Vítkovice – Zlín 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:1 (kon.) | Plzeň – Sparta Praha 3:4 (po pr.)
Litvínov – Chomutov 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:2 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 23.02.2016, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga (ČR) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:48 Michal ŘEPÍK - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tohle už vypadá pro domácí hodně dobře. Birner na sebe nalákal obránce, vystartoval proti němu i gólman Kopřiva a útočník mohl nahrát před branku, kde stál volný MICHAL ŘEPÍK. Na něj už zívala poloprázdná branka. Asistence: Michal Birner, Petr Vampola – 4:2.
     
    56:16
    Pardubický brankář Miroslav Kopřiva dostal ve stejném čase osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
    56:16 Michal BULÍŘ - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rozhodující trefa? Dost možná ano. Severočeši tři minuty před koncem dávají gól na 3:2. Prosadil se MICHAL BULÍŘ, jenž před brankou tečoval nahození Dernera od modré čáry. Asistence: Lukáš Derner, Branko Radivojevič.
    44:51 Branislav RAPÁČ - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    44:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice vzápětí vyrovnávají a skóre je znovu nerozhodné. Tomášek od mantinelu přihrál BRANISLAVU RAPÁČOVI, který byl trestuhodně neobsazený u branky. Jeho první střelu ještě Schwarz vytěsnil, z dorážky už ale útočník puk za čáru propasíroval. Velká chyba domácí defenzivy. Asistence: David Tomášek – 2:2.
     
    44:18
    Bulíř je nejaktivnější z domácích hokejistů, ale není mu přáno. Nyní se krásně protáhl až těsně k brance a zakončoval bekhendem, Kopřiva se vytáhl dobrým zákrokem.
     
    39:04
    Až teď je hra přerušena. Menší trest za hru vysokou holí dostal brankář Kopřiva, jenž se po protihráči nešikovně ohnal v brankovišti. Trest odpyká obránce Nahodil.
     
    36:50
    Největší šanci Pardubic ve druhé třetině likviduje gólman Schwarz, jehož jméno teď vyvolávají fanoušci. Dynamo uteklo do přečíslení a Orsava v něm naservíroval puk Monjovi, jenž stál úplně sám před brankovištěm. Jenže ani nadvakrát ležícího brankáře nepřekonal.
     
    28:58
    Už to mohlo být o dva góly. Pardubičtí zadáci si vůbec nevšímali Valského, jenž měl ideálně mezi kruhy prostor na střelu. Ránou švihem ovšem hostující svatyni netrefil.
    28:07 Michal ŘEPÍK - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    28:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa. Bílí Tygři soupeři podruhé v utkání odskakují. Domácí zrychlili hru ve střední třetině, Birner po přejetí modré čáry přihrál MICHALU ŘEPÍKOVI, jehož dobře umístěná střela z vrcholu kruhu zaskočila Kopřivu. Asistence: Michal Birner, Dominik Lakatoš – 2:1.
     
    24:20
    Dobrá možnost i na druhé straně. Zjevil se v ní Orsava, jehož obránce dostatečně neuhlídal a pardubický hráč střílel z výtečné palebné pozice. Těsně však minul.
     
    23:40
    V minisouboji Bulíř vs. Kopřiva má zatím navrch hostující gólman. Útočník Bílých Tygrů se po obkroužení branky snažil zasunout puk k levé tyčce, černá pryž ale jen proklouzala brankovištěm. Vzápětí Bulíř pálil jen do gólmanovy hrudi.
     
    21:44
    Bílí Tygři si zahrají početní převahu. Bokroš dostal dvouminutový trest za hákování.
     
    15:03
    Bulíř se zjevil dnes už podruhé v dobré příležitosti. Liberecký forvard využil prostoru v útočné zóně, vyměnil si puk s Šimkem a otevřela se mu cesta k brance. Kopřiva jeho zakončení z dobré pozice vytěsnil.
     
    14:15
    Vyloučení na obou stranách. Štajnoch a Birner vyfasovali shodně dvouminutový trest za hrubost a bude se tedy pokračovat ve čtyřech na obou stranách.
    09:15 Tyler REDENBACH - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    09:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Pardubice v početní převaze prosazují a srovnávají se soupeřem krok. Hosté měli velký tlak a liberecká čtveřice už sotva tahala nohy. V síti skončila střela TYLERA REDENBACHA, jenž měl mezi kruhy čas i prostor zamířit. Asistence: Petr Sýkora, Blaž Gregorc – 1:1.
     
    08:38
    Velká šance hostů. Pardubice hrají přesilovku skvěle a už měly několik střel. Marcinko stál úplně sám na brankovišti, ale nedokázal přehodit Schwarzův beton.
     
    08:03
    Poprvé v zápase se vylučuje a přesilovku si zahraje Dynamo. Dvě minuty za podražení dostal Výtisk, jenž ve středním pásmu atakoval Poulíčka.
     
    05:09
    Tohle byla slibná příležitost domácích. Liberec přečíslil soupeřovu obranu a Bulíř dostal nabito na kruh. Střílel tvrdě do horní poloviny branky a Kopřiva se blýskl skvělým zákrokem lapačkou.
    01:55 Jan STRÁNSKÝ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    01:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Branka platí a Bílí Tygři jdou už ve druhé minutě zápasu do vedení. Prosadili se hodně šťastně: JAN STRÁNSKÝ sekl do kotouče na brankovišti a ten se od brusle obránce Zdráhala odrazil za bezmocného Kopřivu. Bez asistence – 1:0.
     
    01:55
    Gól? První liberecká střela na branku možná skončila gólem. Po nepřehledné situaci v brankovišti skončil kotouč v síti a sudí jde telefonovat kolegovi u videa.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 2. Stránský, 29. Řepík (Birner, Lakatoš), 57. Bulíř (Derner, Radivojevič), 57. Řepík (Birner, Vampola) – 10. Redenbach (Sýkora, Gregorc), 45. Rapáč (Tomášek)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Lakatoš, Krenželok – Ordoš, Stránský, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    HC Dynamo Pardubice: Kopřiva (Maxwell) – Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, Šeda, Zdráhal – Sýkora "C", Nahodil, Marcinko – Monja, Redenbach, Orsava – Rapáč, Tomášek, Poulíček – Voženílek, Kaut, Beran.
    Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodca: Hradil, Úlehla – Lučan, Kis.

    Diváci: 5 710