CSKA Moskva – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavľ – Petrohrad 3:2 (po pr.) | Helsinki – Novgorod 4:6 (kon.)
Soči – D. Moskva 1:4 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:0
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 21.02.2016, 15:00 • Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, Moskva • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas v Moskve došiel konca a CSKA sa ujal v sérii vedenia 1:0, keď základ svojho víťazstva položil v druhej tretine. V tej tretej sme videli množstvo osobných súbojov na hranici pravidiel a rozhodcovia púšťali tvrdšiu hru a napokon to vyústilo v šarvátky. Šťastný zo striedačky v druhej polovici tretiny posielal výzvu na bitku Radulovovi, dnes sa tak nestalo, možno v utorok. Každopádne, CSKA hral agresívnejší hokej, vysoko napadal zárodky rodiacich sa akcii súpera a dokonca s dvomi hráčmi v pásme, Slovan aj zbytočne fauloval a napokon to skončilo bez gólu. Sorokin mal pred týmto zápasom famóznu 95,3% úspešnosť zásahov pri priemere 1,06 gólov na zápas a k dnešnému shut-outu mu gratulujeme. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 9:11, celkom 27:24, druhý zápas je na programe v utorok, rovnako 17:00 MSK, čiže 15:00 SEČ. Ja sa s vami so želaním pekného večera lúčim, Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:41:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Jeglič a Šťastný po dve minúty za hrubosť, Andronov dve + dve minúty za napadnutie a hrubosť. Radulov, ktorý tam zasiahol do šarvátky po naskočení zo striedačky zostal nepotrestaný a tréner Říha to zbytočne reklamoval hlavnému rozhodcovi.
     
    59:54
    Žarkov dohrával zbytočne Jegliča pri mantineli a Žiga mu uštedril úder do prilby, no a strhla sa nám tu mela, do ktorej sa zapojili aj hráči CSKA, ktorí chceli striedať, som zvedavý, ako to posúdia Sidorenko s Kadyrovom.
     
    59:07
    Oddychový čas hostí, tréner Říha ordinuje svojim recept na poslednú minútu zápasu. Skúsime to na power play, Brust už na striedačke.
     
    58:57
    Hostia v plnom počte a do konca tretej tretiny belasým už času veľa nezostáva, na prekvapenie je času naozaj primálo.
     
    58:31
    Stoliarov osekával pred bránkoviskom hostí Sersena a tak obaja chlapci pustili z rúk hokejky a rozdali si to medzi sebou, už sú vonku, po dve minúty za hrubosť a po dve minúty za seknutie, hráme stále piati proti štyrom.
     
    58:15
    Dnešné stretnutie sleduje 4.463 divákov, ktorí už oslavujú víťazstvo svojich vojakov.
     
    57:52
    Korotkov vypálil od modrej z jej stredu, minul bránku hostí, puk sa odrazil od ochranného skla na hokejku jedného z hráčov Slovana a ten poslal pozdrav Sorokinovi.
     
    57:36
    Kiselevič poslal puk na bránku belasých, Kundrátek ho dokázal usmerniť na ochrannú sieť a vhadzovať tak budeme po pravici Barryho Brusta.
     
    56:57
    Trochu viac ako len prísne vylúčenie Nagya, Pihlström to v strednom pásme prifilmoval a Nagy dostal dve minúty za nedovolené bránenie a keďže protestoval u hlavného, ten mu dal okamžite „panenku“. No a potom hrajte s nervami na uzde.
     
    56:48
    Starosta vystrelil príklepom od modrej a Sorokin s výborným výhľadom a prehľadom v hre puk zatočil do svojej lapačky.
     
    55:46
    Hostia v plnom počte, Miklík trest za Barryho odsedel opäť bez ujmy belasých.
     
    55:14
    Kiselevič vypálil príklepom spoza ľavého kruhu, minul bránku Brusta, CSKA stále kombinuje s pukom na hokejkách v pásme hostí.
     
