krosček.
     
    00:40
    Naumenkov vystrelil spoza kruhu, Viedenský svojou hokejkou puk usmernil na ochrannú sieť, Barry len kontroloval dráhu puku.
     
    01:40
    Pri hre štyroch proti štyrom puk lieta z pásma do pásma, strelu na tú ktorú bránku sme však v tejto fáze hry nezaznamenali.
     
    02:04
    Oba tímy s plným počtom hráčov, Alex Radulov aj Nedorost už na hracej ploche.
     
    02:29
    Slovan bojoval puk v rohu klziska za bránkovou čiarou CSKA, puk smerujúci na modrú na Barkera bol nepresný a Slovan sa sám pripravil o útočné pásmo.
     
    03:16
    Andronov nakorčuľoval s pukom cez modrú a vystrelil švihom spoza kruhov, puk defenzíva belasých poslala na ochrannú sieť.
     
    03:39
    Brust spoza bránky nedobre rozohral puk, center z rohu klziska pred bránku však našiel Tičara a Rok už vedel, ako pomôcť v defenzívnych radoch hostí.
     
    04:15
    Petrov prešiel s pukom poza bránku a vystrelil od kruhu, Brustovi pomohol Bartovič, puk za bránkou následne prevzal na hokejku Pihlström a na opačnej strane pri bránkovisku našiel Petrova, Brust bol však na mieste a Kirillov puk zlikvidoval.
     
    05:25
    Slovan upokojil hru na ploche, prežil ten tlak vojakov a môže vyraziť pokojne do svojej akcie.
     
    06:21
    Kundrátek prinútil Muršaka chybovať, Jan v službách vojakov puk od bránkovej čiary poslal až k svojmu brankárovi. Tomuto súboju predchádzalo tvrdé zaparkovanie Kundrátka na mantinel, o ktoré sa postaral Slovinec Muršak.
     
    06:57
    Tičar po prechode modrou stroskotal ešte pred kruhom na Kutuzovovi a do útoku vyráža tím v červených dresoch.
     
    07:33
    Michel Miklík opäť riskantne prihrával v pásme belasých, ešteže pred bránkoviskom zasiahol Mihalik, ktorý domácich k zakončeniu nepustil a Slovan puk poslal von zo svojho pásma.
     
    07:53
    Andronov vozil puk na hokejke a pri mantineli si na neho počkal Višňovský, zaparkoval ho na mantinel a rozohral akciu belasých.
     
    08:45
    Kundrátek výborne zabojoval pri bránkovej čiare na pravej strane, vygumoval z akcie Muršaka a Slovan opäť dostal puk von zo svojho pásma.
     
    09:40
    Da Costa bez prípravy vystrelil od mantinelu z pravej strany od kruhu, jeho príklep skrotil vo svojej lapačke Barry Brust.
     
    10:20
    Šťastný vybojoval v rohu klziska puk, Slovan ho poslal na modrú, odtiaľ pálil bek hostí, Sorokin puk vyrazil a v dorážke bol faulovaný Šťastný.
     
    10:20
    Svetlakov dostal dve minúty za hákovanie a presilovú hru, prvú v zápase, si zahrá Slovan.
     
    11:10
    Kundrátek vystrelil z pravej strany spoza kruhu, Nedorost s Viedenským dobre clonili Sorokinovi, Iľja však puk schoval vo svojom výstroji.
     
    11:20
    Panin poslal puk ochrannú sieť za Brustovou bránkou, a keďže tak urobil spoza bránky Sorokina, vyfasoval dve minúty za zdržiavanie hry, CSKA ide do troch.
     
    11:43
    Nagy vystrelil spoza kruhov, Sorokin puk cez vyrážačku poslal na ľad, nevšimol si to hlavný, ktorý prerušil hru a následne sa ospravedlnil obom tímom, čo už.
     
    11:46
    Višňovský poslal krásny puk od pravého kruhu na bránku domácich, Sorokin šiel do pokľaku a puk schoval vo svojom náručí.
     
    12:10
    Nagy vystrelil spoza kruhov, Sorokin puk vyrazil späť do hry a belasí ho majú na svojich hokejkách.
     
    12:19
    Višňovský sa oprel do puku a pálil z pravej strany, jeho puk Sorokin poslal za bránkovú čiaru a zmenu skóre nepripustil.
     
