Calgary – Anaheim 4:6 (kon.) | Florida – Pittsburgh 2:1 (2:1 po s.n.) | Nashville – Dallas 2:3 (po pr.)
Chicago – Toronto 7:2 (kon.) | Arizona – Montreal 6:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:5 (kon.)
po s.n. (2:1)
Florida Panthers
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 16.02.2016, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jussi JOKINEN - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Florida Panthers.
    Autorem vítězné branky je JUSSI JOKINEN.
     
    63:17
    Ještě před šancí Panthers se řítil sám na bránu Chris Kunitz, který se pokusil o bekhendový blafák, puk ale zvednout nad beton fantastického Ala Montoyi nedokázal!
     
    62:28
    Penguins se ocitli před bránou v obrovské šanci, tu ale fantastickým zákrokem zneškodnil Al Montoya!
    56:41 Chris KUNITZ - 1:1
     
    56:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CHRIS KUNITZ nádhernou střelou vyrovnává na 1:1 a vypadá to, že se opět dočkáme prodloužení!! Chris Kunitz z pravého kruhu pro vhazování napřáhl k parádní střele, kterou vymetl přesně pravý horní roh brány, a puk se od horní tyče odrazil do brány. Bez asistence.
     
    52:25
    Kris Letang (PIT) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    51:53
    Scott Wilson napřáhl k nebezpečné střele, kterou Al Montoya u své pravé tyče vyrazil, a poté si poradil i s následnou dorážkou Patrica Hornqvista z velké blízkosti!
     
    51:25
    Sidney Crosby to na pravím křídle udělal skvěle, když zasekl puk a po zvednutí hlavy našel na opačné straně útočného pásma najíždějícího Olliho Määttäho, který z levého kruhu pro vhazování napřáhl k nebezpečné střele, tu ale nakonec ukryl ve svém náručí připravené Al Montoya!
     
    50:32
    Jonathan Huberdeau našel před bránou Jussiho Jokinena, který vypálil bekhendem, puk se mu ale mezi betony Marca-Andreho Fleuryho poslat nepodařilo a brankář Pittsburghu si připsal další fantastický zákrok!
     
    45:26
    Jonathan Huberdeau u pravé tyče vypálil z otočky, jeho následná střela ale našla pouze levý beton připraveného Marca-Andreho Fleuryho!
     
    43:32
    Panthers opět zasypali bránu Marca-Andreho Fleuryho hromadou střel, ani tentokrát ale jich střelecké pokusy druhým gólem v zápase neskočily! Brána Penguins se otřásá v základech.
     
    42:22
    Marc-Andre Fleury vyrazil střelu Panthers z levého křídla a u pravé tyče se snažil dostat k dorážce Jonathan Huberdeau, jenže puk promáchl!
     
    41:57
    Carl Hagelin se dostal v oslabení do samostatného úniku a mohl vyrovnat na 1:1, když se snažil zamířit mezi betony Ala Montoyi, ten ale vytáhl další skvělý zákrok a podržel svůj tým!
     
    41:47
    Kris Letang (PIT) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    41:34
    Panthers zasypali na pravém křídle bránu Pittsburghu hromadou střel, Marc-Andre Fleury ale zůstal nepřekonán!
     
    40:56
    Panthers se vzápětí na pravém křídle dostali k další střele, kterou Marc-Andre Fleury vyrazil, stejně jako následnou dorážku Nicka Bjugstada, kterou zastavil levým betonem!
     
    40:20
    Jonathan Huberdeau se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, propálit Marca-Andreho Fleuryho ale nedokázal!
     
    33:43
    Vincent Trocheck se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve skvělé střelecké pozici a jeho následná střela orazítkovala pravou tyč, od které se puk odrazil zpět do hry!
     
    32:23
    Vincent Trocheck na pravé křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány se snažil u levé tyče zasunout puk do brány, tam ale našel pouze pravý beton Marca-Andreho Fleuryho!
     
    30:35
    Penguins se dostali v těsné blízkosti brány do zakončení, Al Montoya ale zůstal opět nepřekonán! Brankář Panthers válí!
     
    27:52
    Florida vyrazil do protiútoku 3 na 2 a Jonathan Huberdeau mířil z levého kruhu pro vhazování z úhlu pod horní tyč, také Marc-Andre Fleury ale předvedl skvělý semafor a puk lapačkou zastavil!
     