    54:35
    Zajcev poslal puk na bránku hostí, puk letiaci tesne nad ľadom Brust poslal späť do hry.
     
    54:15
    Slovan vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary a CSKA už štartuje svoju presilovkovú akciu.
     
    53:46
    Brust zbytočne fauloval Muršaka, ktorý mu išiel faul oplácať a strhla sa nám tu šarvátka, napokon to rozhodcovia vyriešili tak, že poslali von Brusta na dve minúty za držanie a trest za Barryho odsedí Miklík. Za to mu musí Barry kúpiť panáka, veď Michel vždy takto vypomáha Barrymu na trestných.
     
    53:45
    Vedeli ste, že:

    - v predchádzajúcich 7. ročníkoch KHL si play-off zahralo až 1.070 hokejistov, pričom 419 z nich hralo zápasy play-off za viac ako len jeden klub
    - rekord držia dvaja hráči, ktorí si play-off zahrali zhodne až v šiestich kluboch:
    Igor Musatov – Netechimik Nižnekamsk, Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Salavat Julajev Ufa, Lokomotiv Jaroslavľ a Avangard Omsk
    Jevgenij Fiodorov – Metallurg Magnitogorsk, HK MVD Tver, Spartak Moskva, Jugra Chanty-Mansijsk a Avtomobilist Jekaterinburg

    zdroj: khl.ru
     
    53:37
    Surový poslal puk na bránku domácich a ani tento puk v sieti vynikajúceho Iľju Sorokina neskončil, gólman domácich tak stále drží čistý štít.
     
    52:58
    Tičar doviezol puk do pásma domácich a chlapci si ho tam prenechávali spoliehajúc sa na zakončenie toho druhého, puk im napokon vojaci zobrali a z akcie belasých nič nebolo.
     
    52:06
    Telegin vypálil spoza pravého kruhu, keď sa tam otočil s pukom na hokejke, Brust puk vyrazil k mantinelu a zmenu skóre nepripustil.
     
    51:36
    Zajcev vystrelil od modrej od mantinelu z pravej strany, Brust mal ideálny výhľad a puk v pokľaku schoval do svojej lapačky.
     
    51:07
    Ďalší ofsajd a prerušenie hry, opäť sa proti pravidlám previnil CSKA, vhadzujeme pri obrannej modrej Slovana.
     
    50:46
    Domáci sa previnili na modrej ofsajdom a tak máme hru opäť na krátky čas prerušenú, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    50:15
    Vedeli ste, že:

    - najvyššie víťazstvo v play-off KHL sa zrodilo 14.03.2009 a mal v tom prsty AK Bars Kazaň, ktorý uštedril Avangardu Omsk na jeho ľade prehru 1:11 a do listiny strelcov sa zapísalo až 9 hráčov AK Bars

    zdroj: khl.ru
     
    49:57
    Nagy si s pukom v pásme domácich robil čo chcel, spoza bránky cez modrú čiaru nakorčuľoval na ľavý kruh a vystrelil svojim typickým švihom, Sorokina neprekvapil, Iľja cez svoju hokejku puk poslal späť do hry.
     
    48:58
    Andronov vystrelil po ľade spoza pravého kruhu takmer od modrej, Brust pravým betónom poslal puk k bránkovisku a Slovan ho dostal na svoje hokejky.
     
    48:16
    Puk v tejto fáze hry navštívil obe pásma, no strelu do priestoru tej ktorej bránky sme nezaznamenali.
     
    47:20
    Domáci v plnom počte, Radulov sa dnes po druhýkrát vracia z trestnej s úsmevom na tvári.
     
    47:19
    Tičarova formácia operovala s pukom v pásme domácich, napokon sa podarilo vystreliť spoza ľavého kruhu Švarnému, Sorokin však puk vyrazil späť do hry a Šťastného z dorážky vygumoval Naumenkov.
     
    46:19
    CSKA bráni svoju modrú čiaru a Slovan do svojho pásma vôbec nepúšťa.
     