    12:20
    Domáci so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche.
     
    13:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Barker vystrelil z ľavej strany od modrej, puk dostal do tváre pred bránkoviskom Naumenkov, puk zrazil dole na ľad a VÁCLAV NEDOROST puk pohotovo poslal do klietky CSKA. Gól hostí potvrdil aj videorozhodca duelu. Asistencie: Lukáš Kašpar a Cam Barker.
    13:20 Václav Nedorost - 0:1
     
    13:39
    Tak domácim nepomohol ani videorozhodca zápasu, neviem po pravde, čo vlastne reklamovali, úspešnému zásahu Nedorosta predchádzala ešte tutovka na palici Kašpara, ktorý spred bránkového priestoru z ľavej strany neprekonal Sorokina v bránke CSKA.
     
    14:02
    Na tribúne arény sedí aj Boris Michajlov, legenda hokeja Zbornej komandy, ktorého pamätajú tí skôr narodení priaznivci ľadového hokeja a športu vôbec.
     
    14:35
    Nagy nahodil puk do rohu klziska za bránkou Sorokina a Slovan odišiel v pokoji pokojne vystriedať.
     
    15:04
    Kutuzov natlačil Šťastného do obranného pásma a kým dostal puk na hokejku Tičar, Andrej už bol v ofsajde, čiarový hru musel prerušiť.
     
    15:24
    Rovnaký priestupok vyrobili vojaci na druhej strane, boli v ofsajde až dvaja, ponáhľali sa príliš pred Brusta, nevyplatilo sa im to, hra prerušená pre ofsajd.
     
    16:53
    Ľubimov držal puk na hokejke, prešiel a ním poza bránku, no na defenzívu hostí to nestačilo a napokon sám s pukom na hokejke opustil útočné pásmo domácich.
     
    17:29
    Panin nahodil puk od modrej na bránku Brusta, Barry mal zakrytý výhľad, no puk dokázal vyraziť späť do hry a poslať do akcie svojich spoluhráčov.
     
    18:25
    Slovan výborne stráži stredné pásmo, napadá rozohrávku domácich vždy jedným hráčom v pásme CSKA a veru, vojakom to nejde ani na nahadzované puky, ani na akcie popri mantineli po pravej či ľavej strane.
     
    18:57
    Višňovský vystrelil spoza kruhov, na ľad sa hodil do strely tuším Blažijevskij a puk zblokoval do rohu klziska, Ľubomír si len povzdychol, že mu toto nevyšlo.
     
    19:55
    Tičar vystrelil z otočky po ľade od pravého kruhu, minul bránku domácich a do akcie sa ponáhľajú domáci borci.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa začala vzájomným vylúčením Radulova s Nedorostom, keď na sekeru Alexa odpovedal Vaclav krosčekom. Pri hre štyroch proti štyrom sa toho veľa neudialo, no následne ruský kombajn mlel hostí v pásme a keď to Slovan prežil bez ujmy, bol vo svojich akciách čoraz nebezpečnejší. Svetlakov zatiahol za ručnú brzdu a putoval na trestnú, Slovan mal domácich zamknutých v pásme, no chyboval Panin, ktorý poslal spoza bránky Sorokina puk cez celé klzisko na ochrannú sieť za bránkou Brusta. CSKA šiel do trojky a Slovan ho mlel ako v mäsokombináte, nuž a na konci presilovky sa presadil po strele Barkera Nedorost, ktorý otvoril účet duelu. CSKA už do konca tretiny belasých pod tlak nedostal a naopak, Slovan ho nepustil k vážnejšiemu ohrozeniu Brusta v bránke. Uvidíme, čo tréneri naordinujú svojim zverencom do druhej tretiny zápasu. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 9:11.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:48
    Tičar poslal od pravého kruhu pekný puk na bránku domácich, Šťastný clonil Sorokinovi, Iľja však v pokľaku puk z hokejky Tičara schoval vo svojom náručí.
     
    21:26
    Šťastný zaviezol puk do pásma po ľavej strane, k zakončeniu sa však nedostal, Slovan má puk na hokejkách v pásme domácich.
     
    21:46
    Surový vystrelil z ostrého uhla z pravej strany, Sorokin puk poslal späť do hry a domáci ho vyhodili von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    22:15
    Slovan od úvodu druhej tretiny aktívnejším tímom, ono by to chcelo odskočiť domácim na dva góly a hrať túto svoju hru, stav série by sa pýtal k vyrovnaniu.
     
