CSKA Moskva – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavľ – Petrohrad 3:2 (po pr.) | Helsinki – Novgorod 4:6 (kon.)
Soči – D. Moskva 1:4 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:0
HC SLOVAN Bratislava
Nedeľa 21.02.2016, 15:00 • Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas v Moskve došiel konca a CSKA sa ujal v sérii vedenia 1:0, keď základ svojho víťazstva položil v druhej tretine. V tej tretej sme videli množstvo osobných súbojov na hranici pravidiel a rozhodcovia púšťali tvrdšiu hru a napokon to vyústilo v šarvátky. Šťastný zo striedačky v druhej polovici tretiny posielal výzvu na bitku Radulovovi, dnes sa tak nestalo, možno v utorok. Každopádne, CSKA hral agresívnejší hokej, vysoko napadal zárodky rodiacich sa akcii súpera a dokonca s dvomi hráčmi v pásme, Slovan aj zbytočne fauloval a napokon to skončilo bez gólu. Sorokin mal pred týmto zápasom famóznu 95,3% úspešnosť zásahov pri priemere 1,06 gólov na zápas a k dnešnému shut-outu mu gratulujeme. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 9:11, celkom 27:24, druhý zápas je na programe v utorok, rovnako 17:00 MSK, čiže 15:00 SEČ. Ja sa s vami so želaním pekného večera lúčim, Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:41:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Jeglič a Šťastný po dve minúty za hrubosť, Andronov dve + dve minúty za napadnutie a hrubosť. Radulov, ktorý tam zasiahol do šarvátky po naskočení zo striedačky zostal nepotrestaný a tréner Říha to zbytočne reklamoval hlavnému rozhodcovi.
     
    59:54
    Žarkov dohrával zbytočne Jegliča pri mantineli a Žiga mu uštedril úder do prilby, no a strhla sa nám tu mela, do ktorej sa zapojili aj hráči CSKA, ktorí chceli striedať, som zvedavý, ako to posúdia Sidorenko s Kadyrovom.
     
    59:07
    Oddychový čas hostí, tréner Říha ordinuje svojim recept na poslednú minútu zápasu. Skúsime to na power play, Brust už na striedačke.
     
    58:57
    Hostia v plnom počte a do konca tretej tretiny belasým už času veľa nezostáva, na prekvapenie je času naozaj primálo.
     
    58:31
    Stoliarov osekával pred bránkoviskom hostí Sersena a tak obaja chlapci pustili z rúk hokejky a rozdali si to medzi sebou, už sú vonku, po dve minúty za hrubosť a po dve minúty za seknutie, hráme stále piati proti štyrom.
     
    58:15
    Dnešné stretnutie sleduje 4.463 divákov, ktorí už oslavujú víťazstvo svojich vojakov.
     
    57:52
    Korotkov vypálil od modrej z jej stredu, minul bránku hostí, puk sa odrazil od ochranného skla na hokejku jedného z hráčov Slovana a ten poslal pozdrav Sorokinovi.
     
    57:36
    Kiselevič poslal puk na bránku belasých, Kundrátek ho dokázal usmerniť na ochrannú sieť a vhadzovať tak budeme po pravici Barryho Brusta.
     
    56:57
    Trochu viac ako len prísne vylúčenie Nagya, Pihlström to v strednom pásme prifilmoval a Nagy dostal dve minúty za nedovolené bránenie a keďže protestoval u hlavného, ten mu dal okamžite „panenku“. No a potom hrajte s nervami na uzde.
     
    56:48
    Starosta vystrelil príklepom od modrej a Sorokin s výborným výhľadom a prehľadom v hre puk zatočil do svojej lapačky.
     
    55:46
    Hostia v plnom počte, Miklík trest za Barryho odsedel opäť bez ujmy belasých.
     
    55:14
    Kiselevič vypálil príklepom spoza ľavého kruhu, minul bránku Brusta, CSKA stále kombinuje s pukom na hokejkách v pásme hostí.
     
    54:35
    Zajcev poslal puk na bránku hostí, puk letiaci tesne nad ľadom Brust poslal späť do hry.
     
    54:15
    Slovan vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary a CSKA už štartuje svoju presilovkovú akciu.
     
    53:46
    Brust zbytočne fauloval Muršaka, ktorý mu išiel faul oplácať a strhla sa nám tu šarvátka, napokon to rozhodcovia vyriešili tak, že poslali von Brusta na dve minúty za držanie a trest za Barryho odsedí Miklík. Za to mu musí Barry kúpiť panáka, veď Michel vždy takto vypomáha Barrymu na trestných.
     
    53:45
    Vedeli ste, že:

    - v predchádzajúcich 7. ročníkoch KHL si play-off zahralo až 1.070 hokejistov, pričom 419 z nich hralo zápasy play-off za viac ako len jeden klub
    - rekord držia dvaja hráči, ktorí si play-off zahrali zhodne až v šiestich kluboch:
    Igor Musatov – Netechimik Nižnekamsk, Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Salavat Julajev Ufa, Lokomotiv Jaroslavľ a Avangard Omsk
    Jevgenij Fiodorov – Metallurg Magnitogorsk, HK MVD Tver, Spartak Moskva, Jugra Chanty-Mansijsk a Avtomobilist Jekaterinburg

    zdroj: khl.ru
     
    53:37
    Surový poslal puk na bránku domácich a ani tento puk v sieti vynikajúceho Iľju Sorokina neskončil, gólman domácich tak stále drží čistý štít.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 32. Petrov (Stioliarov), 35. Platt (Da Costa, A. Radulov)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Stoliarov – Andronov, Mamin, Pihlström – Žarkov
    HC SLOVAN Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Višňovský, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Bačík – Skalický, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Šiška, Surový (C), Bartovič – Miklík, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca: Sidorenko, Kadyrov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 4.463
    CSKA Moskva 4 0 HC Slovan
    #1 Nedeľa 21.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - HC Slovan 2:0
    #2 Utorok 23.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 25.02.2016 • 19:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 27.02.2016 • 17:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:3