    45:42
    Kundrátek hľadal po modrej na druhej strane Višňovského, nepodarilo sa mu to a puk skončil v strednom pásme.
     
    45:20
    Alexander Radulov dostal dve minúty za podrazenie Kundrátka a Slovan má možnosť hrať na kontaktný gól.
     
    45:03
    Bartovič dostal prirýchly puk na pravú stranu, Sorokin vykorčuľoval včas z bránky a pred Bartovičom puk upratal do bezpečia.
     
    44:43
    Surový vystrelil spoza ľavého kruhu a preveril, ako je na tom Sorokin, Iľja bol pozorný a puk v pokľaku schoval do svojej rukavice.
     
    44:12
    CSKA chyboval svojou prihrávkou v pásme hostí a sám sa pripravil o pásmo, Slovan sa aspoň na čas ubránil akcii domácich.
     
    43:40
    CSKA vymyslel akciu a na jej konci bol Brust, ktorý pohotovo zasiahol, keď sa puk na jeho bránku odrazil spred bránkového priestoru od korčule Miklíka.
     
    43:28
    Vedeli ste, že:

    - v predchádzajúcich 7. ročníkoch KHL bolo v play-off odohraných 549 zápasov, 420 zápasov sa skončilo v riadnom hracom čase, 126 zápasov v predĺženiach a v 3 zápasoch v prvej sezóne rozhodovali o víťazovi samostatné nájazdy
    - v predchádzajúcich 7. ročníkoch KHL v play-off 35 zápasov skončilo najtesnejším možným výsledkom 1:0, 25 z nich v riadnom hracom čase, 10 po predĺžení – pričom tím AK Bars Kazaň bol účastníkom až 10 takých zápasov, 4 z nich skončili po predĺžení

    zdroj: khl.ru
     
    42:54
    Ľubimov sa takmer dostal k zakončeniu, na vnútornej strane pravého kruhu ho však hostia k ohrozeniu Brusta nepustili a puk skončil v rohu klziska. Postaral sa o to Kundrátek.
     
    42:35
    Radulov nahodil puk za bránku hostí, zahral si s ním Brust, ktorý pohotovo rozohral akciu hostí.
     
    41:50
    Nahodený puk na bránku domácich Sorokin poslal povedľa bránkoviska a do akcie vyrazili chlapci v červených dresoch.
     
    41:05
    Mamin zaviezol puk na hokejke do pásma hostí, cez troch hráčov v bielych dresoch sa však nepresadil, Slovan dostal puk do stredného pásma.
     
    40:49
    Arbitri hru prerušili, pri Miklíkovi na ľade lekár Slovana, snáď bude po súboji so Žarkovom všetko zakrátko v poriadku.
     
    40:02
    Hostia v plnom počte, Jelglič v tretej tretine bol na trestnej len tie dve sekundy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:48.
     
    V druhej tretine sme videli agresívny hokej v podaní domácich, ktorí to na Slovan veru rozbalili. Radulov najskôr v prečíslení trafil brvno Brustovej bránky, no zakrátko po nedôraznej hre belasých poslal domácich do vedenia Petrov, opäť v prečíslení. Potom hrali vojaci svoju štvrtú presilovku a Platt sa postaral svojou dorážkou o dvojgólový brejk CSKA. Favorit zápasu tak odchádzal po 40. minútach do šatne rozhodne spokojnejší. Pomer striel medzi tri žrde v druhej tretine 13:6.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Kundrátek poslal pozdrav Sorokinovi a oslabenie by už mal Slovan prežiť bez následkov.
     
    39:27
    Alex Radulov si s pukom na hokejke v pásme hostí robil čo chcel, nakorčuľoval s ním na ľavý kruh a švihom vystrelil, Brust šiel do pokľaku a puk schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    39:12
    Zajcev vystrelil z pravej strany od kruhu, Nedorost do dráhy puku vložil hokejku a puk usmernil na ochrannú sieť. Opäť je tak hra prerušená.
     