    22:55
    Slovan teraz nezvládol prechod do útočného pásma po ľavej strane, vyrobil zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Brusta.
     
    23:34
    Takto to hrá domáci tím pod tlakom, opäť chyboval prihrávkou v pásme belasých a sám sa pripravil o pásmo, keď puk poslal až k Sorokinovi.
     
    24:11
    Obrovská šanca belasých, Slovan so dostal do prečíslenia, spoza obrancu pálil Tičar, Sorokin puk vyrazil pred seba a k puku sa dostal nikým nestrážený Jeglič, Žiga to chcel na blafák, no Sorokin v rozkľaku puk schoval medzi betóny do rozkroku.
     
    25:33
    Da Costa hral s pukom na modrej a poslal puk do pásma belasých na ofsajd, toto by sa dalo posúdiť aj ako úmyselný ofsajd, napokon však nie a vhadzujeme v strednom pásme pri obrannej modrej belasých.
     
    25:58
    Neuveriteľná akcia belasých, ktorú začal Kundrátek vo svojom pásme, poslal puk vpravo Kašparovi, Lukáš ho potiahol do pásma a od pravého kruhu diagonálou našiel na ľavej strane pred bránkoviskom práve Kundrátka, ktorý pálil z prvej, Sorokin v pokľaku puk schoval vo svojom náručí!
     
    27:12
    Slovan poslal puk von za cenu zakázaného uvoľnenia, belasí však hrajú s favoritom viac ako len vyrovnanú partiu a napádajú domácich v rozohrávke aj dvomi hráčmi, zaskočení domáci recept na hru hostí zatiaľ nenašli.
     
    27:18
    Platt pálil z ľavej strany od kruhu, nestačilo to na Brusta, ktorý puk poslal späť do hry a Slovan puk dostal von zo svojho pásma.
     
    29:02
    Petrov vozil puk na hokejke a spoza bránky ho chcel na pravom kruhu na zakončenie, Švarný ho pridržal a dostal dvojku, CSKA má k dispozícii presilovku, Slovan čakajú horúce dve minúty v zápase. Kiež by dve.
     
    29:16
    Platt pálil z ľavého kruhu, Brust puk poslal do rohu klziska, vojaci majú tlak a držia hostí v pásme.
     
    29:41
    Da Costa chcel puk doviezť na hokejke až do kuchyne, čo do kuchyne, priam do elektrickej rúry, Kundrátek mu v poslednej chvíli puk vypichol z hokejky a Brust ho okamžite zneškodnil.
     
    30:18
    Muršak sa postaral o vzruch na tribúnach, vypálil z pravej strany a opečiatkoval brvno Brustovej klietky, teraz hrala s tímom od Dunaja hokejová šťastena.
     
    30:37
    Sersen poslal puk okolo mantinelu po ľavej strane až za bránku Sorokina a Slovan získal cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    30:56
    Radulov poslal puk na pravý kruh, Platt chcel zmerať Brustovi teplotu strelou švihom, Barry je však zdravý a teplomer nepotreboval.
     
    31:02
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez straty desiatky a pokračujeme v hre s jednogólovým brejkom.
     
    32:10
    V aréne sa ozýva Slovan, Slovan, na tribúnach máme zastúpenie v hŕstke fans spod Tatier.
     
    33:52
    CSKA po presilovke aktívnejším tímom, má častejšie puk na hokejkách a dohráva belasých po rozohratí puku, domácim fyzické sily akoby ani neubúdali.
     
    34:29
    Pihlström vystrelil z pravej strany od kruhu, Brust vytesnil priestor pri ľavej žrdi a puk v pokľaku zneškodnil, Mamin sa už k dorážke nedostal, no dovolil si na Mihalika, Vladimír si ho pritiahol k sebe, no poď sme môj, chceš jednu? Arbitri však šarvátku za bránkou Brusta nepripustili.
     
    35:04
    Lušňák vybojoval puk pri bránkovisku domácich po chybe vojakov, hľadal v páde na ľad pred bránkou svojich spoluhráčov, nepodarilo sa mu to, aspoň nie teraz.
     
