Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 3:0 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Ufa – Novokuzneck 3:4 (kon.) | Togliatti – Nižnekamsk 3:6 (kon.)
Jaroslavľ – Záhreb 4:2 (kon.) | Kazaň – Barys 5:2 (kon.) | Novgorod – Čerepovec 4:5 (po pr.)
CSKA Moskva – Viťaz 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Helsinki – Petrohrad 3:1 (kon.)
Soči – HC Slovan 5:2 (kon.) | Riga – D. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
cz Utorok 16.02.2016, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Stoprocentní šance Osaly, jenž tváří v tvář Demčenka nepřekonal. Brankář Čeljabinsku vytáhl svůj beton.
     
    59:04
    A Metallurg to zkusí v šesti. Samsonovo zůstává na střídačce.
     
    59:04
    Trenér Magnitogorsku si bere oddechový čas. Metallurg má ještě necelou minutu na to vstřelit branku a ještě vykřesat naději na vítězství v tabulce Východní konference KHL.
     
    59:04
    To jsou věci! Po obrovské chybě obrany se dostal do samostatného brejku Wojtek Wolski, jehož ovšem parádním zákrokem lapačkou vychytal hrdina večera Vasilij Demčenko.
     
    48:08
    Vynikající zákrok Demčenka proti pohledné kombinaci útočného tria Mozjakin – Zaripov – Kovář. Posledně jmenovaný nedokázal zvednou kotouč a trefil jen beton brankáře Čeljabinsku.
     
    43:07
    Obrovský tlak první přesilovkové formace Metallurgu v útočném pásmu. Lee vyslal z mezikruží střílenou přihrávku, kterou Demčenko vyrazil před sebe, dorážející Zaripov netrefil odkrytou klec.
     
    42:00
    K vážnější šanci se můžou dostat v následné přesilové hře. Dvě minuty za sekání si odpyká Vjačeslav Osnovin.
     
    40:35
    Po velké hrubce Osnovina se ocitl tváří v tvář Demčenkovi Osala, ovšem na brankáře Čeljabinsku si nepřišel.
     
    38:16
    Domácí si navíc zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za sekání obdržel Vjačeslav Osnovin a Metallurg má unikátní šanci vstřelit gól do šatny.
     
    33:48
    A hostům se málem povedlo v oslabení skórovat, Filippi zakončil svůj útočný výlet prudkou střelou, kterou Demčenko vyrazil jen před sebe na brusle vracejícího se Klimontova, jenž si málem srazil puk do brány. Demčenko ale puk zastavil betonem.
     
    32:08
    Když už to vypadalo, že domácí začnou přejímat útočnou iniciativu, budou se muset znovu bránit. Dvě minuty za hákování obdržel Vladislav Kaletnik.
     
    27:35
    Vyložená šance Čeljabinsku gólem nekončí, Popov uvolnil Kručinina, který si najel k tyči a nahrál napříč brankovištěm na volného Jakuceňju, který nevyužil možnost poslat puk do odkryté branky, místo toho trefil ochrannou síť.
     
    27:17
    Budou to však hosté, kteří si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za držení obdržel Jaroslav Chabarov, který u brány nedovoleně zastavil Vjačeslava Osnovina.
     
    26:37
    Kovář adresoval zpoza brány puk před Demčenka na najíždějícího Birjukova, jehož vychytal brankář Čeljabinsku.
     
    26:11
    Následně brankář Magntiogorsku musel vytáhnout parádní zákrok betonem proti Glinkinovi, jenž zakončoval brejk hostujícího celku.
     
    22:04
    Další dobrá přihrávka Zaripova na Mozjakina, jenž ovšem z hranice levého kruhu trefil jen připraveného Demčenka.
     
    20:52
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za držení obdržel Vladimir Děnisov.
     
    20:44
    Obrovská šance Metallurgu zkraje druhé třetiny! Zaripov v přečíslení dva na jednoho předložil ideálně puk Mozjakinovi, který ale minul odkrytou část branky.
    16:27 Faul Batyršina
     
    16:27
    Ou, tak to byl hodně nepříjemný zákrok. Rafael Batyršin udeřil snad loktem na hlavu jednoho z hráčů Čeljabinsku. Rozhodčí udeřil útočníkovi Metallurgu trest 2+10 minut.
     
    10:51
    Kuriózní situace. Domácí měli hrát po faulu Afonasjevského přesilovou hru, ovšem v ponechané výhodě podle soudu rozhodčího hráli v sedmi, za což domácí střídačka obdržela dvouminutový trest. Jelikož ale Afonasjevskij dostal čtyřminutový trest, přeci jen budou hrá domácí přesilovou hru.
    05:53 RYBAKOV - 0:1
     
    05:53
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hosté byli na úvod utkání aktivnější, za což si vysloužili otevírací branku. Gubarev našel mezi kruhy volného ALEXANDERA RYBAKOVA, který poslal svou střelu příklepem nekompromisně do pravého horního růžku brány. Asistence: Danil Gubarev.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 6. Rybakov (Gubarev)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Zagidulin) – Lee, Birjukov, Osipov, Batyršin, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Zaripov, Kovář, Mozjakin – Wolski, Filippi, Osala – Kajgorodov, Sjomin, Potěchin – Kaletnik, Timkin, Platonov, Boltanov.
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Nazarov) – Novák, Děnisov, Quint, Borodkin, Šinin, Klimontov, Petrov, Žuldikov – Popov, Jakuceňja, Kručinin – Pěstunov, Glinkin, Osnovin – Rybakov, Gubarev, Kokurjov – Šarov, Afonasjevskij, Zinovjev.

    Rozhodca: Cyplakov, Ščenjov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 7440