    38:43
    Sersen z rohu klziska poslal puk cez celé klzisko do druhého rohu za bránkou Sorokina, Slovan získal cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    38:25
    Višňovský poslal na ľad cez mantinel Telegina, to sa nepáčilo Maminovi a spol. a na ľadovej ploche sa nám strhla malá šarvátka. Publikum sa hnevá zbytočne, Telegin sa ťažko zdvíhal z ľadu, vylučovať sa nebude.
     
    38:02
    Jeglič za nedovolené bránenie dostal trest v trvaní dvoch minút a odniesol si to Radulov, toto ale bol faul z kategórie zbytočných.
     
    37:57
    Obrovská skrumáž v Brustovom bránkovisku, aby hlavný všetko dobre videl, ľahol si na bránku hostí a neviem, na čo čakal, veď ten puk mal Brust už dávno predtým schovaný pod svojim betónom.
     
    37:06
    Petrov chcel s pukom spoza bránky nakorčuľovať na kruh a zakončiť, obrana v bielych dresoch však teraz dobre čítala hru a autora prvého gólu domácich od puku odstavila.
     
    36:47
    Slovan vyrobil ďalší ofsajd na modrej, Nedorost tam bol skôr, ako mu bol adresovaný puk, vhadzujeme tak v strednom pásme.
     
    36:37
    Ľubimov preveril koncentrovanosť Barryho Brusta, tá je v najlepšom poriadku, Barry puk zneškodnil a upokojil hru na ľadovej ploche.
     
    36:27
    Vedeli ste, že:

    - zápasy play-off v doterajšej histórii KHL videlo 4.207.000 divákov, čo predstavuje priemer 7.662 divákov na zápas
    - v predchádzajúcich 7. ročníkoch KHL diváci v play-off videli 2.642 gólov, čo predstavuje priemer 4,81 gólov na zápas

    zdroj: khl.ru
     
    35:25
    Slovan hral chvíľu s pukom v pásme domácich, Sersen vystrelil, no k Sorokinovi sa Michalov puk nedostal, defenzíva domácich to vyriešila ešte pred bránkoviskom.
    34:16 Geoff PLATT - 2:0
     
    34:16
    CSKA Moska dala gól!
    Kundrátek je už na ľadovej ploche, Da Costa vystrelil spoza pravého kruhu po ľade, Brust puk v rozkľaku vyrazil pravým betónom späť do hry a GEOFF PLATT okolo Barryho betónu puk zasunul do jeho klietky. Asistencie: Stephane Da Costa a Alexander Radulov.
     
    34:03
    CSKA extrémne mieša puk na hokejkách v pásme belasých, Slovan odoláva tlaku domácich.
     
    33:20
    Da Costa sa chcel presadiť pred Brustom, Barry však puk dokázal zneškodniť a domácich k dorážke nepustil.
     
    33:03
    Kundrátek opúšťa hraciu plochu na dve minúty za seknutie.
     
    32:57
    Mamin sa rútil na Brusta a v rozhodujúcej chvíli bo faulovaný Kundrátkom, Brust to ustál a Slovan pôjde do štyroch.
     
    32:41
    CSKA sa opäť snažil o zakončenie, teraz ho však defenzíva belasých k zakončeniu nepustila a puk poslala von z pásma.
    31:47 Kirill PETROV - 1:0
     
    31:47
    CSKA Moska dala gól!
    CSKA sa dostal do prečíslenia dva na jeden, Stoliarov vybojoval puk pri mantineli na pravej strane, efektne ho prihral do voľného priestoru na druhú stranu a KIRILL PETROV puk poslal do odkrytej bratislavskej klietky. Asistencia: Gennadij Stoliarov.
     
    30:36
    Na druhej strane sa do štatistík strelcov zapísal Nedorost, no ani Vaclav nie je tým mužom, ktorý otvorí účet dnešného duelu.
     