    35:19
    Kundrátek chcel puk poslať von z pásma cez ochranné sklo, podvihol ho príliš a za zdržiavanie hry dostal dve minúty, CSKA dostal výhodu presilovky, pred Brustom sa bude topiť ľad.
     
    35:51
    Radulov poslal na pravej strane puk na bránkovú čiaru Plattovi, Geoff to chcel po ľade pomedzi betóny poslať do klietky hostí, na Barryho to však nestačilo.
     
    36:27
    Zajcev vypálil od pravého kruhu, zlomil hokejku, Brust puk poslal späť do hry a Mihalik pozdrav cez celé klzisko Sorokinovi.
     
    37:16
    Radulov vystrelil z pravej strany, puk Brust schoval pod svoje rukavice a Stoliarov utrel nos, na dorážku to nestačilo.
     
    37:19
    Hostia v plnom počte, Slovan aj toto svoje oslabenie ubránil a z tlaku vojaci napokon nič nezískali.
     
    38:02
    Slovan chyboval na útočnej modrej a vyrobil ofsajd, je to dobré, potrebovali sme prerušiť hru a domácich dostať z tempa, len to udržať v tejto druhej tretine.
     
    38:21
    Nahodený puk na bránku musel Brust prikryť, CSKA si vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    38:39
    Viedenský dostal puk pred bránkovisko, bol chrbtom k Sorokinovi a tiesnený, škoda, že nedokázal vystreliť z otočky.
     
    38:53
    Da Costa dostal puk na ľavý kruh do voľného priestoru, Kundrátek ho chcel vytesniť, Stephane sa unáhlil a vystrelil, minul však bránku hostí.
     
    39:31
    Vzájomné vylúčenie, Tičar a Naumenkov, obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    39:33
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ľadový palác športu CSKA v šoku, Surový vybojoval puk na vhadzovaní, poslal ho za kruh a TOMÁŠ STAROSTA prepálil Sorokina v klietke domácich. Asistencia: Tomáš Surový.
    39:33 Tomáš Starosta - 0:2
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Slovan vedie v Moskve po dvoch tretinách dvojgólovým brejkom a zaslúžene. Aj v druhej tretine držali taktovku hry v rukách belasí a režírovali hru, no Jeglič a Kundrátek svoje šance v gól nepretavili. Potom hrali dve presilové hry vojaci a boli veľmi blízko k vyrovnaniu, no výborný Brust bol proti a raz, pri strele Muršaka, mu pomohla konštrukcia jeho klietky. V závere tretiny sme boli svedkami vzájomného vylúčenia a domáci už boli mysľou v šatni, čo dokonale využili „Tomášovia“ v službách belasých a Surového puk prepálil za chrbát gólmana domácich Starosta. Je to veselé, čaká nás však tretia, veľmi náročná tretina. V tej druhej sme mali pomer striel medzi žrde 11:9.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Slovan vyhral úvodné buly tretej tretiny a pri hre štyroch proti štyrom hlavne neinkasovať.
     
    40:34
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - najviac gólov dosiahol Jevgenij Dadonov – 15 (SKA Petrohrad 2014/2015)
    - najviac asistencií dosiahol Sergej Moziakin – 20 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)
    - najviac bodov v kanadskom bodovaní dosiahol Sergej Moziakin – 33 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)
    - najviac bodov v štatistikách plus/mínus body dosiahol Dominik Graňák: + 16 (Dinamo Moskva 2012/2013)

    zdroj: khl.ru
     
    41:05
    Jeglič vystrelil z ľavého kruhu švihom, puk minul bránku domácich a cez ochranné sklo sa dostal do stredného pásma.
     
    41:31
    Hráme s plným počtom hráčov na oboch stranách, uvidíme tlak domácich vojakov?
     
    42:13
    Zatiaľ je to na nahadzované puky na oboch stranách, Slovan to však v defenzíve vie rovnako dobre, ako jeho dnešný hostiteľ.
     
    42:52
    Andronov tam vozil puk za bránkou Brusta, až kým ho Viedenský neodstavil od puku, napokon Slovan poslal puk von cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie.
     
    43:09
    Kašpar prešiel s pukom na hokejke poza bránku domácich, nabil na ľavý kruh Kundrátkovi, ktorý vystrelil, no puk dobre netrafil a ten minul priestor bránky CSKA.
     