    26:50
    Phil Kessel vypálil z levého kruhu pro vhazování, kde si srovnal puk na střelu, na vzdálenější pravou tyč, Al Montoya ale předvedl další solidní zákrok a ukryl puk ve své lapačce!
     
    25:40
    Sidney Crosby na pravém křídle vypálil z úhlu a Al Montoya jeho střelu pravým betonem vykopl mimo tři tyče! Další dobrý zákrok.
     
    25:03
    Jonathan Huberdeau (FLA) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    23:11
    Scott Wilson nebezpečně vypálil z pravého křídla a Al Montoya si připsal další skvělý zákrok, když jeho pokus vyrazil do rohu!
     
    22:29
    Hokejisté Pittsburghu se dostali před bránou do zakončení a jejich střela mířila k pravé tyči, jenže Al Montoya vytáhl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce! Brankář Panthers je velmi jistý.
     
    17:10
    Matt Cullen (PIT) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    16:38
    Jonathan Huberdeau napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke střele, která sice směřovala doprostřed brány, Marc-Andre Fleury s ní měl ale problémy, když ji nedokázal udržet ve svém náručí! Naštěstí pro něj ale nebyl před bránou žádný z hráčů Panthers, který by se dostal k dorážce.
     
    15:38
    Sidney Crosby využil na pravém křídle zakázaného uvolnění Floridy a po vyhraném vhazování si skvěle vybruslil před bránu, puk ale nedokázal zasunout u levé tyče za záda Ala Montoyi a jeho pokus zamířil mimo!
     
    14:59
    Chris Kunitz nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Al Montoya nedokázal jeho střelu udržet! Puk poté sice skončil v síti, gól po dorážce Sidneyho Crosbyho ale nebyl uznán, protože brankář Floridy už měl puk pod lapačkou.
     
    10:07
    Penguins vytvořili před bránou Floridy obrovský závar a v blízkosti se dvakrát dostali do zakončení, Panthers ale podržel fantastický Al Montoya, který obě střely vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    09:17
    Steven Kampfer (FLA) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    07:30 Nick BJUGSTAD - 1:0
     
    07:30
    Florida právě vstřelila branku!
    NICK BJUGSTAD střílí svůj 10. gól v letošní sezóně NHL a otevírá skóre dnešního zápasu!! Alex Petrovic nádhernou diagonální přihrávkou od modré čáry našel u levé tyče Nicka Bjugstada, který táhlou střelou bez přípravy poslal puk nad pravým betonem Marca-Andreho Fleuryho do sítě. Asistence: Alex Petrovic, Brian Campbell.
     
    03:55
    Jaromír Jágr se ocitl v první velké šanci! Vincent Trocheck zvedl hlavu a přihrávkou zpoza brány našel najíždějícího Jaromíra Jágra, který se snažil těsně před brankovištěm střelou bez přípravy zamířit mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, ten ale předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil.
     
    01:26
    Brian Campbell dostal před bránu krásnou přihrávku a v levém kruhu pro vhazování se snažil zamířit do vzdálenějšího pravého horního rohu, jeho střela ale skončila těsně mimo!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 8. Bjugstad (Petrovic, Campbell), rozh. náj. Jokinen – 57. Kunitz

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Huberdeau (FLA)
    0:1   Crosby (PIT)
    2. séria:
    0:1   Trocheck (FLA)
    0:1   Kunitz (PIT)
    3. séria:
    1:1   Bjugstad (FLA)
    1:1   Letang (PIT)
    4. séria:
    1:1   Smith (FLA)
    1:1   Kessel (PIT)
    5. séria:
    2:1   Jokinen (FLA)
    2:1   Cullen (PIT)


    Florida Panthers: Montoya (Luongo) – Campbell (A), Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Bjugstad, Jokinen (A) – Smith, Trocheck, Jágr – McFarland, MacKenzie (A), Shaw – G. Wilson, McKegg, Thornton. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Lovejoy, Pouliot – Kunitz (A), Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Cullen (A), Kessel – Kühnhackl, Sundqvist, Rust – Sheary, Porter, S. Wilson. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodca: Jean Hebert, Chris Lee – David Brisebois, Brian Mach