    30:25
    Muršak vystrelil z ľavej strany od kruhu, minul bránku Brusta a do akcie tak môže vyraziť tím od Dunaja.
     
    29:25
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Platt poslal puk na pravú stranu a neviem presne, ktorý že to hráč v červenom drese vystrelil, Brustovi opäť pomohla konštrukcia jeho bránky! Tak napokon z opakovačky je jasné, že tým hráčom bol Alexander Radulov.
     
    29:12
    Bartovič sa snažil dosiahnuť na puk na ľavej strane pri bránkovisku, kam sa puk dostal z kruhu po buly, nepodarilo sa mu a tak Sorokin puk prikryl pod rukavice.
     
    29:00
    Tičar dostal puk na hokejku pred útočnou modrou, ten mu z hokejky ušiel a tak belasí odišli striedať.
     
    28:13
    Nagy spoza kruhov poslal reklamný puk na prekvapenie Sorokinovi, Iľja sa na hruškách nachytať nenechal a puk schoval po zrazení na ľad pod svoje rukavice.
     
    27:42
    Puk už zrejme bol v strednom pásme, teraz píska čiarový rozhodca ofsajd hráčom HC Slovan Bratislava.
     
    27:20
    Kundrátek chcel zakončiť vzduchom letiaci puk pri bránkovisku Sorokina, hlavný akciu prerušil a pre hru s vysokou hokejkou ju vykázal do stredného pásma.
     
    27:06
    Šiška vystrelil spoza Radulova od pravého kruhu, Sorokin šiel do pokľaku a puk schoval do svojej rukavice.
     
    26:40
    Radulov sa zbytočne hnevá, už napriahol na príklep za pravým kruhom, kam dostal puk, ozvala sa píšťalka čiarového, ktorý akciu domácim zastavil pre ofsajd.
     
    26:16
    CSKA robil vetry v okolí bránky Brusta, Slovan sa dostal k puku a na čas ho poslal mimo svoje obranné pásmo.
     
    25:45
    Starostov príklep od modrej zblokovala defenzíva v červených dresoch a puk poslala von za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    25:25
    Vedeli ste, že:

    - len jeden krát v záverečnom play-off chýbali mužstvá: CSKA Moskva, Avangard Omsk a Lokomotiv Jaroslavľ
    - svoju druhú účasť v play-off absolvujú: Slovan Bratislava, Jokerit Helsinki, HK Soči a Admiral Vladivostok, pričom postup do druhého kola play-off si užil len Jokerit Helsinki

    zdroj: khl.ru
     
    24:39
    Nagy dostal puk medzi kruhy z ľavej strany od Miklíka a vystrelil bez prípravy príklepom, Sorokin však puk poslal späť do hry a tak sa ani Ladislav nateraz do listiny strelcov nezapíše.
     
    23:58
    Hostia v plnom počte, Mihalik už naskočil na ľadovú plochu pomôcť svojim spoluhráčom.
     
    23:06
    Starosta medzi kruhmi zachytil prihrávku domácich a okamžite poslal pozdrav Sorokinovi.
     
    22:25
    CSKA motá hosťom hlavy v pásme pred Brustom, belasá defenzíva odoláva presilovkovému tlaku vojakov.
     
    21:58
    Mihalik chcel rukou odpratať puk do bezpečia, trafil však ochrannú sieť a dostal dve minúty za zdržiavanie hry, tretia presilová hra domácich v zápase.
     
    21:31
    Miklík vystrelil spoza kruhov príklepom, Sorokin mal odkrytý výhľad a puk cez ľavý betón poslal k mantinelu, pod kontrolu ho dostali domáci.
     
    20:30
    Agresívnym napádaním začína CSKA druhú časť hry, jeho súper však útoky domácich hráčov zvláda bez problémov.
     
    20:06
    CSKA síce vybojoval úvodné buly druhej tretiny, puk nahodil za bránku Brusta, no len na zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:49.
     
