Vítkovice – Zlín 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:1 (kon.) | Plzeň – Sparta Praha 3:4 (po pr.)
Litvínov – Chomutov 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:2 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 23.02.2016, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga (ČR) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:

    JOO! Byl to boj, ale Tygři ho zvládli díky dvěma trefám během jedné minuty v samotném závěru utkání. I takové výhry jsou cenné a dokazují mentální sílu mužstva. HOŠI, DĚKUJEME!#LIBvPCE #telh #bojtygra

    Zveřejnil(a) Bílí Tygři Liberec dne 23. únor 2016
     
    Liberečtí zdolali Pardubice 4:2 a vyrovnali historický rekord v počtu vítězství v základní části. Nebyl to ale snadný triumf. Bílí Tygři byli o něco lepší, Dynamo však rozhodně neodehrálo špatný zápas. Jenže nebere ani bod, rozhodující branku dal v 57. minutě Michal Bulíř. Z Liberce přeji hezký zbytek večera! (20:34:03)
     
    Nejlepším hráčem domácích vyhlášen Michal Bulíř, z hostů přebírá stejné ocenění Miroslav Kopřiva.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Marcinko v dobré pozici promáchl. Se závěrečnou sirénou ještě vystřelil a jede ho zpacifikovat obránce Ševc.
     
    59:20
    Kopřiva je venku z branky, Pardubice hrají v šesti! Nahodil krátce předtím střílel zprava jen do připraveného Schwarze, jenž puk vyrazil.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby. Domácí publikum si žádá "bůra". Dynamo už odpadlo, hostům vázne rozehrávka.
    56:48 Michal ŘEPÍK - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle už vypadá pro domácí hodně dobře. Birner na sebe nalákal obránce, vystartoval proti němu i gólman Kopřiva a útočník mohl nahrát před branku, kde stál volný MICHAL ŘEPÍK. Na něj už zívala poloprázdná branka. Asistence: Michal Birner, Petr Vampola – 4:2.
     
    56:16
    Pardubický brankář Miroslav Kopřiva dostal ve stejném čase osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
    56:16 Michal BULÍŘ - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rozhodující trefa? Dost možná ano. Severočeši tři minuty před koncem dávají gól na 3:2. Prosadil se MICHAL BULÍŘ, jenž před brankou tečoval nahození Dernera od modré čáry. Asistence: Lukáš Derner, Branko Radivojevič.
     
    56:02
    Škoda pro hosty, že Sýkora nyní v situaci dva na dva nepřesně přihrával. Po zakázaném uvolnění hostujícího výběru se hráči staví na buly u Kopřivy.
     
    55:26
    Hezký průnik předvedl Monja, jenž prolétl celým hřištěm a na Schwarze vystřelil z levé strany. Hra je po jeho zákroku přerušena, Dynamo alespoň získalo pásmo.
     
    54:32
    A další zákrok Kopřivy. Tentokrát proti pokusu Dernera. Liberec má střelecky navrch, brankář hostů ovšem likviduje jen nepříliš nebezpečná zakončení z dálky.
     
    54:10
    Probralo se trochu tiché publikum. Vlach vyslal spíše jen propagační střelu na Kopřivu z křídla, gólman Dynama ji zastavil ve výstroji a na programu je komerční přestávka.
     
    52:36
    Radivojevič při obranné práci schytal sekyru do ruky, ale sudí nechávají hru plynout. Do následné střely Orsavy klek bek Výtisk.
     
    51:43
    Liberecký kouč Filip Pešán přeskupil útoky, ale nápor domácích se zatím nekoná. Mojžíše nyní u hrazení přetlačil Redenbach a Tygři ztratili pásmo.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 2. Stránský, 29. Řepík (Birner, Lakatoš), 57. Bulíř (Derner, Radivojevič), 57. Řepík (Birner, Vampola) – 10. Redenbach (Sýkora, Gregorc), 45. Rapáč (Tomášek)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Lakatoš, Krenželok – Ordoš, Stránský, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    HC Dynamo Pardubice: Kopřiva (Maxwell) – Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, Šeda, Zdráhal – Sýkora "C", Nahodil, Marcinko – Monja, Redenbach, Orsava – Rapáč, Tomášek, Poulíček – Voženílek, Kaut, Beran.
    Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodca: Hradil, Úlehla – Lučan, Kis.

    Diváci: 5 710