    43:15
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - najviac gólov v presilovkách dosiahol Ján Bulis – 7 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)
    - najviac asistencií v presilovkách dosiahli: Sergej Moziakin (Atlant Mytišči 2010/2011) a Konstantin Gorovikov (Dinamo Moskva 2011/2012) – obaja po 9
    - najviac bodov v kanadskom bodovaní v presilovkách dosiahli: Sergej Moziakin (Atlant Mytišči 2010/2011) a Konstantin Gorovikov (Dinamo Moskva 2011/2012) – obaja po 12
    - najviac gólov pri hre piatich proti piatim dosiahli: Michail Anisin (Dinamo Moskva 2011/2012); Jakub Petružálek (Dinamo Moskva 2012/2013); Sergej Moziakin (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014); Justin Azevedo (Lev Praha 2013/2014) a Jevgenij Dadonov (SKA Petrohrad 2014/2015) – všetci po 9

    zdroj: khl.ru
     
    44:01
    Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie a tak sa hra musí vrátiť pred Brusta.
     
    44:08
    CSKA Moska dala gól!
    KIRILL PETROV rozjasal domácu arénu, s pukom na hokejke prešiel poza bránku a z pravej strany puk po ľade akoby len nahadzoval pred bránku, Barrymu puk pomedzi lapačku a betón prekĺzol veľmi nešťastne do bránky.
    44:08 Kirill Petrov - 1:2
     
    45:25
    Nedorost vystrelil z pravého kruhu, Sorokin v rozkľaku pravým betónom puk vyrazil späť do hry a do akcie vyrazili vojaci.
     
    46:23
    Domáci od modrej nahadzovali puk na bránku hostí, defenzíva v bielych dresoch pred bránkoviskom puk poslala na ochrannú sieť.
     
    46:35
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - najviac gólov v oslabení vsietili: Jozef Vašíček (Lokomotiv Jaroslavľ 2010/2011); Konstantin Panov (Traktor Čeljabinsk 2011/2012) a Maxim Šalunov (Sibir Novosibirsk 2014/2015) – všetci po 2
    - najviac gólov s prívlastkom „víťazný“ vsietil Sergej Moziakin – 8 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)
    - najviac asistencií s prívlastkom „víťazné“ dosiahol Ján Kovář – 6 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)
    - najviac bodov v kanadskom bodovaní s prívlastkom „víťazné“ dosiahol Sergej Moziakin – 13 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)
    - najviac gólov v predĺženiach dosiahol Sergej Moziakin – 4 (Metallurg Magnitogorsk 2013/2014)

    zdroj: khl.ru
     
    47:20
    Bartovič puk vyviezol z pásma a nakorčuľoval s ním po ľavej strane za kruh, odkiaľ vystrelil, mladý Sorokin puk zatočil do lapačky a rozohral pohotovo na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    47:36
    Nagy potiahol po pravej strane puk do pásma, zasekol si ho za bránkou a hľadal pred bránkoviskom Lušňáka, nepodarilo sa mu to, puk bol nepresný a domáci ho dostali pod svoju kontrolu.
     
    48:15
    CSKA začal opäť s agresívnym hokejom a tvrdo do tela, Slovan poslal puk na zakázané uvoľnenie a bránime jednogólový brejk na horúcom ľade v Moskve.
     
    48:38
    Da Costa vystrelil z otočky z pravého kruhu z jeho vnútornej strany, Brust pohotovo pravým betónom poslal puk späť do hry, CSKA dostal Slovan pod tlak a kombinuje s pukom na hokejkách v pásme Slovana.
     
    49:17
    Slovan opäť puk len vyhadzuje von zo svojho pásma, hra sa vráti späť pred Brusta, chcelo by to jeden brejk, kto? Bartovič?
     
    49:18
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - najviac striel na bránku súpera vyslal Jevgenij Kuznecov – 82 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)
    - najlepší priemer striel na bránku súpera (pri 7 a viac zápasoch) dosiahol Jevgenij Ketov – 5,00 (Severstaľ Čerepovec 2012/2013)
    - najviac minút na ľade strávil Jan Bulis – 502:49 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)
    - najviac minút v priemere na ľade strávil (pri 7 a viac zápasoch) Alexander Radulov – 24:15 (CSKA Moskva 2012/2013)

    zdroj: khl.ru
     
    49:40
    Slovan vyhodil puk von cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie to nie je, striedame počas hry a čaká nás druhá polovica tretej tretiny.
     