    Prvá tretina prvého zápasu play-off je minulosťou, Slovan držal s favoritom zápasu krok a od úvodu sme videli hokej vo svižnom tempe. Slovan hral jednu, CSKA dve presilové hry, no aréna gól nevidela. K nemu mal blízko Antti Pihlström, no Fín v službách ruských vojakov puk oprel o pravú žrď Brustovej bránky. A keď ani belasí svoje šance využiť nedokázali, chlapci odchádzali do šatní za bezgólového stavu. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 5:7.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Blažijevskij vystrelil z pravého kruhu, Kundrátek puk zblokoval za bránkovú čiaru, CSKA kombinuje s pukom v pásme hostí a Slovan bráni spolu s Višňovským, ktorý bol bolestivo zasiahnutý pukom a hrá teraz bez svojej hokejky.
     
    18:26
    Tičar poslal z pravej strany od kruhu puk na bránku CSKA, Sorokin mal priestor pri ľavej žrdi dobre pokrytý a puk cez betóny poslal späť do hry na opačnú stranu klziska.
     
    18:01
    Vedeli ste, že:

    - prvýkrát v histórii súťaže sa do záverečného play-off neprebojoval Barys Astana, chýbal mu k tomu jeden jediný bod
    - je len päť tímov, ktoré absolvujú play-off po ôsmy raz: Dinamo Moskva, Metallurg Magnitogorsk, AK Bars Kazaň, SKA Petrohrad a Salavat Julajev Ufa

    zdroj: khl.ru
     
    17:36
    Skalický sa dostal do brejku a pred bránkoviskom bol tiesnený dvomi hráčmi domácich, vystreliť nedokázal a arbitri súboj posúdili ako dovolený.
     
    16:50
    Tuším to bol Miklík, ktorý poslal pekný puk na bránku domácich, Sorokin šiel do rozkľaku a puk pravým betónom poslal späť do hry.
     
    16:16
    Hostia v plnom počte, Slovan to opäť ustál bez následkov.
     
    15:51
    CSKA opäť hral s pukom v pásme hostí, efektný palebný priestor však od súpera nedostal a tak si domáca aréna na gól bude musieť počkať na iný čas.
     
    15:09
    Denisov poslal pekný puk z pravej strany smerom na bránku Brusta, jeho puk bol zblokovaný a napokon arbitri hru prerušili.
     
    14:45
    CSKA už zamkol Slovan v pásme a snaží sa vytvoriť si presilovkový vzorec, belasí mu však na to priestor zatiaľ neposkytli a umne bránia svoje oslabenie.
     
    14:16
    Lušňák dostal dve minúty za krosček a CSKA má k dispozícii svoju druhú presilovú hru zápasu.
     
    13:41
    Slovan chyboval pri prechode do útoku, s pukom na pravý kruh nakorčuľoval Pihlström a vystrelil, puk oprel o pravú žrď Brustovej klietky.
     
    13:18
    Blažijevskij zakončil peknú kombinačnú akciu domácich strelou švihom spoza pravého kruhu, Brust je skúseným gólmanom a s týmto pukom si hravo poradil, zmena skóre sa diať nebude.
     
    12:40
    Švarný so Starostom si posúvajú pred Brustom puk z jednej strany na druhú, oba tímy dokončia striedanie počas hry a Slovan vyrobí svoju útočnú akciu.
     
    11:21
    Nagy vystrelil od modrej z ľavej strany, minul bránku Sorokina a puk dostali na svoje palice pod kontrolu hráči CSKA.
     
    11:10
    Slovan opäť nepustil hráčov v červených dresoch k ohrozeniu Brusta v bránke belasých, puk chlapci spod Tatier vybojovali a poslali mimo svoje pásmo.
     
    10:38
    Rodiacu sa akciu domácich zastavil čiarový rozhodca, puk skončil na krátky okamih na striedačke CSKA, vhadzujeme po pravici Sorokina.
     
    10:08
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez ujmy, Brust sa v bránke belasých veľmi nezapotil.
     
