CSKA Moskva – HC Slovan 3:2 (po pr.) | Jaroslavľ – Petrohrad 2:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 2:3 (kon.)
Helsinki – Novgorod 4:3 (kon.)
koniec po predl.
CSKA Moskva
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0) Stav série: 2:0
HC Slovan Bratislava
Utorok 23.02.2016, 15:00 • Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ťažko sa mi hľadajú slová, Slovan mal dnešný duel rozohraný na výbornú, po prvej tretine viedol a v prvej polovici tej druhej bol pánom na ľade, gól do siete domácich nepridal, prežil tlak domácich a v závere tretiny udrel. Do tretej tretiny belasí vstupovali s dvojgólovým brejkom, no dve smolné situácie a dva góly v sieti Barryho znamenali predĺženie zápasu. V ňom zohrala úlohu opäť hokejová šťastena, ktorá mala dnes červený dres a po nevinnej akcii domáci vsietili. CSKA sa v sérii ujal vedenia 2:0 a Slovan bude musieť doťahovať súpera pred svojim fantastickým publikom v Bratislave. Vo štvrtok večer to snáď bude vo vypredanej Aréne Ondreja Nepelu všetko inak. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:57:33)
     
    Koniec zápasu.
    62:31 Antti Pihlström - 3:2
     
    62:31
    CSKA Moska dala gól!
    Bartovič korčuľoval za vyhodeným pukom, Sorokin vykorčuľoval mimo bránkovisko a poslal do akcie svojich, Andronov sa natlačil s pukom na pravý kruh a vystrelil po ľade, Barrymu puk pomedzi betóny prekĺzol do bránkoviska a voľný ANTTI PIHLSTRÖM puk poslal do opustenej klietky belasých. Asistencia: Sergej Andronov.
     
    61:32
    Brust poslal puk do stredného pásma Šťastnému, Andrej ho nahodil na Sorokina, Iľja puk posunul do rohu klziska a domáci ho majú pod kontrolou.
     
    60:43
    Blažijevskij vystrelil z bránkovej čiary z pravej strany, Brustovi puk vypadol a defenzíva hostí ho dostala pod kontrolu, ešteže tak.
     
    60:05
    Dnešné stretnutie sleduje 5.073 divákov, ktorí si dnešný hokejový zážitok musia predĺžiť.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    V tretej tretine sa nám diali veci, domáci CSKA predsa len vymazal svoje manko a dvomi gólmi zápas poslal do predĺženia. Dva góly, jeden lepší ako druhý, so Slovanom hrala, ja ani neviem kto čo, no šťastena rozhodne nie a to ešte Šťastný trafil brvno Sorokinovej klietky. Zápas nám okorenil pästný súboj, keď atak Skalického neuniesol Panin a chlapci sa medzi sebou pekne pobili. Ideme do predĺženia, v zápasoch play-off samostatné nájazdy neexistujú a tak si dnešný deň predĺžime hokejom do večera. Na ako dlho? O tom rozhodne niekto z hráčov na ľadovej ploche. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:10.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:58
    Domáci sa snažili rozhodnúť v závere tretiny, Višňovský však hráča domácich efektne bránil a s pukom po ľade si Brust poradil.
     
    59:39
    Sersen rozohral puk od modrej do pásma domácich, snáď to už ubránime.
     
    59:08
    Hostia v plnom počte, Slovan zvládol svoje oslabenie v závere tretej tretiny, už aby sme boli v šatni.
     
    58:52
    Vhadzujeme v strednom pásme, keď puk predtým opustil hraciu plochu, vydržať chalani, vydržať.
     
    58:27
    Zajcevovi na modrej puk ušiel do stredného pásma a Slovan získal ďalšie veľmi cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    57:56
    Slovan poslal puk do stredného pásma a vojaci premýšľajú s pukom na paliciach svoju presilovkovú akciu na K.O.
     
    57:08
    Skalický dve minúty za hrubosť + päť minút za údery, Panin päť minút za údery, CSKA hrá presilovku.
     
    57:08
    Panin si to rozdal v pästnom súboji so Skalickým, a bolo sa na čo pozerať, nie ako v New Yorku, keď Mike Tyson vyrobil po pár sekundách K.O. a diváci pri drahom vstupné nič nevideli. Obaja aktéri odišli z ringu rovno do šatne, som zvedavý, ako to ruskí arbitri posúdia teraz.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 45. Petrov, 52. Da Costa (Telegin, A. Radulov), 63. Pihlström (Andronov) – 14. Nedorost (Kašpar, Barker), 40. Starosta (Surový)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Pihlström – Andronov, Mamin, Žarkov – Stoliarov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Švarný, Šiška – Nedorost, Viedenský, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca: Bondar, Sidorenko – Kučava, Novikov

    Diváci: 5.073
    CSKA Moskva 4 0 Slovan
    #1 Nedeľa 21.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 2:0
    #2 Utorok 23.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 25.02.2016 • 19:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 27.02.2016 • 17:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:3