    50:28
    Šťastný vypálil švihom z pravého kruhu, jeho puk opečiatkoval brvno bránky Sorokina a belasí boli blízko k tretiemu úspešnému zásahu, škoda preškoda.
     
    51:23
    CSKA Moska dala gól!
    Tak toto je priam neuveriteľné, Radulov sa váľal po Starostovi pred bránkoviskom, arbitri hru neprerušili, domáci poslali puk za bránku hostí, Radulov ho poslal k bránkovisku, ten puk tam tak hlúpo poskakoval, Brust ho naháňal ako jaštericu, nezachytil ho, puk sa dostal na hokejku STEPHANE DA COSTU a ten ho poslal za chrbát Barryho. Gól potvrdil aj videorozhodca zápasu, aj toto bola jasná situácia. Asistencie: Ivan Telegin a Alexander Radulov.
    51:23 Stephane Da Costa - 2:2
     
    51:45
    Je jasné, že vojaci sú na koni, teraz musíme tento dôležitý duel dostať do predĺženia a nájsť kúsok českého hokejového štěstíčka, čo poviete?
     
    53:02
    Jeglič bol faulovaný pred bránkou Sorokina, nič sa s tým nerobí, Slovan sa snažil o skrumáž v okolí bránky Sorokina, bez úspechu.
     
    53:24
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - najviac zápasov odchytal Michael Garnett – 25 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)
    - najviac času na ľade strávil Michael Garnett – 1.546:00 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)
    - najmenší priemer inkasovaných gólov drží Petri Vehanen – 1,33 (AK Bars Kazaň 2010/2011)
    - najlepšiu percentuálnu úspešnosť zásahov má Petri Vehanen – 95,88% (AK Bars Kazaň 2010/2011)
    - najviac shut-outov dosiahol Andres Nilsson – 6 (AK Bars Kazaň 2014/2015)
    - sériu najviac minút bez inkasovaného gólu odchytal Michael Garnett – 211:41 (Traktor Čeljabinsk 2012/2013)

    zdroj: khl.ru
     
    53:43
    Domáci vyrobili ofsajd na modrej, čiarový im akciu musel zastaviť, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    54:02
    Surový poslal ťažký puk na bránku Sorokina, ktorý vykorčuľoval v sklze z bránkoviska a puk zneškodnil, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    54:35
    Puk v tejto fáze hry lieta z pásma do pásma, CSKA si nevyrobil tlak na ploche, aj vojaci si uvedomujú, čas do konca tretej tretiny sa kráti a spraviť chybu by bolo osudné pred dnešný duel.
     
    55:25
    CSKA motá hlavy defenzíve belasých, Slovan bráni akcie domácich a Brust sleduje dianie na ploche, a radšej nech len sleduje, akoby sa mal vybrať na svoj výlet mimo bránkovisko.
     
    56:27
    Platt nabil pred bránku na palicu Petrovovi, Kirill teraz svojich fans nepotešil, ani neviem, či minul Brustovu klietku, alebo ten puk poslal hore na sklo Barry.
     
    56:30
    Vedeli ste, že v jednej sezóne v play-off:

    - sa najmladším hráčom súťaže stal Kirill Kabanov vo veku 16 rokov (Spartak Moskva 2008/2009)
    - sa najstarším hráčom súťaže stal Dominik Hašek vo veku 46 rokov (Spartak Moskva 2009/2010)
    - sa najmladším strelcom súťaže stal Jevgenij Kuznecov vo veku 17 rokov (Traktor Čeljabinsk 2009/2010)
    - sa najstarším strelcom súťaže stal Segej Fiodorov vo veku 42 rokov (Metallurg Magnitogorsk 2011/2012)
    - najrýchlejší gól zápasu vsietil Danis Zaripov v čase 00:14 (AK Bars Kazaň 2008/2009)
    - najrýchlejší gól v predĺžení vsietil Renat Mamašev v čase 60:22 (Sibir Novosibirsk 2014/2015)

    zdroj: khl.ru
     
    57:08
    Panin si to rozdal v pästnom súboji so Skalickým, a bolo sa na čo pozerať, nie ako v New Yorku, keď Mike Tyson vyrobil po pár sekundách K.O. a diváci pri drahom vstupné nič nevideli. Obaja aktéri odišli z ringu rovno do šatne, som zvedavý, ako to ruskí arbitri posúdia teraz.
     