    09:23
    Radulov dostal puk na pravý kruh a pohotovo vystrelil, jeho príklep ale minul bránku hostí a puk skončil v rohu klziska na druhej strane hracej plochy.
     
    09:15
    Radulov si rukou zrazil na pravom kruhu puk na ľad a chcel ho poslať na ľavú stranu, Višňovský mu to nedovolil a z akcie domácich sa strelecké zakončenie nezrodilo.
     
    08:28
    CSKA si zašiel pre vyhodený puk po buly k Sorokinovi a už motá belasým hlavy v pásme pred Brustom.
     
    08:08
    Šťastný oslabil svoj tím, za seknutie vyfasoval dve minúty a presilovú hru si teraz zahrá CSKA.
     
    07:40
    Vedeli ste, že:

    - všetkých 16 tohto sezónnych účastníkov play-off už malo tú česť hrať v minulosti play-off o Gagarinov pohár a tak niet medzi nimi nováčika
    - v pelotóne KHL sú len dva tímy, ktoré nikdy neokúsili chuť play-off, Metallurg Novokuzneck a Viťaz Podoľsk

    zdroj: khl.ru
     
    06:56
    Slovan hral s pukom v pásme domácich bez strely na bránku, CSKA hral s pukom v pásme hostí bez strely na bránku, defenzíva oboch tímov teda na výbornú a hráme vcelku vo svižnom tempe.
     
    06:14
    Belasí spoza bránky domácich chceli vyrobiť akciu na prekvapenie, Iľja však veľmi dobre čítal hru a puk schoval pri ľavej žrdi pod svoju rukavicu.
     
    05:25
    Domáci v plnom počte, Slovan hral prvú časť presilovky dobre, šancu na skórovanie si však nevypracoval.
     
    05:22
    Tičar z vnútornej strany ľavého kruhu posielal puk za pravý kruh, Starostu nenašiel a napokon sa puk dostal mimo pásmo a je po presilovke hostí.
     
    05:05
    Starosta poslal reklamný puk na bránku domácich, Sorokin ho prikryl a hostia tak majú pásmo na vhadzovanie.
     
    04:45
    Domáci vyhodili puk von z pásma cez všetky čiary, Slovan začne svoju útočnú akciu spoza bránkovej čiary, už aby to bolo.
     
    03:52
    Slovan zamkol CSKA v pásme a kombinuje s pukom na hokejkách, snaží sa vytvoriť si palebnú pozíciu, CSKA pozične veľmi umne bráni svoje oslabenie.
     
    03:25
    Alex Radulov dnes prvým vylúčeným hráčom zápasu, dve minúty za krosček.
     
    03:10
    Višňovský vystrelil príklepom z ľavého kruhu, do dráhy puku sa obetavo hodil Radulov a puk cez svoje nohy poslal do rohu klziska.
     
    02:28
    Tičarovci chvíľu operovali s pukom na hokejkách za bránkou Sorokina, strelu na bránku však vyslať nedokázali, defenzíva domácich im palebný priestor neposkytla a napokon vybojovala puk, aby ho poslala von aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:29
    Mihalik zahral na výbornú za bránkou Brusta, odstavil od puku Ľubimova a puk belasí poslali mimo svoje obranné pásmo.
     
    00:55
    Čiarový rozhodca odpískal hosťom zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje pred Brusta, vhadzujeme po pravici Barryho.
     
    00:13
    Nahodený puk domácich z pásma poslal von Kundrátek, hľadal v útočnom pásme domácich na ľavej strane Nedorosta, nepodarilo sa mu to.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche, v Ľadovom paláci športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, v Moskve, si vypočujeme hymny oboch krajín, najskôr hymnu hostí zo Slovenskej republiky, následne hymnu Ruskej federácie, a zakrátko bude všetko prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    Príjemné popoludnie vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z play-off zápasu s poradovým číslom 1 ročníka 2015/2016. Moskva, Soči, Helsinki a Jaroslavľ, tam to dnes vypukne a my bude pozorne sledovať vystúpenie hokejistov HC Slovan Bratislava na ťažkom moskovskom ľade.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva:

    Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Stoliarov – Andronov, Mamin, Pihlström – Žarkov

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Kundrátek, Višňovský, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Bačík – Skalický, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Šiška, Surový (C), Bartovič – Miklík, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca:

    Sidorenko, Kadyrov – Šalagin, Šišlo.
     