    57:08
    Skalický dve minúty za hrubosť + päť minút za údery, Panin päť minút za údery, CSKA hrá presilovku.
     
    57:56
    Slovan poslal puk do stredného pásma a vojaci premýšľajú s pukom na paliciach svoju presilovkovú akciu na K.O.
     
    58:27
    Zajcevovi na modrej puk ušiel do stredného pásma a Slovan získal ďalšie veľmi cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    58:52
    Vhadzujeme v strednom pásme, keď puk predtým opustil hraciu plochu, vydržať chalani, vydržať.
     
    59:08
    Hostia v plnom počte, Slovan zvládol svoje oslabenie v závere tretej tretiny, už aby sme boli v šatni.
     
    59:39
    Sersen rozohral puk od modrej do pásma domácich, snáď to už ubránime.
     
    59:58
    Domáci sa snažili rozhodnúť v závere tretiny, Višňovský však hráča domácich efektne bránil a s pukom po ľade si Brust poradil.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sa nám diali veci, domáci CSKA predsa len vymazal svoje manko a dvomi gólmi zápas poslal do predĺženia. Dva góly, jeden lepší ako druhý, so Slovanom hrala, ja ani neviem kto čo, no šťastena rozhodne nie a to ešte Šťastný trafil brvno Sorokinovej klietky. Zápas nám okorenil pästný súboj, keď atak Skalického neuniesol Panin a chlapci sa medzi sebou pekne pobili. Ideme do predĺženia, v zápasoch play-off samostatné nájazdy neexistujú a tak si dnešný deň predĺžime hokejom do večera. Na ako dlho? O tom rozhodne niekto z hráčov na ľadovej ploche. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:10.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:05
    Dnešné stretnutie sleduje 5.073 divákov, ktorí si dnešný hokejový zážitok musia predĺžiť.
     
    60:43
    Blažijevskij vystrelil z bránkovej čiary z pravej strany, Brustovi puk vypadol a defenzíva hostí ho dostala pod kontrolu, ešteže tak.
     
    61:32
    Brust poslal puk do stredného pásma Šťastnému, Andrej ho nahodil na Sorokina, Iľja puk posunul do rohu klziska a domáci ho majú pod kontrolou.
     
    62:31
    CSKA Moska dala gól!
    Bartovič korčuľoval za vyhodeným pukom, Sorokin vykorčuľoval mimo bránkovisko a poslal do akcie svojich, Andronov sa natlačil s pukom na pravý kruh a vystrelil po ľade, Barrymu puk pomedzi betóny prekĺzol do bránkoviska a voľný ANTTI PIHLSTRÖM puk poslal do opustenej klietky belasých. Asistencia: Sergej Andronov.
    62:31 Antti Pihlström - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Ťažko sa mi hľadajú slová, Slovan mal dnešný duel rozohraný na výbornú, po prvej tretine viedol a v prvej polovici tej druhej bol pánom na ľade, gól do siete domácich nepridal, prežil tlak domácich a v závere tretiny udrel. Do tretej tretiny belasí vstupovali s dvojgólovým brejkom, no dve smolné situácie a dva góly v sieti Barryho znamenali predĺženie zápasu. V ňom zohrala úlohu opäť hokejová šťastena, ktorá mala dnes červený dres a po nevinnej akcii domáci vsietili. CSKA sa v sérii ujal vedenia 2:0 a Slovan bude musieť doťahovať súpera pred svojim fantastickým publikom v Bratislave. Vo štvrtok večer to snáď bude vo vypredanej Aréne Ondreja Nepelu všetko inak. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:57:33)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 45. Petrov, 52. Da Costa (Telegin, A. Radulov), 63. Pihlström (Andronov) – 14. Nedorost (Kašpar, Barker), 40. Starosta (Surový)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Pihlström – Andronov, Mamin, Žarkov – Stoliarov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Švarný, Šiška – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca: Bondar, Sidorenko – Kučava, Novikov

    Diváci: 5.073
    CSKA Moskva 4 0 Slovan
    #1 Nedeľa 21.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 2:0
    #2 Utorok 23.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 25.02.2016 • 19:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 27.02.2016 • 17:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:3