    Play-off 8. ročníka nadnárodnej KHL je na prahu dverí, s poradovým číslom 1 tejto edície nastúpia hokejisti HC Slovan v Moskve proti najlepšiemu hokejovému tímu základnej časti – CSKA.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V uplynulej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú dvaja hráči zo Švédska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Bielorusko, Francúzsko, Fínsko a Slovinsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, ktorý pojme 5.600 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Dmitrij Viačeslavovič Kvartaľnov.

    V základnej časti CSKA zo 60 zápasov získal 127 bodov a stal sa s dvomi bodmi pred Lokomotivom Jaroslavľ absolútnym víťazom oboch konferencií. HC Slovan odohral rovnaký počet duelov a zaknihoval celkom 89 bodov, ktoré mu vyniesli miestenku medzi elitou a po základnej časti obsadil v 28. člennom pelotóne 15. priečku. V aktuálnej sezóne HC Slovan dvakrát pokoril favorita duelu, na domácom ľade 3:2 po samostatných nájazdoch, keď belasí viedli ešte 100 sekúnd pred klaksónom 2:0, no napokon o víťazovi rozhodovali samostatné nájazdy. O dva presné zásahy domácich sa postarali Tičar a Kašpar a keďže hostia Brusta v bránke belasých neprekonali, Slovan si pripísal do tabuľky dva body. Odveta sa hrala o 5 dní v Moskve, Slovan viedol gólom Viedenského z druhej tretiny 1:0, domáci sa rozhodli v závere zápasu hrať power play a poistku do opustenej klietky poslal 34 sekúnd pred klaksónom Paré a Slovan v Moskve získal tri cenné body.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Lukáš Kašpar so 47 kanadskými bodmi (16+31), na druhej klubovej priečke obranca Cam Barker so 40 kanadskými bodmi (9+31), ktorý je zároveň najproduktívnejším bekom celej základnej časti KHL. V tíme domácich je najproduktívnejší Alexander Radulov so 65 kanadskými bodmi (23+42), druhým v poradí Jan Muršak s 36 kanadskými bodmi (14+22). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,08 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,5% úspešnosťou drží priemer 2,85 gólov na zápas. Na druhej strane Iľja Sorokin s 95,3% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,06 gólov na zápas, Viktor Fasth92,1% úspešnosť zásahov s priemerom 1,66 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ľadový palác športu CSKA v Moskve privíta v úvodnom zápase play-off klub spod Tatier a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na moskovskej ľadovej ploche.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 32. Petrov (Stioliarov), 35. Platt (Da Costa, A. Radulov)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Zajcev (A), Kiselevič, Denisov (C), Naumenkov, Kutuzov, Blažijevskij, Panin – Platt, Svetlakov, A. Radulov (A) – Telegin, Ľubimov, Muršak – Petrov, Da Costa, Stoliarov – Andronov, Mamin, Pihlström – Žarkov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Višňovský, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Bačík – Skalický, Nedorost, Kašpar – Jeglič, Tičar, Šťastný – Šiška, Surový (C), Bartovič – Miklík, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca: Sidorenko, Kadyrov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 4.463
    CSKA Moskva 4 0 Slovan
    #1 Nedeľa 21.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 2:0
    #2 Utorok 23.02.2016 • 15:00
    CSKA Moskva - Slovan 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 25.02.2016 • 19:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:2
    #4 Sobota 27.02.2016 • 17:00
    Slovan - CSKA Moskva 1:3